Τα πάντα για τα American Staffordshire Terrier


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Αν
και οι προγονοί αυτής της φυλής ήρθαν από την Αγγλία, η ανάπτυξη του Αμερικανικού Τerrier Staffordshire είναι η ιστορία μιας πραγματικά αμερικανικής φυλής. Αυτό το είδος σκύλου ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία των αγροτών και των εποίκων που ανέπτυξαν αυτή τη χώρα. Χρησιμοποιούνται για τις γενικές γεωργικές εργασίες, για την φύλαξη των αγροικιών, και γενικά ως σύντροφος. Τα σκυλιά αυτά άρχισαν να βρίσκουν το δρόμο τους στην Αμερική ήδη από το 1870.


FCI n°286


Πρότυπο

Κεφάλι: Μεσαίου μεγέθους, ευρύ κρανίο, προτεταμένα ζυγωματικά, βαθύ στη μέση, με φαρδύ κρανίο και πολύ έντονους μύες στα μάγουλα. Mεσαίου μεγέθους μουσούδα, με στρογγυλεμένο το πάνω της μέρος ακριβώς κάτω από τα μάτια.

Αυτιά: Κομμένα ή μη. Το τελευταίο είναι προτιμότερο. Τα άκοφτα αφτιά πρέπει να είναι μικρά και μισοτεντωμένα ή πολύ τεντωμένα πίσω. Τα εντελώς κάτω είναι λάθος.

Μάτια: Σκούρα και στρογγυλά, στο κάτω μέρος του κρανίου και σε απόσταση μεταξύ τους. Δεν έχει πυκνές βλεφαρίδες.
Στόμα: Τα χείλη σφιχτά και επίπεδα, καθόλου χαλαρά.
Δοντιά. Τα πάνω δόντια προεξέχουν ελαφρώς των κάτω μπροστινών. Μη επιθυμητό το στόμα που προεξέχει ή μπαίνει προς τα μέσα.
Μύτη. οπωσδήποτε μαύρη. Aποχρωματισμένη μύτη είναι μη επιθυμητή.

Μύες: Μεσαίου μεγέθους, στρογγυλεμένοι στη πάνω πλευρά φτάνοντας μέχρι και κάτω από τα μάτια. Τα σαγόνια είναι καλά κατανεμημένα. Η κάτω γνάθος είναι πολύ δυνατή με μεγάλη δύναμη στο δάγκωμα. Tα χείλη σφικτά και επίπεδα, καθόλου χαλαρά. Τα μάγουλα πέφτουν προς τα κάτω
Λαιμός: Μεσαίου μεγέθους. Βαρύς, ελαφρά τοξωτός, λεπταίνοντας από τους ώμους-ελαφρά- προς το πίσω μέρος του κρανίου. Το δέρμα δεν πρέπει να κάνει ρυτίδες.

Ώμοι: Δυνατοί και μυώδεις και η ωμοπλάτη φαρδιά και γυρτή.

Πλάτη: Κοντή, ελαφρώς κατηφορική από το ακρώμιο μέχρι τους γλουτούς με ελαφριά, μικρή κλίση από τους γλουτούς μέχρι τη βάση της ουράς. Τα λαγόνια είναι ελαφρά προς τα μέσα.

Σώμα: Γεροδεμένη κοιλιά, βαθιά προς τα πίσω. Όλα τα παΐδια είναι κοντά το ένα με το άλλο. Τα μπροστινά πόδια είναι φαρδιά για να επιτρέπουν την ανάπτυξη του στήθους. Το στήθος πρέπει να είναι βαθύ και φαρδύ.

Ουρά: Κοντή, σε σχέση με το μέγεθος, χαμηλά στο σώμα, λεπταίνει μέχρι που γίνεται μυτερή. Δεν είναι τυλιγμένη ούτε σηκώνεται ψηλά. Δεν πρέπει να κόβεται.
Τρίχωμα: Κοντό, σκληρό στο άγγιγμα και γυαλιστερό.

Χρώμα: Όλα τα χρώματα, είναι αποδεκτά. Το χρώμα μπορεί να είναι ίδιο σε όλο το σώμα ή σε διάφορα μέρη του σώματος, Περισσότερο από 80% άσπρο, μαύρο και καφέ (σοκολατί), και βαθυκόκκινο (καστανό), καθώς και το μακρύ τρίχωμα δεν είναι σωστά και αποδεκτά.

Μέγεθος: Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία ύψους και βάρους. Ένα ύψος περίπου 48-50 εκ. στο ακρώμιο για το αρσενικό και 43-46 εκ. για το θηλυκό, θεωρείται το επιθυμητό ύψος.
 
Last edited:




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
XΑΡΑΚΤΗΡΑΣ - ΑΣΚΗΣΗ
- Το Amstaff είναι εξαιρετικός οικογενειακός σύντροφος και είναι ιδιαίτερα καλός με τα παιδία.
- Είναι κομψός και χαριστωμένος σκύλος αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είναι επίσης πάρα πολύ δυνατός.
- Πρέπει να κοινωνικοποιείται καλά με ζώα κάθε είδους και με ανθρώπους. Η εκπαίδευση στην υπακοή συστήνεται πάρα πολύ.
- Είναι πάρα πολύ αθλητικός και ευκίνητος και διαπρέπει στο agility και στην υπακοή.
- Για να έχετε το μέγιστο αυτού του σκύλου προτείνεται να περνάτε χρόνο μαζί του μέσα στο σπίτι, να τον πηγαίνετε περιπάτους τακτικά και να τον εκπαιδεύετε και κοινωνικοποιείτε καλά.
- Δεν είναι φυλή που μπορεί να μένει στην αυλή. Τους αρέσει να περνούν πολύ χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους. Αν θέλετε σκυλο για την αυλή και όχι για μέσα στο σπίτι, το Amstaff δεν είναι φυλή για εσάς.
- Αγαπάει να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του.
- Είναι σαν γελωτοποιός - του αρέσει πολύ να σας κάνει να γελάτε με τους χαζούς θεατρινισμούς του. Είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ διασκεδαστής - μπορείτε να περάσετε ώρες γελώντας μαζί του.
- Ένα βαριεστημένο Amstaff είναι ένα καταστροφικό Amstaff, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ξοδεύει πολύ χρόνο σε παιχνίδι μαζί σας, άσκηση και εκπαίδευση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Παιδικός καταράκτης και κληρονομικός καταράκτης
Εξελικτική ατροφία αμφιβληστροειδούς
Διστιχίαση
Δυσπλασία ισχίων
Δυσπλασία αγκώνα
Εξάρθρωση επιγονατίδας
Ανοιχτός αρτηριακός πόρος
Στένωση αορτής
Στένωση πνευμόνων
Κοιλιακή διαφραγματική ατέλεια
Δυσπλασία μιτροειδούς βαλβίδας
Δυσπλασία τριγλώχινας βαλβίδας
Υποθυρεοειδισμός
Αταξία της παρεγκεφαλίδας

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
FCI, AKC, CKC, NKC, NZKC, CKC, APBR, ANKC, APRI, ACR

http://www.petcorner.gr/index.php?o...terrier&catid=1:2008-09-20-09-50-47&Itemid=53
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Οι Aμερικάνοι έχουν να λένε για την αυτοθυσία του American Staff όταν πρόκειται να προστατεύσει την οικογένεια του. Αυτός ο όμορφος σκύλος, που διακρίνεται για τη δύναμη, την αφοσίωση και την υπεροχή του, διαθέτει έναν ατρόμητο χαρακτήρα. Πιστός, ευγενικός, αγαπησιάρης κι αφοσιωμένος σκύλος της οικογένειας και του σπιτιού, διακρίνεται για τα προστατευτικά του ένστικτα. Το διαμέρισμα που φυλάσσεται από ένα Staff είναι σε «σίγουρα χέρια», όπως είναι και οι ιδιοκτήτες του όταν κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μαζί του. Είναι μία φυλή που δεν της ταιριάζει να περιπλανιέται άσκοπα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση του Staff, αφού δεν θα αρνηθεί την πρόκληση ενός άλλου σκύλου, που θα εμφανισθεί από τη διπλανή γειτονιά. Τέτοιες φιλονικίες πρέπει να αποφεύγονται από τους υπεύθυνους ιδιοκτήτες.


Συμβίωση

Τα Staff, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον τους και βαθύτατη αφοσίωση στα παιδιά της οικογένειας.
Ατελείωτες ιστορίες μιλάνε για σκυλιά Staff που έχουν σώσει παιδιά από φωτιά, από ατύχημα, από κίνδυνο επίθεσης, καθώς και άγριων ζώων. Συνήθως παίζουν ατελείωτες ώρες χωρίς να κουράζονται και μετά απολαμβάνουν έναν υπνάκο με τα παιδιά. Με το να είναι ήσυχο, το Staff, και να μη γαβγίζει άσκοπα, είναι ένας υπερβολικά αποτελεσματικός σκύλος-φύλακας.
Η παρουσία και μόνο ενός τέτοιους σκύλου στο χώρο, είναι ένα προειδοποιητικό σημείωμα στους κλέφτες. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοιώθει ήσυχος και ασφαλής στο σπίτι του ή έξω απ’ αυτό, όταν συνοδεύεται από ένα Staff. Παρά την αυτοδυναμία αυτής της ράτσας και τη «βραχώδη» εμφάνιση, αυτά τα σκυλιά είναι μωρά στην καρδιά που απολαμβάνουν την άνεση του σπιτιού και τη φιλία των ανθρώπων. Τα πάνε άριστα με τα άλλα κατοικίδια, εφόσον βέβαια επικοινωνούν καθημερινά και από μικρή ηλικία.

Έτσι, θα καλωσορίσουν ένα νέο κουτάβι ή ένα γατάκι στο σπίτι και γρήγορα θα γίνουν φίλοι. Αν μένετε στην πόλη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα Staff. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμα ζώα αλλά έχουν ανάγκη από μεγάλες βόλτες για την εκγύμνασή τους. Πάντως μερικά Staff αλλά και άλλοι τύποι σκύλων, πρόσφατα, έχουν γίνει το θέμα μιας υπερβολικά ανταγωνιστικής δημοσιότητας που αγγίζει τα όρια της υστερίας αδικώντας τη φυλή. Το Staff είναι ένας «μέτριος», ήρεμος και αξιόπιστος σύντροφος, περισσότερο απ’ όλους τους άλλους σκύλους. Όμως στο μυαλό του κόσμου έχει εντυπωθεί το γεγονός ότι, οι πρόγονοι αυτών των σκύλων είχαν «επινοηθεί» για σκυλιά μάχης και έτσι τα θεωρούν άγρια.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Το ότι ένας σκύλος μπορεί να παλέψει μ’ έναν άλλο σκύλο δεν τον κάνει οπωσδήποτε επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ιδιοκτήτες που καλλιεργούν στα ζώα τους αυτές τις ικανότητες, και ενώ αυτοί οι σκύλοι μπορεί να πεθάνουν, να ακρωτηριαστούν ή να τραυματιστούν σοβαρά, την ίδια στιγμή, αυτοί οι σκύλοι, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την «έγκριση» των ιδιοκτητών τους. ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ. Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες και η «παντελής» έλλειψη γνώσεων και φροντίδας, είναι οι αληθινοί ένοχοι. Με τόση αντιπαλότητα από τους ανθρώπους προς τη ράτσα, στις μέρες μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι ιδιοκτήτες American Staff να προστατεύουν το σκύλο τους. Η περίφραξη του χώρου διαμονής και η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των σκύλων τους, είναι βασικά στοιχεία. Ένα Staff περπατώντας στους δρόμους της πόλης, έχει μεγάλες πιθανότητες να συναντήσει μπελάδες, να παρενοχληθεί και να βασανιστεί από ξένους μόνο και μόνο επειδή είναι Staff.

Τα υπεύθυνα εκτροφεία, σήμερα, δουλεύουν σκληρά για να ηρεμήσουν αυτή την κατάσταση. Προσπαθούν να δώσουν στο κοινό να καταλάβει τη θαυμαστή εξυπνάδα αυτών των σκύλων. Όποιος επιλέγει ένα Staff θα πρέπει να γνωρίζει ότι με τον κατάλληλο χειρισμό, θα έχει μία τεράστια πηγή χαράς και φιλίας, αλλά η σχέση αυτή απαιτεί υπευθυνότητα και μέγιστη σοβαρότητα από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Ο σκύλος αυτός ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΥΣ. Οι εκτροφείς Staff κάνουν κάθε προσπάθεια για να δίνονται τα σκυλιά και τα κουτάβια τους σε σωστά χέρια. Η λέξη «φόβος» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ενός Staff και γι’ αυτό δεν θα κάνει πίσω ακόμα και αν βρεθεί σε πολύ επικίνδυνη θέση.
 


Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μπράβο Μίλβα ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Ιδιο χαρακτήρα λίγο πολύ με τα σταφάκια από τα οποία προήλθαν έχουν. Σωστά?
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@milva σε ευχαριστουμε παρα πολυ! Πολυ ωραια παρουσιαση για αυτα τα πανεμρφα σκυλια...:)
 




Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Παρά τις μισές αλήθειες της η FCI θα μπορούσε τουλάχιστο να αναγάγει τα Amstaff σε φυλή εργασίας και όχι να πάρει το πλέον εργασιακό σκυλί της εποχής και να το εγκλωβίσει στους εκθεσιακούς στίβους....
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Παρά τις μισές αλήθειες της η FCI θα μπορούσε τουλάχιστο να αναγάγει τα Amstaff σε φυλή εργασίας και όχι να πάρει το πλέον εργασιακό σκυλί της εποχής και να το εγκλωβίσει στους εκθεσιακούς στίβους....
+++1111
 


tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Παρά τις μισές αλήθειες της η FCI θα μπορούσε τουλάχιστο να αναγάγει τα Amstaff σε φυλή εργασίας και όχι να πάρει το πλέον εργασιακό σκυλί της εποχής και να το εγκλωβίσει στους εκθεσιακούς στίβους....
δηλαδή για να κατακτήσει κάποιος σκύλος τον τίτλο του πρωταθλητή θα έπρεπε να περνάει και από εξετάσεις εργασίας;
αν ναι σε, τι είδους εργασία θα πρέπει να υποβάλλονται;
όταν λες μισές αλήθειες σε τι αναφέρεσαι;
 
Last edited:


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Παρά τις μισές αλήθειες της η FCI θα μπορούσε τουλάχιστο να αναγάγει τα Amstaff σε φυλή εργασίας και όχι να πάρει το πλέον εργασιακό σκυλί της εποχής και να το εγκλωβίσει στους εκθεσιακούς στίβους....
Θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο σαφής...
 


Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Μπράβο Μίλβα ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Ιδιο χαρακτήρα λίγο πολύ με τα σταφάκια από τα οποία προήλθαν έχουν. Σωστά?
Θάνο πιστεύω πως τα Αμερικανάκια είναι πιο καλοί φύλακες από την φύση τους , από τα Αγγλάκια...
 


toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Πολύ ωραία παρουσίαση milva. Μπράβο

XΑΡΑΚΤΗΡΑΣ - ΑΣΚΗΣΗ
- Το Amstaff είναι εξαιρετικός οικογενειακός σύντροφος και είναι ιδιαίτερα καλός με τα παιδία.
- Είναι κομψός και χαριστωμένος σκύλος αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είναι επίσης πάρα πολύ δυνατός.
- Πρέπει να κοινωνικοποιείται καλά με ζώα κάθε είδους και με ανθρώπους. Η εκπαίδευση στην υπακοή συστήνεται πάρα πολύ.
- Είναι πάρα πολύ αθλητικός και ευκίνητος και διαπρέπει στο agility και στην υπακοή.
- Για να έχετε το μέγιστο αυτού του σκύλου προτείνεται να περνάτε χρόνο μαζί του μέσα στο σπίτι, να τον πηγαίνετε περιπάτους τακτικά και να τον εκπαιδεύετε και κοινωνικοποιείτε καλά.
- Δεν είναι φυλή που μπορεί να μένει στην αυλή. Τους αρέσει να περνούν πολύ χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους. Αν θέλετε σκυλο για την αυλή και όχι για μέσα στο σπίτι, το Amstaff δεν είναι φυλή για εσάς.
- Αγαπάει να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του.
- Είναι σαν γελωτοποιός - του αρέσει πολύ να σας κάνει να γελάτε με τους χαζούς θεατρινισμούς του. Είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ διασκεδαστής - μπορείτε να περάσετε ώρες γελώντας μαζί του.
- Ένα βαριεστημένο Amstaff είναι ένα καταστροφικό Amstaff, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ξοδεύει πολύ χρόνο σε παιχνίδι μαζί σας, άσκηση και εκπαίδευση.
Η προσωπική μου εμπειρία επιβεβαιώνει τα παραπάνω




Αταξία της παρεγκεφαλίδας

Στο σοβαρό αυτό πρόβλημα έχω αναφερθεί εδώ

Μερικές φωτογραφίες σκύλων που άφησαν εποχή

CH Sindelar's Touch O'Class Orion



CH Benmar's Ring Master



CH Fraja EC Golden Boy



CH Tryarr Diamondback Redbolt



CH Sindelar's Gentleman Jim
 


tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
γίνετε και με Εγκεφαλογράφημα?
γνώριζα για Μαγνητική Τομογραφία μονο,
αλλα σε κουβέντα που είχα με μια αγγλίδα,
εκτροφέα Cavalier μου ανάφερε το εγκεφαλογράφημα.
Δεν ξέρω όμως κατά ποσο αληθεύει
 


Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
δηλαδή για να κατακτήσει κάποιος σκύλος τον τίτλο του πρωταθλητή θα έπρεπε να περνάει και από εξετάσεις εργασίας;
αν ναι σε, τι είδους εργασία θα πρέπει να υποβάλλονται;
όταν λες μισές αλήθειες σε τι αναφέρεσαι;
Όταν μιλάμε για εργασιακές φυλές τότε ναι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάποιος τίτλος εργασίας.

Λέγοντας εργασία μιλάμε για οποιαδήποτε εργασία μπαίνει σε trial. Σε αυτό προσφέρονται διάφοροι διαγωνισμοί.

Όταν λέω μισές αλήθειες αναφέρομαι στο ότι το Amstaff όταν αναγνωρίστηκε από τον AKC για την δημιουργία του προτύπου χρησιμοποιήθηκε ένα σκυλί του J.P.Colby(γνωστός εκτροφέας APBT) του οποίου τα σκυλιά για μεγάλο διάστημα υπήρξαν διπλοεγγραμμένα ως ΑPBT και ως Amstaff.
Το Amstaff την εποχή που ξεκίνησε να εκτρέφεται με αυτό το όνομα υπήρχε ήδη για αρκετά χρόνια με το όνομα American Pit Bull Terrier. Στην ουσία δηλαδή το σημερινό Amstaff είναι APBTs τα οποία εκτράφηκαν καθαρά για εκθεσιακούς σκοπούς, αλλάζοντας το όνομα με σκοπό να αποτινάξουν το μαχητικό τους παρελθόν και να μην παραλληλίζονται με τις αρένες των κυνομαχιών.
Σημειωτέον ότι το αρχικό όνομα που του δόθηκε από τον AKC ήταν Staffordshire Terrier και κατόπιν άλλαξε και πάλι λόγω της ύπαρξης του Staffie Bull και της ανάγκης αναγνώρισης και αυτού από τον AKC.
Ο AKC και η FCI κατ'επέκταση, προσπαθούσε ανέκαθεν να διαχωρίσει το Amstaff από τα APBTs λέγοντας μισές αλήθειες ή ακόμα και παραποιόντας την ιστορία. Ανατρέχοντας όμως σε γεννεολογικά δέντρα γνωστών γραμμών όπως η X-Pert μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ακρίβεια των παραπάνω.( http://xpert-dogs.com/Ormsbys.html )

Η ιστορία των δύο φυλών μπάζει από παντού, αν και κοινή, λόγω του ότι η μεν (APBT) ήταν για μεγάλο διάστημα σχεδόν κατά αποκλειστικότητα σε χέρια κυνομάχων και η δε (Amstaff) στην αγωνία των εκτροφέων της να αποτινάξουν την όποια κακή φήμη, επιδόθηκαν σε υπερβολές και ψέματα.

Προσωπική μου άποψη ότι η πορεία της φυλής θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική αν υπήρχε ένα ρεύμα που θα κινούταν κάπου στη μέση(όπως οι περισσότερες φυλές εργασίας), χωρίς τις ακρότητες των κυνομαχικών πρακτικών και χωρίς τον εγκλωβισμό της αποκλειστικά στον εκθεσιακό στίβο. Δεδομένου ότι μιλάμε για μια φυλή η οποία ήταν ο κοντινότερος απόγονος των αρχαίων Bulldogs με την γνωστή πολυχρηστικότητα που επιδείκνυε και φυσικά με εξαιρετικές εργασιακές αρετές.
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
To "Pit Bull" έχει αφαιρεθεί απο την επίσημη ονομασία ή πρόκειται απλά για παράβλεψη?

Είχα την εντύπωση οτι η πλήρης ονομασία είναι "American Staffordshire Pit Bull Terrier". Έχει αλλάξει κάτι?
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
To "Pit Bull" έχει αφαιρεθεί απο την επίσημη ονομασία ή πρόκειται απλά για παράβλεψη?

Είχα την εντύπωση οτι η πλήρης ονομασία είναι "American Staffordshire Pit Bull Terrier". Έχει αλλάξει κάτι?
Εϊναι δύο διαφορετικές φυλές πλέον...τα American Staffordshire Terrier και τα American Pitbull Terrier..ναι μέν προέρχονται απο ίδιους προγόνους όπως σωστά επισήμανε ο tattooman απλά τα πρώτα είναι αναγνωρισμένα ως φυλή απο την FCI και τα δεύτερα όχι...Τα πρώτα παίρνουν μέρος σε εκθέσεις μορφολογίας ενώ τα δεύτερα όχι...
 
Last edited:


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Nαι, νόμιζα οτι η πλήρης ονομασία της αναγνωρισμένης φυλής ήταν American Staffordshire Pit Bull Terrier. Τεσπά . . . :)

A, το βρήκα γιατί μπερδέυτηκα.
Το UKC ονομάζει την φυλή ως "American Pit Bull Terrier".
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
To "Pit Bull" έχει αφαιρεθεί απο την επίσημη ονομασία ή πρόκειται απλά για παράβλεψη?

Είχα την εντύπωση οτι η πλήρης ονομασία είναι "American Staffordshire Pit Bull Terrier". Έχει αλλάξει κάτι?
Tα pitbull στις αρχες του 1900 τα λεγανε bulldogs, ,μετα τα λεγανε Yankee terrier και αργοτερα American pitbull terrier. Τα american staffordshire terrier ξεκινησαν το 1936 να εγγραφονται στο ΑΚC (τα σκυλια αυτα ηταν pitbulls) και τους εδωσαν την επισημη ονομασια Staffordshire Terriers και μετα για να μην τα μπερδευουν με τα SBT προσθεσαν και το Αmerican το 1970. Ωστοσο η ρατσα αυτη εχει στηριχθει και αναπτυχθει 100% σε καθαροαιμα pitbull.

Oi πληροφοριες παρθηκαν απο το σαιτ της Dianne Jessup. http://www.workingpitbull.com/amstaffpit.htm
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
. Ωστοσο η ρατσα αυτη εχει στηριχθει και αναπτυχθει 100% σε καθαροαιμα pitbull.

Oi πληροφοριες παρθηκαν απο το σαιτ της Dianne Jessup. http://www.workingpitbull.com/amstaffpit.htm
Να προσθέσω..οτι στα άμσταφ έγινε προσπάθεια να εξαλειφθεί το ένστικτο της επιθετικότητας προς άλλα σκυλιά..
γι'αυτό και επιλέχθηκαν πιτ με όσο το δυνατόν περισσότερο ισορροπημένο χαρακτήρα,γι'αυτό και θεωρούνται πιο ευκολα στο χειρισμό απο τα AmPits...
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3