Τι γνωρίζουμε για τη μυοκλονία;

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Καλησπερα! ...γνωστος μου εχει ενα beagle 6μηνων το οποιο τον τελευταιο καιρο παρουσιασε μυικους σπασμους σε ολο το σωμα εκτος απο το κεφαλι και το μπροστινο ποδι...πραγματικα το σκυλι συμπεριφερεται σαν ελατηριο....εκτος και αν περπαταει γρηγορα.... ο κτηνιατρος ο οποιος τον εμπιστευεται ειπε οτι πιθανοτατα εχει μυοκλονια ...το σκυλι δεν εχει παρουσιασει ουτε επιληψια ουτε συγχιση γενικα.....σαν να εχει απλα προβλημα με κατι νευρικο....γνωριζει κανεις τιποτα για μυοκλονια?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ο μονος στον οποιο μπορεις να απευθυνθεις ειναι ο κτηνιατρος,και εφοσον τον εμπιστευεστε δε χρειαζεται να ρωτησετε και αλλον,πως αντιμετωπιζεται αυτο; εδωσε χαπια;καποια θεραπεια;περναει με τον καιρο;δεν περναει;

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
ο μονος στον οποιο μπορεις να απευθυνθεις ειναι ο κτηνιατρος,και εφοσον τον εμπιστευεστε δε χρειαζεται να ρωτησετε και αλλον,πως αντιμετωπιζεται αυτο; εδωσε χαπια;καποια θεραπεια;περναει με τον καιρο;δεν περναει;
εδωσε χαπια ...ειπε οτι μαλλον δεν θα του περασει και θα πρεπει να παιρνει χαπια . Εγω βεβαια προτεινα στον γνωστο μου να παει και σε αλλον κτηνιατρου καλου κακου(αν το ειχε παθει δικο μου σκυλι θα ειχα παει ηδη σε 5) ...θα ειναι σαν να εχει τικ.....το βασικο που ειπε στον γνωστο μου ειναι οτι το σκυλι δεν ποναει ουτε το καταλαβαινει απο την στιγμη που ειναι καθαρα νευρικο...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
ο λόγος που δε βρίσκεις κάτι γκουγκλάροντας το είναι γιατί κάνεις λάθος ερώτηση, πιθανότατα ο φίλος σου δε στα λέει όπως του τα 'πε ο κτηνίατρος, ή ο κτηνίατρος δεν ήταν πολύ αναλυτικός. Αυτές οι ας τις πούμε συσπάσεις παρότι δεν είναι ακριβώς αυτό και δεν περιορίζονται μόνο σ' αυτό, που τις αποκαλείς μυοκλονία. Μυοκλονία δε σήμαινει τίποτα ιδιαίτερο, ή για την ακρίβεια δεν προσδιορίζει μια κατάσταση, είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση. Μέρος μιας κατάστασης.

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Ευχαριστω πολυ Grifos.... Γιατι απο τοτε που μου το ειπε εψαχνα και δεν βρισκω τιποτα...απλα και εγω το βρηκα ως συμπτωμα .... αμα το δειτε το σκυλακι θα παθετε πλακα....ολη την ωρα κανει σαν ελατηριο.
Πρεπει να παει και για 2η -3η γνωμη