Τι γνώμη έχετε για τη βόλτα πριν το 3ο εμβόλιο?

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
εμένα η γιατρός ήταν κάθετη στο να μην την αφήνω ούτε να πατάει στον δρόμο ακόμα και αν δεν υπήρχε σκυλί... ή να μου την χαϊδεύουν άτομα που έχουν άλλα σκυλιά κτλ... κ επειδή είμαι λίγο "κότα" ακολούθησα πιστά τις οδηγίες!
Τώρα αν είσαι σίγουρος ότι τα άλλα είναι εμβολιασμένα τα ζώα - δεν θεωρώ ότι θα έχεις κάποιο θέμα.
ουσιαστικά ο λόγος που μας λένε να αποφεύγουμε είναι γιατί δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό και μπορεί εύκολα να γίνουν αποδέκτες μικροβίων κτλ...

GzM

Active Member
1 Ιανουαρίου 2012
32
0
και σε μας ο κτηνιατροσ της μικρης μας ειπε μονο αγκαλια εξω απο το σπιτι !! ομως ο κτηνιατρος της μαμας της, αφηνει κανονικα το αλλο κουταβακι να κανει βολτες!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Νομιζω ειναι κ σημειο διαφωνιας εκπαιδευτων vs κτηνιατρων.
Οι πρωτοι βουρ για κοινωνικοποιηση, οι δευτεροι, διαφυλαξη της καλης υγειας.
Πολύ σωστά! Όμως τι γίνεται όταν υπάρχουν 2 διαφορετικές απόψεις από 2 διαφορετικούς κτηνιάτρους?

Ο κτηνίατρος που μου είπε οτι μπορώ να τον φέρνω σε επαφή με εμβολιασμένη σκυλιά μου είπε οτι τα αντισώματα υπάρχουν στον οργανισμό του σκύλου μεταξύ του 2ου και του 3ου εμβολιασμού!

Ένας άλλος κτηνίατρος μου είπε οτι ούτε στο πεζοδρόμιο να μην τον αφήνω να περπατάει!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μιας και στον τριτο εμβολιασμο γινεται η επαναλψη του πρωτου- και αναλογα σε πιοα ηλικια εγινε το πρωτο, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος εαν επιασε.
Εαν ηταν το κουταβι πολυ μικρο ( 40 ημερων) στον πρωτο εμβολιασμο, παιζει να ειχε μητρικα αντισωματα ακομα και ετσι εξουδετεροσαν αυτα την δραση του εμβολιου και εμποδισαν την αναπτυξη αντισωματω, που σημαινει οτι ειναι ακαλυπτο.
Εαν ηταν μεγαλουτσικο ( 10-12 εβδωμαδων και μεγαλητερο) την στιγμη του πρωτου εμβολιασμου, παιζει να εφτανε να αναπτυξει αντισωματα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ακριβώς ότι λέει η FrenchieFan.
Είναι πιθανότητες και δεν υπάρχει σωστό η λάθος σε αυτό το ερώτημα.
Άν μένει κανείς στο κέντρο της Αθήνας πχ που σχεδόν όλα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με κακάκια σκύλων,θα ήταν ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο να αφήσεις κουτάβι που δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολίων του,να περπατήσει.
Τώρα σε πυλοτές πολυκατοικιών πχ κ προστατευμένους χώρους,μειώνονται οι πιθανότητες αλλά κ πάλι έχει να κάνει με το πόσο προστατευτικός είναι κάποιος με το σκύλο του κ πόσο παρανοικός ίσως :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Ειναι μια δυσκολη αποφαση. Εγω αποφασισα και με την Ιόλη και με τη Λευκή να το ρυσκαρω και ευτυχως δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα υγειας, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε μπορει και να συμβει κατι δυσαρεστο. Ειναι σιγουρα ενα μεγαλο ρισκο παντως. Αν ειναι μικροσωμο μπορεις να το βγαζεις στην αγκαλια σου σε διαφορα μερη και να το αφηνεις κατω να μυρισει μονο σε ασφαλες και καθαρο περιβαλλον. Δεν ξερω για την Αθηνα αλλα στην νοτια Ευβοια το καλοκαιρι-φθινωπορο που περασε υπηρξαν υπερβολικα πολλα κρουσματα τυφου.

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Τα εμβόλια στα κουταβάκια γίνονται συνήθως σε 3 δόσεις , καλό είναι τις 2 πρώτες φορές να μην έρχονται σε επαφή με τον δρόμο και με ανεμβολίαστα σκυλάκια τα τελευταία εμβόλια είναι κορώνα - λύσσα , το πρώτο είναι άλλη μορφή του τύφου , λύσσα στην Ελλάδα δεν υπάρχει πια αλλά είναι υποχρεωτική από τον νόμο , λίγο πριν κάνουν την 3η δόση λοιπόν εμβολίων μπορεί να βγει βόλτα .

GzM

Active Member
1 Ιανουαρίου 2012
32
0
ευχαριστω πολυ για τα φωτα σας...με λιγα λογια η μικρη σε λιγεσ μερες θα αλονιζει...εδω γεννιουνται σκυλακια στην ασφαλτο πανω και τρωνε σκουπιδια...δεν λεω σαν παιδι μου την αντιμετοπιζω αλλα ειναι σκυλακι!!ποια θα ηταν δηλαδη η εντυπωση του αν επλεπε σκυλο τον 4ο μηνα?λιγο βαρυ ,οταν μεγαλωνει και ξυπναει και βλεπει μονο ανθρωπους και τισ περισσοερεσ ωρεσ τουσ ιδιους παντα.ας γινπυμε και λιγο απο μονοι μας κτηνιατροι και να χαρουμε τα σκυλακια μασ αυθορμητα χωρισ σταγονομετρα και οδηγιεσ...
ευχαριστω!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ είμαι υπέρ στο δεύτερο εμβόλιο να βλέπει σκυλιά δεσποζόμενα (αν γίνεται σε σπίτι..) και βόλτα κανονική έξω στο τρίτο..
Αλλά ιπτάμενο από την πρώτη στιγμή που θα το πάρεις..

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αφου ειναι θεμα πιθανοτητων γιατι να το ρισκαρεις? Υπαρχει λογος?
Κάποιοι δε θέλουν να χάσουν πολύτιμο χρόνο από την κοινωνικοποίηση του ζώου τους.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εξαρτάται πάντα από το τι εννοούμε 3ο εμβόλιο. Κάποιοι κάνουν 2 φορές επανάληψη των βασικών και χωριστά, σαν 3ο αυτό της λύσσας. Αν 3ο εννοούμε τη λύσσα, τότε δεν κινδυνεύει χωρίς αντιλυσσικό επειδή δεν υπάρχουν κρούσματα λύσσας στην Ελλάδα.

εδω γεννιουνται σκυλακια στην ασφαλτο πανω και τρωνε σκουπιδια...
Πράγματι... Και πολλά από αυτά πεθαίνουν όχι μόνο από ατυχήματα, πείνα, κρύο και επιθέσεις άλλων σκύλων, αλλά και από τύφο και μόρβα!

ποια θα ηταν δηλαδη η εντυπωση του αν επλεπε σκυλο τον 4ο μηνα?λιγο βαρυ ,οταν μεγαλωνει και ξυπναει και βλεπει μονο ανθρωπους και τισ περισσοερεσ ωρεσ τουσ ιδιους παντα.
Μπορείς να βρεις εμβολιασμένα σκυλιά και να την αφήνεις να παίζει μαζί τους σε ελεγχόμενο χώρο. Αν δεν ξέρεις κανέναν με σκύλο, ψάξε ανάμεσα στα μέλη εδώ. Αν δεν μένεις σε κανένα πολύ απομακρυσμένο μέρος, κάποιον θα βρεις δεν μπορεί!

ας γινπυμε και λιγο απο μονοι μας κτηνιατροι και να χαρουμε τα σκυλακια μασ αυθορμητα χωρισ σταγονομετρα και οδηγιεσ...
Για να χαιρόμαστε τα σκυλάκια μας, δεν είναι η καλύτερη συμβουλή πάντως...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Δεν θεωρώ ότι οι κτηνίατροι έχουν κάποιο χ όφελος με το να μας προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα πριν γίνουν κάποια άλλα.

Ουσιαστικά δεν παίζουν με τα ποσοστά.

Αν στα έλεγε όπως ίσως να ήθελες να τα ακούσεις ... (ναι πήγαινε την μια βόλτα δεν έγινε κ τπτ...) και εσύ την πήγαινες και γινόταν κάτι...
Ποιόν θα κατηγορούσες; Από ποιόν περίμενες να σε "προστατεύσει" με σωστές οδηγίες;

Θεωρώ ότι πολύ καλά κάνουν και είναι επιφυλακτικοί. Με τόσες αρρώστιες που παίζουν έξω καλό είναι να μην θεωρούμε ότι δεν θα "τύχει" σε εμάς και να τα παίρνουμε όλα πιο ελαφρά από ότι είναι !

Προσωπικά τηρώ στο 101% τις συμβουλές που μου δίνει κάνοντας υπομονή, ακόμα και ας μη μου αρέσουν. Κάτι παραπάνω από εμένα ξέρει, τόσα χρόνια στα θρανία έφαγε για να γίνει κτηνίατρος! ;)