Υψηλή αδρεναλίνη σε κουτάβι

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Μετά την τελευταία μας επίσκεψη στον κτηνίατρο μας συμβούλεψε να έχουμε τον σκύλο δεμένο αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι καθώς έχει τεράστια αδρεναλίνη και δεν πέρνει εύκολα κιλά. Μας είπε λοιπόν να τον βγάζουμε 2 μικρές βολτίτσες και να συνεχίσουμε να τον ταίζουμε 3 φορές την ημέρα.Μέχρι να δέσει λίγο καλύτερα το κουτάβι πρέπει να είναι δεμένος σχεδόν συνέχεια.Τον πηγαίνουμε συχνά για να τον παρακολουθεί και σε κάθε μας επίσκεψη είχαμε το ίδιο θέμα, είναι πάντα πιο αδύνατος από οτι πρέπει. Είναι 5 μηνών, 30 κιλά. Είχε πότε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Νιώθω σαν να το βασανίζω το καημένο το ζωντανό.

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ο κτηνιατρος σου ειπε να τον εχεις συνεχως δεμενο?που ειναι αυτος ο κτηνιατρος καλε?να μη τον ασκεις,τρεχεις,παιζεις κλπ το καταλαβαινω...να τον εχεις δεμενο γιατι?
Μεστο σπιτι να τον εχεις τι θα κανει δλδ?5 μηνων κ 30 κιλα...τι ρατσα ειναι?γιατι η δικια μου παει 14 μηνων κ ειναι 38 κιλα...
γιατι λες να συνεχισετε να ταιζετε 3 φορες?γιατι ποσες τον ταιζατε?εγω μεχρι 8 μηνων ταιζα 3 κ απο κει κ υστερα 2!
κ θα σου πω κ το εξης...το σκυλι εαν τρεφεται σωστα,με μια ποιοτικη τροφη-δε ξερω τεσπα τι του δινεις-ειναι υγιης,προσεγμενος,ευτυχισμενος ολα ταλλα τι σε σκανε?οτι κιλα ειναι να παρει,θα τα παρει μεχρι να ενηλικιωθει...αυτο να μη σε αγχωνει καθολου!
Εκτος πια κ αν ειναι σε φαση οτι μετρας τα κοκκαλα του κ μοιαζει πιο πολυ με ακτινογραφια παρα με σκυλι...ειναι ετσι?

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Του δίνω HILLS τρώει 900 γραμμάρια ημερησίως. Τα κόκκαλά του όντως φαίνονται και είναι καθαρά από θέμα αδρεναλίνης, δεν σταματάει να κουνιέται εάν δεν είναι περιορισμένος. Μου είπε να το κάνω 20 μέρες να δούμε πως θα πάει. Τώρα σε 7 μέρες θα πάμε πάλι να μας δεί. Σαν κτηνίατρος είναι πάρα πολύ καλός και αγάπει αυτό που κάνει, για κάθε μας επίσκεψη τρώει κοντά μια ώρα για εμάς και από χρήματα είναι φορές που δεν παίρνει καθόλου αλλά και αυτός δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια αδρεναλίνη σε σκύλο.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Τα κιλά του ειναι καλά. Τα 900gr ειναι πολλά.
Να μην τον δεσεις μέσα στο σπιτι. Παραπάνω βόλτες με το λουρί και
σιγα σιγά να μην τρέχει σαν παλαβό στην βόλτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Κι εγώ νομίζω ότι σχεδόν 1 κιλό ξηρά την ημέρα, είναι παραπάνω από υπερβολή. Κανονικά θα έπρεπε να είναι τετράπαχος, όχι αδύνατος. Αλλαξέ του την τροφή, με κάποια ποιοτικότερη/θρεπτικότερη. Αν η υγεία του είναι τσεκαρισμένη και είναι μια χαρά, τότε θα το πάρει το βάρος του, στην ώρα του. Μην αγχώνεσαι. Εγώ δεν είμαι κατά του περιορισμού, αλλά δεν πιστεύω ότι το χρειάζεται για λόγους πάχυνσης.

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Βγαίναμε περισσότερες φορές αλλά όχι να φτάνει σε σημείο να κουράζεται.Στην βόλτα τον έχω πάντα δίπλα μου κολλητά να μπορώ να τον ελέγχω από κάθε άποψη αλλά στο σπιτι λυτός πρέπει να είσαι συνέχεια πίσω του, προσωπικά δεν με πειράζει..τρέχω όπως θα έτρεχα πίσω από το παιδί μου απλά ανησυχώ λίγο μήπως δεν έχει την ανάπτυξη που πρέπει. Πραγματικά έχει τον ακούραστο αυτό το σκυλί

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Θα την αλλάξω την τροφή σύντομα, το είχα στα άμεσα σχέδια μου, από υγεία σκίζουμε καρατσεκαρισμένο :) έχουμε μόνο αυτό το θέμα που ακόμα και ο ίδιος ο γιατρός απορεί αλλά το καταλαβαίνει καθώς όταν φεύγουμε από το ιατρείο του είναι κομμάτια:p τελευταίο ραντεβού μας έχει πάντα

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
Τσεχοσλοβακικο 5μηνων 30 κιλα και ειναι αδυνατο???Εχω μπερδευτει αρκετα...

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Στα στανταρ της φυλής λέει 45-50 κιλα για το αρσενικό αλλά η εκτροφέας μου είπε οτι ο πατέρας του δικού μου ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένος και από όλα της τα κουτάβια ο δικός μου ήταν ο πιο μεγαλόσωμος.

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Σαν κιλά ναι αλλά σαν σώμα είναι αδύνατος..βάση του πως πρέπει να είναι το σώμα του όπως δείχνουν τα σκίτσα για νορμάλ σωματότυπους πρέπει να βάλουμε κιλά

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
τι σκίτσα?υπάρχει εγχειρίδιο?
σου είπε ο γιατρός τι ανεβάζει την αδρεναλίνη μήπως?
τσέχικο αρσενικό με ανεβασμένη αδρεναλίνη!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπορείς μήπως να βάλεις καμιά φωτό του κούταβού σου να δούμε πως είναι τα κιλά του πάνω του;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κι εφ'οσων ειναι αδυνατος, γιατι απλα δεν τον ταιζεις περισσοτερο για να παχυνει????
(εμενα σε 30κιλα σκυλι που αναπτυσσεται, 900γραμμαρια μαλλον λιγα μου φαινονται)

liverpool69

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2013
86
4
Θεσσαλονικη
5 μηνων 30 κιλα . Τι υψος εχει; Τι μηκος ; Μια χαρα ειναι τα κιλα του . Μη ξεχνας οτι ειναι πρωιμη φυλη και παιρνει αναπτυξη πολυ γρηγορα στα ακρα. Γιαγκος 6 μηνων 75cm 49kg Xiona 63cm 34kg.
Λίγα λόγια ακόμα που θα μπορούσα να γράψω (γιατί έγραψα πολλά για πρώτη φορά στο forum) για ότι αφορά την εμφάνιση και την συμπεριφορά του από την προσωπική μου εμπειρία και άποψη είναι ότι: είναι ένα πολύ όμορφο σκυλί (η λύκος?), που δεν μοιάζει σχεδόν καθόλου με γερμανικό ποιμενικό και οπού διατηρεί όντως αυτή την αγρία ομορφιά του λύκου… ακόμα από τις πληροφορίες που μου έδωσαν ξέρω ότι στο ύψος του μπορεί να φτάσει έως τα 74 εκ. και το βάρος του θα πρέπει να είναι από 35 έως 45 κιλά(ο δικός μου είναι 5 μηνών περίπου και είναι 21 κιλά).
.

Uploaded with ImageShack.us. Συγνωμη για την ενεργεια απο το φιλο koukis1983 αλλα δεν ηξερα πως να το κανω αλλιως.
divingpathos ριξε λιγο διαβασμα.....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κράτα τον σκύλο σου αδύνατο!

Είναι φυλή που θα τα δώσει μετά!
Μην τον μπουκώνεις τώρα με 1 κιλό φαΐ!
Αργεί η ανάπτυξη της φυλής και φυσικά όταν είναι κουτάβια φαίνονται αδύνατοι και ψηλολέλεκες!

Υ.Γ.: Άλλαξε κτηνίατρο!