Φάγαμε λιγάκι το δόντι

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απόψε πάνω στο τρέξιμο πήγε να κάνει μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης σε σημείο που είχε χαλίκια με αποτέλεσμα να σκοντάψει.
Αν και με το παραμικρό θα κλάψει, για παράδειγμα πατήσει κάποιο αγριόχορτο, όταν έπεσε δεν είδα κάποια αντίδραση που να με τρομάξει εκτός του ότι σταμάτησε και ξερογλυφόνταν. Ήταν αρκετά σκοτεινά στο σημείο και δεν μπόρεσα να δω καθαρά αλλά νομίζω ότι είδα λίγο αίμα στο σάλιο της. Υπέθεσα πως δάγκωσε την γλώσσα της. Με άφηνε κανονικά να βάλω το χέρι και έτσι πέρασε το δάκτυλο μου στα ούλα και σε όλα τα δόντια μήπως δω κάποια αντίδραση.
Πριν λίγο φτάσαμε σπίτι και άρχισα να ψάχνω αν έγινε τίποτα και πρόσεξα ότι σε ένα δόντι (το προτελευταίο του επάνω σαγονιού) είχε φύγει ένα κομμάτι. Το κατάλαβα απο την αφή μιας και ήταν πιο τραχύ. Φανταστήτε το δόντι χωρίς την κοφτερή κορυφή αλλά τροχιασμένο.
Δεν βλέπω να την ενοχλεί κάτι και έφαγε κανονικά την προβατίνα της μασόντας απο την πλευρά που έγινε το ατύχημα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω?
Το δόντι φαίνεται εντάξει (απο ότι βλέπω), δεν κουνιέται, με αφήνει κανονικά να του ασκώ πίεση, μασάει χωρίς πρόβλημα.
Τι κάνω τώρα? :rolleyes:
Το ξέρω χαζή ερώτηση αλλά αγχώθηκα βραδυάτικα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν κρατήθηκα και μίλησα με τον κτηνίατρο.
Απο αυτά που του είπα με καθησύχασε λέγοντας ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και είναι συχνό φαινόμενο. Αν δεν έχει φτάσει το χτύπημα εως τα ούλα ή στο σημείο που έφυγε το κομμάτι δεν βλέπω κάποια μαύρη απόχρωση, τότε δεν πρέπει να φοβάμαι για κάποιο βακτήριο και απλά έφυγε ένα κομμάτι του δοντιού το οποίο δεν θα επηρεάσει την υγεία του.
Την Δευτέρα θα πάμε καλού κακού να το δεί. Σε περίπτωση που το δόντι έχει σχηματίσει κοφτερές άκρες θα τροχιάστει για να αποφύγουμε μελλοντικές πληγές στην γλώσσα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πολύ "κουφό" ατύχημα ε?
Περαστικά σας :) Δε νομίζω να είναι σοβαρό αφού τρώει κανονικά, δεν θα πόναγε με το μάσημα?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυστηχώς Λάρα τα σκυλιά ξερουν να κρύβουν το πόνο τους.
Θα είμαι έξτρα παρατηρητικός σήμερα μήπως δω τίποτα στην συμπεριφορά της.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
λαρα ,καμια φορα δεν αντιδρουν.ο δικος μου ειχε σπασει το μισο δοντι κ ετρωγε κανονικα.τον καταλαβαινα οτι πονουσε απο την διαθεση του.ηταν χαλια.του μπιλι τωρα,δεν μου ακουγεται για κατι σοβαρο,ευτυχως,γιατι θα κοστιζε κ οικονομικα αλλα κ θα ειε κ τρεξιματα με γιατρους κτλ.περαστικα παντως, ο,τι κ αν ειναι!