Τσιμπουρια-sos

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Καλησπέρα σε όλους,
έχω υιοθετήσει το σκυλι μου εδώ και καποιους μηνες.Αρχικά ήταν γεμάτη τσιμπούρια και ολος ο λαιμός της ερεθισμένος.Ευτυχώς τώρα ειναι εντάξει.Από τον Απρίλιο που την έχω φοράει σκαλιμπορ,πριν δεν είχε καν.Στο πετ σοπ μου έδωσαν μεχρι και sebacil στην αρχή που ήταν πάρα πολλά.Μια φορά το χρησιμοποίησα αυτό γιατί μετά διάβασα ότι είναι πολύ τοξικο. Της βάζω συνέχεια frontline και εδώ και εναμιση μηνα και κάτι δεν είχα δει. Εδώ και μια εβδομαδά τώρα ξαναβλέπω.Σημερα μάλιστα βρήκα ένα μεγάλο.Φοράει σκαλιμπορ και έχει frontline πανω της,δηλαδή πραγματικά,πως γίνεται να την πλησιάζουν;;;; Με έχουν πιασει τα νευρα μου.Και την ψαχνω συνέχεια,είχα βρει δυο πολύ μικρα στη μουσουδα και στο αυτι,της τα αφαιρεσα αλλά σήμερα βρήκα κάτω στο πάτωμα ένα αρκετά μεγάλο και με εχει πιάσει φρίκη! Μόλις γυρίσαμε από το εξοχικό και όσο να ναι εκει στον κήπο που παίζει έχει χώμα και λουλούδια και σκάβει με τη μουσούδα.Αλλά το μεγάλο που το βρήκε;;;Και αφου την ψάχνω συνέχεια πως δεν το είχα δει;; Τι άλλο να κάνω για να μην πηγαίνουν πάνω της;; ](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις σε κανά δίμηνο, είναι εξετάσεις αίματος για ερλίχεια.

Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ. Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα.

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Ναι,το έχω υπόψιν μου Mareco και είναι μέσα στο πρόγραμμα οι εξετάσεις.Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να μην την πλησιάζουν,της έχω βάλει τα πάντα και πάλι πάνε πάνω της!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω τις δικες μου τις ψεκαζω με sebacil ,,, και με σιτρονελα,,,, τα τσιμπουρια οταν λες οτι τα αφαιρεις ελπιζω να ξερεις το σωστο τροπο,, αλλοιως καλυτερα να την ψεκαζεις,,,,

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Το sebacil ειναι οργανοφωσφορικο δηλητηριο και απαιτει ιδιαιτερη προσοχη στην δοσολογια και στην εφαρμογη του.Και λογικα ως χημικο επηρεαζει τον σκυλο,ισως πιο πολυ απο οσο νομιζουν καποιοι.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Παιδιά συγγνώμη.. Είμαι ένα χρόνο στο φόρουμ..και μπορεί να φανεί παντελώς ηλίθια η ερώτηση μου Αλλά επειδή ως τώρα δεν έχει κολλήσει τσιμπουρι, αν κάποτε γίνει αυτο, επειδή τρέχει σε χόρταρια και χώματα.. Πως θα το καταλάβω; Ξυνεται επίμονα; Φαίνεται κάτι;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλό θα ήταν κάθε φορά που γυρνάτε απο την βόλτα να την χτενίζεις και να την ψάχνεις για τσιμπούρια ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα και κοντά στο στόμα .

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλό θα ήταν κάθε φορά που γυρνάτε απο την βόλτα να την χτενίζεις και να την ψάχνεις για τσιμπούρια ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα και κοντά στο στόμα .
Ολοκληρο τον σκυλο πρεπει να ελεγχουμε προσεκτικα.Τα πιο πιθανα σημεια ομως ειναι αναμεσα στα δαχτυλα,στην μουσουδα,μεσα στα αυτια και αναμεσα στις μασχαλες.Το χτενισμα με 1 χτενα για ψυλλους βοηθα να εντοπισουμε ψυλλους.Ετσι ισως προλαβουμε να βρουμε καποιο τσιμπουρι που δεν προλαβε να κολλησει στον σκυλο και να τον μολυνει.Οι ψυλλοι εφοσον βρεθουν πανω στον σκυλο εχουν ηδη τσιμπησει τον σκυλο ο οποιος πιθανοτατα θα ξυνεται και θα δαγκωνεται γιατι οι ψυλλοι αφηνουν το σαλιο τους στο δερμα του σκυλου και του δημιουργουν κνησμο και οταν υπαρχουν αρκετοι πανω του η για μεγαλο χρονικο διαστημα δημιουργουν δερματιτιδα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το sebacil εγώ το θεωρώ πανάκεια, κάτι σαν το windex στο my greek fat wedding. Αν ακολουθείς τις οδηγίες δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και διαφορετικούς λόγους και πάντα με αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ούτε τότε ούτε μακροπρόθεσμα.
Έτσι και αλλιώς όλα δηλητήρια είναι, τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε κάποιο που να έχει όντως αποτέλεσμα.