Ταμπλέτες ποντικοφαρμακου φαγωμένες....

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Καλημέρα, θα ήταν καλύτερα να ειχα βρει το σαιτ σε πιο ευνοικές συνθήκες, όμως μπορεί να μην γραφόμουν και ποτέ, τότε.
Ο λόγος είναι οτι πολλές φορές στην αναζήτηση μου για ζωοφιλους,πέφτω σε υπερβολικές περιπτώσεις που είτε δεν τηρούν κανόνες ευγενείας, είτε "αγαπούν" υπερβολικά τα ζώα τους σε σημείο να γίνονται -στα δικά μου μάτια- υπερβολικοί και να μην νιώθω οτι έχω τελικά κάτι κοινο μαζί τους.
Την δεακαετία του 90 είχα κάνει μια σειρά εκπομπών σε καποιο μικρό κανάλι, με συμβουλές εκαπάιδευσης, εναλλακτικής διατροφής, και προσπαθουσα να τους βρω σπίτι. Η να αποτρεψω κάποιον να πάρει ένα ζώο χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει.
Αυτά τα ολίγα για μένα.

Οπότε καλώς σας βρήκα, μπήκα για να μου πείτε μου βάσει εμπειριών σας, πόσο να ανησυχήσω ή όχι. Και πότε να σταματήσω να ανησυχώ.

Καταρχας να πω οτι εχω 4 σκυλιά, 2 γάτες, κότες και κουνέλια. Οι γάτες περσίας, με το που μετακομίσαμε στην εξοχή έπαθαν ενα σοκ αλλα τώρα ζούν σε ένα μεγαλο "κλουβί" 4Χ4 που έχτισα στον κήπο, ξεφέυγωντας από την στενότητα του μπαλκονιού που είχαμε και τους άρεσε να κάθονται, αλλα είναι ετσι και προστατευμένες από τα σκυλιά των γειτόνων που έχουν ένα θέμα με τις γάτες.

Εχασα την δουλειά μου πρόσφατα και η διατροφή των ζώων για λίγο καιρό ήταν ενα θέμα, όμως τα βόλεψα.
Η μόνη μου ανασφάλεια ήταν μην τύχει κάτι και χρειαστώ γιατρό.
Ας πάρω την ιστορία από την αρχή.

Το αγαπημένο μας ειναι αυτό που βλέπετε την φωτογραφία. Ακολουθέι ενα ημίαιαιμο που πήρα από την φιλοζωική, ενα σνάουζερ γίγας που μου χάρισαν και η τελευταία μας "προσθηκη" ένα μωρό ημίαιμο πεκινουά (και αυτό το έσωσα) το όποιο είχα στην απομόνωση μέχρι πρόσφατα σε περίπτωση που είχε κολλήσει τίποτα. Εβγαζε λίγο αιμα και βλέννες στα κακά του αλλα το θεωρούσα αντίδραση στην τροφή, άλλωστε ήταν μικρό.

Προχτές έδωσα στα σκυλιά μου καρύδα. Εκτός οτι εχω διαβάσει οτι ειναι οτι πρεπει για αποπαρασίτωση, τους αρέσει κιολας.
Το μικρό μικρό έβγαλε κομματάκια ολόκληρα όταν αφοδευσέ αργότερα, μάλλον ζορίστηκε.
Χτες επίσης, το τσιουάουα εμεινε έξω για αρκετή ώρα, δεν το πήρα πρέφα οτι ειχε βγει.

Ξυπνάω το πρωί σήμερα, και μετακινώ τον μεγάλο σκύλο προς την πόρτα του κτήματος.
Πάω το παιδί στο σχολικό.
Γυρνάω και βλέπω οτι το Σνάουζερ ελευθερώθηκε( είναι ακόμα μικρά και ανεπαίδευτα για να τα έχω μόνιμα ελεύθερα, χαλάνε τον λαχανόκηπο, κάνουν κακά όπου να ναι κλπ).
Το δένω και έξω από το σπίτι βλέπω κάτι μπλε. Δεν δίνω βάση.
Αφήνω το μωρό-μωρό ελεύθερο το οποίο παει αμέσως και βουτάει το μπλε πράγμα.
Το κυνηγάω και του το παίρνω. Φρίκη, είναι από τις ταμπλέτες με ποντικοφάρμακο.

Χωρίς πολλή σκέψη, απομονώνω το μικρό, βουτάω τσιουάουα, Σνάουζερ και σία και τους δίνω να καταπιούν αλάτι.
Το τσιουάουα κάνει εμετό. Εχει ρίγη. Το πάω στο γιατρο. Αν την έφαγε την έφαγε χτες βράδυ. Αλλωστε η ταμπλέτα εχει σημάδια από μικρά δοντάκια.
Της κάνει ένεση βιταμίνης Κ.
Εχει διαρροια νερό και λίγο αίμα, βλέννες.
Τόσο που την βάζω σε εφημερίδα γιατί με λέρωσε όσο μου μιλάει ο κτηνίατρος και από κεί τρεχουν τα πάντα στο πάτωμα.
Φρικάρω.

Ο γιατρός μου λέει οτι μάλλον φταίει το αλατι που της ερέθισε το έντερο.
Τρέχω σε φαρμακεία να βρω εμετικό (αφού το αλάτι δεν δουλεψε στα μεγάλα) και κονάκιο.
Τίποτα.

Γυρνάω σπίτι μετα από 2 ώρες με μόλις 3 κουτιά. Κάνουν εμετό, κάνω τις ενέσεις, τρώνε.
Το μικρό τσιουάουα όμως δεν τρώει.

Να εχει το μικρό μικρό κανα τύφο και να κόλλησε; Να ειναι το αλατι;
Να είναι το φάρμακο; Πόσσες μέρες όμως κάνει να δρασει;
Μου είπαν από το κατάστημα οτι ειναι αυτό που τα μουμιοποιεί.
Αγχος.

Πριν λίγο έφαγε λίγο κοτόπουλο. Ανασαίνω καλύτερα.

Ακούω γνώμες, αν έχετε, στο τι να περιμένω....πότε να τα περιμένω...

Ευχαριστώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Εεεεεεεεεε
:(
θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι τα στοχεία είναι λίγα
και εφόσον έχει ήδη επιληφθεί κτηνίατρος
τι να πεί κάποιος μέσω "οθόνης-πληκτρολόγιου" ......???

ας περιοριστώ σε ευχές για αίσια έκβαση για εσένα

και σε επισήμανση της τεράστιας σημασίας της πρόληψης - για τους υπόλοιπους που διαβάζουν αφού εσύ σίγουρα και το ξέρεις (αφού λές ότι έκανες και εκπομπές με συμβουλές) και το συνειδητοποίησες στο έπακρο μετά την ατυχία που σε βρήκε

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εύχομαι όλα να πάνε με το σκυλάκι σου.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι γι αυτήν την περίπτωση ούτε εγώ :(

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Περαστικά θα σου ευχηθώ εγώ με την σειρά μου!Κάποτε ένας γείτονάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα με το ποντικοφάρμακο το οποίο και είχε φάει ο σκύλος του,αλλά το είχε αντιληφθεί αμέσως οπότε το σκυλί είχε μόνο κάποιοες διάρροιες κτλ. και δεν έπαθε τίποτα! :)

Προχτές έδωσα στα σκυλιά μου καρύδα. Εκτός οτι εχω διαβάσει οτι ειναι οτι πρεπει για αποπαρασίτωση,
Αυτό πρώτη φορά το ακούω!Ισχύει,το γνωρίζει κανείς άλλος;

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Μεγάλωσα σε οικογένεια με εναλλακτικές θεραπείες, κάτι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα μόλις που έχει αρχίσει να εχει αποδοχή. Χρόνια στα ζώα μας κάνουμε αποπαρασίτωση με άψητο κολοκυθόσπορο, ταμπάσκο και καρύδα. Και το τριμμένο καρότο κάνει πολύ καλή δουλειά.
Εγραψα και στο άλλο θέμα όπου συστήθηκα, ότι τελικά το κουτάβι μας, ενώ ειχει κάνει πριν 2 εβδομάδες αποπαρασίτωση, τις τελευταίες μέρες του εδινα καρύδα αλλά όχι τριμμένη. Εβγαζε βλέννες με άιμα και υπέθεσα οτι του ερέθισε το έντερο γιαί το έπαθε και το άλλο σκυλί μου και έβγαζαν τα κομμάτια ατόφια.
Εντυπωσιάστηκα όμως με το εξής που έγινε σήμερα (ίσως γιατί σήμερα λόγω ποντικοφάρμακου πρόσεξα τι έκαναν, περισσότερο).
Βρήκα ξεραμένα κόπρανα μεγάλου σκυλιού με κομμάτια καρύδας και του ποντικοφάρμακου)
Και το μικρό έκανε μια μεγάλη βλέννα με καομμάτια καρύδας η οποία μέτα από λίγο φανέρωσε έναν σκουλίκαρο να.

Ψάξτε το λίγο, εγώ δεν ξέρω να σας πω πως λειτουργεί ακριβώς, αλλα θα κοιτάξω σε κανένα γαλλικό σάιτ, αφού την πληροφορία την έχω από γαλλικά βιβλία.( τελικά βρήκα αγγλικά και μάλιστα πολλά, εδώ δύο ενδεικτικά)

" Garlic should be given daily as a preventative along with fibre rich foods such as ground pumpkin seeds (about ½ teaspoon per 40 lbs dog) or grated coconut to help move any worms out of the intestines. Raw bones would have a similar effect because the chewed up bits of bone carry out any internal parasites on their way through the dog's digestive system along with raw grated carrots, swede or turnip. What is meant by a 'natural diet'? Taken to its extreme it would mean feeding your dog a similar diet to his wild cousins, the wolf and the fox, but as that’s a bit hard for most of us, your dog's diet could be improved by moving from manufactured foods to a home made diet. If that is beyond you, the easiest way to improve the diet would be to add raw vegetables several times a week."

http://www.dogsworldwide.com/drdog/contributions/fg1.htm

1 Feed your dog 1 tbsp. of ground coconut, followed by a drink 3 hours later. The drink should consist of 1 cup of lukewarm milk and ¼ cup of castor oil.

2 Add three cloves of fresh garlic into your dog's morning meal. You can grind or mince the garlic so it blends into the food.

3 Feed the dog 1 cup of grated carrots in the morning in place of its regular meal.

4 Give the dog a small pinch of chewing tobacco; the parasites will be unable to tolerate it, die, and be expelled.

5 Boil 1 cup of water and add 1 tbsp. of crushed pumpkin seeds. Allow to cool and give to your dog daily. .

Read more: How to Cure Worms in Dogs Naturally | eHow.com http://www.ehow.com/how_6901581_cure-worms-dogs-naturally.html#ixzz17cm86sT8

http://www.ehow.com/how_6901581_cure-worms-dogs-naturally.html

Last edited:

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Εεεεεεεεεε
:(
θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι τα στοχεία είναι λίγα
και εφόσον έχει ήδη επιληφθεί κτηνίατρος
τι να πεί κάποιος μέσω "οθόνης-πληκτρολόγιου" ......???

ας περιοριστώ σε ευχές για αίσια έκβαση για εσένα

και σε επισήμανση της τεράστιας σημασίας της πρόληψης - για τους υπόλοιπους που διαβάζουν αφού εσύ σίγουρα και το ξέρεις (αφού λές ότι έκανες και εκπομπές με συμβουλές) και το συνειδητοποίησες στο έπακρο μετά την ατυχία που σε βρήκε

Οι γιατροί πολλές φορες δεν ψάχνουν αυτά τα έξτρα πραγματάκια που καθιστούν "πρόληψη" εκτός αν ειναι ερωτευμένοι με το επαγγελμά τους και δεν μας βλέπουν σαν ταμειομηχανές. Γι αυτό η επαφή με άλλους βοηθά στην ανταλλαγη πληροφοριών. Η πρόληψη δεν ειναι μονόδρομος, υπάρχουν πολλοί τρόποι, το θέμα ειναι να ξέρεις πότε χρειάζεται άμεση επέμβαση γιατρού και πότε όχι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γενικά καλά τα λές-αλλά στο τελευταίο δεν σε πιάνω....:)
ας διασαφηνίσω τι εννοώ εγώ μήπως φταίει η δική μου διατύπωση
Πρόληψη στην δική σου περίπτωση είναι "Δεν αφήνουμε επικίνδυνα χημικά εκτεθειμένα ποτέ και ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα"

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το δένω και έξω από το σπίτι βλέπω κάτι μπλε. Δεν δίνω βάση.
Αφήνω το μωρό-μωρό ελεύθερο το οποίο παει αμέσως και βουτάει το μπλε πράγμα.
Το κυνηγάω και του το παίρνω. Φρίκη, είναι από τις ταμπλέτες με ποντικοφάρμακο.
Αν καταλαβα καλα, η ταμπλετα με το ποντικοφαρμακο ήταν έξω απο το σπιτι..
Για μενα προληψη ειναι να μην τον αφηνεις ελευθερο εκτος σπιτιου ή ακομα και σε μερη του σπιτιου που καποιος μπορει να εχει προσβαση και να μπορει να τους "πεταξει" κάτι.
Εύχομαι περαστικά :)

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αν δεν κατάλαβα καλά εγώ- πράγματι υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος (να πετάξει κανας αλήτης τίποτα....:( )
οπότε η πρόληψη πάλι υπάρχει και είναι αυτό που λέει η συνάδελφος (σε δύο δουλειές :) ) aggeliki222

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ευχομαι περαστικα στα σκυλακια σου. αυτο με την καρυδα κ γω πρωτη φορα το ακουω. κατα τη γνωμη μου ομως θα ηταν καλυτερο να τους δινεις τα χαπια που προτινουν οι γιατροι. θα ησουν και σιγουρη με τα παρασιτα και δεν θα ειχαν προβληματα τα σκυλακια σου, αφου οπως λες τα πειραζει.. αυτες τις εναλλακτικες θεραπειες γενικα δεν τισ πολυεμπιστευομαι...

villy

Member
28 Νοεμβρίου 2010
23
0
Κατ`αρχήν ο γιατρός πρέπει να έχει εμπειρία (δηλαδή να του έχει ξανατύχει περίπτωση) γιατί το λένε μεν τα βιβλία αλλά για να κάνει ο καθένας τον συνδυασμό των γνώσεων του, θέλει εμπειρία.
Να σας πω την δική μου εμπειρία με τα ποντικοφάρμακα....
Είχα μαζέψει ένα χτυπημένο απο αυτοκίνητο σκυλάκο, βάλαμε λάμες, γύψους κλπ και μετά πο 6 μήνες τελικά περπάτησε. Ηταν όμως αλητάκος εκ πεποιθήσεως.... Κάποια στιγμή είδα στην μύτη του ένα ροζ υγρό. Ρώτησα τον γιατρό μου είπε αλλεργία. Μετά τα μάτια του κοκκίνισαν ελαφρώς (σαν να τα είχε κοπανήσει χθες) το ροζ υγρό με τις μέρες κοκκίνιζε, νομίζαμε πνευμονία. Τελικά μετά από λίγες μέρες... "έφυγε".
Μιλόντας μετά απο καιρό με έναν άλλο γιατρό του είπα την ιστορία και η απάντηση ήταν με την μία ποντικοφάρμακο.
Όπως ξέρουμε οι ταμπλέτες έχουν την ιδιότητα να αραιώνουν το αίμα των ποντικών σιγά σιγά μέχρι τον θάνατο.
Αυτό γίνεται και στα μεγάλα ζώα μόνο που η ποσότητα που πρέπει να φάνε είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω μεγέθους.
Μπορεί επίσης τα σκυλιά μας να φάνε ποντίκι που έχει φάει ταμπλέτα από το διπλανο κτήμα.
Αυτό που πρέιπει να κάνουμε αμέσως μόλις έστω υποψιαστούμε ότι μπορεί να έφαγαν ποντικοφάρμακο είναι να τους δώσουμε βιταμίνηΚ η οποία υπάρχει στο φαρμακείο και λέγεται ΚΟΝΑΚΙΟ είναι σε ταμπλέτες η σε αμπούλες( πολύ πιό δραστικό) Αυτό είναι το μόνο αντόδοτο και αν το έχουμε δώσει άσκοπα δεν κάνει κακό γιατί είναι απλώς βιταμίνη. Πρόκληση εμετού κλπ απλώς κουράζουν το ζώο.
Τώρα πιά έχω πάντα στο φαρμακείο μου Κονάκιο προληπτικά (γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει)
Μία φορά που έτυχε σε ζώο φίλου και το έμαθα στο στάδιο "αίμα απο την μύτη" όλα πήγαν καλά.
Επλίζω να μην νομίσετε ότι παριστάνω τον γιατρό, απλώς την εμπειρία μου ήθελα να μοιραστώ.
Καλή τύχη στην πολυπληθή και πολύπαθη οικογένεια

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Οκ, κοκόνι εγώ δεν ειχα καταλάβει.
Το κτήμα μου ειναι μισό στρέμμα και το σπίτι ειναι μόλις 60 τετραγωνικά, ο μόνος λόγος που πήρα μεγάλα σκυλιά είναι αυτός ο χώρος. Δεν γίνεται να κλείνεις τα θηριάκια στο σπίτι. Οι γύρω δεν έχουν πρόβλημα με τα σκυλιά (5-6 σπίτια όλο κι όλο και σχεδόν όλοι έχουν σκυλιά), πιο πολύ υπάρχει θέμα με τις γάτες που χέζουν τους λαχανόκηπους.

Το φάρμακο ήταν σε μια βαθιά γλάστρα, η οποία ήταν σε ένα τραπέζι, πίσω από το σπίτι, σε σημείο που δεν πάνε τα σκυλιά. Δεν ξέρω τι έγινε και πώς εξαφανίστηκε από κει και βρέθηκε κοντα στο σπιτάκι του σκύλου φαγωμένο.

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
@ villy
ναι, πήρα 12 κουτιά σήμερα και άρχισα ενέσεις.
Απλά το ποντικοφάρμακο αυτό ειναι απο αυτό που μουμιοποιεί τα ποντίκια και ο γιατρός που ρώτησα μου έλεγε "ολα τα ποντικοφάρμακα ίδια είναι". Δεν ξέρω..εγώ είδα τους ψόφιους αρουραίους που το ειχαν φάει, ήταν σαν στραγγισμένοι.
Μόνο εκεί εχω λίγο μια ανησυχία.

Το τηλέφωνο του γιατρου -ξεφτέρι το έχουμε;

villy

Member
28 Νοεμβρίου 2010
23
0
Ακριβώς αυτό παθαίνουν οι πόντικες, αφού αραιώσει το αίμα μουμιοποιούνται και δεν μυρίζουν.
Ο κτηνιάτρος λέγεται Γιάννης Τσινόπουλος, είχε ιατρείο στην Γλυφάδα, εδώ και χρόνια έχει αφειερωθεί πλέον στα άλογα και στο polo με άλογα και έχω χρόνια να τον δω. Όμως έχει κάνει και άλλες "μαγικές" η καλύτερα εμπνευσμένες διαγνώσεις και έτσι τον έχω πάντα στο μυαλό μου. Αν νομίζεις ότι τον χρειάζεσαι να προσπαθήσω να τον εντοπίσω

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Απλά να τον ρωτήσω τηλεφωνικα, δεν θα πάρω πολύ από τον χρόνο του, ξust to be sure.
Θα σου ήταν μεγάλος κόπος;

villy

Member
28 Νοεμβρίου 2010
23
0
yasemin έσκισες !!!!
Lilig αν μιλήσεις μαζί του και έχεις παραπάνω πληροφόριση θα σε παρακαλούσα να την μοιραστείς μαζί μας.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οσοι έχουμε σκυλιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε δηλητήρια, ούτε σε μέρος που δεν εχει πρόσβαση ο σκύλος γιατί μπορεί να έχει πρόσβαση αργότερα στο δηλητηριασμένο ποντίκι.