Υπερβολική Αγωγή;

xe.

New Member
20 Ιουλίου 2013
3
0
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα θηλυκό shar pei 32 μηνών (την είχα αγοράσει από γένα σε σπίτι "γνωστού"). Τους τελευταίους 7 μήνες ταλαιπωρείται έντονα από δερματοπάθειες και ωτίτιδες, όχι οτι πιο πριν δεν παρουσίαζε. Η αγωγή που παίρνει τώρα περιλαμβάνει μπάνια με ειδικό σαμπουάν, βιταμίνες, 100mg Baytril ημερησίως, 150mg Clindavet, Prezolon των 5mg (αλλάζει η δόση ανα 3ήμερο). Επίσης ωτικές σταγόνες Αurizon. Η αγωγή είναι για 10 μέρες εκτός από το Baytril που είναι για 15.
Αυτό που παρατήρησα είναι οτι από τη δεύτερη μέρα της αγωγής το σκυλί δεν έχει όρεξη για τίποτα, τρώει με το ζόρι κροκέτα κροκέτα από το χέρι ίσα ίσα για να πάρει τα φάρμακα.
Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος κτηνίατρος που γράφει στο φόρουμ ή κάποιος κυνόφιλος με εμπειρία πιστεύει πως όλα αυτά είναι υπερβολικά.
Ευχαριστώ
/xe.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου, είναι να πας και σε δεύτερο ή και τρίτο γιατρό, να επιβεβαιώσεις την διάγνωση και την αγωγή. Ακούγονται όντως πολλά, αλλά ίσως είναι απαραίτητα για την σκύλα σου.

Οτι δεν πρέπει να αποκτούμε έτσι σκύλο, το γνωρίζεις τουλάχιστον τώρα έτσι;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για το συγκεκριμενο δεν ξερω,, αλλα εμενα που εκανε μαζεμενα τα εμβολια η μικρη ηταν μια μερα ταβλα,,, δεν ειχε ορεξη ουτε για φαγητο ουτε για παιχνιδια,,, δυο γουλιες νερο επινε και ξανα υπνο,,,, αρα η μεγαλη δοση καποιων φαρμακων διαλυει τον οργανισμο τους,,, οποτε καλυτερα να το πεις στον κτηνιατρο οτι τα σκυλακι """ ταπαιξε""",,,, γιατι εχεις μερες ακομα μπροστα σου...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το αλφα και το ωμεγα ειναι η σωστη διατροφη του σκυλου. Αν δεν της
ταιριαζει αυτο που της δινεις θα σου βγαζει διαφορα προβληματα. Συνηθως
για τα δερματικα δινουν ξηρα με βαση το αρνι. Εχετε δοκιμασει?
Τι ειδους δερματικα εχει? Τι την ταιζεις τωρα? Ακομα και η ωτιτιδα μπορει να προκαλειται απο την τροφη η μπορει να εχει θυροειδη γι αυτο και να κανει συχνες ωτιτιδες.

εμενα προσωπικα μου φαινονται αρκετα τα χαπια που παιρνει οταν ισως
να μπορεις να την βγαλεις και με λιγοτερα αλλα για να το ξερεις αυτο πρεπει να παρεις και μια δευτερη γνωμη για την μικρη.

Δυστυχως byb και shar pei υγεια αστα βραστα. . . :(

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θα ήθελα αν δεν σου κάνει κόπο να αναφέρεις:

• Το κόστος απόκτησης της σκύλας από τον γνωστό σου.
• Το κόστος θεραπειών και φαρμάκων τόσο καιρό που ταλαιπωρείται.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Η δικιά μου σκυλιτσα είχε δερματικα τα οποία οφείλονταν στα δημητριακά!Μολις της πήρα grain free τροφή της πέρασαν..οπότε εχε υπόψιν σου οτι υπάρχουν και τροφικες αλλεργίες!Το οτι την πήρες απο γνωστό μπορεί να μην εχει και καμία σχέση με τις δερματοπαθειες..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Θα ήθελα αν δεν σου κάνει κόπο να αναφέρεις:

• Το κόστος απόκτησης της σκύλας από τον γνωστό σου.
• Το κόστος θεραπειών και φαρμάκων τόσο καιρό που ταλαιπωρείται.
+ 10000

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Σε ποια περιοχή μένεις?

Το prezolon μόνο,μπορεί να το βάλει σε ημι ληθαργική κατάσταση.
Πήρε ξεσμα ο κτηνίατρος ? Απέκλεισε τη δεμοδηκοση που συνήθως έχει κληρονομικό χαρακτήρα?

Τι τροφή δίνεις και βάλε καμία φώτο να δούμε αν έχεις..

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

xe.

New Member
20 Ιουλίου 2013
3
0
mareco
Δεν είναι οτι δεν έχω εμπιστοσύνη. Απλά πάντα σε τέτοιες πειπτώσεις έχεις αμφιβολίες. Πάντα υπάρχει η σκέψη «ρε μήπως είναι υπερβολικός για να τον ‘έχω ανάγκη’;». Τον γιατρό μου τον συνέστησε ως πολύ καλό άνθρωπος που έχει αγοράσει σκύλο από εκτροφείο στο εξωτερικό (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι). Επιπροσθέτως, είναι κτηνιατρικό κέντρο και συνεργάζονται τρεις κτηνίατροι για σκυλιά. Έτσι μετά από 3 μήνες προσπάθειες με τον έναν γιατρό ζήτησα να την αναλάβει άλλος.
Όσον αφόρα στο «Οτι δεν πρέπει να αποκτούμε έτσι σκύλο» ναι το έχω καταλάβει πολύ καλά. Αν και εφόσον αποκτήσω κάποια στιγμή αλλό κουτάβι θα είναι από εκτροφείο. Το μόνο που με απασχολεί προς το παρόν είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής της σκύλας μου. J

st3lios
Καλή ερώτηση αλλά λιγάκι «προβοκατόρικη» δε θεωρείς;
Λοιπόν για να σε ικανοποιήσω: κόστος αγοράς 300 ευρω. Κόστος αγωγών, εξετάσεων και κτηνιατρικών επισκέψεων το 2013 περίπου 500 ευρω. Παίρνω από εκτροφείο κουτάβι σαρ πεϊ με 800 ευρω ή να ανεβάσω το κόστος τον κτηνιατρικών εξόδων;

ferozasea, nfeel, dnassib
Πιθανότατα ήταν από το prezolon. Με τη μείωση της δόσης του επανέρχεται σταδιακά η όρεξη της και η ενεργειτικότητά της.

Eirini-Fontas
Τρέφεται με κροκέτες ενισχυμένες για το δέρμα του σκύλου που στη συσκευασία τους δείχνουν ένα σαρ πεϊ. (δε γνωρίζω αν πρέπει να αναφέρω το όνομα της εταιρείας και τον τύπο της τροφής γι’ αυτό την ππεριέγραψα.) ;)
Nfeel
Μέσα Γενάρη κάναμε αιματολογικές, πήραμε ξέσμα από τις δερματίτιδες και κάναμε καλλιέργειες για τα αυτιά. Το αίμα ήταν πολύ καλό, τα αυτιά το ένα είχε μύκητες το άλλο βακήρια (διαφορετική αγωγή για το καθένα), για το δέρμα δε θυμάμαι ακριβως για να είμαι ειλικρινής. Τώρα ξαναπήραμε δείγμα από τα αυτιά, αποτέλεσμα μύκητες και ψευδομονάδες και στα δυο αυτιά. Περιοχή ρωτάς για πιθανές αλλεργίες; Αυτό το διάστημα το σκυλί έχει μείνει σε δυο διαφορετικά μέρη, δε φαίνεται να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η ανατομία του ενός αυτιού ειναί ιδιαίτερα κακή, ο πόρος έχει κλείσει τόσο πολύ που δε χωράει να μπει μπατονέτα καλά καλά. Προφανώς λόγω byb γενετικά το σκυλί δεν είναι καλό κι έχει πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό. Ορμονικά τα ίδια χάλια, συχνές περίοδοι, δυο ψευδοκυήσεις τους τελευταίους 3 μήνες. Σκοπεύαμε να την στειρώσουμε αυτή την περίοδο, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει είναι αδύνατο.

Θα παρακαλούσα αν μπορεί κάποιος που έχει περάσει παρόμοια κατάσταση ή/και έχει σαρ πεΪ να μου στείλει πμ με κάποιον καλό κτηνίατρο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. (δεν έχω πρόβλημα απόστασης)

Ευχαριστώ, xe.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Με sharpei φωτο εχει η royal, cibau, equilibrio. Οι δυο πρωτες με κοτοπουλο και η τριτη
με σολωμο αν δεν κανω λαθος. Μπορεις να αναφερεις την εταιρεια.
Το ξαναλεω πολυ καλο κανει και το αρνι στα δερματικα!
Κτηνιατρος με αρκετα shar pei πελατες και πειρα σε αυτα ειναι ο Κεστης στο Χαλανδρι,
αν εχεις μεταφορικο και μπορεις να πας να σου πει την γνωμη του θα ηταν πολυ
καλο για την μικρη.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Έχει κ η pro plan shar pei απέξω.
Γενικά αυτά με τις φυλές στη συσκευασία είναι marketing,τα κριτήρια για τις καλές τροφές είναι αντικειμενικά.

Στον Κεστη να πας όπως σου λέει η Ειρήνη στο Χαλάνδρι.

http://smallanimalclinic.gr/

Έχει εμπειρία από shar pei και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προβλήματα.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk