Τσίμπλες

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αν οι τσίμπλες είναι φυσιολογικές (δεν έχουν πύον, απλά αφήνουν καφε σημαδια) τότε όπως σου είπαν με ορό ή με χαμομήλι. Αν είναι πρασινωπές, πρόκειται για επιπεφυκίτιδα (μόλυνση) και τότε βάζουμε σταγόνες tobrex (κοστίζουν 3-4 ευρώ σε ανθρώπινα φαρμακεία). Αν οι τσίμπλες επιμένουν, σταματάμε να αυτοσχεδιάζουμε και ρωτάμε τον κτηνίατρό μας.

Επίσης, υπάρχουν και ειδκά υγρά για περιποίηση περιοχής γύρω από τα ματιά, όπως π.χ. αυτό
http://www.petmania.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=600
αλλά είναι πανάκριβα κ δεν αξίζουν

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αν οι τσίμπλες είναι φυσιολογικές (δεν έχουν πύον, απλά αφήνουν καφε σημαδια) τότε όπως σου είπαν με ορό ή με χαμομήλι.
Θα απέφευγα το χαμομήλι σε περίπτωση λευκής τρίχας - την χρωματίζει

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
571
315
26
instagram.com
Καλημέρα,ποιες είναι οι φυσιολογικές τσίμπλες του σκύλου;
Έχω σκαλωσει
Γενικά απ' όταν πήρα τον μικρό θεωρώ πως βγάζει αρκετή τσίμπλα(δεν είχα και ποτέ μου ξανά σκύλο να ξέρω αν είναι όντως αρκετή η όχι). Στον κτηνίατρο που το είχα πει μου είχε πει είναι οκ.
Πλέον το πρωί έχει μεγάλα κομματάκια τσίμπλας στα μάτια του,και αφήνουν λευκό υγρό που το σκουπίζω. Δηλαδή έχουν κεφαλή ξερή που την βγάζω(καφέ συνήθως) και μετά είναι υγρό λευκό .
Απλά θέλω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.913
20.312
Περνούν διαστήματα που για διάφορους λόγους, μπορεί να έχουν λίγη τσίμπλα παραπάνω. Αν όμως αυτό επιμένει, ρώτα τον γιατρό σου, μήπως βάλετε κανένα κολλυριάκι.

• Like
Reactions: Sasha