Τραυματισμένο πόδι

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Καλησπέρες ! Έχουμε ένα προβληματάκι με το πόδι.Πριν λίγο καιρό τον πάτησα καταλάθος στο πόδι και μετά ελιδα ότι δεν το πατούσε(το έιχε στο αέρα).Τον Είδε ο κτηνίατρος και μου είπε να μην ανυσηχώ ,είανι ενα στραμπουλήγμα λέει και θα περάσει.Και όντως μετα απο 2-3 μέρες αρχισε να το πατάει.όμως ακόμα και τώρα(20 μέρες μετα) όταν τρέχει κτλ και κουράζει το πόδι του το ψιλοκουτσάινει πάλι.Αυτή τη φόρα μου έδωσε ο κτηνίατρος κάτι αντιφλεγμονώδες χάπια που θα του τα δίνω για 1 βδομάδα.Αντε Να δούμε τι θα γίνει θα του περάσει?έχει συμβεί σε κάποιον τπτ παρόμοιο?Φοβάμαι μην του μείνει κάνα κουσουρι...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ποσο ειναι? Ποιο ποδι κουτσαινει μπροστινο η πισω?
Αποκλειεται να φταιει το πατημα. Μηπως φταιει κατι αλλο?
Ξαναρωτα τον κτηνιατρο εσυ τον πατησες οχι κανα τανκς.

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
είναι σχεδόν 5 μηνών και κουτσαίνει το μπροστινό δεξί πόδι.Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν ειναι κάτι με κάποια αρθρωση η κάτι τετοιο θα φύγει με τα χαπάκια.Τώρα αν το χτύπησε κάπου αλλου κ δν το κατάλαβα είναι πιθανό.πάντως κ εμένα παράξενο μου φένεται ρε παιδια για αυτό ρωτάω.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ποια χαπακια σου εχει δωσει? Υπαρχει περιπτωση να εκανε καποια κατσικια, να πηδηξε
και γι αυτο να το τραυμαστηκε? Προσεχε τον για λιγο να μην τρεχει σε πλακακια, να μην
πηδαει, περιορισε τον δηλαδη, οχι μεγαλες βολτες για να δεις αν θα καλυτερεψει.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κορτιζονη? Ποσα mg?
γιατρος δεν ειμαι αλλα κορτιζονη δεν θα εδινα ευκολα. Τον ειδε τον κουταβο?
Γιατι σου εδωσε prezolon τι πιστευει οτι ειναι? Σιγουρα θα του περασει με αυτα αλλα
πριν συνταγογραφησει πρεπει να σου πει τι ειναι ετσι ωστε οταν το ξαναπαθει να
ξερεις τι φταιει και γιατι το παθαινει. οχι παρε χαπακια και ολα ενταξει.

Μηπως να παρεις και μια δευτερη γνωμη?
Το βλεπεις καθολου πρησμενο το ποδι του στην αρθρωση?

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Μήπως να βγαζατε ακτινογραφία?? Κάποτε ένας φίλος μου πάτησε το πόδι του σκύλου και είχε πάθει κάταγμα. Περαστικά σας.
Και το prezolon όπως σου είπαν είναι κορτιζόνη.

Στάλθηκε από το HTC Vision μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Θα του περάσει σίγουρα?τότε αυτό είναι καλο!Είναι των 5mg.Γνωρίζω ότι είναι κορτιζόνη μου το είπε ο κτηνίατρος.Επίσης μου είπε ο΄τι αυτό λειτουργεί και σαν παυσίπονο και σαν αντοφλεγμονώδες.Τον εμπιστέυομαι τον συγκεκριμένο κτηνίατρο,δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Το πόδι του το είδε και το ψηλαφισε και δεν διαπίστωσε τίποτα.Δεν φαίνεται να είναι πρησμένο.Αυτά που μου είπε ο κτηνίατρος αυτα σας λέω και εγώ,δν ξέρω απο φάρμακα και απο ορθοπαιδικη,μακάρι να ήξερα!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στον κουταβο κορτιζονη? Και χωρις να ξερει τι φταει? .
Μεχρι αποδειξεως του εναντιου να τον εμπιστευεσαι δεν λεω. Αλλα η κορτιζονη
ουτε παυσιπονο ειναι ουτε και αντριφλεγμονωδες. Στην θεση σου θα τον πηγαινα και
σε δευτερο κτηνιατρο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
H κορτιζόνη έχει και παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση...
Τώρα, το αν είναι το ενδεδειγμένο φάρμακο στην περίπτωση, δεν μπορώ να το ξέρω...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Η πρεδνιζολόνη ( Prezolon® ) έχει ΚΑΙ αντιφλεγμονώδη δράση .
Το θέμα είναι η διάρκεια χορήγησής της κλπ κλπ
Συν του οτι δεν είναι πάντοτε το φάρμακο-λύση για όλα .

Πολλοί "παλιοί" κτηνάιτροι την δίνουν αβέρτα σαν λύση-καραμέλα ...

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Καλησπέρα παιδια ,δεν ξέρω τελικά αν αυτά τα χάπια(prezonol) ήταν η ενδεδειγμένη λύση η όχι πάντως το ποδαράκι μας πέρασε!Ολα καλα!