Τσίμπλες στα μάτια...

Kazia

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2011
92
0
14
Αθήνα
Χαιρετω, υστερα απο το σοκ που περασα με την αλλεργια του σκυλου τωρα εχουμε αλλα , αρχιζει και βγαζει τσιμπλες στα ματια.. τα καθαριζω και μετα απο ωρα παλι εκει.. τι κανω τωρα ; επομενες κινησεις και με τι ειναι καλο να το καθαριζω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Aπλό καθάρισμα μόνο με φυσιολογικό ορό αν έχεις.
Ρώτα τον γιατρό, μήπως είναι κάποια εξέλιξη της αλλεργίας και χρειαστεί κανένα κολλύριο.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Εγω τωρα δινω eye drops κολλυριο.
Πηγα στον κτηνιατρο λογω τσιμπλας και μου ειπε πως μπορει να προερχεται απο καποια αλλεργια.
Εδω και 10 μερες που του δινω εχουν εξαφανιστει.
ρωτα και τον δικο σου κτηνιατρο ,δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο.

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Και κατι πρακτικο παιδια απο κτηνιατρο επαρχιας.... που κανει δουλεια, λιγο μασαζακι στα ματια σαν να τα ανοιγοκλεινουμε κανει δουλεια πιστεψτε με εχω δει αποτελεσμα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Μην ξεχναμε και το παραδοσιακο ελληνικο χαμομηλι με τις αντιβακτηριακες ιδιοτητες.;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Το χαμομήλι δεν προτείνεται, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί.
Πάντως, κάτι δεν κάνει καλά :rolleyes:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
παιδια το χαμομηλι ειναι αντισυπτικο.Και μερικα κολλυρια κορτιζονουχα.Στα μικρα σκυλια νομιζω πως προτεινουν χαμομηλι .
Βεβαια δεν ειμαι κτηνιατρος αλλα αυτο γνωριζω, και μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει /αντιμετωπισει προβλημα.
Τι μπορει να συμβει με το χαμομηλι?

οι αποψεις διιστανται!!

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15318-Δάκρυα-σε-ΓΠ/page2&highlight=%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B9

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?6962-Ματάκια-με-δάκρυα&highlight=χαμομηλι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πας στον κτηνίατρο κάνει οφθαλμολογική εξέταση και σου προτείνει ανάλογα..

Γενικά ο φυσιολογικός ορός είναι ότι πιο ασφαλές τα υπόλοιπα θα στα πει ο ιατρός σου..