Το όνειρο του μεγάλου κήπου πάει


Jema

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2006
45
0
Έχω έναν Γερμανικό Ποιμενικό, 14 μηνών. Τον έχω 1 χρόνο σχεδόν και ζει σε μια αυλή 40 τετραγωνικά. Όταν τον απέκτησα, είχα σχεδιάσει να φτιάξω ένα σπίτι σε μια περιοχή έξω από την πόλη με 2 στρέμματα κήπο. Όμως δυστυχώς καμιά φορά τα πράγματα αλλάζουν, κ έτσι το όνειρό μας δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αντ' αυτού θα έχουμε 200 τετραγωνικά "κήπο" στην ταράτσα. Έχω σκάσει. Είχα άλλα σχέδια γι αυτόν. Τώρα τι να κάνω; Θα είναι ελεύθερος εκεί, θα πηγαίνουμε βόλτες στα χιόνια, στις παραλίες, για μπάνιο...Αλλά...Μέχρι και να τον χαρίσω σε κάποιον που να έχει όλες τις προϋποθέσεις έχω σκεφτεί, αλλά δεν μπορώ να τον αποχωριστώ...Δεν ξέρω πραγματικά τι πρέπει να κάνω :( .
Ευχαριστώ για το χρόνο σας


(Skylos: Συντόμευσα τον τίτλο γιατί η πλατφόρμα του φόρουμ δεν υποστηρίζει πάνω από 32 χαρακτήρες.)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Jema, το γεγονός ότι προσπαθείς να προσφέρεις στο σκύλο του το καλύτερο δυνατόν, σημαίνει πως είσαι υπεύθυνη ιδιοκτήτης. Ας μην φτάνουμε όμως στο άλλο άκρο! :wink:

Ο σκύλος σου είναι ευτυχισμένος όταν είναι κοντά σου και ξέρει ότι τον αγαπάς. Εάν ασχολείσαι μαζί του, και δεν αμελείς τις βόλτες του και τις ανάγκες του για άσκηση, θα νιώθει καλά ακόμα και αν μένατε σε γκαρσονιέρα!

Μακάρι να είχαμε όλοι μια τεραστία φάρμα στην εξοχή, για να ζούμε ποιοτικότερη ζωή και εμείς και τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας. Αυτό όμως είναι δυστυχώς ένα όνειρο που μπορούν να το πραγματοποιήσουν λίγοι... Τι να κάνουμε τώρα, να τα «βάψουμε μαύρα»?
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Jema, εσύ να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο παίρνει κανείς σκύλο και τον κρατάει στην αυλή, πιλοτή, ταράτσα.
Αν στο λικάκι σου να προσφέρεις αρκετή εκτόνωση σίγουρα δεν να του λείπει ο κήπος. Και εγώ έχω μεγαλούτσικο σκυλί και δεν έχουμε κήπο, έχουμε όμως αρκετές «εργασίες» να κάνουμε μαζί καθημερινά και ήμαστε όλοι ευτυχισμένοι χωρίς τα στρέμματα μας.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ο σκύλος σου είναι ευτυχισμένος όταν είναι κοντά σου και ξέρει ότι τον αγαπάς. Εάν ασχολείσαι μαζί του, και δεν αμελείς τις βόλτες του και τις ανάγκες του για άσκηση, θα νιώθει καλά ακόμα και αν μένατε σε γκαρσονιέρα!

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!! σε 1000 στρεματα να τα χεις ,απο διπλα σου δεν θα ξεκολανε...
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Jema μέσα στο σπίτι τον βάζεις? Αν ο σκύλος έχει παρέα και τις βόλτες του δε χρειάζεται μεγάλο κήπο για να είναι ευτυχισμένος.
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Μην δώσεις το σκυλί σου!!!!!

.

Jema, μην κάνεις κοπέλα μου το λάθος να δώσεις το σκυλί σου.
Κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει περισσότερο ευτυχισμένο, ότι κι΄ αν του προσφέρει, αφού δεν θα είσαι κοντά του εσύ..., αφού δεν θα μπορεί να του προσφέρει την παρουσία σου, που είναι γι΄ αυτόν το σημαντικότερο από όλα τα άλλα.

Παρατήρησε με προσοχή, την συμπεριφορά του σκυλιού σου και θα μας θυμηθείς..., όσο μεγάλος κι΄ αν είναι ο χώρος που ζήτε, εκείνος πάντα φροντίζει να είναι, όσο πιο κοντά γίνεται σε σένα...!!!!

Δεν λέει κανένας, ότι δεν θα ήταν καλύτερα, να είχαμε στη διάθεσή μας όλοι μας, περισσότερο χώρο..., αλλά ακόμα και σε μια γκαρσονιέρα, ένα σκυλί μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο, αρκεί να έχει κοντά του τον άνθρωπό του και λύσεις για να ασκηθεί και να ξεδώσει... βρίσκονται !!!

Εγώ κορίτσι μου, αυτό εδώ το θηριάκι... που βλέπεις στη φωτογραφία που έχω για avatar, και εκεί είναι μόνο 9 μηνών, τώρα κλείνει τους 20 μήνες, μέσα στο διαμέρισμα τον έχω !!!

Έχουμε μια βεράντα κάπως μεγάλη, αλλά δεν κάθεται λεπτό έξω μόνος του, χωρίς εμένα...

Πάει στην πόρτα και στέκεται..., μόνο όταν θέλει να βγει έξω για να λερώσει..., ή γιατί ακούει κάποιο παράξενο θόρυβο και θέλει να ελέγξει...

Μόλις ολοκληρώσει την αποστολή του..., αμέσως μέσα και συνεχώς δίπλα μου !!!!

Πίστεψέ με, πολλές φορές..., χρειάστηκε να διαφωνήσω με πολλούς φίλους..., γνωστούς..., ακόμα και άτομα από το ευρύ οικογενειακό μου περιβάλλον, γιατί θεωρούν ότι αυτό το σκυλί, δεν κάνει να είναι μέσα στο σπίτι...
Αλλά εγώ, δεν το υπερασπίζομαι αυτό εγωιστικά..., αλλά παρατηρώντας την συμπεριφορά του σκυλιού μου του ίδιου...

Στις διακοπές που τον πάω στο εξωχικό μου, έχουμε 7 στρέμματα κήπο, με γκαζόν, λουλούδια, δέντρα κλπ. κλπ. κλπ.
Πάει γύρω - γύρω μια βόλτα, τρέχει λίγο και παίζει πέντε δέκα λεπτά και μετά πάλι δίπλα μου !!!!

Το πρόβλημα του σκύλου μου, υφίσταται όταν πρέπει να με αποχωρισθεί..., για κάποιο λόγο..., έστω και για λίγο !!!

.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kαλύφθηκα....πλήρως!!!
Πρόσεξε: εγώ μπορεί να χρειάζομαι χ στρέμματα για να βολεύονται τα σκυλιά, γιατί πρακτικά στην ζωή του κάθε εκτροφέα - εκπαιδευτή κλπ υπάρχουν χίλια προβλήματα (επιθετικότητα μεταξύ των σκύλων - γέννες - κουτάβια - ξένα σκυλιά), καθώς και αδυναμία να κινούνται οι σκύλοι με ''προσωπική'' βόλτα 30 λεπτά 3 φορές την ημέρα... Εσύ ποιο απ'αυτά τα προβλήματα έχεις? Κανένα. Συν ότι η προσαρμοστικότητα του γερμανικού ποιμενικού είναι τεράστια, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει πρόβλημα αν είσαι η ιδιοκτήτης που φαντάζομαι. Εκτόνωση ενός και μόνο σκύλου γίνεται σχεδόν κανονικά και χωρίς ποτέ να βγει από το σπίτι, αν ξέρεις τί κάνεις. Είναι διανοητικό το θέμα και όχι (τόσο) σωματικό (σκυλιά ανάπηρων - κυνηγετικά labrador για να μην ξεχνιόμαστε - ζουν ευτυχισμένα)
 


Jema

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2006
45
0
Σας ευχαριστώ όλους πάρα- πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως έχω τρομερή αδυναμία σ' αυτό το πλασματάκι, κ ας είναι ξεροκέφαλος, εγωιστής και ζηλιάρης (να χε αφεντικό να μοιάσει :lol: ). Μένει στο σπίτι μεσημέρι και βράδυ, κοιμάται στο δωμάτιό μου, δίπλα στο κρεβάτι μου. Νιώθω τύψεις όμως γιατί τον τελευταίο καιρό τον έχω παραμελήσει σχετικά με τις βόλτες και την άσκησή του, αλλά θα επανορθώσω σε λίγες μέρες που έχω μεγάααλη άδεια. Το πρόβλημα είναι πως η περιοχή που μένουμε δεν προσφέρεται ούτε καν για περπάτημα μαζί του- κινδυνεύουμε οποιαδήποτε στιγμή να γίνουμε ταπετάκι στο οδόστρωμα- και φυσικά ούτε κουβέντα για πάρκο και τα σχετικά. Οπότε πρέπει να πάρουμε πάλι το αυτοκίνητο να πάμε στην άλλη άκρη της πόλης (στην οποία άκρη εγώ έχω πάω 2 φορές σε μια μέρα, κάθε μέρα), κ αυτό είναι δύσκολο για καθημερινή βόλτα. Το μόνο που μας απομένει είναι το παιχνίδι με το μπαλάκι και τα εμπόδια σε ένα οικόπεδο που έχουμε "νοικιάσει" δίπλα στο σπίτι μας.
 


Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
.

Νομίζω, ότι ήδη έχετε βρει την καλύτερη εφικτή λύση..., τουλάχιστον για την παρούσα φάση...

Όπως γίνεται και με τα παιδιά μας... και γενικά με όλους όσους αγαπάμε.... [συγγενείς, φίλους, έτερον ήμιση κλπ, κλπ.], δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα, να τους προσφέρουμε όσο χρόνο θα θέλαμε..., γιατί οι υποχρεώσεις μας κάποιες φορές είναι αυξημένες πολύ...
Όμως αν υπάρχει η καλή διάθεση και η αγάπη..., όλα αυτά μπορούν να ρυθμισθούν και να βρεθεί τρόπος, ώστε να είμασθε όλοι ευχαριστημένοι και κυρίως να μην αναγκασθούμε να χωρισθούμε ποτέ !!!!

Σε τιμά σαν άτομο, η πρόθεσή σου... να δημιουργήσεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ζώο σου, αλλά πάνω κι΄ από αυτές, να θυμάσαι ότι εκείνο έχει ανάγκη εσένα... και την αγάπη σου και νομίζω ότι αυτήν..., την απολαμβάνει και με το παραπάνω πάντα...!!!

.
 


Dadi

Active Member
26 Ιουλίου 2007
31
0
Marousi
Το σκυλί είναι ευτυχισμένο όταν είναι κοντά μας και όχι όταν έχει ένα τεράστιο κήπο στην διάθεση του..

Εμείς με πολύ κόπο και θυσίες πήραμε ένα εξοχικό με ένα μικρό κήπο για να τρέχει και να χαίρεται ο Ντιούκ.... Σε πληροφορώ ότι είναι μόνιμα ξαπλωμένος δίπλα μας ή κρυμένος μέσα στο σπίτι...

2-3 βόλτες την ημέρα στην γειτονιά μαζί σου είναι πιο ζωτικές και πιο ευχάριστες για τον σκύλο απο 24 ώρες σε μια άδεια αυλή...