Τσιμπούρια...

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Πριν δύο μέρες στο σκυλάκι μου [μαλτεζ] είχα βρει δύο τσιμπούρια ,στην αρχή νόμιζα πληγή ήταν απο το ξύσιμο γιατί ξυνόταν κίολας,το ένα το βρήκα κοντά στο αυτί και το άλλο κοντά στην πατούσα του,τα έβγαλα [δεν ξερω αν εμεινε τίποτα απο το τσιμπούρι] και έβαλα πεταντίν...Πριν βγάλω τα τσιμπούρια--->Την ίδια μέρα λοιπόν πήγα στην κτηνίατρο που είναι εδώ κοντά την έδειξα την πληγή είδε που έχει και το μαυράκι απο πάνω[τσιμπούρι] αλλα λέει απο την πληγή είναι . Πήγαμε σπίτι όμως ήμουν σίγουρη ότι ήταν τσιμπούρι και έτσι το έβγαλα,και τελικά όντως ήταν το τράβηξα και βιντεάκι με το κινητό:LOL:.

Την επόμενη μέρα τον πήγα σε άλλο γιατρό [έιχα βγάλει κι άλλο τσιμπούρι απο πάνω του] τον είδαν μας έδωσε χάπι..Μετά που έκανε εξέταση είδε ότι έχει και ωτίτιδα και κάτι σαν δερματικό ..[έχει και ξηροδερμεία]...γι αυτο έχει και τις πληγές αλλά ίσως είναι και ψύλλοι..με αυτά λοιπόν πρέπει να τον κουρέψω[αυτό που δεν ήθελα γιατί έχει μακρύ τρίχωμα(n)] μας είπε για να γίνει σωστα η θεραπέια [μας έγραψε χαπι,σιρόπι,για τα αυτία κ σαμπούαν ]...τελος πάντων το θέμα είναι πως πρέπει να έχει και αυγουλάκια πάνω του ,θα φύγουν με την θεραπεία λέτε,? η πρέπει και σπρέυ να πάρουμε..μας πέσαν και όλα μαζι :p Έβγαλα και σήμερα κι άλλο τσιμπούρι στο κεφάλι του...Επίσης έχει και ένα ακριβώς πάνω απο το μάτι του και φοβάμαι να τον βγάλω μην πάθει τίποτα το μάτι ....

Και τελευταίο για το κούρεμα λεώ να τον πάω εδώ---> Vasilis Nikolaidis "Dog Grooming Studio"
γνωρίζετε αν είναι καλός και απο τιμές τι παίζει?

Αν σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο με συγχωρείτε:)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Απορια:

πηγες σε 2 κτηνιατρους αλλα εσυ εισαι αυτη που βγαζει τα τσιμπουρια απο το σκυλι ; Δεν το ειδαν με προσοχη ;

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Πείραξα αυτο που ηταν πανω στο μάτι του το μαυρακι αλλα δεν ηταν κατι (αυτο το δερματικό που είπε η γιατρός θα ναι,δεν ξανά πειράζω τιποτα)κ εγινε πληγή τωρα έβαλα πεταντιν ....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Απο ψύλλους ; Τσιμπούρια ; Δεν γνωρίζω καλα γι αυτο ειπα μήπως εχει
Δεν είπες «μήπως έχει», είπες «πρέπει να έχει»
:p

Τσιμπουρολόγος ή ψυλλολόγος δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν αφήνουν «αυγουλάκια» στο ζώο...

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Δεν είπες «μήπως έχει», είπες «πρέπει να έχει»
:p

Τσιμπουρολόγος ή ψυλλολόγος δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν αφήνουν «αυγουλάκια» στο ζώο...
Λάθος μου τότε οπως το πα... Τότε ενταξει ,ευτηχως

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
38
Thessaloniki
Και εγω την παω στο παρκο αλλα τσιμπουρια δεν ειχε ποτε.
Εξαλλου ο ρολος της αμπουλας δεν ειναι να τα προστατευει απο τα εξωπαρασιτα;
Μηπως κανεις κατι λαθος στην εφαρμογη της;

