Υπερβολικά συχνή ούρηση


Giotara

Member
7 Μαρτίου 2022
5
1
34
Χαιρετώ όλα τα μέλη..θα ήθελα και πάλι τη βοήθεια σας...εδώ και 2 βδομάδες έχει έρθει στο σπίτι μας ένα αρσενικό maltese κουταβάκι 3 μηνών..είναι πολύ ζωηρος και λιχουδης.το θέμα είναι ότι μέσα στη μέρα θα ουρήσει άπειρες φορές, υπάρχουν φορές που μπορεί να πηγαίνει κάθε 10 λεπτά , για 3-4 συνεχόμενες φορές και να κάνει από μια σταγόνα..Αυτό συμβαίνει όταν είναι μαζί μας και κινείται η παίζει μόνος του. Γενικά κινείται πολύ γιατί είναι πολύ ενεργητικός.Οταν λείπουμε (έχουμε κάμερα και τον βλέπουμε)αράζει στο ανοιχτό του crate και πάει πολύ πιο σπάνια..το βράδυ δεν μας ξυπνάει για τουαλέτα ούτε τα κάνει στο crate..μέσα στη μέρα όσες φορές τον βάζουμε κανένα δίωρο στο crate κρατιέται..έχω πάει ήδη δύο φορές στον κτηνίατρο και δεν μου έκανε κάποια εξέταση ,μου είπε ότι δεν τον ανησυχεί...να τον δουλέψουμε με crate ανά δίωρο;μέχρι τώρα αυτές τις δύο βδομάδες που τον έχουμε δεν το κάναμε συστηματικά..Από την άλλη ανησυχω μήπως έχει θέμα υγείας και του κάνω κακο έτσι..
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Αν ανησυχείς για κάτι οργανικό (κ όχι συμπεριφορικό) ζήτα μια καλλιέργεια ούρων (για ουρολοιμώξεις), δεν είναι τίποτα, ούτε από άποψη ταλαιπωρίας για το κουτάβι ούτε από άποψη κόστους. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν αρκούν τα ούρα για διάγνωση απλής κυστίτιδας (όχι μικροοργανισμοί δλδ), παίζει η διάγνωση να γίνεται μόνο με υπέρηχο, πρέπει να το ρωτήσεις.

Τώρα τι να σου πω, έχω χρόνια να έχω κουτάβι, δε θυμάμαι αν θεωρείται νορμάλ αυτό σε αυτές τις ηλικίες. Πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό για να είναι αυστηρή η εκπαίδευση τουαλέτας από τώρα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981