Τα φώτα σας παρακαλώ (αντιοφικός ορός)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Γεια σας και πάλι. Σήμερα ο Δίας έχει γενέθλια (γίνετε 3 μηνών:) )και τον πήγα τώρα το απόγευμα για το δεύτερο εμβόλιο. Επειδή το μεσημέρι βρήκαμε ένα μεγάλο φίδι έξω από το σπίτι και όπως καταλαβαίνετε με έπιασε μια τρομάρα αφού ο Δίας μένει έξω ρώτησα την κτηνίατρο αν έχει να μου δώσει αντιοφικό ορό να τον έχω για παν ενδεχόμενο. Μου είπε ότι δεν κυκλοφορεί πλέων και ήθελα να ρωτήσω αν κανείς γνωρίζει να πει αν είναι αλήθεια αυτό. (Μου σύστησε να πάω σε φαρμακείο και να ζητήσω μια ενέσιμη κορτιζόνη και να την πάρω τηλ. να της πω ποια μου δώσανε για να μου πει την ακριβή δοσολογία.) Ποια είναι η γνώμη σας????:eek::eek::eek:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Από ότι γνωρίζω ο αντιοφικός ορός χορηγούταν μόνο από νοσοκομεία λόγω του ότι είναι δηλητήριο και η δόση δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί σε περίπτωση δαγκώματος από μη ειδικό. Τώρα από ότι έχω ακούσει ούτε τα νοσοκομεία έχουν πλέον. Η κορτιζόνη σαν πρώτη αντιμετώπιση μάλλον είναι η πιο σωστή.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αύριο πρωί πάω φαρμακείο για κορτιζόνη . Όσο για την πρόληψη lawrence-gr εδώ που μένω δεν <<παίζει>> ως πιθανότητα:(

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τουλαχιστον σπίτι σου γυρω από την αυλή.... έξω απλά δεν τον αφηνεις ελευθερο και να χωνει τα μουτρα του σε μυστηρια και "ύποπτα στέκια..."

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μόλις πριν από λίγο προμηθεύτηκα τα αναγκαία για τις πρώτες βοήθειες, την κορτιζόνη την σύριγγα και το lasix:) Ελπίζω να μην τα χρειαστώ ποτέ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ασχολησου και με την προληψη....
Στην προηγούμενη αντίστοιχη συζήτηση δεν είχαμε καταλήξει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για την πρόληψη;

Ένα παράδειγμα, προσωπικό, το σπίτι της γιαγιάς μου στο χωριό(Κυκλάδες) χωρίς την περίφραξη του χωραφιού που είναι κι αυτή ξερολιθιά, είναι σε ένα χωράφι σε 6 επίπεδα, όπως κλασσικά είναι στις Κυκλάδες, τα οποία δημιουργούνται με ξερολιθιές κι αυτά....
Τι μπορείς να κάνεις;

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Γεια σας και πάλι. Σήμερα ο Δίας έχει γενέθλια (γίνετε 3 μηνών:) )και τον πήγα τώρα το απόγευμα για το δεύτερο εμβόλιο. :
Εγω να ρωτησω κατι αλλο? γιατι το δευτερό εμβόλιο? λογικα θα πρεπει να ειναι το τριτο... και βγαινει εξω?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για τα φίδια βάζουν θειάφι..το θέμα είναι κατά ποσο το θειάφι είναι επικίνδυνο για τον σκύλο...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εγω να ρωτησω κατι αλλο? γιατι το δευτερό εμβόλιο? λογικα θα πρεπει να ειναι το τριτο... και βγαινει εξω?
Ο Δίας μένει έξω από τη μέρα που γεννήθηκε στη στάνη.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Για τα φίδια βάζουν θειάφι..το θέμα είναι κατά ποσο το θειάφι είναι επικίνδυνο για τον σκύλο...
Δεν κάνει τίποτα το θειάφι επειδή το παίρνει ο αέρας ή η βροχή, ούτε και οι αμπούλες. Την περσινή χρονιά συγγενική οικογένεια είχε αμπούλα στην αυλή και ο όφις έκανε σουλάτσο ακριβώς δίπλα.