Τη βοηθεια και τις γνωσεις σας παρακαλω

ANASTASIA

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2008
37
0
Γεια σας παιδια.Τα θεματα που βρισκω εδω ειναι πολυ ενδιαφεροντα και μπραβο σας.
Θα ηθελα τη συμβουλη και τη βοηθεια σας
Εχω ενα αγορακι 13 ετων πανεξυπνο και τετραπληγικο .Μενουμε λιγο εξω απο την Αττικη σε σπιτι με μεγαλο κηπο.
Θελω να παρω ενα κουταβι που μεγαλωνοντας να γινει καλος φυλακας αλλα και καλο φιλαρακι με τον γιο μου.
Θελω επισης αν μπορεσει με εκπαιδευση να τον βοηθαει και λιγο , οχι τρελλα πραγματα αλλα να μπορει να του δινει πραγματα που του πεφτουν κατω ή κατι που θα του ζητησει.
Νομιζετε οτι μπορω να πετυχω κατι τετοιο?
Ο Γερμανικος Ποιμενικος θα μπορουσε να τα καταφερει σε κατι τετοιο ή νομιζετε οτι καποια αλλη ρατσα θα ηταν ποιο καταληλη.
Αρσενικο ή θυληκο?
Που μπορω να βρω καλο εκτροφεα και ΚΥΡΙΩΣ τον καταληλο εκπαιδευτη?
Γιατι απο προηγουμενη εμπειρια μου μου εμεινε η γευση οτι μονο για να τα παρουν ειναι .
Και κατι ακομα ,αναγκαστικα το ταισμα και τη φροντιδα του σκυλου θα την εχω εγω αλλά θελω το σκυλι να δεθει πιο πολυ με τον γιο μου παρα με μενα.Μπορει να γινει αυτο?
Θα χαρω πολυ να μου απαντησετε

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο γερμανικός ποιμενικός ήταν το πρώτο σκυλί που μου ήρθε στο μυαλό... Υπάρχουν καλοί εκτροφείς στην Ελλάδα. Τηλεφώνησε στον ΚΟΕ να πάρεις ονόματα και ακολούθως άρχισε επισκέψεις :)
Ακόμα σκέψου το μπόξερ που δεν είναι και ο τέλειος φύλακας, αλλά με τη σωστή εκπαίδευση όλα γίνονται. Είναι υπέροχα σκυλιά και πολύ καλά με τα παιδιά - θεωρητικά πάντα.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δες λιγο και αυτο .......... ειναι διαφορετικο απο αυτο που ζητας αλλα εχε το υποψιν....
Πρόγραμμα Ειδικών Υιοθεσιών

Από τον Νοέμβριο 2008 μέχρι τον Οκτώβριο 2010, στο πρόγραμμα Ειδικών Υιοθεσιών (με επιπλέον παροχές και υποστήριξη) εντάσσονται α) υιοθεσίες σκύλων από άτομα ή φορείς που στεγάζουν ή φροντίζουν καθημερινά άτομα με αναπηρίες β) υιοθεσίες ανάπηρων -από κακοποίηση ή από τροχαίο ατύχημα- σκύλων και γ) υιοθεσίες σκύλων (ανάπηρων ή μη) από σχολεία.

Η SAPT Hellas απευθύνει έκκληση λοιπόν στους αρμοδίους κοινωνικών ή εκπαιδευτικών φορέων αλλά και στους γονείς ή κηδεμόνες παιδιών ή ενηλίκων με αναπηρίες (κινητικές ή νοητικές) να υιοθετήσουν έναν αδέσποτο σκύλο και εμείς να υποστηρίξουμε την υιοθεσία αυτή με όλες τις γνώσεις και δυνάμεις μας, πέραν των παραπάνω παροχών. Σκεφτείτε απλά ότι αν κάθε ένα από τα ιδρύματα της χώρας μας αποφάσιζε να υιοθετήσει έναν αδέσποτο σκύλο τότε, και πολλοί αδέσποτοι σκύλοι θα σώζονταν από τις απαίσιες συνθήκες του δρόμου, αλλά και οι τρόφιμοι του εκάστοτε ιδρύματος θα απεκόμιζαν τεράστια οφέλη από την καθημερινή - και όχι περιστασιακή - συντροφιά και φροντίδα του. Την ίδια έκκληση όμως απευθύνουμε και σε οικογένειες που φροντίζουν άτομα (παιδιά ή ενήλικες) με αναπηρίες (κινητικές ή νοητικές), ηλικιωμένους που πάσχουν από νόσους όπως Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον, πρώην τοξικομανείς ή πρώην φυλακισμένους σε διαδικασία επανένταξης.
Όσον αφορά κακοποιημένους ή ανάπηρους από τροχαίο σκύλους, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά. Χρειάζονται την βοήθειά μας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Τέλος, προκειμένου για υιοθεσίες ανάπηρων ή μη σκύλων από σχολεία, μία τέτοια "κίνηση", με την υποστήριξή μας, θα αποτελούσε καθημερινό δίδαγμα ηθικής, πολιτισμού και υπευθυνότητας προς τα παιδιά της χώρας μας, ένα δίδαγμα που οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά, για να αλλάξει επιτέλους -μακροπρόθεσμα τουλάχιστον- η νοοτροπία των προηγούμενων γενεών με τα τόσα λάθη τους.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Υπάρχει πρόγραμμα επιδοτούμενο απο την Ε.Ε. το οποίο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Επιδοτείται η αγορά και εκπαίδευση σκύλου ως συνοδού-συντρόφου ΑμΕΑ.

Στη περίπτωση που έχω υπ'όψιν μου εκπαιδεύτηκε θηλυκό λαμπραντόρ. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας με την οικογένεια που το έχει για πιο πολλές πληροφορίες και διευκρινήσεις ως προς τα διαδικαστικά.

ANASTASIA

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2008
37
0
Δεν το πιστευω !!!! τι γρηγορα μπιστολια ειστε εσεις?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ. Θα ρωτησω στον κοε απλα απο οτι ακουω αργει να απαντησει.
Ενδιαφερον αυτο που γινεται στη SAPT HELLAS και μπραβο τους θα το κοιταξω σιγουρα αν και πρεπει να δω που βρισκονται.
George αν ισχιει αυτο που λες ειναι υπεροχο αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι μονο για τυφλους μακαρι να κανω λαθος αλλα το ψαχνω χρονια και δεν εχω βρει κατι στην Ελλαδα.
Σιγουρα θα ηθελα πληροφοριες απο αυτη την οικογενεια
Θα χαιρομουν πολυ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Επειδή καλύψανε οι προηγούμενοι, θα σε συμβούλευα μόνο να μην επιμείνεις τόσο στο θέμα του φύλακα, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ... άλλο σκυλί (σε χαρακτήρα πιο πολύ) χρειάζεται για την μία δουλειά - άλλο για την δικιά σου ... ένας Γερμανικός ποιμενικός ΜΠΟΡΕΙ να μην δημιουργήσει κανέναν πρόβλημα, μπορεί όμως να είναι πιο νευρικό από αυτό που χρειάζεσαι. Πολύ χρήσιμη θα ήταν και η συμβουλή για τον ακριβή χαρακτήρα του σκύλου που θα ήταν ωφέλιμος, από έναν παιδοψυχολόγο ή γιατρό που παρακολουθεί το παιδί ...

