Τσιμπλες καθε τρεις και λιγο..

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Χρονια πολλα σε ολους και ολες, μπαινω κατευθειαν στο θεμα.. Το κουταβι που εχω 6 μιση μηνων απο σημερα το πρωι αρχιζει και βγαζει τσιμπλες μεγαλους μεγεθους.. τις καθαριζω και παλι τα ιδια μετα απο 5 λεπτακια..; Γιατι γινεται αυτο το πραγμα..; Διαβασα διαφορα θεματα και καπου γραφει για την τροφη οτι παιζει ρολο του δινω Brit Junior.. τι να κανω..;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μάλλον μια βόλτα στον γιατρό, μπορεί να είναι επιφυκίτιδα, καμιά μόλυνση.... πολλά μπορεί να είναι,,,

Καθάρισέ του τα ματάκια με χαμομηλάκι (κακό δεν θα του κάνει και είναι και μαλακτικό)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Καλύτερα με φυσιολογικό ορό να καθαρίζεις τα ματάκια, η κτηνίατρος μου έτσι μου έχει πει, όχι με χαμομήλι (δεν θυμάμαι γιατί όμως :D)
Να πάτε μια βόλτα από τον κτηνίατρο να κοιτάξει μήπως είναι κάποια μόλυνση κλπ όπως λέει η Eli.
Aλλιώς κατά πάσα πιθανότητα φταιει η τροφή!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αν παραγίνεται το πράμα, μπορεί να είναι μόλυνση. Την έπαθε μια φορά το Μουφ και τράβηξα των παθών μου τον τάραχο να του βάζω κολλύριο που μου έδωσε η κτηνίατρος. Τον κυνήγαγα μέσα στο σπίτι, έκλεινε τα μάτια του, τρέλλα και κακό. Μάλλον όμως κάτι κατάφερα διότι του πέρασε η μόλυνση.

Πάντως πρέπει να σκουπίζει κανείς τα μάτια των σκύλων από τις τσίμπλες με βαμβάκι βρεγμένο στο νερό. Μερικές φυλές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, π.χ. οι Αυστραλέζοι, αφού στα βιβλία που έχω περί αυτών έχει ειδικό κεφάλαιο για τις τσίμπλες!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Α καλά, όταν έπαθε η Λάρα επιπεφυκίτιδα γινόταν μάχη για να της βάλω κολλύριο. Δεν άνοιγε το μάτι με ΤΙΠΟΤΑ.
Έτσι πήρα το κολλύριο σε αλοιφή και της έτριβα τα ματάκια, αφού τα καθάριζα με φυσιολογικό ορό πρώτα.
Έτσι σωθήκαμε.

Καλά όταν έπαθε ωττίτιδα, άλλη μάχη απο εκεί...αλλά είναι off topic :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.861
8.071
Πόσο καιρό τρώει την τροφή αυτή; Τσίμπλιαζε και ο δικός μου με την royal αλλά ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν είναι τίποτα και μεγαλώνοντας σταμάτησε.
επειδη όμως στην περίπτωση σου ξεκίνησε ξαφνικά θα έλεγα να τον πας στο γιατρό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το μέλος Staffordshire έχει γίνει banned οπότε και δεν μπορεί να σας απαντήσει

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μπορεί να διαβάζει όμως.
Μια άλλη αιτία για τις τσίμπλες, που διάβασα μόλις, είναι τα νέα δόντια. (Δεν ξερω τη φυλή και ως πότε αλλάζουν δοντάκια.)

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Μπορεί να διαβάζει όμως.
Μια άλλη αιτία για τις τσίμπλες, που διάβασα μόλις, είναι τα νέα δόντια. (Δεν ξερω τη φυλή και ως πότε αλλάζουν δοντάκια.)
Επαναφέρω το θέμα γιατί με προβληματίζει και μένα κατά πόσο είναι φυσιολογικό ή όχι.
Τροφή του δίνω και γω Royal για κουτάβια μεγαλόσωμα αλλά είναι έχει τσίμπλες σχεδόν μόνιμα. Μια σταγόνα σε κάθε μάτι που ενώ το καθαρίζω αμέσω στάζει μετά απο λίγο επόμενη..
Στο νησί δεν έχουμε κτηνίατρο για να τον δει άμεσα αλλά έχω προγραμματίσει ραντεβού.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κι εγώ πάντως όταν τάιζα royal είχαμε καθημερινά τσίμπλες.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Άμα σε όλα τα άλλα είσαι ευχαριστημένος, μην την αλλάζεις τόσο γρήγορα!
Είναι και κουτάβι η δικιά σου!
Εγώ άλλαξα τη Royal γιατί γενικώς δεν μας είχε κάτσει πολύ καλά και ήταν και του πανακρίβου!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Χμμμμ... τυχαίο... δε νομίζω.
Θα πάρω ένα σακούλι άλλης μάρκας να το τσεκάρω καμιά 10αριά μέρες τότε.
Η μεταβαση σε μία τροφή δεν θα φανεί σε 10 μέρε θέλει περίπου 20 μέρες και πάνω ειδικά για να δεις δερματικά προβληματα και αλλεργίες

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Δεν του κάνω άμεσα αλλαγή τροφής ούτως ή άλλως γιατί άλλο έτρωγε στη μάνα του μέχρι τεσσάρων μηνών και άλλη του δίνω εγώ τις δύο εβδομάδες που τον έχω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
evakousoulou