Τσιμπουρια και εξωπαρασιτα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ξεθαψα ενα παλιο τεστ(2003) απο το πολυ αξιοπιστο Στιφτουνγκ Βαρεντεστ της Γερμανιας,δυτυχως βαριεμαι να κανω μεταφραση,λιγο πολυ το καλυτερο βγηκε στο συνολο σαν "ικανοποιητικο",σε δραση πολυ καλο,αλλα σε υγεια και περιβαλον βγηκε κακο,ολα τα αλλα βγηκαν απο "μη αρκετα(κακα)" εως "βλαβερα(πολυ κακα)".
Επειδη πολλοι με ρωτατε γιατι δεν τα χρησημοποιω συστηματικα,και πως γινεται να μην εχω προβλημα.
Επισης υπαρχει μια μελετη στην οποια παρατηρηθηκε παρεμβαση των φαρμακων αυτων στον εγκεφαλο του σκυλου(νευρικο συστημα)το μελετανε ακομη.

http://www.test.de/themen/haus-gart...fuer-Hunde-Biest-beisst-Hund-1107105-1107196/

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα κανω μια προσπαθεια,
Mangelhaft=ελειπες,ελατωματικο
Ausreichend=Επαρκες,σχεδον καλο
Befridigend=ικανοποιητικο
Sehr Gut=πολυ καλο
Gut=καλο
στον πινακα πρωτα ειναι το συνολο,δευτερο ειναι η δραση,και τριτο υγεια και περιβαλον.
Αυτο μαλλον βοηθαει με τους πινακες

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Scalibor οχι αλλα το advantix πρεπει να ειναι στο δευτερο λινκ νομιζω,αλλα εχουν σχεδον ολα τα ιδια συστατικα οποτε.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ξεθαψα ενα παλιο τεστ(2003) απο το πολυ αξιοπιστο Στιφτουνγκ Βαρεντεστ της Γερμανιας,δυτυχως βαριεμαι να κανω μεταφραση,λιγο πολυ το καλυτερο βγηκε στο συνολο σαν "ικανοποιητικο",σε δραση πολυ καλο,αλλα σε υγεια και περιβαλον βγηκε κακο,ολα τα αλλα βγηκαν απο "μη αρκετα(κακα)" εως "βλαβερα(πολυ κακα)".
Επειδη πολλοι με ρωτατε γιατι δεν τα χρησημοποιω συστηματικα,και πως γινεται να μην εχω προβλημα.
Επισης υπαρχει μια μελετη στην οποια παρατηρηθηκε παρεμβαση των φαρμακων αυτων στον εγκεφαλο του σκυλου(νευρικο συστημα)το μελετανε ακομη.

http://www.test.de/themen/haus-gart...fuer-Hunde-Biest-beisst-Hund-1107105-1107196/
Και ενα ακομη τεστ απο το 2003 ειναι ενα εκοτεστ,και αυτο πολυ αξιοπιστο,και αυτοι τα βγαζουν ολα απο μετρια εως κακα,και ακομη για την υγεια των ανθρωπων.
Ειναι PDF μεσα στο λινκ.

http://emedien.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=28566;bernr=09;co=
Αγαπητε Ηλια ,

Θες να μας πεις ποιος διεξαγει τις μετρησεις των προιοντων και τι ακριβως αφορουν αυτες οι μετρησεις ?

Αφηνεις να εννοηθει πως οι παραπανω ερευνες αφορουν τη παρασιτοκτονο/προστατευτικη δραση των προιοντων αυτων , κατι το οποιο δεν συμβαινει απο οσο καταλαβαινω (αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αφηνεις να εννοηθει κατι τετοιο ...)

Στο ekotest τα προιοντα κρινονται απο -οικολογους- δημοσιογραφους και κρινουν τα συστατικα , τις οδηγιες χρησης και το packing ...δεν νομιζω να διεξαγουν double blind εργαστηριακες δοκιμες σε αμπουλες σκυλων , κινητα τηλεφωνα , σνακ , μωρομαντυλα και αυτοκινητα εκτος και αν μιλαμε για το μεγαλυτερο εργαστηριακο ομιλο του κοσμου.

Και το αλκοολ ''τρωει'' το συκωτι αν το παρακανεις και δεν το γραφει στο μπουκαλι ...το γραφει ?

Εγω δεν θα πω πως τα σκευασματα αυτα ειναι αθωα ...θα περιμενω ομως μια επιστημονικη μελετη που σαφως να αποδεικνυει πως εαν βαζω 12 αμπουλες το χρονο στο σκυλο μου επι 8 χρονια , αυτος θα αρρωστησει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα τι λες τωρα.το stiftung warentest ειναι απο τα κορυφαια ινστιτουτο(αν οχι το κορυφαιο) στον κοσμο,και γραφει καθαρα και ξαστερα ποια προιοντα δεν ειναι καλα για την υγεια του σκυλου,και τα θαβει ολα και λεει την αληθεια,και στην δραση μονο ενα βγαινει καλο ολα τα αλλα ειναι μαπα,ο Ηλιας φταιει?
Δηλαδη η αντιθετη αποψη δεν μας αρεσει?
Ασε που δεν υπαρχει πιο επιστημονικη αποψη απο αυτην,η Μπαγιερ,και οι αλλοι που εξεταστηκαν απλα μουνγκα για τα τεστ επειδη σεβονται αυτα που λεει αυτο το ινστιτουτο,και καπου στο τελος γραφει και ποιες ειναι οι εταιριες που παραχωρησαν τα προιοντα τους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
ΔΡΑΣΗ.Λοιπον εγιναν εξετασεις σε 12 σκυλια απο 12 ρατσες για καθε φαρμακο,επι πολλες εβδομαδες,πηγαιναν βολτα και το βραδυ γινοταν ελεγχος για τσιμπουρια,οταν εβρισκαν πανω απο 3 κολλημενα στο σκυλι σταματουσε το τεστ με το συγκεκριμενο φαρμακο,ετσι βγηκαν τα καλα και τα κακα.
ΥΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.Βαση των συστατικων μετρηθηκε το ρισκο που εχουν ολα αυτα τα φαρμακα σε σχεση με την δραση τους σε σκυλο (παρατηρηθηκε αλλαγη στον χαρακτηρα),ανθρωπο και περιβαλον.
Να σημειωσω οτι τουλαχιστο στην Γερμανια μετα απο αυτο το τεστ ολες αυτες οι εταιριες αλλαξαν τις ιστοσελιδες τους σε οτι εχει σχεση με την δραση και τα ρισκα των φαρμακων αυτων.
Οποιος ξερει Γερμανικα μπορει να κανει κλικ στο ονομα του φαρμακου και του βγαζει πως εγιναν τα τεστ.

http://www.test.de/themen/haus-gart...fuer-Hunde-Biest-beisst-Hund-1107105-1107111/

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω εχω βαλει σε τρια σκυλια scalibor , advantix και ex spot εδω και καποια χρονια και δεν εχω δει καμμια αλλαγη στη συμπεριφορα ... μπορουμε να ρωτησουμε και αλλους.Πριν ''αναλαβω'' προσωπικα την αποπαρασιτωση του πομερανιαν των γονιων μου , συνεχεια κολλαγε τσιμπουρια ...αφοτου του βαζαμε scalibor ευλαβικα , εξαφανιστηκαν τα τσιμπουρια.Τυχαιο ? Η συμπεριφορα του ηταν και παραμενει προβληματικη :)

Αποδειξη του τεστ ειναι οτι τα σωστα κατα περιπτωση χημικα , ειναι αυτα που κανουν δουλεια (τις μαρκες του τεστ δεν τις ξερω περα απο το frontline και το ex spot) . Παιζουν και αλλα πραγματα ρολο : ενα scalibor την πρωτη βδομαδα ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο μετα απο 4-5 μηνες (πολυ λιγο δηλαδη) . Αν εγω βαλω ενα scalibor σημερα , μπορει ο σκυλος να κολλησει τσιμπουρι αυριο και μεθαυριο.

Το χλωριο στο νερο το δεχομαστε και το πινουμε ...κανεις δεν ξερει τι μπορουμε να παθουμε εαν το πινουμε επι 60 χρονια

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Υπαρχουν παρα πολλα περιστατικα με προβληματα και ειδικα ,νευρικο συστημα,νεφρα,σε Γερμανικα φορουμ δε υπαρχουν περιστατικα στα οποια ειχε ο ιδιοκτητης δερματικα προβληματα απο την χρηση τους.
Πολλα προιοντα εχουν στην Γερμανια αλλο ονομα ενω ειναι τα ιδια(πολιτικη)αν παρουσιαστει προβλημα αλλαζει απλα ονομα και λιγο την συνταγη.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλα... το ειχαμε ξανασυζητησει πιστευω... εμενα παντως να μου πει καποιος τι να κανω; Αν δεν του εβαζα ολα αυτα τα χημικα

1. θα ειχε γεμισει το διαμερισμα ψυλλους
2. και κυριοτερο, ο σκυλος θα γεμιζε σπυρια ή θα κολλουσε καμια αρρωστια απο καποιο τσιμπουρι

Τι πρεπει να πρωτοσκεφτω; Το κακο που σιγουρα θα γινει, ή το κακο που θα γινει σε χροοοοονια... κι αν!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απλα με μετρο και προσοχη,και οχι ολα μαζι,το πολυ δεν ειναι παντα καλο.
Και κατι αλλο,κανενα δεν δρα για το διαστημα που υποσχεται,ολα ειναι για πολυ λιγοτερο διαστημα δραστικα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini