Υπερβολικη τριχοπτωση

Leonthedog

Well-Known Member
18 Απριλίου 2021
56
19
26
Γεια σας, ο σκυλος μου ειναι πλεον 8 μηνων και χανει συνεχως τριχες. Δε φαινεται να εχει αραιωσει το τριχωμα του, βεβαια. Πριν 2-3 βδομαδες, ομως, τον καναμε ενα μπανιο και υποψιαζομαι οτι μπορει το νερο να ηταν υπερβολικα ζεστο. Γνωριζει κανεις την ακριβη αιτια?

Leonthedog

Well-Known Member
18 Απριλίου 2021
56
19
26
Golden retriever που παρολο που ξερω οτι μαδανε πολυ τις τελευταιες βδομαδες εχει αυξηθει δραματικα το μαδισμα

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Άνοιξη με καλοκαίρι θα μαδάει περισσότερο.

Εφόσον με την θερμοκρασία του νερού δεν έπαθε κάποιο έγκαυμα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το καλοκαίρι το νερό του μπάνιου μπορεί να είναι κρύο προς χλιαρό και χλιαρό προς ζεστό το χειμώνα,
αλλά για τα μακρύτριχα τύπου gorlden retriever χλιαρό όλο το χρόνο είναι μια χαρά.
Μπάνιο καλό θα ήταν να κάνει μια φορά το δίμηνο ή μια φορά το μήνα αναλόγως πόσο λερώνεται από το παιχνίδι ή τη βόλτα.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι να τρώει μια καλή τροφή που να είναι επαρκής η ποσότητα από καλά λιπαρά(κυρίως ω3), να έχει αβγό και λάδι σολομού.

Μπορείς να του δίνεις σαν συμπλήρωμα ω3 από λάδι σολομού, όμως κάποιας καλής εταιρείας πχ essential ή canvit, θα δεις διαφορά στην τριχόπτωση, αλλά βοηθάει και σε πολλά άλλα.

Επίσης μπορείς να του δίνεις ψητό καθαρισμένο φιλέτο ψαριού όπως σαρδέλα... μια σαρδέλα ανά 10 κιλά βάρους, 2 φορές την εβδομάδα πχ αν είναι 30 κιλά μπορεί να φάει 3 σαρδέλες, 2 φορές την εβδομάδα. Ξεκινάς με μικρότερες ποσότητες για να δεις πως θα του κάτσει, το ίδιο και στην περίπτωση που θα δώσεις λάδι.

Σίγουρα σημαντικό είναι και το χτένισμα. Να το χτενίζεις 2 φορές την ημέρα με βούρτσα που έχει μεταλλικά
δόντια(για μακρύτριχα σκυλιά) και μπορείς κάθε 5 ημέρες με βούρτσα τύπου furminator...

Ελπίζω να σε βοήθησα:giggle:

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Υπάρχουν και περίοδοι φυσιολογικής έντονης τριχόπτωσης. Γκόλντεν, Λαμπ, ΓΠ, κλπ

Leonthedog

Well-Known Member
18 Απριλίου 2021
56
19
26
Άνοιξη με καλοκαίρι θα μαδάει περισσότερο.

Εφόσον με την θερμοκρασία του νερού δεν έπαθε κάποιο έγκαυμα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το καλοκαίρι το νερό του μπάνιου μπορεί να είναι κρύο προς χλιαρό και χλιαρό προς ζεστό το χειμώνα,
αλλά για τα μακρύτριχα τύπου gorlden retriever χλιαρό όλο το χρόνο είναι μια χαρά.
Μπάνιο καλό θα ήταν να κάνει μια φορά το δίμηνο ή μια φορά το μήνα αναλόγως πόσο λερώνεται από το παιχνίδι ή τη βόλτα.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι να τρώει μια καλή τροφή που να είναι επαρκής η ποσότητα από καλά λιπαρά(κυρίως ω3), να έχει αβγό και λάδι σολομού.

Μπορείς να του δίνεις σαν συμπλήρωμα ω3 από λάδι σολομού, όμως κάποιας καλής εταιρείας πχ essential ή canvit, θα δεις διαφορά στην τριχόπτωση, αλλά βοηθάει και σε πολλά άλλα.

Επίσης μπορείς να του δίνεις ψητό καθαρισμένο φιλέτο ψαριού όπως σαρδέλα... μια σαρδέλα ανά 10 κιλά βάρους, 2 φορές την εβδομάδα πχ αν είναι 30 κιλά μπορεί να φάει 3 σαρδέλες, 2 φορές την εβδομάδα. Ξεκινάς με μικρότερες ποσότητες για να δεις πως θα του κάτσει, το ίδιο και στην περίπτωση που θα δώσεις λάδι.

Σίγουρα σημαντικό είναι και το χτένισμα. Να το χτενίζεις 2 φορές την ημέρα με βούρτσα που έχει μεταλλικά
δόντια(για μακρύτριχα σκυλιά) και μπορείς κάθε 5 ημέρες με βούρτσα τύπου furminator...

Ελπίζω να σε βοήθησα:giggle:
Σε ευχαριστω πολυ με βοηθησες αρκετα. Του δινω Hills που απ'οσο ξερω και μου ειπε ο κτηνιατρος ειναι αρκετα καλη τροφη ωστε να μη χρειαζεται αλλα συμπληρωματα. Βεβαια εχω αρχισει να του δινω και λιχουδιες με ω3

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Σε ευχαριστω πολυ με βοηθησες αρκετα. Του δινω Hills που απ'οσο ξερω και μου ειπε ο κτηνιατρος ειναι αρκετα καλη τροφη ωστε να μη χρειαζεται αλλα συμπληρωματα. Βεβαια εχω αρχισει να του δινω και λιχουδιες με ω3
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω την καλύτερη γνώμη για την hills.
Ανήκει στην ίδια κατηγορία με purina, royal canin κ.ά. που στηρίζονται αποκλειστικά στη διαφήμιση.
Χωρίς να θέλω να θίξω τις γνώσεις του κτηνίατρου σου, πρέπει να σου πω ότι η συντριπτική πλειονότητα των κτηνιάτρων δεν γνωρίζει από τροφές... αν και θα 'πρεπε γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.
Γνωρίζουν 4-5 τροφές, όπως οι παραπάνω(και κάποιες πολυδιαφημισμένες πχ acana) και οι περισσότεροι από αυτές βγάζουν κέρδος και αυτό τους αρκεί...

Στα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις καλύτερες-πληρέστερες ξηρές τροφές με καλύτερη ποιότητα πρωτεϊνών και καλύτερους υδατάνθρακες, που δεν είναι καλαμπόκι ή ρύζι. Πχ essential, brit fresh, ambrosia, n&d, wellness core κ.ά..

Το πρώτο πράγμα που παίζει ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη του σκύλου είναι το γενετικό κομμάτι,
δηλαδή οι γραμμές αίματος από τους προγόνους.
Το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η τροφή.

Πιστεύω αξίζει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό-καλύτερο, δεν έχεις να χάσεις κάτι... :giggle:

• Like
Reactions: saras

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
27
Καλησπέρα, έχω το ίδιο θέμα με την μαγιά {αγγλικό μπουλντόγκ} βέβαια είδα μεγάλη διαφορά από όταν αλλάξαμε την τροφή της έδινα royal και τώρα της δίνω brit care potato and salmon και γενικά έχω βάλει το ψάρι στην διατροφή της όπως και τα φρούτα.... Επίσης ένα καλό groomαρισμα θα βοηθούσε

• Like
Reactions: GSD92

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Δεν είχα ποτέ φυλή που να μαδάει υπερβολικά αλλά αν είχα αυτό που θα έκανα είναι καθημερινό βούρτσισμα με grooming rake και slicker brush (δεν έχω ιδέα ποια είναι η ονομασία τους στα Ελληνικά, στέκομαι στους Αγγλικούς όρους τις περισσότερες φορές). Αλλιώς κατευθείαν σε κομμωτή να βοηθήσει με την ελάττωση του μαδήματος.

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Το ελαιολαδο ειναι επισης αποτελεσματικο?
Το ελαιόλαδο κάνει καλό στο τρίχωμα του σκύλου(κάθε μέρα 5ml ανά 10 κιλά), αλλά δεν βοηθάει στην τριχόπτωση...

Leonthedog

Well-Known Member
18 Απριλίου 2021
56
19
26
Το ελαιόλαδο κάνει καλό στο τρίχωμα του σκύλου(κάθε μέρα 5ml ανά 10 κιλά), αλλά δεν βοηθάει στην τριχόπτωση...
Χθες του εδωσα για πρωτη φορα λαδι σολωμου. Σημερα παντως τον χτενισα, καθαρισα την χτενα και τον ξαναχτενισα καμια εικοσαρια φορες χωρις υπερβολη.

• Like
Reactions: GSD92

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι η εποχή, μη τρελαίνεστε.
Το πόσο θα χάσει είναι καθαρά γονίδια και λιιιιγο διατροφή.

Τέτοια εποχή με ημίαιμο Groenendael μπορεί να γέμιζα μια σακούλα τρίχα στο χτένισμα. Αν αλλάζει η γούνα δεν το γλυτώνεις.
Στην κοντοτριχη μου γλυτωσα το μαλλί αλλά βρίσκεις τριχουλες που και που στο σπίτι.

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Χθες του εδωσα για πρωτη φορα λαδι σολωμου. Σημερα παντως τον χτενισα, καθαρισα την χτενα και τον ξαναχτενισα καμια εικοσαρια φορες χωρις υπερβολη.
Θέλει υπομονή...
Σίγουρα παίζει ρόλο το γενετικό κομμάτι, αλλά δίνοντας μια καλή τροφή, ένα καλό συμπλήρωμα όπως λάδι σολομού και φροντίζοντας το τρίχωμα του με συχνό χτένισμα και μπάνιο κάθε 1 με 2 μήνες, κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

Εννοείται πως δεν κουρεύονται τα golden... πιο πολύ κακό θα του κάνεις παρά καλό.

• Like
Reactions: Orjo

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr