Την εμπειρία σας...

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Καλησπέρα σας!
Βρε παιδιά? Πείτε μου την γνώμη σας παρακαλώ...
Η τετράμηνη ψυχούλα μου, εδώ και 4 μέρες την μια από τις φορές που έκανε τα κακάκια της ήταν στην αρχή σχηματισμένα μεν αλλά αρκετά μαλακά και προς το τέλος σαν κρέμα.
Εκτός από μια μέρα που αυτό έγινε το πρωί (χωρίς να έχει προηγηθεί η ίδια κατάσταση απ το βράδυ) τις υπόλοιπες τρεις τα έκανε σε τέτοια μορφή στην τελευταία της αφόδευση το βράδυ. Να σημειώσω ότι όλες τις φορές ξεκίνησε με σχηματισμένα σχετικά μαλακά,μετά σε μορφή κρέμας και στο τελείωμα ακόμα σε πιο αραιή μορφή.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
Αν ήταν παθολογικό, δεν θα πρεπε να τα έκανε έτσι πιο πολλές ή όλες τις φορές?
Υπάρχει η περίπτωση να φταίει η τροφή? Να μην της κάθεται καλά? Της δίνω την Brit Premioum Junior Medium εδώ και 2 βδομάδες.
Κατά καιρούς της έδινα διάφορα για να δοκιμάσει. Μην φανταστείτε ποσότητα,ίσα ίσα μια μπουκίτσα...όπως κοτόπουλο,τυράκι,καρότο και φρούτα (μήλο,αχλάδι,μπανάνα) αλλά δεν την είχαν πειράξει.
Την τελευταία βδομάδα κατόπιν συμβουλής γιατρού άρχισα να της βάζω στην τροφή ένα κουταλάκι γιαούρτι πρόβειο αλλά όχι κάθε φορά.
Επίσης αν όχι όλες τις φορές,συχνά όμως τρώει χορταράκι στη βόλτα.
Πίστεψα ότι μπορεί να φταίει το γιαούρτι και σήμερα δεν της έδωσα τίποτα άλλο πέρα απ την ξηρή. Αλλά πάλι τα ίδια..
Τι λέτε?
Μπορεί να είναι παθολογικό ή να φταίει η τροφή ή κάτι άλλο?

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Η σκύλα ανάμεσα στις αφοδεύσεις ασκείται πολύ?
Πολύ δεν θα το λεγα γιατί είναι μικρή ακόμα. Παίζουμε κατά την διάρκεια της ημέρας μέσα στο σπίτι για λίγη ώρα,κάνουμε και 10λεπτα ασκήσεις υπακοής.Γενικά μέσα στο σπίτι είναι αρκετά ήσυχη κι όταν δεν παίζουμε ή παίζει μόνη της κοιμάται ή κάθεται στην φωλιά της (crate) με ανοιχτή την πόρτα ή κλειστή όταν θέλω να κάνω κάποια δουλειά και δεν μπορώ να την προσέχω.
Στις βόλτες βγαίνουμε κάποια 10λεπτα μόνο για την ανάγκη της και τρεις φορές την ημέρα αφού βγούμε και κάνει τις ανάγκες της σε κάποια συγκεκριμένα σημεία κοντά στο σπίτι, μετά πάμε πιο μεγάλες βόλτες κάνοντας και λίγη υπακοή με τα εξωτερικά ερεθίσματα και λίγο τρεξιματάκι και γενικά να συνηθίζει τους θορύβους,να μυρίζει,να βλέπει κόσμο,γάτες και άλλα σκυλάκια, τα οποία άμα είναι ήσυχα χαίρεται και θέλει να παίξει αλλά δυστυχώς είναι μέσα από τις αυλές αλλά φοβάται αυτά που γαβγίζουν είτε τα βλέπει είτε όχι.

• Like
Reactions: GRDANE

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το λέω αυτό γιατί συνήθως όταν τα σκυλιά αφοδεύουν μόλις βγουν από το σπίτι τα κόπρανα είναι σφιχτά. Αν τρέξουν έπειτα και αφοδεύσουν ξανά τότε τα κόπρανα είναι πιο μαλακά!
Και όταν είναι στην θάλασσα και κατσικιάζουν τα κόπρανα είναι σαν σιμιγδαλένιος χαλβάς...:D:ROFLMAO:

• Like
Reactions: Renesme

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Το λέω αυτό γιατί συνήθως όταν τα σκυλιά αφοδεύουν μόλις βγουν από το σπίτι τα κόπρανα είναι σφιχτά. Αν τρέξουν έπειτα και αφοδεύσουν ξανά τότε τα κόπρανα είναι πιο μαλακά!
Και όταν είναι στην θάλασσα και κατσικιάζουν τα κόπρανα είναι σαν σιμιγδαλένιος χαλβάς...:D:ROFLMAO:
:ROFLMAO:... Όχι, εκείνη έχει μάθει με το που βγούμε απ το σπίτι να πάμε σε συγκεκριμένο μέρος, να τα κάνει πρώτα και μετά να πάμε βόλτα. Μόνο τσίσα της έχει κάνει και δεύτερη φορά (μία πριν την βόλτα και μία στο τέλος της βόλτας) αλλά όχι πάντα.
Υπάρχει δλδ περίπτωση να οφείλεται στο ότι πριν την τελευταία βραδινή βόλτα παίζουμε στο σπίτι? Από παιχνίδια παίζουμε κρυφτό, μπαλάκι αλλά πιο πολύ της αρέσει το tug..
Είναι και σε φάση που τώρα άρχισε να αλλάζει δόντια. :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
ποσο καιρο της ταιζεις την συγκεκριμμενη τροφη υπαρχει περιπτωση να μην την εχει συνηθισει η να μην της εκτασε καλα οποτ εθ απρεπει να σκεφτεις να αλλαξεις τροφη

• Like
Reactions: Orilis and Renesme

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
ποσο καιρο της ταιζεις την συγκεκριμμενη τροφη υπαρχει περιπτωση να μην την εχει συνηθισει η να μην της εκτασε καλα οποτ εθ απρεπει να σκεφτεις να αλλαξεις τροφη
Τρεις βδομάδες της την δίνω και μπήκαμε στην τέταρτη.
Έχει καλυτερεύσει η κατάσταση. Τώρα τα κάνει άλλες φορές πιο σκληρά κι άλλες πιο μαλακά αλλά όχι κρέμα όπως έκανε για 4 μέρες την προηγούμενη βδομάδα που της έδινα γιαούρτι.
Πιστεύω ότι μάλλον την πείραξε το γιαούρτι που της έδινα..
Θα περιμένω να τελειώσει και την άλλη 3κιλη συσκευασία που της πήρα για να δω πως θα πάει..

• Like

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Και...για να μην ανοίγω άλλο θέμα..
Βρε παιδιά,πείτε μου τι να κάνω και πως θα αντιμετωπίσω το γεγονός ότι στην περιοχή που μένω όλοι σχεδόν έχουν σκυλιά στις αυλές και στα μπαλκόνια,τα οποία γαβγίζουν σαν μανιασμένα κάθε φορά που περνάμε στην βόλτα κι η δική μου φοβάται πολύ και τραβάει για να φύγει ή γυρίζει και ανεβαίνει πάνω μου για να την πάρω αγκαλιά. Μόνο 1-2 φορές φάνηκε σαν να τα πήρε η δική μου απ το πολύ γάβγισμα που της ρίχνουν και αντιγύρισε το γάβγισμα κι εκείνη και φυσικά μετά τραβούσε για να φύγουμε έντονα...:confused:
Εννοείτε ότι όποτε ανεβαίνει για να την πάρω αγκαλιά,δεν την έχω πάρει ποτέ και της λέω να κατέβει...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Όσο πιο αδιάφορα και φυσικά φέρεσαι τόσο το καλύτερο....θα περπατάς σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και θα της λες "πάμε" ή οποία εντολή σε βολεύει που να δείχνει ότι προχωράμε κανονικά.τις φορές που είναι ήρεμη μόλις απομάκρυνθειτε επιβράβευση. Τις υπόλοιπες την αγνοείς δηλαδή δεν σταματάς δεν κοιτάς δεν τραβάς απλά συνεχίζετε ατάραχοι την πορεία.

(Προσωπική άποψη και ευκολία στη βόλτα είναι το να αγνοεί ούτε καν να απαντάει....Εαν είναι κάθε φορά που γαυγιζει κάποιο από ψηλά να γαυγίζει και το δικό μας από κάτω κλαφτα... και εκεί το ίδιο κάνεις προχωράς, πετάς μαθαίνει ένα "ήσυχα" εάν το ξέρει)

Γενικά με άλλα σκυλιά πως τα πάει? Αν είναι γενικά φοβικη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

• Like
Reactions: Renesme

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
basika πιστευω ότι αν είστε κυκλωμένοι από σκυλιά που γαυγίζουν
θα έχεις θέμα και δεν θα καταφέρεις να το ξεπεράσετε μόνοι χωρίς βοήθεια...
θα χρειαστείς ηρεμα σκυλια που δεν γαυγίζουν και εισαγωγή στο ανάλογο ερέθισμα σταδιακά με επιβράβευση επιθυμητής συμπεριφοράς και διόρθωση ανεπιθύμητης...
κοινώς βοήθεια εκπαιδευτή..

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Όσο πιο αδιάφορα και φυσικά φέρεσαι τόσο το καλύτερο....θα περπατάς σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και θα της λες "πάμε" ή οποία εντολή σε βολεύει που να δείχνει ότι προχωράμε κανονικά.τις φορές που είναι ήρεμη μόλις απομάκρυνθειτε επιβράβευση. Τις υπόλοιπες την αγνοείς δηλαδή δεν σταματάς δεν κοιτάς δεν τραβάς απλά συνεχίζετε ατάραχοι την πορεία.

(Προσωπική άποψη και ευκολία στη βόλτα είναι το να αγνοεί ούτε καν να απαντάει....Εαν είναι κάθε φορά που γαυγιζει κάποιο από ψηλά να γαυγίζει και το δικό μας από κάτω κλαφτα... και εκεί το ίδιο κάνεις προχωράς, πετάς μαθαίνει ένα "ήσυχα" εάν το ξέρει)

Γενικά με άλλα σκυλιά πως τα πάει? Αν είναι γενικά φοβικη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Αυτό κάνω...Χρησιμοποιώ το ''πάμε'' και προσπαθώ να είμαι αδιάφορη και να συνεχίζουμε το περπάτημα, απλά εκείνη μόλις αντιληφθεί ότι τα σκυλιά που γαβγίζουν είναι σχετικά κοντά ή περνάμε έξω από τις αυλές,αρχίζει και τραβάει με δύναμη για να φύγουμε κι αν σταθώ για λίγο και την βάλω στο κάτσε δίνοντας και λιχουδιά για να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να φοβάται, τότε εκτελεί,παίρνει την λιχουδιά και αμέσως τραβάει για να φύγουμε ή ζητάει αγκαλιά.
Όσες φορές (2) αντιγύρισε το γάβγισμα, την έβαλα στο κάτσε και της είπα ήσυχα και σταμάτησε και μετά συνεχίσαμε τραβώντας με.
Αυτά που έχουμε πετύχει και δεν της γάβγισαν,πήγε κοντά και μυρίστηκαν κι έκανε χαρούλες αλλά ταυτόχρονα τσιτωμένη γιατί ακούει τα άλλα γύρω γύρω που γαβγίζουν.
Αυτά που έχουμε συναντήσει κι είναι ελεύθερα και ήσυχα,πηγαίνει κοντά αλλά κάνει κατσικιές για να παίξει κι εκείνα φεύγουν..

