Τι είναι αυτό;;; Ν' ανησυχήσω;;;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Ξέρει κάποιος τι είναι αυτό...σε αυτά τα σημεία έχει φύγει τελείως το τρίχωμά του... Δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος αλλά είναι πάνω από βδομάδα...πρώτα είδα το πάνω κι λίγες μέρες αργότερα αυτό που είναι πάνω στη μύτη του το οποίο χωρίς να είμαι κι σίγουρη έχει μεγαλώσει απ την πρώτη φορά που το είδα...τι μπορεί να είναι;;;

υ.γ: Σήμερα ξέσκισε ένα κουτί με γαλακτώματα σώματος κι σίγουρα έγλυψε ότι χύθηκε...παίζει να πάιθει κάτι;;;

Attachments

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Μηπως ειναι καμια αλλεργια απο τα χορτα ή εκει που παει και μυριζει στην βολτα?? Ή καμια γρατζουνια γατας??
Δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με γάτα κι έχουμε πολύ καιρό να πάμε να παίξουμε με τ' άλλα σκυλάκια...εκτός κι αν έγινε από κει κι απλά εγώ το πήρα πρέφα αργότερα...αλλά μιλάμε για 2-3 βδομάδες,αν ήταν από το παιχνίδι με τα άλλα δεν θα του χε περάσει έστω λίγο...σε αυτό δε βλέπω καμία βελτίωση...

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Μπορεί να είναι μικροτραυματισμοί (από δόντια) να έκανε "κρουστούλες" που δεν τις πρόσεξες και τώρα που έφυγαν άφησαν αυτά τα κενά σημεία.. και η δικιά μου κάνει τέτοια σημαδάκια από το παιχνίδι

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Και σε εμενα ειχε ακριβως στο ιδιο σημειο τα συμπτωματα που λες και τελικα ηταν ψωρα....γρηγορα στο κτηνιατρο....

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Xαχα...τι λες τωρα...αρχίζω κι δε νιώθω τα πόδια μου...!!!
Και εγω στην αρχη δεν εδωσα την πρεπουσα σημασια οταν ηταν μια κουκιδα οπως στις φωτο σου γιατι πιστεψα οτι ηταν απο παιχνιδι με αλλα σκυλια η απο την γατα (ναι παιζει και με γατα) και τελικα απο βδομαδα σε βδομαδα μεγαλωσε και ειχε ψωρα...

Μακαρι να εχω πεσει τελειως εξω...και να δεχτω την κατακραυγη μετα...αλλα ετσι ηταν και σε εμενα

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον κτηνιατρο για να εισαι ήσυχη!
Ευχομαι να ειναι ολα καλα!!!

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Ψυχραιμία και γιατρό.
Την πήρα να ρθει αυριο...όλα αυτα που μου λετε κι η ψωρα κι η μυκητιαση είναι σοβαρά, μπορούν να τον βλάψουν; κι κατα πόσο είναι μεταδοτικά στον άνθρωπο;;;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Για την μυκητίαση θα σου πω, που τα περάσαμε. Είναι κάτι απλό και μπορεί να φύγει και μόνο του χωρίς χρήση φαρμάκων (λόγια του κτηνιάτρου μου).

Είναι κολλητικό σε ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό. Ο γιος μου άρπαξε ένα σημαδάκι στο χέρι γιατί εκείνο τον καιρό ήταν με ίωση.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Είναι κολλητικό σε ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό. Ο γιος μου άρπαξε ένα σημαδάκι στο χέρι γιατί εκείνο τον καιρό ήταν με ίωση.
Τα παιδιά και άνευ ίωσης έχουν πιο εύκολα πιο πεσμένο ανοσοποιητικό από τους ενήλικες και κολλάνε πιο εύκολα.

Η μυκητίαση δεν είναι τίποτα φοβερό πάντως, δεν τρέχει και τίποτα. Έχει πέσει πολύ μυκητίαση στο φόρουμ τελευταία ρε παιδιά, λέτε να φταίει ο καιρός? (υγρασία που ευνοεί?) Δεν ξέρω βέβαια αν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας έχει υγρασία γιατί εδώ στη Θεσ/νίκη την έχουμε μέρα μπαίνει - εποχή βγαίνει.

Τώρα για την ψώρα παρόλο που είχε ο δικός μου όταν τον βρήκαμε, δεν ξέρω πολλά γιατί έτυχε και είχα ταξίδι κοντά μετά την εύρεσή του οπότε δεν τον κράτησα από τις πρώτες μέρες και πέρασε την αποθεραπεία στους γονείς μου. Υπάρχουν 2 ειδών ψώρες από ότι ξέρω. Η σαρκοκοπτική και.. μια άλλη :p, εμείς είχαμε σαρκοκοπτική. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι κανένας άλλος δίποδος ή τετράποδος δεν κόλλησε και η θεραπεία πρέπει να ήτανε μόνο αμπούλα (stronghold), χωρίς να παίρνω όρκο πώς δεν πήρε και κάτι άλλο.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Τα παιδιά και άνευ ίωσης έχουν πιο εύκολα πιο πεσμένο ανοσοποιητικό από τους ενήλικες και κολλάνε πιο εύκολα.

Η μυκητίαση δεν είναι τίποτα φοβερό πάντως, δεν τρέχει και τίποτα. Έχει πέσει πολύ μυκητίαση στο φόρουμ τελευταία ρε παιδιά, λέτε να φταίει ο καιρός? (υγρασία που ευνοεί?) Δεν ξέρω βέβαια αν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας έχει υγρασία γιατί εδώ στη Θεσ/νίκη την έχουμε μέρα μπαίνει - εποχή βγαίνει.

Τώρα για την ψώρα παρόλο που είχε ο δικός μου όταν τον βρήκαμε, δεν ξέρω πολλά γιατί έτυχε και είχα ταξίδι κοντά μετά την εύρεσή του οπότε δεν τον κράτησα από τις πρώτες μέρες και πέρασε την αποθεραπεία στους γονείς μου. Υπάρχουν 2 ειδών ψώρες από ότι ξέρω. Η σαρκοκοπτική και.. μια άλλη :p, εμείς είχαμε σαρκοκοπτική. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι κανένας άλλος δίποδος ή τετράποδος δεν κόλλησε και η θεραπεία πρέπει να ήτανε μόνο αμπούλα (stronghold), χωρίς να παίρνω όρκο πώς δεν πήρε και κάτι άλλο.
Θέλω να σκέφτομαι θετικα οτι μπορεί να είναι απλά χτυπήματα...επειτα...και οι μυκητιάσεις κι η ψώρα θέλουν συγκεκριμένες εξετάσεις ή θα το καταλάβει ι κτηνίατρος με το μάτι; κι απο που μπορεί να κόλλησε ψώρα;;; διαβασα ότι είναι κάτι που χουν στο τρίχωμά τους, αλλά πως προέκυψε;;; ξέρω ότι θα μου τα πει η κτηνίατρος αλλά αν έχει κάποιος απαντήσεις σε αυτά ας με κατατοπήσει πριν τη γιατρό!

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Προσπαθω τοση ωρα να θυμηθω τι θεραπεια ειχα ακολουθησει αλλα η μνημη μου με προδωσε (Απαραδεκτος).Εμενα προσωπικα την ειχε κολλησει απο αλλο σκυλο,αδεσποτο (το ξερω και εδω απαραδεκτος που τον αφησα να παιξει με το αδεσποτο αλλα τι να εκανα ζηλευε που μας εβλεπε με τις μπαλες περα δωθε)Η εξεταση ειναι απλη,απλα θα τον ξυρισει σε εκεινη την περιοχη ο κτηνιατρος ωστε να μπορεσει να παρει δειγμα απο το δερμα (ανωδυνη διαδικασια)και να το εξετασει στο μικροσκοπιο να δει εαν ειναι ψωρα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν είσαι απαράδεκτος που έπαιξε με αδέσποτα... και αυτά ψυχή έχουν... :)
Κι εγώ αυτό ακέφτηκα. Και μεις παίζαμε με τον τζιμάκο πριν τον πάρω γιατί μας κοιτούσε απέξω σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα.. Τι γλυκούλης που ήταν.... τότε!!!

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Προσπαθω τοση ωρα να θυμηθω τι θεραπεια ειχα ακολουθησει αλλα η μνημη μου με προδωσε (Απαραδεκτος).Εμενα προσωπικα την ειχε κολλησει απο αλλο σκυλο,αδεσποτο (το ξερω και εδω απαραδεκτος που τον αφησα να παιξει με το αδεσποτο αλλα τι να εκανα ζηλευε που μας εβλεπε με τις μπαλες περα δωθε)Η εξεταση ειναι απλη,απλα θα τον ξυρισει σε εκεινη την περιοχη ο κτηνιατρος ωστε να μπορεσει να παρει δειγμα απο το δερμα (ανωδυνη διαδικασια)και να το εξετασει στο μικροσκοπιο να δει εαν ειναι ψωρα.
Ουτε εγώ τον αφήνω, όχι γιατί δεν τα θέλω αλλά τα περισσότερα αρσενικα όποτε το χω επιχειρήσει θέλουν να μου τον καβαλήσουν, για κυριαρχία, κι φοβάμαι κιόλας μην κολλήσει το οτιδήποτε!!!

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Οταν αφηνουμε τα κατοικιδια να παιζουν με αδεσποτα ανεβαινει κατακορυφα η πιθανοτητα να κολλησουν κατι.Οπως και εγινε με εμενα.Απο τοτε δεν τον αφηνω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ο κτηνίατρός μου, όταν τον είχα ρωτήσει για υπερβολική απώλεια τριχώματος, μου ειπε πως αν δεν είναι τοπική να μην ανησυχώ.
Το δικό σου που έχει τοπική, έστω κι αυτό το λίγο, ρίξτου μια ματιά έτσι για να ηρεμήσεις εσύ περισσότερο.