Ταξίδι με σκύλο εντός ΕΕ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Για εντός ΕΕ τι πρέπει να κάνουμε για να ταξιδέψουμε με σκυλί οδικώς εκτός από το να έχουμε το διαβατήριο του ???

χρειάζετε κάποιο χαρτί από γιατρό ???

κάτι άλλο???

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για εντός σε κάποιες χώρες όπως είναι η Aγγλία θέλει καραντίνα νομίζω για 6 μήνες για την λυσα πριν μπει στην χωρα τους..,για τις άλλες ελευθερα νομίζω...

Τώρα αν εννοείς εκτος αλλα οδικός μάλλον προς Ασια θα λες ,δεν νομίζω αυτοί να θέλουν κάτι άλλο εκτος από διαβατήριο και βιβλιάριο..,μην στο κάνουνε σουβλάκι να προσεχεις..

nargini

Active Member
7 Αυγούστου 2008
37
0
νομιζω πως θα σου βγαλει ο κτηνιατρος 1 διαβατηριο που ισχιει για 1 μηνα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για εντός μιλάω

ο τίτλος είναι λάθος και ξαναυπάρχει

κάποιος να το διορθώσει αν μπορει.

διαβατηρίο υπάρχει με ολα τα εμβόλια οκ

πρέπει να έχει και πιστοποιητικό???

ποιός και που μπορεί να το ζητήσει???????

liajoe

Well-Known Member
Όταν ήρθα από Ελβετία (αυτοκίνητο) με τον Τάσκαν,
πέρασα Αυστρία (φίλους) και Ιταλία για να έρθω Ελλάδα.

Ο κτηνίτρος μου εκεί, έκανε εμβόλιο λύσσας (3 εβδομάδες πρίν)
μου σφράγισε το βιβλιάριο και σφράγισε πιστοποιητικό υγειάς.
Μου είπαν (πήρα τηλέφωνω...πως τους λένε...στα σύνορα...:-|)
ότι σε περίπτωση που μου τα ζητήσουν πρέπει να τα έχω, αλλιώς
δεν θα αφήναν το Τάσκαν να περάσει.

Υ.Γ. Κανείς στα σύνορα δεν μου ζήτησε κάτι...:mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εδω στο καραβι απο Ελλαδα Ιταλια δεν ζητανε στους ανθρωπους καν διαβατηριο..
Μονο η Αγγλια απο οτι ξερω ειναι πολυ αυστηρη..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι πιστοποιητικό μόνο διαβατήριο.
ΙΣΩΣ στο διαβατήριο απλά να χρειάζεται να υπογράψει εκεί που λέει ότι είναι εντάξει το ζώο για να ταξιδεψει.
Λύσσα ένα μήνα πρίν minimum
frontline
drontal
αμπούλα
να αναφέρονται
Τα κάνω αυτά πάντα, αν και δεν με έχει σταματήσει ΠΟΤΕ κανένας εκτός πό τους Ελληνάρες στα δικά μας σύνορα ... :rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για εντός σε κάποιες χώρες όπως είναι η Aγγλία θέλει καραντίνα νομίζω για 6 μήνες για την λυσα πριν μπει στην χωρα τους..,για τις άλλες ελευθερα νομίζω...
Δεν υφισταται πια καραντινα- τεστ αντισωματων λυσσας, απο σιγκεκριμενα εργαστηρια- ορισμενο χρωνικο διαστημα πριν απο το ταξιδι- τσιπ και διαβατηριο χρειαζονται σε Μ.Βρετανια, Μαλτα, Ιρλανδια, Σουηδια

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Για ταξίδι εντός ΕΕ, βάσει των νόμων της ΕΕ, δε χρειάζεται τίποτε άλλο από το σχετικό EU Pet Passport, ενημερωμένο με τα εμβόλιά του, κυρίως της λύσσας και πρόσφατης αποπαρασίτωσης για εχινόκοκκο.

Πέραν αυτού, υπάρχουν στην οδική σύνδεση της Ελλάδος με την υπόλοιπη ΕΕ και χώρες οι οποίες δεν είναι ακόμη εντός της ΕΕ και άρα δε δεσμεύονται από τους κανονισμούς της (υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες μεταξύ χώρας & ΕΕ), όπως πχ η Σερβία & τα Σκόπια. Κατά την είσοδό σας σε αυτές τις χώρες, υπάρχει περίπτωση (ιδιοτροπία του τελωνιακού, δε κοιμήθηκε καλά, δε ξύπνησε καλά, δε πληρώθηκε καλά για το μήνα), να πληρώσετε Κτηνιατρικό Έλεγχο για κάθε σκύλο που μεταφέρετε. Στη Σερβία (σε 2 από τις 50 φορές) το κόστος είναι γύρω στα 12€ ανά σκύλο & κάποιο κόστος ακόμα (20€?) για το πιστοποιητικό που εκδίδεται. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό έχει χρονική διάρκεια 10 ημερών, οπότε αν δεν υπερβείτε αυτό το χρόνο δε θα χρειαστεί επανέκδοση. Στα Σκόπια και τις τρεις φορές που ζητήθηκε κάτι παραπάνω σε χαρτιά (καθαρά περίπτωση χρηματισμού του Τελωνιακού), απλώς κάναμε μεγάλο ζήτημα και καθίσαμε εκεί μέχρι να έρθει ο Κτηνίατρος Υπηρεσίας να μας εξηγήσει ποιο ήταν το πρόβλημα. Φυσικά ΚΥ δεν υπήρχε (ποτέ δεν έχουμε πετύχει, ίσως κρύβονται μόνο στη διάβαση των ΤΙR) και αφού περιμέναμε από 30' έως 1.30 ώρες μας άφησαν να φύγουμε, με το γνωστό "ADE!".

Τώρα, επειδή ίσως σας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι χώρες αυτές είναι τριτοκοσμικές (που είναι σε αρκετά πράγματα, αλλά τάχιστα εξιχρονίζονται), για να εξέλθει της Ελλάδος Ζώο Συντροφιάς, πρέπει να κουβαλάει μαζί του και ένα "Πιστοποιητικό Εξαγωγής -Υγείας" (ναι, καλά διαβάζεται, θεωρείτε σε κάθε έξοδο από τη χώρα ότι ο σκύλος σας εξάγεται - ο Vihar έχει εξαχθεί τουλάχιστον 25 φορές - πάλι καλά που δε μας έχουν συλλάβει και για διακίνηση) το οποίο εκδίδει η αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής του νομού παραμονής του ιδιοκτήτη του ζώου. ΚΑΙ αυτό το χαρτί έχει 10ήμερη διάρκεια και πρέπει να το εκδώσετε τουλάχιστον 2 μέρες πριν για να μη κολλήσετε ξαφνικά στην τρομερή γραφειοκρατία των Διευθύνσεων.. Χρειάζεται το Pet Passport και απλώς αντιγράφουν chip, λύσσα, εχινόκοκκο σε δικό τους χαρτί... Το χαρτί αυτό, υπάρχει μία μηδαμινή περίπτωση να σας το ζητήσουν κατά την είσοδο στη χώρα. Αν δεν το έχετε, θα ακούσετε τα εξ'αμάξης από τον εκάστοτε Τελωνιακό (αν είστε τυχεροί και δεν είναι Η Τελωνιακός (καμία σχέση με σκυλιά - ακόμα χειρότερα τα πράγματα))

Αυτά για τα ταξίδια σας εκτός Ελλάδας... Α, φυσικά ισχύουν και αυτά που προαναφέρθηκαν για Αγγλία, Μάλτα, Σουηδία... τα κοντινά (Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες τα μακρινά..) κοινώς όπου υπήρξε ποτέ Κοινοπολιτεία...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Το χαρτί αυτό χρειάζεται μόνο για εξαγωγή σε μη μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης. Αν οι ενδιάμεσοι προορισμοί είναι εκτός και ο τελικός είναι κράτος μέλος, δεν χρειάζεται.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
@denis
Να θυμηθώ να σε πάρω την επόμενη φορά που θα γυρνάω από έκθεση στη Σερβία για να το εξηγήσεις αυτό στους Τελωνειακούς των Ευζώνων, γιατί απ΄ότι φαίνεται εγώ δε μπορώ να τους το εξηγήσω... (με όποια ιδιότητα και αν παρουσιαστώ...).. Ίσως εσύ έχεις το χάρισμα...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
γιατί απ΄ότι φαίνεται εγώ δε μπορώ να τους το εξηγήσω... (με όποια ιδιότητα και αν παρουσιαστώ...)..
Δηλαδή με τι ιδιότητες έχεις παρουσιαστεί;;;;;:confused: :shock::shock::shock:

Εάν έχεις ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας (που σου δίνει ο κτηνίατρος) και όχι το passeport, δεν περνάς;
Τι πρέπει να κάνεις για να ενημερώσεις το passeport (διότι το αυτοκόλλητο του εμβολίου έχει κολληθεί στο βιβλιάριο υγείας);
Μιλάμε πάντα για εντός.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μπορεί να το αντιγράψει ο κτηνίατρος και χειρόγραφα.

@ GAIA τελικά όντως ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ στην Ελλάδα παίζει να έχεις τα μεγαλύτερα προβλήματα, άστα ...