Τροφη

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Ακόμα στα ίδια είναι vlaxo? Πόσο παραπάνω τον ταίζεις?
1 κιλο εχει βαλει..στα 28 ειναι τωρα..τον ζυγισα και στο σπιτι και στον εκπαιδευτη που πηγα παλι προχτες..τον ταιζα ηδη παραπανω εδω και καιρο..350-360γρ λεει η τροφη και εδινα 400γρ..τον τελευταιο μηνα εδινα 450γρ την μερα..αλλα και παλι 1 κιλο μου φαινεται λιγο..βασικα σκεφτομαι οτι η δεν του εκατσε τελικα καλα η τροφη και δεν μπορει να την αφομοιωσει οπως πρεπει η εχει λιγα λιπαρα και δεν μπορει να βαλει ευκολα κιλα..η τροφη εχει 14 λιπαρα..βλεπω αλλες τροφες που εχουν 16-18 λιπαρα και λεω μηπως ειναι απο αυτο..δεν μπορει σε 9 μηνες να εχει βαλει μονο 4-5 κιλα ενω πριν με την cibau και την royal canin(αυτη την εδωσα μονο για 50 μερες) να πηγαινε καλα στα κιλα του και μετα πολυ αργα..σημερα μου εφερε ενας φιλος την 1stchoice performance 20kg..μου εδωσε την ενεργειας και μου ειπε οτι αν δεν βαλει και με αυτη κιλα τοτε πανε κοιταξε τον σκυλο σου..αυτη εχει πρωτεινη 30,6% και λιπαρα 24,5%...θα κανω την αλλαγη σταδιακα μη τον τιναξω και το στομαχι και θα δω πως θα παει και πως θα του κατσει η τροφη..

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Για ενα σκυλακι οπως η δικια μου που ειναι περιπου 1.700kg ποσο περιπου πρεπει να της δινω να τρωει? της δινω περιπου 80γρ την ημερα,ειναι καλα λες?
Τα τρωει και τα 80 γραμμαρια?Ο δικος μου ειναι 7 κιλα και τρωει 75-100 γραμμαρια την ημερα και το βαρος του ειναι σταθερο οποτε τον ζυγιζω.Και ειναι υπερκηνητικος σκυλος.Αν του βαλω παραπανω ξηρα συνηθως δεν θα την φαει.Ταιζω 2 φορες την ημερα.

Ασχετα απο την δοσολογια που γραφει η ξηρα στο σακι,ταιζεις αναλογα με το ποσο ασκειται ο σκυλος.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Για ενα σκυλακι οπως η δικια μου που ειναι περιπου 1.700kg ποσο περιπου πρεπει να της δινω να τρωει? της δινω περιπου 80γρ την ημερα,ειναι καλα λες?
Τα τρωει και τα 80 γραμμαρια?Ο δικος μου ειναι 7 κιλα και τρωει 75-100 γραμμαρια την ημερα και το βαρος του ειναι σταθερο οποτε τον ζυγιζω.Και ειναι υπερκηνητικος σκυλος.Αν του βαλω παραπανω ξηρα συνηθως δεν θα την φαει.Ταιζω 2 φορες την ημερα.

Basilisdion...

Ασχετα απο την δοσολογια που γραφει η ξηρα στο σακι,ταιζεις αναλογα με το ποσο ασκειται ο σκυλος.Μπορει αν χρειαζεται λιγοτερα γραμμαρια η περισσοτερα.

Ο σκυλος σου ειναι μικρος σε ηλικια οποτε το γαστρεντερικο του συστημα και το στομαχι του ειναι πιο ευαισθητο απ'οτι αν ηταν ενηλικο.Καλυτερα να ταιζεις 3-4 φορες την ημερα μεχρι να ενηλικιωθει γιατι ειναι στην αναπτυξη.Αν του κανεις αλλαγες τροφων μπορει να του δημιουργησεις κολλιτιδα.

Αν αποφασισεις τελικα να του αλλαξεις τροφη δεν σημαινει οτι θα του ταιριαξει και ας ειναι και η πιο ακριβη.Οποτε μετα θα αναγκαστεις ειτε να παρεις αλλη μαρκα η να γυρισεις στην παλια,δηλαδη αυτη που δινεις τωρα με αποτελεσμα ο σκυλος να ταλαιπωρειται.Καλο ειναι να διαλεξεις 1 ξηρα τροφη Super Premium η καποια ολιστικη,καλυτερα ολιστικη.Την Acana puppy small breed την εδινα οταν ηταν κουταβι.Ειναι ξηρα που του δινει πολλη ενεργεια.Γενικα ολες σχεδον οι τροφες της Acana δημιουργουν σε πολλα σκυλια μαλακα κοπρανα η και διαρροιες ειδικα οταν δωσεις παραπανω γραμμαρια.

Εδω και μηνες δινω την Belcando Finest Croc και εχω μεινει σε αυτην γιατι ο σκυλος εχει τα πιο φυσιολογικα κοπρανα απο τις υπολοιπες τροφες που εχω δωσει.Και ως ολιστικη τροφη που ειναι δεν περιεχει Σογια,Γλουτενη,Δημητριακα κλπ που ευθυνονται για αλλεργιες των σκυλων.Και την τρωει κανονικα με ορεξη.

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
2 φορες την μερα την ταιζα, 2 συνεχιζω κ την ταιζω λογο του οτι δουλευω κ δυστυχως τα ωραρια ειναι ψιλο οτι ναναι..σημερα πηγαμε στον γιατρο για το εμβολιο κ την ζυγισε,εβαλε 1 κιλο κ φτασαμε ασιως στα 3 κ απο οτι μου ειπε ο γιατρος λογικα θα βαλει αλλο ενα κ μετα θα πρεπει να μεινει εκει. Το θεμα μου ειναι μια τροφη φαινεται αν κανει η οχι στις δυο εβδομαδες η χρειαζεται περισσοτερος χρονος? μαλακα κακα κ πολυ βρωμερα που με την hills δεν ηταν ετσι..

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
2 φορες την μερα την ταιζα, 2 συνεχιζω κ την ταιζω λογο του οτι δουλευω κ δυστυχως τα ωραρια ειναι ψιλο οτι ναναι..σημερα πηγαμε στον γιατρο για το εμβολιο κ την ζυγισε,εβαλε 1 κιλο κ φτασαμε ασιως στα 3 κ απο οτι μου ειπε ο γιατρος λογικα θα βαλει αλλο ενα κ μετα θα πρεπει να μεινει εκει. Το θεμα μου ειναι μια τροφη φαινεται αν κανει η οχι στις δυο εβδομαδες η χρειαζεται περισσοτερος χρονος? μαλακα κακα κ πολυ βρωμερα που με την hills δεν ηταν ετσι..
Δεν νομιζω οτι οι 2 εβδομαδες φτανουν για να καταλαβεις αν η καινουρια ξηρα τροφη ταιριαζει στον σκυλο.Αφου αυτο ειναι το χρονικο διαστημα οπου γινεται σταδιακα η αλλαγη απο την 1 ξηρα στην αλλη,ο οργανισμος του σκυλου δεν εχει συνηθισει την καινουρια ξηρα.Αν του ταιριαζει θα το δεις απο τις 2 εβδομαδες και αργοτερα.