ANASTASIA

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2008
37
0
Denis θα ηθελα λιγο να μου εξηγησεις τι εννοεις νευρικο.Ειχα εναν γερμανικο ποιμενικο ο οποιος ηταν πολυ καλο σκυλι αλλα πολυ φοβιτσιαρης.
Τον εβαζα το βραδυ στο σπιτι και πηγαινοερχοταν πανω κατω ολη την ωρα
Την ημερα δεν ηξερε τι ηθελε ΝΟΙΓ να μπει σπιτι και μολις εμπαινε ηθελε να ξαναβγει ,Αφηνα τη μπαλκονοπορτα λιγο ανοιχτη και ολη την ωρα εμπαινε και εβγαινε.Για να τον χαιδεψουμε μια ταλαιπωρια για να τον χτενισω αλλη μια γυρναγε γυρω γυρω
Αυτο εννοεις ή και κατι αλλο?
Τωρα για ψυχολογους που μπορουν να με συμβουλεωουν χλωμο το βλεπω
Δοξα το θεο δεν εχει χρειαστει να παμε σε καποιον γιατι το ηθικο του μικρου ειναι παρα πολυ καλο
Ο αντρας μου θελει φυλακα για το σπιτι και δεν εχει και αδικο με τοσα που ακουγονται.Εγω παλι θελω κατι που να μου τα καλυπτει και τα δυο αν γινεται.
Αχ αυτον τον σκυλο που προτεινε η Loukia πρωτη φορα τον βλεπω.
Εχω ξετρελαθει με αυτο το μπεζ αν κανει και για φυλακας θα μου αρεσε να ειχα ενα τετοιο σκυλο Αλλα δεν νομιζω να βρω κατι τετοιο στην Ελλαδα ε??
Ετσι λιγο που διαβασα για αυτο το σκυλι αν ειναι ετσι οπως τα λενε νομιζω οτι καλυπτει οτι ζηταω απο εναν σκυλο

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Καλό είναι να μην επιλέξεις φυλή παρορμητικά, αλλά αφού μελετήσεις τις εναλλακτικές σου προσεκτικά. Σίγουρα ένας έμπειρος εκπαιδευτής που θα μπορέσει να αναλάβει να σου δώσει αυτό που θέλεις από το σκύλο, καλό είναι να σου πει τη γνώμη του για τις υποψήφιες φυλές.

Γνώμη μου, ξεκίνα να μελετάς εντατικά και ξεσκαρτάριζε.
Μην αρκεστείς στα γνωστά, μπορεί να υπάρχει μια φυλή ιδανική για τη δουλειά που την θέλεις αλλά να μην την γνωρίζεις.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν θέλεις φύλακα.
Θέλεις συνοδό για το παιδί.
Αυτό σημαίνει Γκόλντεν Ρετρίεβερ που έχει εκτραφεί για αυτή την συγκεκριμένη δουλειά, και μετά εκπαιδευτεί γι' αυτήν.

Κάνουν και άλλες φυλές αλλά μακράν η πιο κοινή για την εργασία αυτή είναι το Γκόλντεν.

Το Χόβαβαρτ είναι και φύλακας και νομίζω πως είναι "πολύς" για εσάς.
Ως συνοδός ατόμου με κινητικά προβλήματα είναι καλός, μόνοαν ο άνθρωπος είναι ενήλικας με την ανάλογη πυγμή και ΩΡΙΜΩΤΗΤΑ που απαιτεί ένας τέτοιος σκύλος.
Δεν θα μπορούσε ποτέ να τον ελέγχει παιδί, πόσο μάλλον τετραπληγικό, και υπάρχουν κίνδυνοι να το ελέγχεις μόνο εσύ. Επίσης θα χρειαστείς ΠΟΛΥ χρόνο/δουλειά με τον σκύλο, αν είναι "δυναμικού" χαρακτήρα. Χρόνο που κατά τη γνώμη μου καλύτερα να διαθέτεις ώστε να συντηρείς την εκπαίδευση ενός πιο "ήπιου" σκύλου, που κάνει μόνο συνοδεία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εχω ξετρελαθει με αυτο το μπεζ αν κανει και για φυλακας θα μου αρεσε να ειχα ενα τετοιο σκυλο
Συγγνώμη αλλά έτσι δεν διαλεγεις σκύλο ούτε για παρέα και πόσο μάλλον για την δικιά σου περίπτωση ... απορώ και με τους υπόλοιπους που προτείνουν ό,τι απίθανη ράτσα τους έρθει στο κεφάλι ...

... καλή συνέχεια

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
... απορώ και με τους υπόλοιπους που προτείνουν ό,τι απίθανη ράτσα τους έρθει στο κεφάλι ...
Σε περίπτωση που συγκαταλέγομαι στους "υπόλοιπους", νιώθω την ανάγκη να πω
ότι κακώς απορείς.
Αναφέρθηκε ο ΓΠ και της πρότεινα να αναζητήσει φυλές που να ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλει από το σκύλο, να μην σκαλώσει απαραίτητα στις 2-3 που γνωρίζει αλλά να το ψάξει γιατί υπάρχουν κι άλλες που δεν είναι ευρέως γνωστές.
Εμένα πχ μου ήρθε στο μυαλό το Hovawart.
Είναι σκύλος που είναι εξαιρετικός με τα παιδιά, πολύ καλός φύλακας και εκπαιδεύεται για διάφορες εργασίες και για συνοδός, αυτό είναι γεγονός. Το ξέρω, το έχω δει με τα μάτια μου να συνοδεύει τετραπληγικό άτομο.
Το ότι δεν είναι πασίγνωστη η φυλή αυτό δε μου λέει κάτι. Σκύλοι εργασίας δεν είναι μόνο οι ΓΠ και τα λαμπραντόρ.
Αν δεν ενδείκνυται για άτομο μικρό σε ηλικία όπως ανέφερε η Dr.Zhivago, αυτό είναι άλλη ιστορία.

ANASTASIA

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2008
37
0
Μεχρι πριν δυο μηνες ειχα ενα γερμανικο ποιμενικο και ενα γκολντεν ριτριβερ
Το ενα μου το φολιασανε και το αλλο μου το κλεψανε.
Τα πηρα δυο μηνων και τα ειχα μονο για δυο χρονια
Τον γερμανικο ποιμενικο για φυλακα και το γκολντεν για το παιδι
Ακομα και να τους ειχα και τους δυο δεν θα ειχα καταφερει τιποτα
Ο Γερμανικος φοβιτσιαρης και για το γκολδεν δεν υπαρχει εκπαιδευτης για ΑΜΕΑ στην Ελλαδα.
Η φωτο μου θυμισε πολυ το γκολντεν μου που πεθανε και για αυτο το λογο ξετρελαθηκα.
Επειδη ξερω οτι και τωρα δεν θα καταφερω να εκπαιδευσω σκυλο για τον γιο μου και ο σκυλος για φυλαξη επειγη πιο πολυ ελεγα μηπως εβρισκα καποια ρατσα που να ειναι φυλακας και να βοηθαει και τον μικρο σε κατι που του επεσε ας πουμε.
Δεν τον θελω για συνοδο του εξω αλλα για παρειτσα στο σπιτι
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Είναι σκύλος που είναι εξαιρετικός με τα παιδιά, πολύ καλός φύλακας και εκπαιδεύεται για διάφορες εργασίες και για συνοδός, αυτό είναι γεγονός. Το ξέρω, το έχω δει με τα μάτια μου να συνοδεύει τετραπληγικό άτομο.
Το ότι δεν είναι πασίγνωστη η φυλή αυτό δε μου λέει κάτι. Σκύλοι εργασίας δεν είναι μόνο οι ΓΠ και τα λαμπραντόρ.
Moυ λέει εμένα

- οτι θα κάνει ΑΜΑΝ έστω ναβρεί ένα δείγμα - πόσο μάλλον το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ δείγμα.

- οτι δεν θα έχει επιλογές

- συννενόηση με τον εκτροφέα

- ΚΑΝΕΝΑΝ που να έχει ξανακούσει για την φυλή αυτή και εννοώ

εκπαιδευτές

κτηνιάτρους

και όποιον άλλον επαγγελματία χρειαστεί καθόλη την διάρκεια ζωής του σκύλου

Ο σκύλος δεν πρέπει να εκπαιδεύεται για "διάφορες" εργασίες, ΚΑΙ για συνοδός

πρέπει να είναι από τοπ γραμμές εκτροφής για σκύλους βοηθούς ή υποστήριξης ...

Αποψή μου ... τώρα αν ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ξετρελαίνεται με την φάτσα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ζωντανού και δεν ξέρει τί θέλει ρισκάρωντας ΠΟΛΛΑ είναι άλλο θέμα. Εγώ αυτιά δεν χαιδεύω ...

Και πάλι καλή συνέχεια ...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
τις περισσοτερες φορες ο σκυλος φυλακας δεν υφισταται γιατι εξουδετερωνεται ευκολα , ενας συναγερμος ειναι μακραν καλυτερη λυση και πιο αξιοπιστη

επισης ενας σκυλος φυλακας ειναι και του αναλογου χαρακτηρα και νομιζω οτι ειναι υπερβολικος για την δικη σου περιπτωση