Τσίμπλα

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ και ζητώ βοήθεια. Έχω έναν Λαμπραντόρ/Γερμ. ποιμενικό 13 μηνών και εδώ και δυο μέρες παρατηρώ πράσινη τσίμπλα στο δεξί του μάτι, τον καθαρίζω με νερό/βαμβάκι αλλά εμφανίζεται πάλι. Το μάτι είναι φυσιολογικό εμφανισιακά και δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Επίσης πέφτει αρκετή τρίχα αλλά μου είπαν ότι για την τρίχα είναι φυσιολογικό λόγο εποχής. Επίσης δεν δείχνει και πολύ ορεξάτος αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι λόγο ζέστης. Ζητώ βοήθεια γιατί δεν έχω άμεση πρόσβαση σε ιατρείο λόγο το ότι είμαι από χωριό

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ και ζητώ βοήθεια. Έχω έναν Λαμπραντόρ/Γερμ. ποιμενικό 13 μηνών και εδώ και δυο μέρες παρατηρώ πράσινη τσίμπλα στο δεξί του μάτι, τον καθαρίζω με νερό/βαμβάκι αλλά εμφανίζεται πάλι. Το μάτι είναι φυσιολογικό εμφανισιακά και δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Επίσης πέφτει αρκετή τρίχα αλλά μου είπαν ότι για την τρίχα είναι φυσιολογικό λόγο εποχής. Επίσης δεν δείχνει και πολύ ορεξάτος αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι λόγο ζέστης. Ζητώ βοήθεια γιατί δεν έχω άμεση πρόσβαση σε ιατρείο λόγο το ότι είμαι από χωριό
Εγώ θα του έκανα ένα τεστ για το καλααζαρ.
Η τρίχα φυσιολογικά πέφτει την άνοιξη όχι το καλοκαίρι και η έλλειψη όρεξης για φαγητό δεν έχει να κάνει πάντα με τη ζέστη. Οι δικές μου ας πούμε τρώνε το ίδιο λαίμαργα όπως το χειμώνα.

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Συγνώμη δεν το διατύπωσα σωστά. Δεν έχει πολύ διάθεση γενικά, το μεσημέρι ας πούμε το βράδυ μια χαρά τον βρίσκω. Τρώει κανονικά. Τον Τα'ί'ζω Ξηρά τροφή καμιά φορά αναμειγμένη με κονσέρβα. Το καλααζαρ δεν είναι η λεϊσμανίαση ?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
καλησπέρα, μπορείς να μιλήσεις με τον κτηνιατρό σου τηλεφωνικά για αρχή. Διαγνώσεις από το φόρουμ δε μπορούν να γίνουν και το θέμα είναι να μην μπερδευτείς και περισσότερο διαβάζοντας απαντήσεις/γνώμες εδώ μέσα.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ένα συμπτωμα, ή μια σειρά συμπτωμάτων μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικές αιτίες. Οπότε το κάτι αντίστοιχο που είχε ο σκύλος μου μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το αν έχει κάτι ο δικός σου (ή ο όποιος άλλος σκύλος)

• Like
Reactions: ghelly

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Δυο φίλοι μου αντιμετωπίζουν αυτό με τα σκυλιά τους αλλά και στους δυο τα συμπτώματα ήταν ίδια. Πολλές τσίμπλες και στα δυο μάτια ενώ ο δικός μου έχει στο ένα και είναι ανοιχτοπράσινη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου θα κάνω τον πάω στον γιατρό να τον κοιτάξει

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Μίλησα τηλεφωνικά με τον γιατρό και είπε να πάρω ένα κολλύριο. Αν δεν περάσει μέσα στο σαββατοκύριακο δευτέρα είπε πάμε για εξετάσεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Ναι tobrex είναι. Από τότε που το έβαλα έβγαλε μόνο σήμερα λίγο αλλά το μάτι του κοκκίνισε. Γενικά δεν τον βλέπω και με πολύ διάθεση, παίζει χοροπηδάει αλλά όχι όπως πριν. Η μύτη του είναι λίγο ζεστή και στεγνή. Με χαμομήλι το καθαρίζω σε λίγο βαμβάκι

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Κατι αντιστοιχο ειχε καποια στιγμη κ ο δικος μου, τελικα κατι τον ερεθιζε επειδη στη βολτα εβαζε τη μουσουδα του στα χορτα, ωστοσο μπορει να ειναι και κατι σοβαροτερο... οπως και να εχει μην αγχωνεσε και κανε αυτα που θα σου πει ο γιατρος και φυσικα μην δυσταζεις να τον ρωτησεις η να του αναφερεις οτι παρατηρεις , καμια φορα κατι ασημαντο για εμας για εκεινον μπορει να ειναι χρησιμο !!!! Περαστικα !!!

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Να είσαι καλά ! Τα μάτια του όμως είναι κατακόκκινα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Εμένα τώρα που το σκέφτηκα μπορεί ναι είναι και από το μπάνιο του.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Να είσαι καλά ! Τα μάτια του όμως είναι κατακόκκινα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Εμένα τώρα που το σκέφτηκα μπορεί ναι είναι και από το μπάνιο του.

Να σε ρωτήσω και εγω κατι, παραπάνω έγραψες οτι πέφτει και η
τρίχα του τι εννοείς; Πέφτει γενικά ή πέφτει σε συγκεκριμένο
σημείο; Τα ματιά του ειναι κατακόκκινα μέσα ή γύρω γύρω;
Γιατι αν εχει καμία δερματοπάθια και ειναι και γυρω απο τα
ματιά του τότε τα δάκρυα μπορει να ειναι και απο αυτή.

StathisAfou

Member
13 Ιουνίου 2014
8
0
34
Δράμα
Πέφτει γενικά και φαίνεται αδύναμη. Μήπως είναι υπολείμματα γιατί πριν καμιά εβδομάδα σταμάτησε να αλλάζει τρίχα, αλλά και μετά από μπάνιο εξακολουθεί να πέφτει. Τα μάτια του είναι κόκκινα γύρο γύρο αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας στρώνουν μετά άντε ξανά και σκέφτηκα μήπως είναι από το κολλύριο. Γυμνό δέρμα πάντως δεν έχει σε κανένα σημείο. Μήπως είναι από το μπάνιο του όλο αυτό ? Να μπήκε τίποτα στο μάτι του και να μολύνθηκε και να είναι αλλεργικός στο σαμπουάν γιαυτό και πέφτει η τρίχα ? Το σαμπουάν μου το έδωσε ένας φίλος και υποτίθεται είναι για σκυλιά. Η τσίμπλα στο μάτι έχει πράσινο χρώμα αλλά σήμερα ακόμα δεν έβγαλε για να δούμε