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
basika πιστευω ότι αν είστε κυκλωμένοι από σκυλιά που γαυγίζουν
θα έχεις θέμα και δεν θα καταφέρεις να το ξεπεράσετε μόνοι χωρίς βοήθεια...
θα χρειαστείς ηρεμα σκυλια που δεν γαυγίζουν και εισαγωγή στο ανάλογο ερέθισμα σταδιακά με επιβράβευση επιθυμητής συμπεριφοράς και διόρθωση ανεπιθύμητης...
κοινώς βοήθεια εκπαιδευτή..
Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγα στενά/δρομάκια είναι πιο ήσυχα και δεν υπάρχουν σκυλιά,οπότε και αυτή είναι πιο ήρεμη. Τώρα μπορεί να μου πεις να μην την πηγαίνω από κει που έχει πολλά σκυλιά..
Δύσκολα γιατί το 90% σχεδόν των σπιτιών έχουν σκυλιά κι εγώ θέλω να την μάθω να τ αγνοεί για να μπορούμε να πηγαίνουμε μεγάλες βόλτες μιας κι η περιοχή είναι κατάλληλη για τέτοιες. Είμαστε κάπως εξοχικά να το πω...
Επίσης με 1-2 άτομα (κάτοχοι σκύλων) που το συζήτησα,μου είπαν ότι είναι μικρή ακόμα και θα συνηθίσει (4 μηνών είναι).
Θα το προσπαθήσω όσο μπορώ κι αν δω ότι δεν λύνεται, θα απευθυνθώ σε ειδικό.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
οσο συνεχιζεις με αυτο τον τροπο θα συνηθισει να τα ακουει και να τα γαυγιζει
πρεπει να σταματησεις να πηγαινει απο εκεινα τ αμερη ωστε να μη ν την γαυγιζουν και να μην τα γαυγιζει
ταυτοχρονα θ ατην μαθεις να δινει προσοχη σε εσενα και να σε ακουει
οταν το μαθει αυτο σιγα σιγα θ απηγαινεις σε σκυλο που γαυγιζει κι αντι να γαυγιζει εκεινη θα της ζηταςν να σε ακουει και να δινει προσοχη σε εσενα
οταν μαθει να αγνοει απο καποια αποσταση τοπ γαυγισμα τοτε θ ασυνεχισεις με πιο πολλα σκυλια και μικροτερη αποσταση,,.
αυτη ειναι η δικη μου συμβουλη..
εσυ αν θες
ακολουθησε την συμβουλη που σου εδωσαν οι αλλοι κατοχοι σκυλων...
καλη σου συνεχεια..

• Like
Reactions: Renesme and st3li0s

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγα στενά/δρομάκια είναι πιο ήσυχα και δεν υπάρχουν σκυλιά,οπότε και αυτή είναι πιο ήρεμη. Τώρα μπορεί να μου πεις να μην την πηγαίνω από κει που έχει πολλά σκυλιά..
Δύσκολα γιατί το 90% σχεδόν των σπιτιών έχουν σκυλιά κι εγώ θέλω να την μάθω να τ αγνοεί για να μπορούμε να πηγαίνουμε μεγάλες βόλτες μιας κι η περιοχή είναι κατάλληλη για τέτοιες. Είμαστε κάπως εξοχικά να το πω...
Επίσης με 1-2 άτομα (κάτοχοι σκύλων) που το συζήτησα,μου είπαν ότι είναι μικρή ακόμα και θα συνηθίσει (4 μηνών είναι).
Θα το προσπαθήσω όσο μπορώ κι αν δω ότι δεν λύνεται, θα απευθυνθώ σε ειδικό.
Το έχω ξαναπεί, εμένα η γειτονιά μου τον σκύλο μου όσο ήταν κουτάβι τον είχε δει πολύ λίγες φορές! Δεν είχα βέβαια ούτε αδέσποτα τσαμπουκάδες, ούτε κάτι άσχημο, απλώς είχε too much ερεθίσματα μη διαχειρίσιμα! Τον έβαζα λοιπόν στο αμάξι και τον πήγαινα 2-3 χλμ μακριά που ήταν σχεδόν στο βουνό δίπλα και κάναμε υπακοή!
Αν έχεις αμάξι κάνε το, αλλιώς αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει ο @GRDANE !

