Τσιμπούρια - Ψύλλοι στα πάνω τους!!!

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Καλημέρα!! Εχω ενα σοβαρό πρόβλημα με τους ψύλλους και τα τσιμπούρια....
Συνήθως χρησιμοποιώ το frontline spray αλλα δεν μας κάνει τιποτα τον τελευταίο καιρό... Εχω χρησιμοποιήσει και άλλα spray αλλα δεν έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Μένουμε με τον Πρίγκηπα σε μια περιοχή που είναι γεμάτο χόρτα κ οταν γυρίζουμε σπίτι βλέπω συνέχεια μικρά τσιμπούρια πάνω στον Πρίγκηπα...

Μπορώ να χρησιοποιήσω και εγω το Sebacil? Διάβασε σ'ενα παλιο θέμα οτι ειναι "καλο" για τα τσιμπούρια...Πίστεύετε οτι θα βοηθήσει στο προβλημα μου?
Τι θα μου προτείνατε εσεις??

Ευχαριστώ πολυ!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.430
γιατί δεν βάζεις ένα scalibor λουρί για αρχή?
γιατί λόγω του ελαφριού χειμώνα είναι όλα σε έξαρση φέτος τσιμπούρια σκνίπες και Ψύλλοί...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μη ρίχνεις στο σκυλί τα φάρμακα το ένα μετά το άλλο, μπορεί να οτυ δημιουργήσεις δερματικά.
Πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Του ειχα λουρι αλλα πάλι δεν του εκανε τιποτα... Ειχε πάλι ψύλλους κ τσιμπούρια...
Ο κτηνίατρος μας συνέχεια μου δίνει σπρευ... Εχω ρωτήσει και σε αλλους κτηνιατρους κ μου λενε οτι καλυτερο ειναι το σπρει....
Το δευτερο σπρει που ανεφερα οτι αγορασα λέγετε Biospotix...Ειναι πιο ελαφρή και μου το έδωσε ο κτηνίατρος...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω παντως εχω παρει υγρο Sebacil.. ριχνω μερικες σταγονες σε ενα ψεκαστηρακι του μισου λιτρου,, την ψεκαζω,,, και δεν μενει ουτε ενα τσιμπουρι για δειγμα... προσοχη στη δοσολογια μονο γιατι ειναι παρα πολυ ισχυρο... αν και εμενα δεν επαθε τιποτα την πρωτη φορα που εβαλα 10πλασια δοση,, αλλα απο τα 500 ?!!!? τσιμπουρια που ειχε οταν τη βρηκα δεν εμεινε ουτε ενα,,,, ==))

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Καλησπερα.
Εγω χρησιμοποιω αμπουλα,δεν θυμαμαι το ονομα ,εχω βαλει κ frontline αμπουλα με τα ιδια αποτελεσματα.
Η κτηνιατρος μου ειχε πει οτι σε περιοχες με πυκνη βλαστηση τπτ δεν ειναι 100% αποτελεσματικο.
Μετα την βολτα ,αν βαλεις αμπουλα ,θα τα δεις να περπαταν πανω στον σκυλο αλλα δεν αγκιστρωνουν αμεσως , με ενα κλαδακι πετα τα και καφτα :mad:.
Ραντισε τα χορτα καλυτερα αν μπορεις.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η αμπούλα είναι για μια φορά το μήνα, όχι πιό συχνά εκτός κι αν ο σκύλος κάνει μπάνια

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Εχω δοκιμάσει και αμπούλα μαζι με σκάλιμπορ και παλι δεν εγινε τιποτα...
Δεν ειναι στο χέρι μου να ραντίσω τα χορτα οπως μου είπατε γιατι δεν ειναι δικά μου τα χωράφια...
Και απο οικονομικό θέμα δεν με συμφέρει 1 αμπούλα την μέρα ή να τον ψεκάζω συνέχεια με frontline... Για να βραχεί ολο του το τρίχωμα χρησιμοποιώ τα 250ml απο το σπρει...
Ευχαριστώ πολυ ολους σας!!!

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Η αμπούλα είναι για μια φορά το μήνα, όχι πιό συχνά εκτός κι αν ο σκύλος κάνει μπάνια
Αν κανει καθε μερα μπανιο στη θαλασσα, δεν πιανει 1 αμπουλα τον μηνα?Θελει παραπανω?Ηξερα για 4 μερες μετα οτι δεν κανει

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Εχω δοκιμάσει και αμπούλα μαζι με σκάλιμπορ και παλι δεν εγινε τιποτα...
Δεν ειναι στο χέρι μου να ραντίσω τα χορτα οπως μου είπατε γιατι δεν ειναι δικά μου τα χωράφια...
Και απο οικονομικό θέμα δεν με συμφέρει 1 αμπούλα την μέρα ή να τον ψεκάζω συνέχεια με frontline... Για να βραχεί ολο του το τρίχωμα χρησιμοποιώ τα 250ml απο το σπρει...
Ευχαριστώ πολυ ολους σας!!!
Ακυρο για το ραντισμα ,νομιζα αναφεροσουν σε δικο σας χωραφι.
Σκαλιμπορ δεν εχω βαλει , δεν ξερω.
Αμπουλα ειναι μια φορα τον μηνα .
Σπρεϋ πιο πολυ ριχνε στα ποδια.
Ειναι ατιμα τα ρημαδια , το ξερω.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Ανεβασα το βιντεο και σε αλλο ποστ.Το βαζω και εδω.Και εμενα εχει προβλημα με τα τσιμπουρια τα τραβαει σα μαγνητης.Ψεκαζω με αυτο καθε τρεις μερες και ακομα δεν εχω βρει κατι επανω του.Μπορει να ειναι και τυχαιο αλλα περσυ τετοια εποχη ειχα βρει πανω του.[video=youtube;JtSmDUouCUY]http://www.youtube.com/watch?v=JtSmDUouCUY[/video]

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
σπρει θα φτιαχνεις μονος σου με sebacil.... βγαινει πολυ οικονομικο,, κανει καπου 18 ευρω το μπουκαλακι αλλα θα σε βγαλει ανετα για ενα χρονο για πολλα ψεκασματα,,,,

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
ρε παιδιά εμένα ο κτηνίατρος μου είχε πει αμπούλα το πολύ κάθε 3 μήνες??
επίσης τα σπρέι που τα γλύφει δεν παθαίνει τίποτα?

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Αμπούλα κάθε 3 μήνες? Εμείς βάζαμε κάθε 25 με 30 μέρες.... Το σκάλιμπορ εχει διάρκεια 3 μηνές....

Το sebacil θα το βρώ σε κτηνιατρείο?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Η αμπουλα πρεπει να τοποθετείται καθε μήνα! Συγκεκριμένα μιλάω για την αντβαντιξ
Απο εδω και πέρα που έχουμε μπροστά μας άνοιξη καλοκαίρι καλο θα ηταν ανα 20 μέρες.
Και εγω τωρα τελευταία εχω τρόμοκρατηθει πολυ γιατι ο σκυλος του γείτονα μου έπαθε καλαζαρ φορώντας σκαλιμπορ και αμπουλα :(

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
αμπούλα τον χειμώνα αν βρέχει δεν χρειάζεται και γενικά με το κρύο είναι εύκολο να γεμίσει απο κάπου τσιμπούρια ο σκύλος?βέβαια εμείς της φοράμε σκάλιμπορ συνέχεια και βάζουμε αμπούλα κάθε μήνα αν και έχουμε καιρό να της βάλουμε τώρα.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Την αμπουλα δεν τη σταματαω!
Το σκαλιμπορ το σταματάμε απο Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη

Αυτη η εποχή τζουζει εμάς γινεται χαμός εξω με τα ζιζανια!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Αμπούλα κάθε 3 μήνες? Εμείς βάζαμε κάθε 25 με 30 μέρες.... Το σκάλιμπορ εχει διάρκεια 3 μηνές....

Το sebacil θα το βρώ σε κτηνιατρείο?
,,,,
....
και σε πετ-σοπ θα το βρεις αλλα εδω ισυει οτι και με τις τροφες,, ο καθενας προσπαθει να πουλησει τα προιοντα που εμπορευεται θαβοντας ολα τα αλλα και παινευοντας τα δικα του ,,, ==)) με το sebacil ψεκαζεις και το χωρο του σκυλου η ακομα και εναν υποπτο χωρο και κανει απολυμανση δραστικη ==))