Τι κολλησε?Οταν αφηνουμε τα κατοικιδια να παιζουν με αδεσποτα ανεβαινει κατακορυφα η πιθανοτητα να κολλησουν κατι.Οπως και εγινε με εμενα.Απο τοτε δεν τον αφηνω.
Τι κολλησε?Οταν αφηνουμε τα κατοικιδια να παιζουν με αδεσποτα ανεβαινει κατακορυφα η πιθανοτητα να κολλησουν κατι.Οπως και εγινε με εμενα.Απο τοτε δεν τον αφηνω.
συγνωμη δεν το συγκρατησαΨωρα ντε....το εχω πει στο προηγουμενο ποστ....
Χθες το βράδυ έγινε το εξής:εκεί που είχαμε ξαπλώσει κι το χαιδευα το παιδάκι μου για να μην στεναχωριέται έπιασα στη μουσουδίτσα του ένα σπυράκι πολύ σκληρό, άναψα το φως για να το δω κι προσπάθησα να αναμερίσω λίγο τις τρίχες για να δω την επιφάνεια του δέρματός του...όταν το έκανα αυτό φύγαν όλες οι τρίχες απ την περιοχή αυτή κι έμεινε κενό...μαζί κι δέρμα( πως έχουμε εμείς πυτιρίδα ή ξηροδερμία, κάπως έτσι ήταν)...επομένως απέκλεισα αμέσως το ενδεχόμενο να είναι από παιχνίδι με άλλα σκυλιά...είναι σίγουρα κάτι δερματικό, πήρα αμέσως την κτηνίατρο κι μου είπε ότι έτσι όπως το περιγραφω το πιο πιθανό είναι να έιναι μύκητες, αν, μου είπε, είναι μόνο σε αυτό το σημείο με μία κρεμα που θα μου δώσει θα είμαστε εντάξει, αλλά θα έρθει το απόγευμα να το δει κι από κοντα κι να τον ψάξει κι στο υπόλοιπο σωματάκι του... μου είπε ότι αν είναι αυτό θα το χει κολλήσει από γάτα κι όχι απαραίτητα αν ήρθε σε επαφή (γτ ποτέ δεν έχει έρθει ο δικός μου σε επαφή με γάτες), μπορεί απλά να ακούμπησε κάπου που είχε ακουμπήσει γάτα μολυσμένη...επίσης μου είπε κάθε φορά που τον πιάνω να πλένω τα χέρια μου γιατί μπορεί να το κολλήσει άνθρωπος!ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ
και γω απο παιγχνιδι νομιζα ηταν αλλα ειχε μυκητιαση
Συνηθως καταλαβαινουν αμεσως τι ειναι και με το ματι αλλα κανουν και τις απαραιτητες εξετασεις για επιβεβαιωση.
Αν ειναι μυκητιαση δεν ειναι κατι σοβαρο μην ανυσηχεις.
εγω δεν εχω κολλησει παντως...αλλοι κολλανε ομως, αν εχεις πεσμενο ανοσοποιητικο οπως ειπωθηκε παραπανω η αν εχεις κανα τατουαζ προσφατο...(καθοτι ανοιχτη πληγη) ξερεις...τετοιες περιπτωσεις.
Ευχαριστώ, αλλά να ρωτήσω κάτι; Πως μπορεις να το προστατεύσεις από κάτι τέτοια; Δε μπορείς να ξέρεις που ακούμπησε γάτα ή σκύλος μολυσμένος, δε μπορεις να ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει στο γρασίδι κι στο χορτάρι ή το τι κουβαλάει το κάθε αδέσποτο σκυλάκι, δεν μπορείς επίσης να ξέρεις τι μπορεί να έχουν τα κόπρανα που υπάρχουν στο δρόμο κι τα μυρίζουν...γενικά, δεν είναι καθόλου ασφαλείς οι βόλτες,έτσι;;;Οκ δεν ειναι κατι σοβαρο. Κανε οτι σου ειπε η κτηνιατρος και θα ειναι ενταξει. Ευχομαι να περασει γρηγορα. Φιλια στο αγορακι σου.
![]()
Ε νταξει αν το πας ετσι μπορει να φαει και φολα, μπορει ν φυγει απο το κολαρο για να κυνηγησει καμια γατα και να πεταχτει στο δρομο...κλπ κλπ. Νταξει μην νομιζεις κι εσυ τωρα οτι θα κολλαει συνεχεια μυκητες. Οντως δεν ξερεις που εχει ακουμπησει γατα με μυκητες ή αλλο ζωο τελως παντων αλλα οταν πας βολτα δεν σκεφτεσαι τι και αν θα κολλησει το σκυλι σου. Κι εγω θα στενοχωριομουνα και καταλαβαινω προς τι ολες αυτες οι ερωτησεις αλλα θα του βαλεις την αλοιφη του και θα γινει σαν καινουριος ο πριγκιπας σουΕυχαριστώ, αλλά να ρωτήσω κάτι; Πως μπορεις να το προστατεύσεις από κάτι τέτοια; Δε μπορείς να ξέρεις που ακούμπησε γάτα ή σκύλος μολυσμένος, δε μπορεις να ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει στο γρασίδι κι στο χορτάρι ή το τι κουβαλάει το κάθε αδέσποτο σκυλάκι, δεν μπορείς επίσης να ξέρεις τι μπορεί να έχουν τα κόπρανα που υπάρχουν στο δρόμο κι τα μυρίζουν...γενικά, δεν είναι καθόλου ασφαλείς οι βόλτες,έτσι;;;
Η εξέταση για τους μυκητες δεν έχει βγει ακόμα. Βγαινει σε 4 μέρες απ' όταν την κάναμε... για τον σταφυλόκοκκο μου είπε να συνεχίσω την fucidin(δεν 3ερω αν το γράφω σωστά) 2 φορες τη μέρα για μία βδομάδα...αυτό...Προς το παρόν δεν έχει βγει καινούριο σημάδι κι τα ήδη υπάρχοντα έχουν μείνει σταθερα σε μέγεθος...Μύκητες βρήκαν; Σου είπε τι σταφυλόκοκκος είναι. Ο σταφυλοκοκκος είναι παρών και στη φυσιολογική χλωρίδα. Συνηθως προκειται για δευτερογενή επιμόλυνση, που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.