ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ Κ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΟ ΜΟΥ!!!


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Εγραψα σε άλλο θέμα για το ημίαιμο λαμπρά του μου (19 μηνών) ότι είναι πολύ επιθετικοσ με σκυλιά,και ότι στο σπίτι όταν μπαίνω στο δωμάτιο του γιου μου Γαυγιζει,γρυλίζει δείχνει δόντια και αν επιμείνω κ πλησιάςω θα μου βουτήξει το χέρι. Ομοιωσ αν είμαι εγω ξαπλωμένη κ μπει στο δωμάτιο ο άντρας μου… Το θέμα είναι ότι στις 19/8 υπήρξε ένα επεισόδιο στο εξοχικό που ‘’ έκλεψε ‘’ ένα κομμάτι πίτσα από το τραπέζι…φυσικά τον αφήσαμε δεν πλησιάσαμε…αφού λοιπόν το έφαγε πλησίασε ο άντρας μου πολύ μαλακα να του βάλει λουρί να τον απομακρύνει από εκεί γιατί υπήρχε κ άλλο φαγητό κ φοβόμασταν τις συνέπειες κ τον δάγκωσε στο χέρι. Δάγκωμα καλό…τόσο που μας οδήγησε στο νοσοκομείο κ το αποτέλεσμα δέσιμο,αλλαγές και 3 κουτιά augmenting…Γυρνώντας λοιπόν απευθυνθήκαμε σε μια εκπαιδεύτρια που μας σύστησε ένας γνωστός που είχε ‘’ηρεμησει’’ τον δικό του σκύλο.
Αυτη λοιπόν δεν είναι θετική ….δουλεύει με πνιχτη αλλά και με επιβράβευση στις καλές συμπεριφορές και στο πρώτο μάθημα -αξιολόγηση μας είπε πως δεν βλέπει στοιχεία φοβικού σκύλου κ ότι απλά δεν έχει όρια…θεωρεί το σπίτι δικό του ,κάνει ότι θέλει κ μας τραμπουκίζει για να μας υπενθυμίζει ότι είναι ο αρχηγός. Μας προτρεψε λοιπόν να τον αφήνουμε σχεδόν όλη μέρα στο crate για κάποιο μεγάλο διάστημα μηνών ίσως με ενδιάμεσες βόλτες μέσα στην ημέρα. Για να ‘’καταλάβει ποιος είναι ο χώρος του να γίνει ταπεινός κ να συνειδητοποιήσει ότι το σπίτι δεν του ανηκει’’ ….
Εγω στεναχωριέμαι πολύ με τις μεθόδους αυτές αλλά μου λέει ότι έτσι μόνο θα ηρεμήσει μιας και έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση… Τελικά είμαι υπερβολική κ όντως χρειάζεται ζορίσμα για να ηρεμήσει η κάνω λαθος κ θα καταστρέψω την ψυχολογία του ;;; Αύριο είναι το πρώτο μάθημα πρακτικό και ήδη το στομάχι μου έχει σφιχτει. Κάθε συμβουλή σας θα είναι σωτηρία….Ευχαριστω!!!
 








canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Καλησπέρα @Νεκταρια

Όπως διάβασα απέκτησες αυτό τον ημίαιμο σκυλάκο σε ηλικία 2 μηνών από μια φιλοζωική. Αυτό μας λέει πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κληρονομικά χαρακτηριστικά και το ταμπεραμέντο του (δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις φυλές ή τους τύπους σκύλων που έχει στο γενεαλογικό του δέντρο και πόσο μάλλον τι ήταν ο κάθε ένας). Επίσης, μας λέει ότι αποχωρίστηκε πολύ νωρίς την "οικογένεια" του, την τοκετομάδα του και στερείτε και αυτής της εμπειρίας και εκπαίδευσης (από την μητέρα και τα αδέρφια του).

Πέρασαν, λοιπόν, 15 μήνες και ατελής και λανθασμένες παρεμβάσεις (από εκπαιδευτές και από εσάς) έχουν δώσει το αποτέλεσμα που έχεις στα χέρια σου. Τι μπορείτε και τι θέλετε να κάνετε με αυτό και για αυτό;

Δε μπορώ να σου απαντήσω αν θα έχει αποτέλεσμα ο νέος εκπαιδευτής. Μπορεί και να έχει. Για να έχει όμως ελπίδες να πετύχει θα πρέπει να έχει την δική σας συμφωνία και υποστήριξη... κάτι που δεν το βλέπω. Αυτό που βλέπω είναι να τον/την αντιμετωπίζεται καχύποπτα και μάλλον διαφωνείτε, άρα καλό είναι να μη συνεργαστείτε διότι μάλλον δε θα πετύχετε κάτι καλό.

Επίσης, η ψυχολογία του σκύλου είναι ήδη "κατεστραμμένη"... Δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Ο σκύλος δεν έχει αυτή την συμπεριφορά επειδή αυτό τον διασκεδάζει. Ο σκύλος συμπεριφέρεται έτσι διότι δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν γνωρίζει το ρόλο και τι θέση του στην οικογένεια, δεν ξέρει τι απαιτήσεις έχετε και δεν κατανοεί "τι του λέτε".

Να συμβουλεύσεις κάποιον με τέτοιο θέμα εξ αποστάσεως και χωρίς καμία εικόνα και εμπειρία για το συγκεκριμένο είναι άσκοπο και ίσως επικίνδυνο. Μπορώ απλά να πω τι θα έκανα σε μια 1η φάση εγώ και αν σας είναι χρήσιμο έχει καλώς.

Θα εφάρμοζα ένα αυστηρό πρόγραμμα διασκέδασης! Ξέρω, οι λέξεις "αυστηρό" και "διασκέδαση" μαζί δύσκολα πάνε αλλά εμένα έτσι μου μοιάζει.

Το πρόγραμμα θα περιελάβανε όλα τα μέλη της οικογένειας όπου θα ασχολούνταν με το σκύλο μέσα στην ημέρα. Μόνο εσείς και ο σκύλος! Όχι άλλα, ξένα σκυλιά... Όχι άσχετοι άνθρωποι... Ούτε δημόσιοι πολυσύχναστοι χώροι.

3 βόλτες την ημέρα τουλάχιστον μιας ώρας με παιχνίδι, τρέξιμο και ότι άλλο μπορείτε να σκαρφιστείτε. Μόνο εσείς και ο σκύλος σας και πάντα υπό έλεγχο (οδηγό, λουρί ή μακρύ σκοινί/οδηγό). Ο σκύλος σας το βράδυ να είναι "ξερός" από την κούραση.

10λεπτα υπενθύμισης ή εκμάθησης (φαντάζομαι από τις 2 προηγούμενες εκπαιδεύσεις κάτι θα έχει μείνει στο μυαλό του) των βασικών εντολών... "Κάτσε" "Μείνε" "Ξάπλωσε" "Έλα"... Αυτά και στις βόλτες αλλά και στο σπίτι 3-4 φορές την ημέρα και πάντα με παιχνίδι πριν και μετά, ίσως και με μεζεδάκια για ενίσχυση.

Φαγητό από το χέρι σας... Μόνο νερό διαθέσιμο και την τροφή να την παίρνει από εσάς (και τους 3 ή 4, δε θυμάμαι). Την ποσότητα που του αναλογεί, αλλά από το χέρι.

Χάδια πολλά και "Μπράβο" για κάθε τι που κάνει και σας αρέσει και αδιαφορία και "άμεσο αντιπερισπασμό" για οτιδήποτε δεν σας αρέσει. Για παράδειγμα, γρυλίζει και απειλεί κάποιον από εσάς; Ε, αυτός ο κάποιος παίρνει ένα παιχνίδι του και τον καλεί σε παιχνίδι στο οποίο προχωρά αφού ο σκύλος "Κάτσει" μπροστά του ήσυχος. Μετά του περνά το λουρί και κάνουν το 10λεπτο που λέγαμε πιο πάνω και "κλείνουν" με παιχνίδι.

Όσο κάνετε αυτά (για 10-15-20 μέρες) να ψάχνετε και για έναν επαγγελματία που να σας αρέσει και να συμφωνείτε με την προσέγγιση του και να συνεργαστείτε, να δουλέψετε μαζί. Επίσης, να δείτε αν κάτι άλλαξε, τι άλλαξε και για ποιο λόγο άλλαξε αυτό το διάστημα.

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσετε!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Επίσης, η ψυχολογία του σκύλου είναι ήδη "κατεστραμμένη"... Δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Ο σκύλος δεν έχει αυτή την συμπεριφορά επειδή αυτό τον διασκεδάζει. Ο σκύλος συμπεριφέρεται έτσι διότι δεν αισθάνεται ασφαλής,
Αυτό ακριβώς. Αυτό α.κρι.βώς. Δεν διάβασα όλα τα άλλα επισταμένα, αλλά αυτό είναι τα πάντα - σύμφωνα με αυτό που περιγράφεις Νεκταρία.

Ο λόγος που είπα 'μακριά' είναι γιατί αν η εκπαιδεύτρια σου είπε αυτό που λες, περίπου όπως το λες, είναι εντελώς άλλου από αυτό που χρειάζεται ο σκύλος σας, ένας σκύλος που αυτή τη στιγμή έχει απαιτήσεις παραπάνω απ'το μέσο σκύλο.

Σχολές εκπαίδευσης κ τέτοια δε με αφορούν, άλλωστε και συμφωνώ κ δε συμφωνώ κατά περίπτωση με όλες τις κατευθυντήριες των "σχολών". Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε απαραιτήτως εκπαιδευτή που θα δουλέψει με όλους σας για να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης. Κ απ'τις δυο μεριές. Γιατί το σκυλί κ εσείς (πια; ) το φοβάστε. Κι όσο το φοβάστε, ποτέ δε θα νιώσει ασφαλές μαζί σας. Το πώς θα επιτευχθεί αυτό δε μπορεί να το πει κανείς εξ αποστάσεως (δεν εννοώ τα βασικά που ανέφερε ο κάνις), είναι μια δουλειά που πρέπει να κοπεί κ να ραφτεί στα μέτρα σας.

Καλή επιτυχία!
 
  • Like
Reactions: anastasiak and Orjo


Άννα34

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2021
87
179
47
Εγω στεναχωριέμαι πολύ με τις μεθόδους αυτές
Τελικά είμαι υπερβολική κ όντως χρειάζεται ζορίσμα για να ηρεμήσει η κάνω λαθος κ θα καταστρέψω την ψυχολογία το
Δεν έχω εμπειρία από σκύλους, σχολές και εκπαίδευσης ( έχω τον δικό μου Σπόρο λιγότερο από ένα χρόνο) όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλές φορές για να μη στενοχωρησουμε και να μη στενοχωρηθουμε δυσκολευομαστε κι αποφεύγουμε να βάλουμε τα όρια που χρειάζονται ΚΑΙ τα σκυλάκια μας με αποτέλεσμα συμπεριφορές ίσως δύσκολες τελικά να τις χειριστούμε. Θέλω να καταλήξω στο ότι είναι πιθανό οποιοσδήποτε εκπαιδευτής, οποιασδήποτε σχολής με κάποιο τρόπο να σας βοηθήσει να μπουν αυτά τα όρια. Εσείς είστε έτοιμη να τα βαλετε χωρίς να στενοχωριεστε;
Αν είμαι εκτός θέματος, ζητώ συγγνώμη.
 


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Είμαι σχετικά νέα στο φόρουμ και δεν ξέρω να ταγκαρω έναν έναν αλλά σας ευχαριστω όλους πολύ που αφιερώσατε χρόνο και ασχοληθήκατε με το θέμα μου!!!! Θα σκεφτώ υπερβολικά πολύ πως θα συνεχίσω!!!
 
  • Love
Reactions: betty coltrane


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Τελικά ακύρωσα την Εκπαιδευτρια με τους πνιχτες κ κανόνισα με γνωστό εκπαιδευτή με κέντρο /σχολή στα νότια προάστια 35 μαθήματα κ βλέπουμε κ διπλάσια τιμή από αυτήν….αλλά τουλάχιστον να ξέρω ότι αν θα μάθει κάτι θα το μάθει με επανάληψη τεχνικές κ επιβράβευση όχι κόβοντας του τον αέρα πνίγοντας τον. Επίσης ξεκίνησα να τον βάζω διακεκομενα 3ωρακια στο crate έτσι ώστε κ αυτός να ηρεμεί….και εμείς…
Και ο θεός βοηθός!!!
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Τα 3ωράκια στο crate είναι το εύκολο (αν και αμφίβολο) κομάτι της "εκπαίδευσης". Τις μεγάλες βόλτες και την προσωπική ενασχόληση δεν βλέπω να αναφέρετε, που είναι και το δυσκολότερο (αλλά και το σημαντικότερο) κομάτι της συμβίωσης.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Υπαρχουν δυο μεγάλες βόλτες κάθε μέρα…απλά δεν μπορώ εγω προς το παρών και μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε στα μέσα της νέας εκπαίδευσης που ξεκινάει αύριο και ο λόγος είναι η επίθεση στα αλλά σκυλιά που προανέφερα. Εγω δεν έχω την δύναμη να τον συγκρατήσω. Στο σπίτι και ασχολούμε κ παίζω μαζί του κ πολύ αγάπη του δίνω!!
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Δεν έχω να προτείνω κάτι γιατί η εμπειρία μου είναι πάρα πολύ μικρή. Με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσαντες...Το crate το αγαπώ πολύ και το αγαπάει ακόμα η νέλλη μας, κοντά 3 χρονών, όπου τώρα πια μπαινοβγαίνει μόνη της όποτε θέλει με την πόρτα ανοιχτή..αλλά πνίχτης και ώρες πολλές στο crate..δεν μου κάθονται καλά. Εύχομαι πραγματικά να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί ξέρω πώς είναι να φοβάσαι το σκυλί σου..το είχα νιώσει με τη νέλλη 2 μηνών (ναι ναι τότε δεν ήξερα ότι όλα τα κουτάβια δαγκώνουν χέρια πόδια κλπ και δεν την πάλευα μέχρι να ηρεμήσει με την εκπαίδευση). Να μας κρατάτε ενήμερους για την πορεία του!!!!!!!!
 


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Ευχαριστω κοριτσάρα μου για τις ευχές! Τελικά ΔΕΝ ξεκίνησα με την ‘’εκπαιδευτρια’’ αυτήν γιατί είχα χάσει τον ύπνο μου μόνο κ μόνο στην σκέψη του ‘’πνιγούμε τον σκύλο για να υπακουσει’’ και όπως γράφω πιο πάνω ξεκινήσαμε ήδη σε σχολή σκύλων η πάρκο που έχει ένας 30 χρόνια γνωστός εκπαιδευτής στα νότια. Στο πρώτο μάθημα του φόρεσε χαλτι κ βγήκαμε στον δρόμο. Το κάνουμε κ εμείς τώρα στην βόλτα του. Έχει σχετικά ηρεμήσει αλλά είναι νωρίς! Σήμερα έχω το 2 ο μάθημα! Ειδομεν!!!!
 
  • Like
Reactions: Aliki V.


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Είναι θετικός εκπαιδευτης μήπως ; Το θέμα είναι να εμπιστεύεσαι αυτόν που εκπαιδεύει το σκυλί γιατί στην ουσία θα εκπαίδευσει και εσάς…από δίκη μου εμπειρία που χρησιμοποίησε πνιχτη η εκπαιδεύτρια το σκυλί μου είναι μια χαρά χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς χωρίς τίποτα βέβαια το κάθε σκυλι είναι διαφορετικό…Απλά έχω ακούσει τόσα πολλά για θετικούς εκπαιδευτές

ΥΓ τώρα εκπαιδεύει το κουτάβι 6 μηνών με πνιχτη χωρίς κανένα θέμα
 


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Καλησπερα! Ισχύει πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εκπαιδευτή! Η συγκεκριμένη μου έβγαλε κάτι πολύ αρνητικό! Επειδή ο δικός μου έχει εκδηλώσει τελευταίους 6-8 μήνες επιθετικότητα θεώρησα ότι η εκπαίδευση με πνιχτη θα τον εξαγριώσει περισσότερο. Όχι την στιγμή που γίνεται….αλλά στην συμπεριφορά του γενικά.
Εκει που πάω τώρα….αυτός είναι πολύ γνωστός….εκπαιδεύει από το 1983!!!! Ήμουν δεν ήμουν 5 χαχαχα.
Δεν είναι γλυκούλης με κλικερ κ λιχουδιές..μην φανταστείς …Και χαλτι του φόρεσε κ διορθώσεις σκληρές του κάνει κ κομπλέ…
Απλά πνιχτες κ ηλεκτρικά κολλαρα δεν είμαι υπέρμαχος. Ίσως να έχω κ άδικο δεν ξέρω!!!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πολύ πιθανόν να συμβουλευα τα ίδια.
Τα όρια μπαίνουν με πείσμα και υπομονή. Πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Τα πάντα κερδίζονται και δεν είναι πάντα διαθέσιμα να παίρνει όποτε θέλει. Αυτό ξεκινά από την βάση. Κι εγώ από crate θα ξεκίναγα να καταλάβει ότι η ελευθερία του την δίνεις εσύ. Σιγά σιγά χτίζεις και προσθέτεις κιαλλους παραμέτρους. Αυτά όλα γίνονται από μικρή ηλικία ώστε απλά να μη εμφανιστούν πιο μετά.

Το θετικό, αρνητικό, πνιχτης ξεπνιχτης μου είναι αδιάφορα αρκεί να γίνεται σωστή εκπαίδευση με αποτέλεσμα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3