Τραύμα σε ψευδόνυχο

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλησπέρα σε όλους!

Χθες παρατήρησα στο μπροστινό πόδι της Κορασόν, στο ψευδόνυχο, μια πληγή και ούτε ξέρω από που προέκυψε και από τι μπορεί να είναι...

Ο γιατρός μας θα την δει αύριο!
Μέχρι τότε..έχει ιδέα κανείς πέρι τίνως πρόκειται????

Σας παραθέτω φωτογραφίες από χθες και σήμερα.

Έτσι ήταν χθες το βράδυ..(ήταν βρεγμένα τα πόδια της, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο...)

IMG_8891.jpg

Και έτσι είναι σήμερα.. (τα πόδια είναι στεγνά, δεν βλέπω πύον όπως φαίνεται στην χθεσινή φωτογραφία και γενικά φαίνεται στεγνό/ξερό..)
IMG_8908.jpg

Επίσης μου φαίνεται πως ψιλοπαίζει το νύχι...
Λέτε να χτύπισε πουθενά το νύχι ή να την τσίμπησε τίποτα? :?:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καποια σκυλια εχουν το συνηθειο να μασουλανε τα ψευδονυχα τους. Την εχεις παρατηρησει οτι δεν κανει κατι τετοιο?

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Το ίδιο είχε πάθει και το τρελό, πηδώντας από καναπέ σε καναπέ. Της βγήκε το νύχι! :shock:
Λογικά μπορεί να το έπαθε κάπου και να μην το κατάλαβες, εκτός αν είναι κάτι άλλο, που θα σας πει ο κτηνίατρος. Πάντως αν είναι αυτό, σε εμάς είπε να το αφήσουμε να φτιάξει μόνο του. Την πόναγε και αρκετά όταν ακουμπούσαμε, αλλά συνέχιζε να κάνει σαν τρελό!!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!
Πήγαμε στον γιατρό μας να το δει και τελικά ευτυχώς δεν έχει μπει τίποτα μέσα ούτε και τραυματίστηκε το νύχι!

Αυτό που έχει η μικρή λοιπόν λέγεται παρονυχία και είναι μαι μικρή μόλυνση στην βάση του νυχιού.
Τυχαίνει καμιά φορά αλλά δεν είναι τίποτα!
Μας έδωσε να βάζουμε για λίγες μέρες πρωί βράδυ μια αλοιφή, Bactroban λέγεται, και σε λίγες μέρες θα της περάσει!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Περαστικα..

Να ρωτησω κατι αν ξερει κανεις..
Μου ειχε πει καποιος κυριος οταν ηταν πιο μικρη η δικη μας οτι στην Ρωσια τα ψευδονυχα, οταν γεννιουνται τα κουταβια τα δενουν με κλωστη κ αυτα ατροφουν κ πεφτουν.
Μου'πε πως αν δε το κανουν, επειδη εχουν πολλα χιονια εκει και γινονται παγοι, αυτα μπορει να πληγωθουν, να ματωσουν κ οτι πονανε.

Ξερει κανεις κατι επ'αυτου?
Δλδ ειναι λογικο κ δε δημιουργει πρβ στον σκυλο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Kαι στην χώρα μας τα αφαιρούν σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν έχουν χρησιμότητα και το ζώο μπορεί να πληγωθεί στο σημείο εκείνο.
Περαστικά Κατερίνα :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Να ρωτησω κατι αν ξερει κανεις..
Μου ειχε πει καποιος κυριος οταν ηταν πιο μικρη η δικη μας οτι στην Ρωσια τα ψευδονυχα, οταν γεννιουνται τα κουταβια τα δενουν με κλωστη κ αυτα ατροφουν κ πεφτουν.
Μου'πε πως αν δε το κανουν, επειδη εχουν πολλα χιονια εκει και γινονται παγοι, αυτα μπορει να πληγωθουν, να ματωσουν κ οτι πονανε.

Ξερει κανεις κατι επ'αυτου?
Δλδ ειναι λογικο κ δε δημιουργει πρβ στον σκυλο?
Λογικά εννοούσε τα ψευδόνυχα των πίσω ποδιών, όχι το αντίστοιχο της φωτό στο αρχικό ποστ, που είναι του μπροστινού ποδιού.

Cathy περαστικά στην όμορφη!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Λογικά εννοούσε τα ψευδόνυχα των πίσω ποδιών, όχι το αντίστοιχο της φωτό στο αρχικό ποστ, που είναι του μπροστινού ποδιού.

Cathy περαστικά στην όμορφη!
Nα σου πω δεν ειχα καταλαβει καν τι εννοουσε τοτε κ το ειχα συζητησει στο σπιτι γιατι δεν ηξερα καν τι ειναι τα ψευδονυχα.
Εχει διαφορα αν θα ειναι τα μπροστα ή τα πισω?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, τα μπροστά δεν εξέχουν και σπάνια προκαλούν τραυματισμούς που δεν θα συνέβαιναν και σε ένα οποιοδήποτε άλλο δάχτυλο. Τα πίσω πολλές φορές εξέχουν τόσο που είναι σχεδόν κάθετα στο υπόλοιπο πόδι. Ανατομικά, μια επίσης σημαντική διαφορά τους είναι ότι τα πίσω ψευδόνυχα συνήθως δεν συνδέονται με το υπόλοιπο πόδι μέσω οστού.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μα εμας δεν εχει στα πισω ποδια.
Μπροστα ξερω οτι εχει γιατι τα κοβω.
Δε γινεται τοσα χρονια να'χει κ πισω κ να μη το πηρα χαμπαρι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν έχουν όλα στα πίσω πόδια. Κάποια δεν έχουν καθόλου, άλλα έχουν μόνο στο ένα πίσω πόδι, άλλα έχουν από ένα επιπλέον, άλλα από δύο, γενικά δεν είναι κάτι στάνταρ σε όλα τα σκυλιά.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν έχουν όλα στα πίσω πόδια. Κάποια δεν έχουν καθόλου, άλλα έχουν μόνο στο ένα πίσω πόδι, άλλα έχουν από ένα επιπλέον, άλλα από δύο, γενικά δεν είναι κάτι στάνταρ σε όλα τα σκυλιά.
Ναι εχεις δικιο οτι δεν ειναι στανταρ γιατι μου κινησε την περιεργεια κ ειπα να το ψαξω λιγο κ διαβαζοντας για τα ψευδονυχα των μολοσσων εμαθα οτι καποιες σε φυλες οντως εχει εξαλειφθει.

Να ρωτησω κατι ακομη..
Εγραψες οτι τα μπροστινα ψευδονυχα συνδεονται μεσω οστου με το υπολοιπο ποδι.
Στους μολοσσους ομως κρινεται αναγκαιο κατα καποιον τροπο να τα κοβουν απο τα μπροστινα ποδια.
Δε θα δημιουργουσε πρβ κατι τετοιο?