Το πρώτο μου κουτάβι


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέα στο φόρουμ καθώς και άπειρη εντελώς με τα σκυλιά :)
Απέκτησα ένα κουταβάκι 45 ημερών μικρόσωμο. Δεν ξέρω τι ράτσα είναι ούτε ο κτηνίατρος ήξερε να μου πει πάντως θα μείνει μικρό. Την έχω στο σπίτι 6 μέρες και γενικά είναι ήσυχη και φαίνεται να καταλαβαίνει γρήγορα. Απο την δεύτερη μέρα της έβαλα πάνα και κατάλαβε οτι είναι για να κάνει εκεί τα κακά της και πηγαίνει αλλά καμιά φορά τα κάνει δίπλα στην πάνα. Ομως τα τσίσα τα κάνει συνέχεια πάνω στο χαλί. Βέβαια είναι πολύ μικρή για να έχω απαιτήσεις πιστεύω αλλά σήμερα η συμπεριφορά της με προβλημάτισε.
Μετά το φαγητό την πρόλαβα και την κράτησα στην πάνα και έκανε 2 φορές εκεί τσισα. Την επιβράβευσα φυσικά για αυτό. Μετά κοιμήθηκε, σηκώθηκε και έφαγε και πήγε να τα κάνει πάλι στο χαλί, την πρόλαβα και την πήγα στην πάνα αλλά δεν έκανε τίποτα. Σκέφτηκα να παίξουμε λίγο και μετά θα της έρθουν πάλι. Παίξαμε λίγο, πήγε ήπιε νερό και την πήγα πάλι στην πάνα. Προσπαθούσε να φύγει και εγώ ήρεμα την περιόριζα εκεί. Την άφησα μετά για λίγο να βγει και κατευθείαν έκατσε για να κάνει τσίσα στο χαλί. Την πρόλαβα πάλι και την έβαλα στην πάνα αλλά τίποτα. Αντιθέτως, σαν αντίδραση ξάπλωνε πάνω στην λερωμένη πάνα και έκανε οτι θα κοιμηθεί, την σήκωνα και ξανάπεφτε και με κοιτούσε όσο την σήκωνα αυτή ξάπλωνε στην πάνα και μετά έπεφτε σαν την ψόφια. Τελικά την κράτησα λίγο και κοιμήθηκε στα πόδια μου. Την πήγα στο κρεβατάκι της και δεν έκανε τσίσα ενώ έχει περάσει τουλάχιστον 1,5 ώρα που έχει πιει γάλα, νερό και που παίξαμε. Μήπως την πίεσα πολύ? Μήπως θέλει να είναι καθαρή η πάνα? Θα πρέπει να την αφήνω τώρα που είναι μικρή? Να την ξαναπάω εκεί ή θα το δει αρνητικά?
 


Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
25
Αθήνα
Αρχικα καλως ορισες! Θα ηθελες να μας πεις πως την απεκτησες?
Ειναι αρκετα μικρη για να εχεις τετοιες απαιτησεις...πρωτα απο ολα να σου πω πως τα σκυλια δεν κανουν την αναγκη τους εκει που μενουν γι αυτο φροντισε η πανα να μην ειναι στο ''σπιτακι''!Επειτα εχει κατουρησει καπου αλλου εκτος απο πανα και δεν το καθαρισες το σημειο με ξυδι?Γιατι εσυ το καθαριζεις με αποριπαντικο και νομιζεις ειναι ολα οκ αλλα δεν φευγει και παει εκει συνεχεια οποτε ξυδι! Τελος δεν χρειαζεται κατα τη γνωμη μου να την πιεζεις τοσο..αφησε την λιγες μερες να δεις την συμπεριφορα της!
(Παντως εχει αρκετα θεματα οσον αφορα την τουαλετα μην τεμπελιαζεις :) )
 
Last edited:


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Απο την πρώτη μέρα που κατουράει το χαλί το καθαρίζω με ava και μετά ρίχνω ξύδι στο σημείο. Τώρα ξύπνησε έφαγε πάλι και είπα να δοκιμάσω πάλι.. τελικά δεν ήθελε να τα κάνει σε λερωμένη πάνα. Δεν την μαλώνω και που τα κάνει στο χαλί απλά όσο είμαι εδώ και μπορώ να την βλέπω θέλω να της δείχνω μιας και λείπω πολλές ώρες λόγω δουλειάς.
Πως απέκτησα την Λάουρα...
Μια μικρή σκυλίτσα έκανε 4 κουταβάκια λίγο πιο πέρα απο το σπίτι μου.. πέρασα και τα είδα.. αυτήν ήταν η πιο συνεσταλμένη, η πιο μικρόσωμη και η πιο τριχωτή.. Τα είχε η ιδιοκτήτρια σε μια αυλή απέναντι απο το σπίτι της με τη μαμά δεμένη και αυτά ανέμελα να γυρίζουν εδώ και εκεί το τετράγωνο.. μου φάνηκαν παραμελημένα και έκατσα και παίξαμε λίγο..έμπαιναν εκεί που ήταν η μαμά κυριολεκτικά μέσα στα σκατά μετά συγχωρήσεως και είχαν μιλιούνια ψύλλους.. βγήκε ένας γείτονας και μου είπε ότι δεν τα θέλουν και αμα θέλω να πάρω ένα.. δεν την πήρα αμέσως το σκέφτηκα καλά.. πήγα την επόμενη μέρα, τα ψέκασα για τους ψύλλους τους έβγαλα τα τσιμπούρια και πήρα την μικρή μου.. φαίνεται να της αρέσει το νέο της σπίτι.. τώρα είναι καθαρή, φαίνεται υπάκουη και παιχνιδιάρα.. απλώς δεν ξέρω πολλά για τα σκυλιά και θέλω να αναπτύξουμε καλή σχέση μεταξύ μας. Την σέβομαι και της αφήνω χώρο.. φαίνεται και η ίδια πως το αντιλαμβάνεται και έχει άψογη συμπεριφορά προς το παρόν.
Αυτό που επιπλέον με προβληματίζει είναι οτι πρέπει να κάνω ταξίδι μεγάλο την επόμενη εβδομάδα και δεν ξέρω πως θα την επηρεάσει αυτή η αλλαγή περιβάλλοντος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον πως μπορώ να ταξιδέψω με τόσο μικρό σκυλάκι και να το κάνω όσο πιο ανώδυνο γίνεται για αυτήν και να μην στρεσαριστεί πολύ?. Αν μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό θα ήμουν ευγνώμων :)
 


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Επιπλέον, ο κτηνίατρος είπε να της βάζω λίγη ξηρά τροφή μέσα στο γάλα αλλά δεν την τρώει μουλιασμένη.. φαίνεται να την προτιμά έτσι και την βάζω δίπλα στο γάλα.. είναι κακό αυτό για τα δοντάκια της?
 


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
46
αν δεν τρώει το γάλα μαζί με την ξηρά, τότε μάλλον δεν το χρειάζεται. τσέκαρε και με τον κτηνίατρο
μιλάμε για γάλα κανονικο ή ειδικό για κουτάβια?
πάνα μαλακό, χαλί μαλακό κακάκια τσισακια και στα δυο. για αυτό εγώ δεν είμαι υπερ της πάνας. έχουν μια απίστευτη μνήμη οι πατούσες τους!
περιόρισε τη λίγο (play pen), να έχει πρόσβαση μόνο στην πάνα της, και σύντομα θα δεις βελτίωση. και φυσικά καθαρή πάνα όσο γίνετε πιο συχνά.
με τι μέσω θα ταξιδέψεις και για τι χρονικό διάστημα?
 


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Μάλλον έχω κάνει το λάθος και έχω βάλει την πάνα πάνω στο χαλί γιατί εκεί ψάχνεται συνέχεια :) πίνει πρώτα γάλα και μετά τρώει πολύ λίγο ξηρά τροφή αλλά όχι πάντα.. προτιμά το γάλα αλλά όταν τελειώσει τρώει την τροφή.. κανονικό γάλα εβαπορέ μου είπε και της δίνω.. πως να την περιορίσω σε αυτό? είναι ενιαίος ο χώρος που την έχω στο σαλόνι είναι και το κρεβατάκι της και το χαλί και όλα.. είναι λεωφορείο 6 ώρες με 2 στάσεις δεκαπεντάλεπτες και καράβι 9 ώρες :/ ίσως με το λεωφορείο να το αλλάξω με αυτοκίνητο που είναι 4 ώρες αλλά πάλι είναι πολλές.. δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο :( θα στρεσαριστεί πολύ? τσίσα και κακά πως θα κάνει? στο σπιτάκι μεταφοράς? δεν ξέρω πως γίνεται να ταξιδέψει τόσο πολύ...
 
  • Like
Reactions: GRDANE


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
46
ένα ένα....
το εβαπορέ γάλα δεν νομίζω οτι είναι πολυ καλο για το σκυλάκι σου, αλλά και παλι κτησιατρος δεν ειμαι... τα σκυλια ειναι δυσανεκτικα στη λακτοζη και απαξ και απογαλακτιστουν απο τη μανα τους δεν εχουν αναγκη το γαλα. υπάρχει ειδικο σκευασμα για μικρα κουταβια και ειδικη τροφη αν δυσκολεβεται με την ξηρα.
Αν ταξιδεψεις με αυτοκινητο, θα την εχεις αγκαλια, η σε ενα καλαθακι στα ποδια σου για να την ηρεμεις. ακομα και με λεωφορειο μπορεις να την παρεις μαζι σου, αφου ειναι τοσο μικρη. Φυσικά θα πρεπει να σταματησεις για την αναγκη της, οποτε το αμαξι ειναι σηγουρα καλυτερη λυση. Στο καραβι μπορεις να την εχεις μαζι σου σε τσαντακι, και στο καταστρωμα με λουρι. Χαρτια και ενα καθαριστικο μαζι σου. Δεν παραγει και μεγαλη ποσοτητα υποθετω! χαχα
γκουγκλαρε το play pen και θα καταλαβεις τι εννοω περιορίσεις.
 


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Στο λεωφορείο πηγα και ρώτησα και μου είπαν στο σπιτάκι της και αυτό στο διάδρομο.. δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε αυτό.. μπορώ να την έχω στο καράβι έτσι? έχει κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο και μου είπε ο γιατρός να την έχω σε καραντίνα μόνο στο σπιτάκι.. για το γάλα μου είπε να αυξάνω την τροφή και να περιορίζω το γάλα και σε 10 μέρες έτσι να το έχω κόψει τελείως.. αλλά δεν είναι σύντομο αυτό?
 


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
εννοείς να της πάρω ένα πάρκο και να την έχω εκεί με την πάνα? δεν θα νιώθει εγκλωβισμένη εκεί μέσα; :/
 


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
46
καθόλου. θα στα πω εν συντομια γιατι τα εχω πει ηδη πολλες φορες.
το κουταβι κοιμαται απειρες ωρες. το κουταβι θελει μικρο παιδιο δρασης για να θυμαται που ειναι τι και να προλαβαινει να το βρει. κουταβι ξυπναει, κανει δυο βηματα βρισκει πανα κανει πιπι. επιβραβεβεις βγαζοντας το για παιχνιδι. κουταβι παει για υπνο. για κανα μηνα αυτο το τοοοσο περιπλοκο προγραμμα θα εχετε.
οσο μαθαινει, μεγαλωνεις την ακτινα δράσης της. δεν ειναι απαραιτητο να παρεις παρκο, περιορισε τη με καποιο τροπο. οχι λουρι.
 


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Επειδή δεν είναι και τεράστιος ο χώρος φαίνεται να κινείται άνετα εδώ.. πάει κοιμάται, ξυπνάει, τρώει, παιζουμε και χαλί χαχα και όταν λείπω πάλι να είναι περιορισμένη τόσες ώρες? Κοιμάται πολλές ώρες αλλά πριν άρχισε να κλαίει στον ύπνο της, είχε ανοιχτά τα μάτια της και άρχισε να τρέμει πολύ και της μίλησα για να δω αν κοιμάται..σηκώθηκε και ήταν μια χαρά.. είναι φυσιολογικό αυτό? βλέπει εφιάλτες ή μπορεί να έχει πάθει κάτι? Με τρόμαξε πολύ
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
@Λάουρα1 καταρχας να χαιρεσαι το σκυλακι σου και μπραβο σου που το ανελαβες.
(μηπως να κανεις κ μια καταγγελια στην αστυνομια για τους γειτονες που κρατανε δεμενη την σκυλα τους, μηπως και σωθει η κακομοιρα, αλλα να γλιτωσουμε και απο την επομενη γεννα που θα βγαλει μερικα ακομα ημιαιμα και αδεσποτα (στην καλυτερη περιπτωση) κουταβακια;)
τωρα, για την περιπτωση σου και αυτο που ρωτας,οχι, ο περιορισμος του κουταβιου δεν ειναι "εγκλωβισμος".
Για το ταξιδι που λες οτι θελεις να κανεις, το συζητησες με τον κτηνιατρο σου; του ειπες συγκεκριμενα οτι θελεις να ταξιδεψεις μαζι του;
Πως θα βγει το κουταβι σε λεωφορεια, πλοια και οπουδηποτε αλλου εκτος του σπιτιου σου, σε ηλικια 2 μηνων χωρις να εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του;;;;;; εγω ξερω οτι μεχρι να πιασει και το εμβολιο της λυσσας (δηλαδη 21 μερες μετα τους 3 μηνες που γινεται ο εμβολιασμος) το κουταβι δεν επιπρεπεται να βγει σε χωρους που μπορει να εχουν περασει και αλλα σκυλια...τι συζηταμε για το αν θα στρεσαριστει με την αλλαγη περιβαλλοντος και που θα κανει τις αναγκες του στο ταξιδι;; εκει που θα πατε, θα το εχεις κλεισμενο μεσα στο σπιτακι του που σου ειπε ο γιατρος; Για συζητησε το ξανα μαζι του...

Γενικα και επειδη εισαι απειρη με το θεμα σκυλος, αρχισε να διαβαζεις εντατικα για ολα αυτα που ρωτας. Μην περιμενεις να μαθεις ρωτώντας εδω μεσα μια μια τις αποριες που θα σου προκυπτουν καθε μερα. Καλυτερα κανε search και στο forum θα βρεις πάμπολλα θεματα με τις ερωτησεις που εχεις κανει ηδη. Δοξα το θεο στο internet (και στο youtube για να μην βαριεσαι να διαβαζεις, αλλα να τα βλεπεις και στην πραξη) θα βρεις απαντησεις για τα παντα.

Και παλι μπραβο σου, καλη τυχη και δυναμη και φροντισε να ενημερωθεις πολυ!!!!
 
Last edited:


Λάουρα1

Member
23 Απριλίου 2016
10
1
32
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το συζήτησα για το ταξίδι και μου είπε να είναι μόνο στο σπιτάκι της.. όσο και να θέλω να βρω μια εναλλακτική λύση δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή.. :/
Ο κτηνίατρος είπε να της δίνω αμα θέλω αυγό.. της έδωσα ένα και ξετρελάθηκε..ό,τι της αρέσει όπως και πολλά απο τα παιχνίδια της τα πηγαίνει κάτω απο το κρεβάτι.. μέχρι και το μπολ πήρε που είχε το αυγό, δεν το έχει ξανακάνει.. νομίζει οτι θα της τα πάρω? Επίσης παρόλο που είναι πολύ μικρή τα κακά τα κάνει στην πάνα αλλά αν είναι λίγο λερωμένη δηλαδή και σταγόνα απο τσίσα να έχει δεν πάει και τα κάνει δίπλα.. όλα έτσι κάνουν ή είναι ιδιοτροπία δική της? :)
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Θα σου επαναλάβω τα εξης:
  1. Παίρνεις πολύ μεγάλο ρίσκο που θα βγάλεις το κουταβι στον "έξω κοσμο" σε αυτήν την ηλικία χωρίς να έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του
  2. Το να ψάχνεις απαντήσεις στο forum για το κάθε τι σου προκαλεί απορία για το κουτάβι κάθε μέρα δεν έχει νόημα, στην καλύτερη θα πάρεις μία απάντηση που βασίζεται απλά στην προσωπική εμπειρία του καθενός. Μέσα από κανένα forum δεν έγινε κανείς έμπειρος ιδιοκτήτης σκύλου
  3. Για την δεμένη σκύλα των γειτόνων που την άφησαν να ζευγαρωσει, αλλά την έχουν παρατημένη,δεν αναφέρθηκες καθόλου...Η υπευθυνότητα μας δεν ξεκινάει και σταματάει μόνο στο δικό μας σκυλί.
Σε αυτά που ρώτησες σου έχουμε πει ήδη: περιόρισε το κουτάβι σε μικρότερο και ελεγχόμενο χώρο, μέχρι να μάθεις κι εσύ κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ψάξεις και να μπορείς να θέσεις τους κανόνες που θες.
 


zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Οοο να την χαίρεσαι και να περάσετε τέλεια...λοιπόν θα σου πω για τροφή που μου είπε η φίλη μου που έχει μικρόσωμο σκυλάκι...η δικιά της δεν μπορεί εύκολα να φάει την ξηρά τροφή ο κτηνίατρος της είπε να της την θριματιζει...η αλήθεια είναι ότι είδε αποτελέσματα και τώρα δεν αφήνει τίποτα στο μπολ...όσο για την πάνα σίγουρα θα τύχει κάποια φορά να τα κάνει έξω γιατί είναι μικρή...συνήθως αυτό που κάνουν είναι με το που ξυπνάει το κουτάβι το πας εκεί που έχεις την πάνα και αρχίζεις και παίζεις μαζί του...θα είναι σίγουρα δύσκολα τον πρώτο καιρό...ααα και φυσικά θέλουμε φωτογραφίες με την κούκλα σου :)
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Είδες; τελικά υπάρχει και χειρότερο από την προσωπική εμπειρία του καθενός...
Υπάρχει και η συμβουλή σύμφωνα με το σκυλάκι της φίλης της φίλης που γράφει στο forum...:censored:
 


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το συζήτησα για το ταξίδι και μου είπε να είναι μόνο στο σπιτάκι της.. όσο και να θέλω να βρω μια εναλλακτική λύση δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή.. :/
Ο κτηνίατρος είπε να της δίνω αμα θέλω αυγό.. της έδωσα ένα και ξετρελάθηκε..ό,τι της αρέσει όπως και πολλά απο τα παιχνίδια της τα πηγαίνει κάτω απο το κρεβάτι.. μέχρι και το μπολ πήρε που είχε το αυγό, δεν το έχει ξανακάνει.. νομίζει οτι θα της τα πάρω? Επίσης παρόλο που είναι πολύ μικρή τα κακά τα κάνει στην πάνα αλλά αν είναι λίγο λερωμένη δηλαδή και σταγόνα απο τσίσα να έχει δεν πάει και τα κάνει δίπλα.. όλα έτσι κάνουν ή είναι ιδιοτροπία δική της? :)
Καλός ήρθες να σου ζήσει.
Νομίζω πως πρέπει με κάποιο τροπο,οποίος και να ειναι αυτός το κουτάβι να μην ταξιδέψει.ειναι πολυ μικρό και ανεμβολιαστο,που συμαινει κίνδυνος για το ίδιο.Κανε αναζήτησή στο θεμα crate και διάβασε τα οφέλη.βοηθαει παρά πολυ στην εκμάθηση τουαλέτας και οχι μονο.οτι απορία και να εχεις αν την αναζητήσεις στο φόρουμ θα βρεις παρά πολλές απαντήσεις..
 


Evangeliia

Member
9 Δεκεμβρίου 2022
5
0
43
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέα στο φόρουμ καθώς και άπειρη εντελώς με τα σκυλιά :)
Απέκτησα ένα κουταβάκι 45 ημερών μικρόσωμο. Δεν ξέρω τι ράτσα είναι ούτε ο κτηνίατρος ήξερε να μου πει πάντως θα μείνει μικρό. Την έχω στο σπίτι 6 μέρες και γενικά είναι ήσυχη και φαίνεται να καταλαβαίνει γρήγορα. Απο την δεύτερη μέρα της έβαλα πάνα και κατάλαβε οτι είναι για να κάνει εκεί τα κακά της και πηγαίνει αλλά καμιά φορά τα κάνει δίπλα στην πάνα. Ομως τα τσίσα τα κάνει συνέχεια πάνω στο χαλί. Βέβαια είναι πολύ μικρή για να έχω απαιτήσεις πιστεύω αλλά σήμερα η συμπεριφορά της με προβλημάτισε.
Μετά το φαγητό την πρόλαβα και την κράτησα στην πάνα και έκανε 2 φορές εκεί τσισα. Την επιβράβευσα φυσικά για αυτό. Μετά κοιμήθηκε, σηκώθηκε και έφαγε και πήγε να τα κάνει πάλι στο χαλί, την πρόλαβα και την πήγα στην πάνα αλλά δεν έκανε τίποτα. Σκέφτηκα να παίξουμε λίγο και μετά θα της έρθουν πάλι. Παίξαμε λίγο, πήγε ήπιε νερό και την πήγα πάλι στην πάνα. Προσπαθούσε να φύγει και εγώ ήρεμα την περιόριζα εκεί. Την άφησα μετά για λίγο να βγει και κατευθείαν έκατσε για να κάνει τσίσα στο χαλί. Την πρόλαβα πάλι και την έβαλα στην πάνα αλλά τίποτα. Αντιθέτως, σαν αντίδραση ξάπλωνε πάνω στην λερωμένη πάνα και έκανε οτι θα κοιμηθεί, την σήκωνα και ξανάπεφτε και με κοιτούσε όσο την σήκωνα αυτή ξάπλωνε στην πάνα και μετά έπεφτε σαν την ψόφια. Τελικά την κράτησα λίγο και κοιμήθηκε στα πόδια μου. Την πήγα στο κρεβατάκι της και δεν έκανε τσίσα ενώ έχει περάσει τουλάχιστον 1,5 ώρα που έχει πιει γάλα, νερό και που παίξαμε. Μήπως την πίεσα πολύ? Μήπως θέλει να είναι καθαρή η πάνα? Θα πρέπει να την αφήνω τώρα που είναι μικρή? Να την ξαναπάω εκεί ή θα το δει αρνητικά?
Καλησπέρα. Ήθελα σας ρωτήσω αν έχετε αφήσει ποτέ μόνο του το κουτάβι; Τι γίνετε σε περίπτωση πρεπει να μεινει μόνο του για πολλές ώρες;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3