Τενοντίτιδα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι ήθελα και άνοιξα το άλλο θέμα με τα χαλιά/μοκέτες/αντιολισθητικά δάπεδα...:mad:

Την τύχη μου μέσα...ο μικρός διαγνώσθηκε με τενοντίτιδα!

Κυριακή-Δευτέρα και τα 2 βράδια κατά τη 1.00 το βράδυ τον έπαιρνα και πηγαίναμε κάτω παραλία για βόλτα!Η διαδρομή, περί τα 2-2,5 χιλιόμετρα αλλά τα πηγαίναμε εντελώς χαλαρά και τα κάναμε μέχρι τις 3-4,δηλαδή για τόσο χαλαρά!
Προφανώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα!Τον ζόρισα προφανώς πολύ!Μπορούσε να περπατήσει αλλά εκεί που τον έβλεπες ότι περπατούσε το κούτσαινε!Αν πηγαίναμε σε λίγο πιο γρήγορο ρυθμό το κούτσαινε πάλι,αν έκανε να τρέξει δεν είχε πρόβλημα!Δεν έδειξε να κουράζεται, δεν έδειξε να δυσανασχετεί ή να σταματάει να περπατάει, ούτε έδειξε να πονάει!Από την πρώτη στιγμή που τον είδα να κουτσαίνει το μυαλό μου πήγε στο Γερμανικός Ποιμενικός=Δυσπλασίες κτλ κτλ όπως καταλαβαίνετε!Το κούτσεμα όμως δεν φαινόταν σαν ένα πρόβλημα μόνιμο σκελετικό!Δεν ξέρω έτσι το έβλεπα καθώς τον παρατηρούσα!Θα μου πείτε, πως πήγε το μυαλό μου κατευθείαν πολύ μακριά!Ναι όντως!
Χθες πήγαμε στον γιατρό γιατί δεν πήγαινε άλλο, είπα μπας και είναι όντως από κούραση και να τον αφήσω να ξεκουραστεί, αλλά που, αφού ήδη ξεκουράζεται πολλές ώρες την ημέρα, και σηκώνεται μόνο για βόλτα!Άρα κάτι άλλο συμβαίνει!Βουρ λοιπόν στον γιατρό!Τον ψηλάφησε ο καλός μας ο γιατρός, του έκανε ανοίγματα, από εδώ από κει, του γυρνούσε τα πόδια, τους αγκώνες, τους αστραγάλους, την ωμοπλάτη κτλ να δει αν πονάει!Κάτι σκελετικό που να βγάζει πόνο δεν βρήκε τουλάχιστον με την ψηλάφηση!
Συνέχισε ψηλάφηση ο γιατρός, να σου και το κεφάλι του Στέλιου από δω και από κει να δω αν πονάει το χαϊβάνι!Καθώς τελείωνε η εξέταση ανακουφιζόμουν ακόμα πιο πολύ και έπειθα τον εαυτό μου ότι όντως δεν ήταν κάποιο σοβαρό πρόβλημα!Η διάγνωση λοιπόν, αφού κάτσαμε και συζητήσαμε και του είπα τι και πως τις τελευταίες μέρες και ύστερα από το άκουσμα αυτής της μεγάλη βόλτας κατέληξε ότι πιθανόν να είναι κάποιου είδους τενοντίτιδα ή κάποιου είδους κούρασης στο σημείο και ότι καταπονήθηκε!
Ως πρώτο βήμα λοιπόν, μου έδωσε κάτι αντιφλεγμονώδη χάπια και βλέποντας και κάνοντας προχωράμε!Μια βδομάδα θα τα παίρνει και θα ξαναεπικοινωνήσουμε για το αν καλυτερεύει και για το αν θα προχωρήσουμε σε περεταίρω θεραπευτική αγωγή!Πήρα οδηγίες για ακινησία και ξεκούραση, όχι καταπόνηση, όχι ασκήσεις!ΕΥΤΥΧΩΣ που είναι καλοκαίρι!
Τα χάπια είναι τα Onsior!

Πέρα από αυτό, ήρθε λοιπόν ο καιρός να κάνουμε και εξετάσεις δυσπλασίας...για να είμαστε και από εκεί καλυμμένοι...

Αυτααα...:D

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
st3lios περαστικά σας, να σε ρωτήσω κάτι, μαζί με το αντιφλεγμονώδες σου έδωσε και κάποιο φάρμακο για γαστροπροστασία του σκύλου (π.χ. zantac) ;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
st3lios περαστικά σας, να σε ρωτήσω κάτι, μαζί με το αντιφλεγμονώδες σου έδωσε και κάποιο φάρμακο για γαστροπροστασία του σκύλου (π.χ. zantac) ;
Ευχαριστούμε!
Όχι δεν μου έδωσε!Τα κόπρανα πάντως μέχρι στιγμής είναι μια χαρά!

Ποια είναι η αγγλική ονομασία για τενοντίτιδα ξέρει κανείς;

Στέλιο περαστικά!
Ευχαριστούμε πολύ!

Tenontidis?!

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Tendinitis ή tendonitis. Δεν τον ρωτάς μωρέ τον κτηνίατρο μήπως, έστω και προληπτικά, χρειάζεται να του δώσεις; Καλά φάρμακα τα NSAIDs αλλά ορισμένες φορές βγάζουν παρενέργειες, μου έχει τύχει για αυτό στο λέω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μου είπε ότι αν εμφανίσει το οτιδήποτε να τον ενημερώσω...

Ξέρεις δεν δίνω πολύ εύκολα κάτι ούτε στον εαυτό μου ούτε στον σκύλο...με το στανιό θα έλεγα θα δώσω κάτι...:D
Άρα θα επιλέξω να περιμένω μιας που αν εμφανίσει κάτι γαστρεντερολογικής φύσης θα φανεί από τα κόπρανα...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το onsior ειναι καινουργιο φαρμακο και πολυ καλα ανεκτο απο σκυλους και γατες.
Στα σκυλια μπορει να χρησιμοποιηθει για αρκετο διαστημα,κατι που δεν γινοταν με αλλα αντιφλεγμονωδη.

Στελιο περαστικα στο σκυλακι σου!

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
@yasemin, γίνεται και με την μελοξικάμη, υπάρχουν μελέτες που συγκρίνουν τις 2 ουσίες (robenacoxib,meloxicam) όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα της ροβενακοξίβης για τον έλεγχο του πόνου και της φλεγμονής σε σκύλους, καθώς και πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, με παρόμοια αποτελέσματα. (For the primary end point, the ratio of the reciprocal of the scores for robenacoxib to meloxicam was 1.16 (95% confidence interval, 0.98 to 1.37). Both treatments were associated with only minor adverse events, which were not necessarily related to the administered treatments and did not affect mucosal bleeding times. Conclusions and Clinical Relevance-Robenacoxib provided efficacy and tolerability similar to those of meloxicam for the management of perioperative pain and inflammation in dogs).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Στέλιο περαστικά στον μικρο σου , σύντομα να είναι πάλι περδίκι το ποδαράκι του εύχομαι!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
προσοχη στελιο ,η αποκατασταση ειναι σημαντικη.γενικα οι θλασεις,τενοντητιδες κτλ ,ειναι υπουλα πραγματα...ξερω σκυλια που μετα απο 4-5 μηνες,ακομη εχουν θεματα.εκει που νομιζεις οτι το σκυλι ειναι οκ κ επειδη αυτα δεν εχουν στοπ αν πονανε,εκει γινεται μεγαλυτερη ζημια.

την ιδια τρομαρα ειχα παρει κ εγω..καποιες φορες ,κυριως σε ανηφορες,για να επιταχυνει,εσπρωχνε κ με τα δυο ποισω ποδια,οποτε λεω...ουπς!!!δυσπλασια!!!!ειχε κουτσαινει κ κανα δυο φορες...λεω ,την κατσαμε την βαρκα!!!!πηγαμε στον γιατρο κ ευτυχως ολα οκ!αλλα θελει ξεκουραση κ προσοχη ,οπως σου ειπε ο γιατρος.ουτε καν να τσιταρει για τρεξιμο κ να σφιχτει.

περαστικα να ειναι κ ελπιζω συντομα ,ξανα στους δρομους!!!!

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Περαστικά στο φιλαράκι σου τα έχουμε περασει και εμείς ...εγω που τον έβλεπα να κουτσαίνει πόναγα χειρότερα...ολα καλά θα πάνε εχε πίστη στο παλικάρι σου.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Περαστικά στον Αδάμ σου....και γρήγορα....
Και σε σένα...ψυχραιμία...
(καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία σου, αλλά δε χρειάζεται πάντα να βάζουμε τα χειρότερα με το νου μας....)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
@yasemin, γίνεται και με την μελοξικάμη, υπάρχουν μελέτες που συγκρίνουν τις 2 ουσίες (robenacoxib,meloxicam) όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα της ροβενακοξίβης για τον έλεγχο του πόνου και της φλεγμονής σε σκύλους, καθώς και πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, με παρόμοια αποτελέσματα. (For the primary end point, the ratio of the reciprocal of the scores for robenacoxib to meloxicam was 1.16 (95% confidence interval, 0.98 to 1.37). Both treatments were associated with only minor adverse events, which were not necessarily related to the administered treatments and did not affect mucosal bleeding times. Conclusions and Clinical Relevance-Robenacoxib provided efficacy and tolerability similar to those of meloxicam for the management of perioperative pain and inflammation in dogs).
Επάνω η συσκευασία λέει robenacoxib!
Αλλά ο γιατρός μου είπε αν υπάρξει το οτιδήποτε να επικοινωνήσω κατευθείαν!

προσοχη στελιο ,η αποκατασταση ειναι σημαντικη.γενικα οι θλασεις,τενοντητιδες κτλ ,ειναι υπουλα πραγματα...ξερω σκυλια που μετα απο 4-5 μηνες,ακομη εχουν θεματα.εκει που νομιζεις οτι το σκυλι ειναι οκ κ επειδη αυτα δεν εχουν στοπ αν πονανε,εκει γινεται μεγαλυτερη ζημια.

την ιδια τρομαρα ειχα παρει κ εγω..καποιες φορες ,κυριως σε ανηφορες,για να επιταχυνει,εσπρωχνε κ με τα δυο ποισω ποδια,οποτε λεω...ουπς!!!δυσπλασια!!!!ειχε κουτσαινει κ κανα δυο φορες...λεω ,την κατσαμε την βαρκα!!!!πηγαμε στον γιατρο κ ευτυχως ολα οκ!αλλα θελει ξεκουραση κ προσοχη ,οπως σου ειπε ο γιατρος.ουτε καν να τσιταρει για τρεξιμο κ να σφιχτει.

περαστικα να ειναι κ ελπιζω συντομα ,ξανα στους δρομους!!!!
Ήδη έχω κόψει τις δραστηριότητες που κάνουμε κάθε μέρα...μόνο περπάτημα και αυτό λίγο!

Ναι το ξέρω ότι είναι ύπουλα αυτά τα πράγματα και θέλει και παραπάνω χρόνο αφότου τελειώσει η θεραπεία για να δέσει και να σταματήσει ο πόνος!Άρα πάμε για άλλο τόσο μετά την θεραπεία!

Ευχαριστούμε!

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
st3lios δεν το είπα για να ανησυχήσεις, το αντίθετο! Από ότι διάβασα το συγκεκριμένο φάρμακο που σου έδωσε ο κτηνίατρος (δραστική ουσία robenacoxib), είναι από τα ασφαλέστερα, απλά είπα στην yasemin ότι υπάρχουν μελέτες και με άλλες ουσίες με το ίδιο καλά αποτελέσματα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η 2η βδομάδα έφτασε στο τέλος με αγωγή αλλά συνεχίζεται η ενόχληση στο πόδι, μικρή βέβαια, αλλά αισθητή!

Αύριο πακέτο ξανά για τον γιατρό και ραντεβού με ορθοπεδικό για να δούμε τι συμβαίνει!

Το μόνο που είμαι σίγουρος εγώ σαν Στέλιος είναι ότι δεν είναι σκελετικό πρόβλημα αλλά κάτι άλλο που επιμένει ...κόβω...το κεφάλι μου δηλαδή!Δεν ξέρω τι θα πει ο ορθοπεδικός και η εξέταση αλλά αυτό πιστεύω...

Και μέσα σε όλη αυτήν την αδράνεια λόγω της αναγκαστικής ξεκούρασης τόσες μέρες παραμιλάω λέγοντας ότι άλλοι και άλλοι δεν βγάζουν τα σκυλιά τους έξω και εγώ που θέλω να αλωνίσω με τον σκύλο μου δεν γίνεται...γιατί μια φλεγμονή επιμένει να μας ταλαιπωρεί...κατάλαβες?
Την φλεγμονή μου μέσα...