• Like

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
οσο συνεχιζεις με αυτο τον τροπο θα συνηθισει να τα ακουει και να τα γαυγιζει
πρεπει να σταματησεις να πηγαινει απο εκεινα τ αμερη ωστε να μη ν την γαυγιζουν και να μην τα γαυγιζει
ταυτοχρονα θ ατην μαθεις να δινει προσοχη σε εσενα και να σε ακουει
οταν το μαθει αυτο σιγα σιγα θ απηγαινεις σε σκυλο που γαυγιζει κι αντι να γαυγιζει εκεινη θα της ζηταςν να σε ακουει και να δινει προσοχη σε εσενα
οταν μαθει να αγνοει απο καποια αποσταση τοπ γαυγισμα τοτε θ ασυνεχισεις με πιο πολλα σκυλια και μικροτερη αποσταση,,.
αυτη ειναι η δικη μου συμβουλη..
εσυ αν θες
ακολουθησε την συμβουλη που σου εδωσαν οι αλλοι κατοχοι σκυλων...
καλη σου συνεχεια..
Μόνο 2 φορές αντιγύρισε το γάβγισμα κι αυτό πιστεύω ήταν από δικό μου λάθος γιατί την σταμάτησα μπροστά από τις αυλές που γάβγιζαν τα σκυλιά προσπαθώντας να την κάνω να το δεχτεί και να μην φοβάται,με αποτέλεσμα να στρεσαριστεί ακόμα περισσότερο και να γαβγίσει.
Το κατάλαβα και δεν της το ξανά έκανα και δεν το ξανά έκανε κι εκείνη.
Απόψε το βράδυ,πριν ξεκινήσουμε την βόλτα,κάναμε κάποια ώρα εκπαίδευση με το ''δίπλα'' (το δουλεύουμε τις τελευταίες μέρες συνέχεια) στο δρομάκι πάνω από το σπίτι μας που είναι λιγότερα τα ερεθίσματα και πιο μακρινά.
Ήταν πολύ πιο υπάκουη κι έτσι συνεχίσαμε την βόλτα σε γνωστά δρομάκια με αυλόσκυλα κι όταν περνούσαμε μπροστά από τέτοια,την είχα στο δίπλα και στο πάμε ανταμείβοντας την για την υπακοή της κι αδιαφορώντας για τα γαβγίσματα και τα πήγε πολύ καλύτερα.
Η προσοχή της ήταν περισσότερο σε μένα και λιγότερο στα σκυλιά.
Προσπάθησα να συνδυάσω την συμβουλή της Μάρθα & Σίλβα με την δική σου.
Σωστά έκανα???

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Το έχω ξαναπεί, εμένα η γειτονιά μου τον σκύλο μου όσο ήταν κουτάβι τον είχε δει πολύ λίγες φορές! Δεν είχα βέβαια ούτε αδέσποτα τσαμπουκάδες, ούτε κάτι άσχημο, απλώς είχε too much ερεθίσματα μη διαχειρίσιμα! Τον έβαζα λοιπόν στο αμάξι και τον πήγαινα 2-3 χλμ μακριά που ήταν σχεδόν στο βουνό δίπλα και κάναμε υπακοή!
Αν έχεις αμάξι κάνε το, αλλιώς αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει ο @GRDANE !
Αμάξι έχω αλλά προς το παρόν δουλεύουμε σε μικρότερες αποστάσεις το γεγονός ότι στρεσάρεται και κάνει εμετό. Περιοχές σαν αυτή που λες χωρίς ερεθίσματα ή με τα λιγότερα είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από τα 2-3 χλμ από εδώ που μένουμε. Οπότε γι αυτό που λες,χρησιμοποιώ τον δρόμο που είναι πάνω απ το σπίτι μας,ο οποίος είναι πιο ήσυχος.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
@Renesme

καλημέρα.. αυτά ακριβώς ήταν τα αρχικά συμπτώματα του δικού μου όταν ανέπτυξε δυσανεξία στην πρώτη ξηρά. Του έδινα Canagan κοτόπουλο, όπως και η εκτροφέας (όσα αδέρφια του συνέχισαν με την ίδια ξηρά, όλα ήταν ΟΚ).

Στους 3 μήνες μου άρχισε αυτά που περιγράφεις και εν συνεχεία αρχίσαν και οι διάρροιες (με αίμα). Λόγω ηλικίας υποθέσαμε καμιά κολιτιδούλα και αρχίσαμε τα ρύζια με κοτόπουλο, να κόβω σιγά σιγά τα τριγύρω (λιχουδιές και εξτραδάκια) για να δούμε τί γίνεται. Αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο (ακόμα και ένα μπισκοτάκι) και δίνοντας μόνο ξηρά και ενώ οι διάρροιες (ή τα μαλακά κακά - πολλά κακά) συνεχίζονταν αντιληφθήκαμε πως τελικά είναι δυσανεξία στη συγκεκριμένη ξηρά.

Αλλάζω ξηρά, πάω σε Arden Grange Puppy Large, για κανά 3βδόμαδο ήταν καλύτερα (συγκριτικά πάντα) και στην 5η-6η εβδομάδα άρχισε πάλι τα ίδια... την έκοψα μαχαίρι και ξεκίνησα μπαρφ.

