Υπακοη με Γαλλικο!!

dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
τελικά δεν ξέρω κατά ποσο αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης είναι καλή.δηλαδή άμα κανεις αυτό που σου λέω θα σου δώσω καραμέλα?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μεχρι να μαθει τι θελουν ακριβος απο αυτην, πιστευω, οτι δεν ειναι κακια μεθοδο!
Η σκυλιτσα στο Video ειναι μολις 10 μηνων!
Πολλα σκυλια σε αυτην την ηλικια δεν ειναι ουτε σε θεση να συνγκεντρονονται για τοσην ωρα.
Και η Uschi απο την αρχη μεχρι το τελος δεν αφηνει την χειρηστρια απο τα ματια της.
Εγω πιστευω οτι το αποτελεσμα μετραει!

dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
το αποτέλεσμα μετράει με οποιοδήποτε τρόπο?άμα είναι να αποδεχτούμε και τη μέθοδο που τα σαπίζουν στο ξύλο. Αν εμείς περπατάγαμε και κοιτούσαμε τον ουρανό με τα αστρα για 10 λεπτά το σίγουρο είναι ότι θα παθαίναμε αυχενικό ,αν μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά δεν βρισκαμε σε καμια κολονα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
dior said:
το αποτέλεσμα μετράει με οποιοδήποτε τρόπο?άμα είναι να αποδεχτούμε και τη μέθοδο που τα σαπίζουν στο ξύλο. Αν εμείς περπατάγαμε και κοιτούσαμε τον ουρανό με τα αστρα για 10 λεπτά το σίγουρο είναι ότι θα παθαίναμε αυχενικό ,αν μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά δεν βρισκαμε σε καμια κολονα
Οχι βεβαια! Σε καμια περιπτοση δεν αποδεχομαι να ασκειται βια πανω στα σκυλια.
Αλλα αν μπορω να μαθω στον σκυλο μου κατι- χορις καμια ασκηση βιας- και να χαιρεται καιολας να δουλευει μαζι μου, αντι να με φοβαται?
ΝΑΙ, τοτε το αποτελεσμα μετραει για μενα!
Για αντριλικια του τυπου- εγω ειμαι το αφεντικο- εχει καιρο ακομα.
Αυτο βγαινει εξαλλου απο την καθημερινη συμβιοση.

και κατι ακομα :
O σκυλος δεν κοιταει τα αστρα, αλλα κραταει οπτικη επαφη με τα ματια της χειρηστριας του-
Ολα τα σκυλια εν ωρα υπακοης το κανουν και μονο ετσι ειναι δυνατων να αντιδρασουν σε αποτομες αλλαγες κατευθυνσης, σταματηματα κλπ.
Δες και αυτο, χωρις "καραμελες" επισης νεαρος σκυλος:
http://www.myvideo.de/watch/448170
και τουτο, με ενα μεγαλητερο σε ηλικια σκυλο σε IPO3 Unterordnung.
Και αυτα "κοιτανε τα αστρα"
http://www.myvideo.de/watch/1398595

και αυτο εννοουσα΄
Αφου μπορω να φτασω, δινοντας "καραμελες", αντι για βια, στο επιπεδο του τελευταιου σκυλου- γιατι οχι??

Thanks Denis!!

dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
FrenchieFan
Αλλα αν μπορω να μαθω στον σκυλο μου κατι- χορις καμια ασκηση βιας-

και κατι ακομα :
O σκυλος δεν κοιταει τα αστρα, αλλα κραταει οπτικη επαφη με τα ματια της χειρηστριας του-
Εγω δεν ειπα οτι η μεθοδος αυτη ειναι λαθος,ειπα αν ειναι καλη.
αυτο το κατι που θελεις να μαθεις στο σκυλο σου ειναι να ειναι κολιμενος στο ποδι σου στα 10 εκατοστα για ποιον αλλο λογο εκτος του να τον πηγαινεις σε εκθεσεις εργασιας?Γιατι εγω να εβγαζα ετσι το σκυλο μου βολτα δεν θα με ικανοποιουσε ουτε εμενα αλλα ουτε και τον σκυλο μου πιστευω....και επειδη αναφερθηκα στο πρωτο βιντεακι δεν βλεπω το σκυλι να κραταει οπτικη επαφη με τα ματια της αλλα με το φαγητο που εχει στο χερι της νομιζω,ισως και να μην βλεπω καλα δεν ξερω

denis αν το σκυλι ηταν φαγωμενο(ισως και να ειναι δεν γνωριζω) θα ειχε τα ιδια αποτελεσματα?

Η απαντηση που εδωσες δεν με καλυψε ..ετσι πρεπει να κοιταει για ποιο λογο?

Για μενα ισως να ειναι και λαθος εφαρμογη σε μια σωστη μεθοδο εκπαιδευσης

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@Dior
Μαλλον κατι μπερδευεις εδω περα!
Τον σκυλο αυτων (και ολα τα αλλα στα βιντεο) δεν τον πανε βολτα, αλλα τον εκαιδευουν για να δωσει καποια μερα εξεταση BH!

OTAN τον πανε βολτα, δεν θα περπατει ετσι τσιτομενος.
Θα τρεχει και θα παιξει και αυτο το σκυλι οπος ολα τα αλλα.
ΑΛΛΑ οταν χρειαστει, θα ειναι εκει, με μια εντολη, παλι κολλημενος στο ποδι και καρφομενο στα ματια της χειρηστριας.

Εγω εβαλα το βιντεο με την Uschi απλα και μονο, επειδη αρκετοι νομιζουν, οτι μονο τα μεγαλα σκυλια μπορουν να εκπαιδευονται και τα μικρα εχουν το ελευθερο να κανουν οτι θελουν- ασε που για τα γαλλικα υπαρχει αποψη, οτι εκτος απο το να κλανουν τους καναπεδες- δεν ειναι ικανα για τιποτα αλλο.

και επειδη αναφερθηκα στο πρωτο βιντεακι δεν βλεπω το σκυλι να κραταει οπτικη επαφη με τα ματια της αλλα με το φαγητο που εχει στο χερι της νομιζω,ισως και να μην βλεπω καλα δεν ξερω
Ναι, σε πρωτη φαση ετσι ειναι!
Αλλα τουλαχιστον καπου, οπου θελει η χειρηστρια κοιταει- και δεν την αγνοει παντελος η αφηνει να αποσπατε η προσοχη της, που κανουν τα περισσοτερα σκυλια σε αυτο το μεγεθος και σε αυτην την ηλικια.
Αργοτερα θα κοιταει και τα ματια!!
Η συνγκεκριμενη χειρηστρια ξερει τι κανει- εκτρεφει και εκπαιδευει εδω και αρκετα χρονια Βελγικα Μαλινουα! Και παιρνει και μερος σε εξετασεις εργασιας!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Φίλε Dior, το να είναι το σκυλί κολλημένο στο πόδι σου σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σωθεί και από θάνατο. Εγώ προσωπικά αυτή την άσκηση κάνω με την σκύλα μου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, παρόλο που την ξέρει, και στην απλή βόλτα στο πάρκο χρησιμεύει. Όταν πας με τον σκυλί για εκπαίδευση ή άσκηση ποτέ δεν πρέπει να είναι φαγωμένο το σκυλί, όχι επειδή δεν θα θέλει να φαΐ τα μεζεδάκια αλλά κινδυνεύει από συστροφή στομάχου. Και να είναι φαγωμένο που ρώτησες πάλι να την κάνει την άσκηση επειδή επιβραβεύεται με κάτι extra, όχι με συνηθισμένο φαγητό.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.637
11.047
Athens
FrenchieFan said:
ασε που για τα γαλλικα υπαρχει αποψη, οτι εκτος απο το να κλανουν τους καναπεδες- δεν ειναι ικανα για τιποτα αλλο.
Ρε συ FrenchieFan, πες τους για τον Caspar να πάθουν πλάκα!

dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
Ειδα και προηγουμενα ποστ σχετικα με εκπαιδευσεις θετικες, αρνητικες κτλ

δεν θα συνεχισω αλλο στο συγκεκριμενο ποστ γιατι ο καθενας εχει την αποψη του η αληθεια ειναι αλλα ευχαριστω για τον χρονο σας :!:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.310
patra
grdane.blogspot.com
και ο δικος μου είναι έτσι κολλημένος σε φάση άσκησης με τον εκπαιδευτή του αλλά και με μένα. δεν εκπαιδεύτηκε όμως με κλικερ αλλά με 'πνίχτη" απλά δεν τον χρησιμοποιείς για να βασανίσεις το ζώο, αλλά για να τραβήξεις την προσοχή του όταν αφαιρείται.....(δλδ όχι βία..)
ο πνίχτης είναι παρεξηγημένος από τους αδαείς και την κακή χρήση του από δήθεν εκπαιδευτές..
(την ίδια άποψη είχα κιεγώ μέχρι που έμαθα την χρήση του...)
πέτρος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.092
Νεότερο μέλος
renzo