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Και εγω την παω στο παρκο αλλα τσιμπουρια δεν ειχε ποτε.
Εξαλλου ο ρολος της αμπουλας δεν ειναι να τα προστατευει απο τα εξωπαρασιτα;
Μηπως κανεις κατι λαθος στην εφαρμογη της;
Οχι την βάζω οπως μου έδειξε ο γιατρός

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Με αυτά που διαβάζω @mMaria τ σκυλάκι σου μοιάζει ν είναι απροστάτευτο στα εξωπαράσιτα, πάρα πολλά πέσαν πάνω του εφόσον ζει μέσα στο σπίτι κ μ αμπούλα. Εντάξει ν βρεις ψύλλο ή τσιμπούρι θ συμβεί αλλά μεμονωμένο αριθμό, όχι αγέλη (συγνώμη αλλά μου φάνηκαν πάρα πολλά). Να κάνεις εξετάσεις για ερλιχίωση

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Με αυτά που διαβάζω @mMaria τ σκυλάκι σου μοιάζει ν είναι απροστάτευτο στα εξωπαράσιτα, πάρα πολλά πέσαν πάνω του εφόσον ζει μέσα στο σπίτι κ μ αμπούλα. Εντάξει ν βρεις ψύλλο ή τσιμπούρι θ συμβεί αλλά μεμονωμένο αριθμό, όχι αγέλη (συγνώμη αλλά μου φάνηκαν πάρα πολλά). Να κάνεις εξετάσεις για ερλιχίωση
Οι εξετάσεις για ερχιλιωση κοστίζει ακριβά ; Ρωτάω γιατι που πήγαμε στο γιατρό δώσαμε πολλα κ ειναι δύσκολα τωρα τα πραματα (n)

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Κοστίζει λιγότερο από το να το αφήσεις να προχωρήσει η ασθένεια και να βλέπεις το ζώο σου να ΨΟΦΑ στην αγκαλιά σου. Πόσο κοστίζει αυτό για εσένα;
Φυσικα δεν θα ηθελα να πάθει κατι τετοιο ,θα του κανω εξέταση όσο πιο συντομα μπορω

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οι ψυλλοι αφηνουν αυγα και πολλα μαλιστα!
Οι αμπουλες σκοτωνουν μονο τους ενηλικους και οχι τα αυγα.
Η frontline combo κανει για αυτη τη δουλεια.
Τελος δεν βλεπω το λογο να κουρεψεις το σκυλακι για τα παρασιτα...

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Οι ψυλλοι αφηνουν αυγα και πολλα μαλιστα!
Οι αμπουλες σκοτωνουν μονο τους ενηλικους και οχι τα αυγα.
Η frontline combo κανει για αυτη τη δουλεια.
Τελος δεν βλεπω το λογο να κουρεψεις το σκυλακι για τα παρασιτα...
Τωρα μας έδωσε χάπι ..frontline παίρνουμε ...απορώ γιατι μας είπε η γιατρός να τον κουρεψω τότε

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Frontline combo η την απλη?
Αν πηρε bravecto δεν μπορεις να βαλεις και κατι αλλο θα πεσει πολυ.
Κανε το σκυλακι σου μπανιο,ασε το σαμπουαν τουλαχιστον 5 λεπτα.
Τα αυγα με καλο τριψιμο πεφτουν,μοιαζουν με μαυρη ψιλη σκονη που αν τα τριψεις γινονται κοκκινα.
Θα το δεις και στο μπανιο αν εχει γιατι το χρωμα θα βγαινει σαν να εχει κοκκινοχωμα.

• Like
Reactions: Haris Drazen

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
60
Θεσσαλονίκη
Την combo αν θυμάμαι καλα δεν μας την δίνει με το δικό της κουτάκι να δω...nexgard ειναι το χάπι που μας έδωσε ..επειδή εχει και ξηροδερμία αν τον κανω μπάνιο δέκα λεπτά θα το αφήσω ...εχω δει κατι κοντά στο δέρμα του πολυ μικρές μπιλιτσες με το ζόρι φαίνονται σαν διαφανές κατι,δεν ξερω αν ειναι και τι ειναι