Τύφος σε κουτάβι?

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
O KRITON σιγα σιγα προσαρμοζεται...το κακο ρε παιδια οτι δεν τρωει πολυ...χτες εφαγε λιγο το πρωι και λιγο το μεσημερι και καθολου το βραδυ σημερα το πρωι καθολου λετε να φταιει και η ζεστη...σημερα εχουμε παρα πολυ..
πριν λιγο μου εκανε λιγο εμετο..πηρα τον εκτροφεα και μου ειπε μην τυχον και ειναι τυφος επειδη ειχαν περασει 2 αδερφια του...αλλα μετα που του ειπα οτι εκανε και το δευτερο εμβολιο την παρασκευη το βραδυ δηλαδη μετα που το πηρα μου ειπε οτι υπαρχει ενδεχομενο να ειναι απο κει..προς το παρον μου ειπε στο νερο να βαλω λιγο ζαχαρη και να του βρασω λιγο ρυζι με κονσερβα...στο γιατρο που πηγα ξεχασα να παρω το κινητο του...τι να κανω??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
kritikos79
Μετά από κάθε εμβολιασμό και ειδικά στα κουτάβια, υπάρχει η μικρή πιθανότητα να εμφανιστούν ήπιες αντιδράσεις, όπως ανορεξία και υπνηλία που διαρκούν για μία έως δύο μέρες το πολύ, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το ζώο.

Δυστυχώς, επειδή 2 από τα αδέλφια του σκύλου σου πέθαναν από παρβοεντερίτιδα (τυφο), κάνει την περίπτωση σας εξαιρετικά επείγουσα! Πάρε το κουτάβι και διακτινίσου σε όποιον κτηνίατρο βρεις.
Ο χρόνος είναι πολύτιμος!

Στα πολύ νεαρά κουτάβια η προσβολή του μυοκαρδίου από τον ιό, οδηγεί στον θάνατο ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες! Μπορεί να επιβάλλεται η χορήγηση ενέσιμου Primperan (αντιεμετικό) και αμοξυκιλλίνης (amoxil) .
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο σχετικά με την παρβοεντερίτιδα.

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=2267

Γράψε μας σε παρακαλώ πολύ σύντομα τα νεότερα!

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
πριν λιγο μου εφαγε ρυζακι που του εβρασα και παιξαμε λιγο...τωρα κοιμαται..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΓΙΑΤΡΟ..μαλακια μου που δεν πηρα το κινητο του γιατρου..ο εκτροφεας που εποικοινωνησαμε πριν λιγο μου ειπε να μην ανησηχω..ειναι μαλλον απο το εμβολιο..δεν μου κανει διαρροιες...αυριο πρωι-πρωι θα το παω στο γιατρο...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο εκτροφέας από τον οποίο πήρες το κουτάβι δεν συνεργάζεται με κάποιον κτηνίατρο? Δεν μπορεί να σου δώσει το κινητό του? Παραλίγο να χάσει 2 κουτάβια από τύφο και παρόλα αυτά, σου είπε να μην ανησυχείς? Απίστευτο! :shock:

Αν είναι δυνατόν βρε kritikos79! Δεν μπορείς να βρεις κτηνίατρο στο Ηράκλειο?
Διάβασες το άρθρο σχετικά με την παρβοεντερίτιδα? Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Αν υπάρχει υποψία πως το ζώο που θέλουμε να εμβολιάσουμε, μπορεί και να έχει μολυνθεί, τότε αποφεύγουμε τον εμβολιασμό, γιατί σε περίπτωση μόλυνσης θα εκδηλωθεί η νόσος."

Μην χάνεις χρόνo!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ROTTIE said:
Μην χάνεις χρόνo!
Στο κτηνιατρείο του γιατρού σου, δεν έχει γράψει κάποια ταμπέλα με τηλέφωνα ανάγκης?

Εκτός του εκτροφέα, άλλος γνωστός σου με σκύλο που να έχει το τηλέφωνο του γιατρού του?

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Τελικά τι έγινε :?:
Έχουμε κανένα νέο :?:

Και ο δικός μου παρουσίασε κάποια τέτοια συμπτώματα μετά το 2ο εμβόλιο, και φώναξα το γιατρό του, ο οποίος τον πλάκωσε στα αντιεμετικά (γιατί έκανε εμετό ακόμη και το νερό) και αντιπυρετικό (μιας και είχε και πυρετό).
Αλλά σε 10 ώρες είχαν περάσει όλα, όταν πέρασε ξανά ο γιατρός το πρωί δεν το αναγνώριζε από τη ζωντάνια :lol: :lol:

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...Ο Κριτων δεν εκανε ξανα εμετο μονο μια φορα....μετα απο ψαξιμο βρηκα τον γιατρο του ειπα την κατασταση και μου ειπε οτι ενας εμετος δεν μας ανησυχει..εφαγε λιγο ρυζακι το απογευματακι....αλλα ρε γαμωτο σημερα το πρωι δεν εφαγε ουτε και το μεσημερι...αυτο το προβλημα εχω τωρα...

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Φίλε μου "kritikos79", με συχωρείς, αλλά θα ήθελα να σου πω,
ότι τον γιατρό σου τον βλέπω πολύ χαλαρό...

Το κουτάβι είναι πολύ μικρό και κάθε γεύμα... είναι πολύτιμο για την ανάπτυξη και την αντοχή του...
Χώρια, που υπάρχει και το κακό προηγούμενο με τα δύο κουτάβια του εκτροφείου... στα οποία έχει διαγνωστεί τύφος...

Πως είναι τόσο σίγουρος...???
Το ότι δεν συνεχίζει τους εμετούς..., εάν κιόλας δεν τρώει και τίποτα, δεν θα πει ότι το πρόβλημα λύθηκε...

Εμείς όλοι που μας βλέπεις και επιμένουμε..., είναι επειδή η πείρα μας έχει δείξει, ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί δυστυχώς..., οι οποίοι δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης...

Εγώ στη θέση σου, θα φρόντιζα να το έβλεπε κι΄ άλλος γιατρός, που να έχω πληροφορίες... από φιλόζωους που γνωρίζω, αν όχι από προσωπική πείρα..., ότι είναι υπεύθυνος...

Αλλά κι΄ αν ακόμα δεν ήξερα κάποιον τέτοιο γιατρό, επειδή όλοι έχουμε περάσει και από στάδιο απειρίας..., θα φρόντιζα τουλάχιστον, να πάρω κι΄ άλλου γιατρού τη γνώμη.

Δεν είναι φυσιολογικό αυτό τώρα, δυο - τρεις μέρες το κουτάβι να είναι νηστικό.... :cry:

kritikos79

Member
10 Ιανουαρίου 2007
22
0
Ολα καλα με KRITON..εχει ζωηρεψει πολυ θα ελεγα..το μεσημερι μου φαγε λιγακι αλλα μου εφαγε την nutro που ειχα παρει απο τον γιατρο και οχι την acana..δεν την προτιμησε...τωρα εχω αυτο το προβλημα..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και συγνωμη αν σας τα πρηζω αλλα ειμαι νεος στο club...αντε να δω τωρα τι θα κανω με την τροφη

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Με την τροφή, θα την βρεις τη λύση..., δεν είναι αυτό πρόβλημα...

Στη θέση σου εγώ, τώρα που είναι τόσο μικρός και επειδή έχει χάσει και αρκετά γεύματα... τόσες μέρες, λόγω ακόμα και της προσαρμογής..., θα του έδεινα να φάει ότι του αρέσει περισσότερο, για να μην μείνει άλλο νηστικός...

Στην πορεία, όταν προσαρμοσθεί καλά, έχεις όλο το χρόνο και το περιθώριο..., να τον μάθεις να τρώει ότι θέλεις...

Προς το παρόν όμως, καλό είναι κατά την γνώμη μου, να μην χάσει άλλα γεύματα...

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Η συγκεκριμένη αρρώστια μου εχει γίνει πραγματικός εφιαλτης....
Πριν ενα μήνα και μετα από αρκετό αγώνα (διαφωνιες στην οικογενεια....) κατάφερα να παρω ενα σκυλάκι ( γουεστι). Δύο μερες μετα το σκυλάκι αρχισε την διάρεια και τους εμετους. Το ετρεξα στον γιατρό και δυστηχώς είχε τύφο. Μετά από δύο μέρες νοσηλίας τελικά πεθανε.
Το πολύ γνωστό κατάστημα από οπου το αγόρασα δεν μου εδινε πισω τα χρηματά μου. Εγώ δεν ήθελα αλλο σκύλο εκείνη την εποχή και ειδικά από αυτούς για ευνόητους λόγους αλλά εκείνοι επέμεναν ή άλλο σκύλο ή τίποτα. Τελικά αποφάσισα να πάρω και άλλο σκύλο αλλα με την προυπόθεση να είναι από άλλο υποκαταστημά τους... Και ετσι πήρα τον Πάρη που ειναι Πινσερ 3 μηνών. Το τραγικό ειναι οτι μία εβδομάδα μετα ο Παρης παρουσίασε τα ιδια συμπόματα (χωρίς ομως να χασει την ορεξη του για παιχνιδι και φαγητό) Τρελλάθηκα !
Ετρεξα πάλι στον κτηνίατρο και του ξεκινησα αντιβίωση και από οτι δειχνει την γλύτωσε , (μάλλον καιποια γαστριτιδα ήταν)
Το θέμα τελικά είναι οτι το κατάστημα μου πούλησε ενα σκυλακι 4,5 μηνών (το γουέστι) ανεμβολίαστο !!! και ρωτώ γιατί. Ενταξει ο τύφος ετυχε , εγώ δεν ηξερα, αλλα τοσο πολύ θα κοστιζε σε ενα καταστιμα να πουλάει ζωα εμβολιασμένα;;;
Οχι οτι το Πινσερ επειτα ειχε κανει τα εμβόλια... τα 2 από τα 3 και εχουμε κλειστει για 20 μερες οικογενειακός μεσα μεχρι να κανει και το τριτο εμβόλιο για να μπορεσουμε να τον πάμε μια βολτα...
Τελικά μπροστα στο κέρδος μερικοι επιχειριματίες δεν υπολογίζουν τιποτα και λυπάμαι μιας και εδω δεν μιλαμε για κατι το αψυχο , αλλα για κατι που αγαπάμε και μας ποναει η απωλεια του πραγματικά....

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Ενοήται οτι τα απολυμανα ολα ( χλωρινη- topine) και φυσικα οτι είχα αγορασει για το πρωτο σκυλακι (πιατα , κρεβατακι , λουρακια κτλ) τα πέταξα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Γαια λυκαιααα!! Ο τυφος δε μεταδιδεται συνηθως απο τροφη και νερο που εχει μολυνθει απο ακαθαρσιες απο αιγοπροβατα?Αν θυμαμαι καλα. Αν ναι τι στο καλο κανανε στο πετ σοπ και μολυνθηκε το σκυλακι?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στην πρώτη σελίδα του νήματος έχω παραθέσει ένα link ενός εξαιρετικού άρθρου για την ιογενη παρβοεντεριτιδα του σκύλου.
Επειδή (μάλλον) το προσπέρασες, το ξανά παραθέτω για να του ρίξεις μια ματιά και να λυθούν οι απορίες σου!;)

Η Ιογενής Παρβοεντερίτιδα του σκύλου (Τύφος)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οντως δεν το ειχα δει.. ηξερα για αιγοπροβατα γιατι θυμαμαι επιδημιολογια αλλα ηταν για ανθρωπο. Τωρα πρεπει να δω αν ο τυφος ανθρωπου ειναι ιδιος με τυφο σκυλου. Θα μου εκανε εντυπση αν ισχυε κατι τετοιο. Οποτε προφανως ηταν θεμα ελλιπους υγιεινης. Κριμα.. για το σκυλι και για το ποσες ασθενειες βλεπω οτι μπορει να κολλησει το σκυλακι απο ανευθυνους πετσοπαδες

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr