Τι να κάνω με τον γείτονα?

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Καλημέρα σας..Ακριβώς στο μπαλκόνι απέναντι από το δικό υπάρχει ένα σκυλί μερικών μηνών,λυκόσκυλο.Στο συγκεκριμένο μπαλκόνι δεν πηγαίνει ποτέ ο ήλιος.Το σκυλί δεν έχει ούτε ένα χαλάκι για να καθίσει και δεν μπορώ να δω αν του έχει μπολάκι με νερό.Το σκυλί αυτό είναι μαύρο και διακρίνονται εύκολα τα μπαλώματα που έχει το δέρμα του(δεν έχει τριχες σε αρκετα σημεία.Το σκυλί είναι εδώ και μια μιση βδομάδα που έχουν μετακομίσει απέναντι,στο μπαλκόνι,δεν βγαίνει βόλτα,στο μπαλκόνι κάνει τις ανάγκες του.Το σκυλί αυτό κλαίει συνεχώς σπαρακτικά.Ρώτησα την γειτόννισα τι γίνεται με το σκυλί επειδη είδα να μιλαει με τον ιδιοκτητη και μου είπε δεν ξέρω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το σκυλάκι..Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μπορείς να τους χτυπήσεις την πόρτα, και να μιλήσεις μαζί τους ευγενικά.
Μπορείς να καλέσεις την υγειονομική υπηρεσία.
Μπορείς να καλέσεις την αστυνομία.
Μπορείς να μιλήσεις, με μια φιλοζωική, να σου δώσουν οδηγίες.

Σίγουρα, μην μείνεις αμέτοχος.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Εγω ημουν στη θεση σου πριν 2-3 εβδομαδες. Ηρθαν νεοι γειτονες και ειχαν το σκυλακι τους το οποιο ηταν και κουταβι ολη την ημερα και τη νυχτα στο μπαλκονι. Οταν τους πετυχα εξω τους μιλησα για το συγκεκριμενο θεμα. Στην αρχη μου ελεγαν οτι τα κανει μεσα κτλ. Τους εξηγησα οτι ειναι κουταβι ακομα και θελει υπομονη οπως επισης και το οτι αυτο που κανουν ειναι παρανομο και οτι σιγουρα θα εχουν προβλημα μιας και οι αλλοι γειτονες δεν γουσταρουν τα σκυλια και ψαχνουν αγορμες. Απο τοτε ο κουταβος μενει μεσα στο σπιτι. Ξεκινα απο μια φιλικη συζητηση και μετα βλεπεις πως θα παει.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ξεκινάς φιλικά με τον γείτονα εφόσον ξέρεις και ποιος είναι. Αν το ζώο είναι σε αυτή την κατάσταση βέβαια πολύ αμφιβάλλω αν θα βρείς άκρη με τα λόγια...

Αλλιώς κινείσαι μέσω αστυνομίας ή υγειονομικής υπηρεσίας.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Η διπλωματία είναι σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθως η καλύτερη λύση, τουλάχιστον στην πρώτη φάση. Προσέγγισε τους φιλικά και εξήγησε το πρόβλημα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα αναζήτησε το διαχειριστή της πολυκατοικίας τους. Εάν αποτύχει και αυτό επικοινώνησε με την υγειονομική υπηρεσία , αφου ομως προηγουμενως τους ειδοποιησεις οτι σκοπεύεις να το κάνεις ωστε να τους δωσεις μια τελευταια ευκαιρία να συνετιστούν και για να αποφύγεις περιττές αντιπαραθέσεις + έξτρα καυγάδες στο μέλλον.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Θα διαφωνήσω με όλους σας.
Μετά από μία φιλική κουβέντα το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί δια παντός το ζώο.
Εγώ θα έκανα κατευθείαν καταγγελία.
φιλική κουβέντα έκανα σε γείτονα που είχε τον σκύλο του στην βεράντα όταν έλειπαν μόνο, ήταν κουταβάκι, και σπάραζε στο κλάμα. Τους εξήγησα ότι δεν είναι σωστό να το στρεσάρουν έτσι. Ήταν όμως άνθρωποι που αγαπούσαν το ζώο τους από ότι αποδείχτηκε, δεν το είχαν μόνιμα έξω παρατημένο και το έχουν ακόμη και σήμερα και το φροντίζουν παρόλο που ζει στον κήπο μόνιμα.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Λοιπόν είμαι μια κοπέλα 26 χρονών και λεπτοκαμμωμενη...σκέφτηκα την κυριακη που μας περασε να πάω να του χτυπήσω την πόρτα και του πω φιλικά οτι όλοι έχουμε σκυλιά στην γειτονιά ολοι γνωριζόμαστε και οτι αν χρειάζεται κάποια βοηθεια με το σκυλί του θα τον βοηθήσουμε και οτι επίσης έχω δει αυτό αυτό και αυτό...
όλα αυτά τα σκεφτόμουν μέχρι που τον είδα μια μέρα πρίν..ψηλός και γεροδεμένος και από ότι κατάλαβα με χαμηλό νοητικό επίπεδο...Δεν θα πω ψέματα τον φοβήθηκα αλλα θα κάνω οτι μπορώ για να μην το πάρει στραβά και ξεσπάσει στο σκυλάκι..κρίμα είναι...

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Θα διαφωνήσω με όλους σας.
Μετά από μία φιλική κουβέντα το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί δια παντός το ζώο.
Εγώ θα έκανα κατευθείαν καταγγελία.
φιλική κουβέντα έκανα σε γείτονα που είχε τον σκύλο του στην βεράντα όταν έλειπαν μόνο, ήταν κουταβάκι, και σπάραζε στο κλάμα. Τους εξήγησα ότι δεν είναι σωστό να το στρεσάρουν έτσι. Ήταν όμως άνθρωποι που αγαπούσαν το ζώο τους από ότι αποδείχτηκε, δεν το είχαν μόνιμα έξω παρατημένο και το έχουν ακόμη και σήμερα και το φροντίζουν παρόλο που ζει στον κήπο μόνιμα.
Αν του κάνω καταγγελία τι θα απογίνει το σκυλί?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Λοιπόν είμαι μια κοπέλα 26 χρονών και λεπτοκαμμωμενη...σκέφτηκα την κυριακη που μας περασε να πάω να του χτυπήσω την πόρτα και του πω φιλικά οτι όλοι έχουμε σκυλιά στην γειτονιά ολοι γνωριζόμαστε και οτι αν χρειάζεται κάποια βοηθεια με το σκυλί του θα τον βοηθήσουμε και οτι επίσης έχω δει αυτό αυτό και αυτό...
όλα αυτά τα σκεφτόμουν μέχρι που τον είδα μια μέρα πρίν..ψηλός και γεροδεμένος και από ότι κατάλαβα με χαμηλό νοητικό επίπεδο...Δεν θα πω ψέματα τον φοβήθηκα αλλα θα κάνω οτι μπορώ για να μην το πάρει στραβά και ξεσπάσει στο σκυλάκι..κρίμα είναι...
τηλεφωνο στην αστυνομια να του κανουν συστάσεις. Αν δεις ότι δεν διορθώνεται ή ότι κακοποιήθηκε και δια σωματικής βίας το σκυλι, φιλοζωικη, εισαγγελεα και κατάσχεση!

επειδη γράφαμε ταυτόχρονα: στην καταγγελία πρώτα κανουν συστασεις. Αν δεν βελτιωθει η κατάσταση επικοινώνησε με τη φιλοζωική να βρεθεί φιλοξενια για το σκυλι και να προχωρήσει η καταγγελία στον εισαγγελέα, να εκδοθεί διάταξη για κατάσχεση και να πάει στη φιλοξενια.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
ψηλός και γεροδεμένος και από ότι κατάλαβα με χαμηλό νοητικό επίπεδο...Δεν θα πω ψέματα τον φοβήθηκα αλλα θα κάνω οτι μπορώ για να μην το πάρει στραβά και ξεσπάσει στο σκυλάκι....
μουσκουλα + χαμηλο νοητικο = καταστροφικος συνδυασμός
βαδισε συνετα my friend!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πρέπει να έχει βρεθεί πρώτα λύση φιλοξενίας.
Αν δεν του κάνεις τι θα απογίνει το σκυλί?
Αυτό ακριβως.... ακομα και αυτοφωρο να παει ο ιδιοκτητης για την κακοποιηση, φροντιστε πρώτα την φιλοξενια του σκυλιου.
Εχω δει να σέρνουν ιδιοκτητη στο δικαστήριο για ατάιστα βαρελόσκυλα, τα οποία 2 μέρες που ετρεχαν τον ιδιοκτητη, κανεις δεν τα τάισε ή δεν τα πήρε από εκει!