Από το πρώτο γεύμα τα κακά μικρά, σφιχτά και με μυρωδιά ανεπαίσθητη. Αυτό έγινε τέλος Ιουνίου, και από τότε ότι και να έχει φάει (κόκκαλα, μπισκότα, λιχουδιές, τένοντες, γιαούρτια, αυγά, λουκάνικα, μπανάνες, χάπια - που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα - βιταμίνες και δε ξέρω και εγώ τί άλλου) και υπόνοια διάρροιας ούτε κατά διάννοια.

Ακόμη και μετά από άσκηση όπως είπε ο Στέλιος πιο πάνω, τα "μαλακά" του είναι πιο σκληρά από τα "σκληρά" του πριν τη μπαρφ.

Η συμβουλή μου γενικά σε τέτοια θέματα είναι :

1) κόψτε οτιδήποτε έξτρα για καμιά βδομάδα
2) αν συνεχίζει το πρόβλημα αλλάξτε τροφή
3) ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρό μας.

• Like
Reactions: ghelly and Renesme

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
@Renesme

καλημέρα.. αυτά ακριβώς ήταν τα αρχικά συμπτώματα του δικού μου όταν ανέπτυξε δυσανεξία στην πρώτη ξηρά. Του έδινα Canagan κοτόπουλο, όπως και η εκτροφέας (όσα αδέρφια του συνέχισαν με την ίδια ξηρά, όλα ήταν ΟΚ).

Στους 3 μήνες μου άρχισε αυτά που περιγράφεις και εν συνεχεία αρχίσαν και οι διάρροιες (με αίμα). Λόγω ηλικίας υποθέσαμε καμιά κολιτιδούλα και αρχίσαμε τα ρύζια με κοτόπουλο, να κόβω σιγά σιγά τα τριγύρω (λιχουδιές και εξτραδάκια) για να δούμε τί γίνεται. Αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο (ακόμα και ένα μπισκοτάκι) και δίνοντας μόνο ξηρά και ενώ οι διάρροιες (ή τα μαλακά κακά - πολλά κακά) συνεχίζονταν αντιληφθήκαμε πως τελικά είναι δυσανεξία στη συγκεκριμένη ξηρά.

Αλλάζω ξηρά, πάω σε Arden Grange Puppy Large, για κανά 3βδόμαδο ήταν καλύτερα (συγκριτικά πάντα) και στην 5η-6η εβδομάδα άρχισε πάλι τα ίδια... την έκοψα μαχαίρι και ξεκίνησα μπαρφ.

Από το πρώτο γεύμα τα κακά μικρά, σφιχτά και με μυρωδιά ανεπαίσθητη. Αυτό έγινε τέλος Ιουνίου, και από τότε ότι και να έχει φάει (κόκκαλα, μπισκότα, λιχουδιές, τένοντες, γιαούρτια, αυγά, λουκάνικα, μπανάνες, χάπια - που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα - βιταμίνες και δε ξέρω και εγώ τί άλλου) και υπόνοια διάρροιας ούτε κατά διάννοια.

Ακόμη και μετά από άσκηση όπως είπε ο Στέλιος πιο πάνω, τα "μαλακά" του είναι πιο σκληρά από τα "σκληρά" του πριν τη μπαρφ.

Η συμβουλή μου γενικά σε τέτοια θέματα είναι :

1) κόψτε οτιδήποτε έξτρα για καμιά βδομάδα
2) αν συνεχίζει το πρόβλημα αλλάξτε τροφή
3) ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρό μας.
Gaara Καλημέρα!
Αυτό θα κάνω γιατί ενώ για 3-4 μέρες της είχα κόψει τα έξτρα και της έδινα μόνο ξηρή και είχα βελτιωθεί τα κακά της όσον αφορά την σκληρότητα (έχουν όμως πολύ έντονη μυρωδιά), χτες της έδωσα κάποιες λιχουδιές και λίγο τυράκι και σήμερα το πρωί πάλι έγιναν πολύ μαλακά και με μπέρδεψε..
Θα τηρήσω για μια βδομάδα να της δίνω αυστηρά μόνο ξηρή να δω πως θα πάει...