Τι γνώμη έχετε γι αυτό;(κολάρο)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σκεφτεσαι να το χρησιμοποιησεις? Σε τραβαει στην βολτα?
Δεν νομιζω οτι θα το χρησιμοποιουσα γιατι παει ψηλα στο λαιμο και θα φοβομουν
μηπως κανω καμια ζημια.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το συγκεκριμένο δεν νομίζω ότι κάνει για το τράβηγμα στη βόλτα.... σκοπό έχει να κρατάει το λουρί και πίεση στο λαιμό ψηλά για καλύτερη διόρθωση.... ελπίζω να μην το "χαλβαδιάζεις" για αυτό το λόγο (για το τράβηγμα δηλ.)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ναι για καλυτερη διορθωση σε περιπτωση που ο σκυλος στην βολτα κανει τα δικα του,
μυριζει συνεχεια κατω, τραβαει κτλ, ετσι καταλαβα απο αυτα που γραφει, το βιντεο
δεν μπορω να το ακουσω διοτι ειμαι στο γραφειο. . .

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα για μια στιγμή αλλά μάλλον δεν κάνει!
Οχι ότι τραβάει τώρα πια όπως στην αρχή,αλλά υπάρχουν φορές που κάτι αν του αποσπάσει τη προσοχή,τα κάνει τα απότομα τραβήγματα...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Με τα απότομα τραβήγματα μπορεί να του κάνεις ζημιά στο λαιμό με αυτό πιστεύω....

Δες το σα τον πνίχτη.... χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση για να μην τραβάει, αλλά εάν πιάσεις ένα σκύλο και του το βάλλεις χωρίς να κάνεις εκπαίδευση δε σταματάει κατά ένα "περίεργο" λόγο να τραβάει....

Όλα μα όλα τα εργαλεία είναι το μέσο για τη λύση του προβλήματος όχι η λύση αυτή καθ' εαυτή... εγώ αυτό που σου προτίνω είναι να σκανάρεις το περιβάλλον για πιθανά ερεθίσματα που θα του προκαλέσουν απότομη αντίδραση και να τον κόβεις πριν καν ξεκινήσει....

Π.χ. βλέπεις γάτα πριν τη δει... βάλ' τον στο κάτσε και ξεκίνα να του δείχνεις ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και να τον συγκρατήσεις πριν αντιδράσει.... :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
@Viviana, κανένα εργαλείο απο μόνο του δεν θα σου λύσει τα προβλήματα τραβήγματος. Ναι, το εργαλείο αυτό όπως και ο πνίχτης δυσκολεύουν το σκυλί για να τραβήξει αλλά χωρίς σωστή χρήση παίζουν σενάρια να κάνεις χειρότερη την κατάσταση του τραβήγματος. To συγκερκιμένο εργαλείο ξέρω ότι έρχετε μαζί με οδηγίες (αν θυμάμαι καλά) γιατί ξέρω άτομο που το αγόρασε και τελικά στο τέλος το παράτησε διότι περίμενε ότι απο μόνο του το κολάρο θα κάνει την δουλειά. Καλύτερα είναι να χτίσεις κάτι σαν αυτό που λέει η @chrysoula παρα να περιμένεις διάφορα εργαλεία να σου λύσουν δια μαγείας το πρόβλημα.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
αυτό που σου προτίνω είναι να σκανάρεις το περιβάλλον για πιθανά ερεθίσματα που θα του προκαλέσουν απότομη αντίδραση και να τον κόβεις πριν καν ξεκινήσει....

Π.χ. βλέπεις γάτα πριν τη δει... βάλ' τον στο κάτσε και ξεκίνα να του δείχνεις ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και να τον συγκρατήσεις πριν αντιδράσει.... :)
Αυτό κάνω και όντως δεν του αφήνω περιθώρια να αντιδράσει,αλλά υπάρχουν κάποιες φορές,που δεν τον προλαβαίνω η κάτι δεν πέφτει εγκαίρως στη αντιληψη μου κι εκεί έχω πρόβλημα!
Απλά το σκέφτηκα επειδή δυστυχώς του φοράω πνίχτη με οδηγίες του εκπαιδευτή,κι έλεγα μήπως ήταν καλύτερο αυτό για να καταργήσω το πνίχτη,αλλά μάλλον δεν διαφέρει σε κάτι...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αυτό κάνω και όντως δεν του αφήνω περιθώρια να αντιδράσει,αλλά υπάρχουν κάποιες φορές,που δεν τον προλαβαίνω η κάτι δεν πέφτει εγκαίρως στη αντιληψη μου κι εκεί έχω πρόβλημα!
Απλά το σκέφτηκα επειδή δυστυχώς του φοράω πνίχτη με οδηγίες του εκπαιδευτή,κι έλεγα μήπως ήταν καλύτερο αυτό για να καταργήσω το πνίχτη,αλλά μάλλον δεν διαφέρει σε κάτι...
Με τον εκπαιδευτή δουλεύετε το ΜΑΖΙ/ΔΙΠΛΑ/ΚΟΝΤΑ ή απλα το να είναι χαλαρό το λουρί;

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
@Viviana, κανένα εργαλείο απο μόνο του δεν θα σου λύσει τα προβλήματα τραβήγματος. Ναι, το εργαλείο αυτό όπως και ο πνίχτης δυσκολεύουν το σκυλί για να τραβήξει αλλά χωρίς σωστή χρήση παίζουν σενάρια να κάνεις χειρότερη την κατάσταση του τραβήγματος. To συγκερκιμένο εργαλείο ξέρω ότι έρχετε μαζί με οδηγίες (αν θυμάμαι καλά) γιατί ξέρω άτομο που το αγόρασε και τελικά στο τέλος το παράτησε διότι περίμενε ότι απο μόνο του το κολάρο θα κάνει την δουλειά. Καλύτερα είναι να χτίσεις κάτι σαν αυτό που λέει η @chrysoula παρα να περιμένεις διάφορα εργαλεία να σου λύσουν δια μαγείας το πρόβλημα.
Διονύση ναι το έχω καταλάβει πια αυτό και προσπαθώ συνέχεια με καλά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές!
Εννοείται ότι δεν περιμένω απο κάθε εργαλείο μόνο του να κάνει δουλειά αν δεν χειριστώ πρώτα εγώ μια κατάσταση!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μια καλη λυση ειναι να παρεις εναν οδηγο αρκετα μακρυ, γυρω στα δυο μετρα. Θα τον περασεις κανονικα απο τον κρικο του περιλαιμιου αλλα με το αλλο μισο θα φτιξεις με τη χειρολαβη ενα ειδος πνιχτη που θα τον περασεις και αυτον στο λαιμο του σκυλου. Με τον τροπο αυτο θα εχεις δυο λουρια που θα λειτουργουν σαν ενα. Αυτος ειναι ο πλεον ενδεδιγμενος τροπος γιατι ο "πνιχτης" θα λειτουργει καθαρα επικουρικα, οπως πρεπει, αλλωστε στον οδηγο με τη διαφορα οτι παιζεις με ενα μονο λουρι. Ελπιζω να καταλαβες την μεθοδο και να ημουν αρκετα κατατοπιστικος.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή Viviana,

Το συγκεκριμένο κολάρο (που ανέβασες) δες το ως εξής:
Είναι ο κλασικός πνίχτης, ανεβασμένος ψηλά, στη βάση των αυτιών (και στο πάνω μέρος του λαιμού)...
Αποδεδειγμένα, είναι η πιο εύκολη θέση του πνίχτη, για τον χειριστή... όταν έχεις τον πνίχτη ψηλά, ο σκύλος δεν μπορεί να τραβήξει με τη μέγιστη δύναμη...

Σε σχέση, τουλάχιστον με τα σκυλιά μου, έχω διαπιστώσει ότι όταν έχω τον πνίχτη ψηλά, γίνονται ...Παναγίες!!!:cool:

Οπότε, όπως λέει και η Χρυσούλα, "σκανάρεις" συνεχώς το τοπίο και όταν αντιληφθείς το ερέθισμα (που κάνει το σκύλο σου να "κλειδώνει")... σταματάς... τον βάζεις στο "κάτσε"... και του ανεβάζεις τον πνίχτη ψηλά... και, μετά, "μαζί"...;)

Υ.Γ. Ενα "μυστικό", ώστε να μη συνδέσει ο Ρόκυ το σταμάτημα και το "κάτσε", με επερχόμενο (κακό) ερέθισμα, είναι να εξασκείς το "κάτσε" και να ανεβάζεις τον πνίχτη, όχι μόνο όταν βλέπεις το ερέθισμα, αλλά και σε άλλα (τυχαία) σημεία της διαδρομής σας...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Υ.Γ. Ενα "μυστικό", ώστε να μη συνδέσει ο Ρόκυ το σταμάτημα και το "κάτσε", με επερχόμενο (κακό) ερέθισμα, είναι να εξασκείς το "κάτσε" και να ανεβάζεις τον πνίχτη, όχι μόνο όταν βλέπεις το ερέθισμα, αλλά και σε άλλα (τυχαία) σημεία της διαδρομής σας...
Ομολογώ ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Θα το εφαρμόσω,ευχαριστώ πολύ!:):)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μια καλη λυση ειναι να παρεις εναν οδηγο αρκετα μακρυ, γυρω στα δυο μετρα. Θα τον περασεις κανονικα απο τον κρικο του περιλαιμιου αλλα με το αλλο μισο θα φτιξεις με τη χειρολαβη ενα ειδος πνιχτη που θα τον περασεις και αυτον στο λαιμο του σκυλου. Με τον τροπο αυτο θα εχεις δυο λουρια που θα λειτουργουν σαν ενα. Αυτος ειναι ο πλεον ενδεδιγμενος τροπος γιατι ο "πνιχτης" θα λειτουργει καθαρα επικουρικα, οπως πρεπει, αλλωστε στον οδηγο με τη διαφορα οτι παιζεις με ενα μονο λουρι. Ελπιζω να καταλαβες την μεθοδο και να ημουν αρκετα κατατοπιστικος.
Για να είμαι ειλικρινής το θεωρώ πολύ καλή ιδέα!
Υπάρχουν πολύ ωραία λουριά που και στα δύο άκρα τελειώνουν σε γατζάκι.... απλά αντί για κολάρο και πνίχτη εγώ θα χρησιμοποιούσα στηθόλουρο και πνίχτη....

Μ' αρέσει σαν ιδέα όμως.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εξυπνο κόλπο κι αυτό! Ναι το κατάλαβα πως το λες,σευχαριστώ!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...απλά αντί για κολάρο και πνίχτη εγώ θα χρησιμοποιούσα στηθόλουρο και πνίχτη...
Χρυσούλα,

Εξαρτάται από το σκυλί που θα χειριζόσουν... γιατί 1-2 σκυλιά, από αυτά που ξέρω εγώ... τους "φτιάχνεις τη μέρα", αν διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις στηθόλουρο!!!:D:D

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Χρυσούλα,

Εξαρτάται από το σκυλί που θα χειριζόσουν... γιατί 1-2 σκυλιά, από αυτά που ξέρω εγώ... τους "φτιάχνεις τη μέρα", αν διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις στηθόλουρο!!!:D:D
Έχεις δίκιο.... ξέχασα τα 1-2 σκυλιά που ξέρεις.... :D :D
xaxaxaxaxaaaaaaa....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.833
8.032
Χρυσούλα,

Κι εγώ ξέρω ένα δύο με τις ίδιες "προτιμήσεις" δυστυχώς είναι δύο άλλα! :D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οτι κολάρο και να τοποθετήσεις σωστά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο που σκέφτεσαι να αγοράσεις.

Χαλάρωσε ένα τυπικό κολάρο λαιμού για να κατεβεί προς τους ώμους του σκύλου. Πιθανόν όσο και να τραβάς το λουρί ο σκύλος να σε αγνοήσει γιατί απλά δεν νιώθει κάτι. Το ίδιο κολάρο αν το βάλεις πίσω απο τα αυτιά θα δεις ότι νιώθει περισσότερο την διόρθωση.