Φάρμακο στο αυτί σκύλου


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Καλησπέρα στο φόρουμ. Θέλω την συμβουλή σας. Πήγα τον σκύλο μου στον κτηνίατρο όπου χορήγησε αγωγή στο αυτί, συγκεκριμένα tris otic. Δυστυχώς το σκυλί δεν είναι συνεργάσιμο και κάθε φορά που προσπαθούμε να του βάλουμε την αγωγή αγριεύει, δαγκώνει και παλεύω για να τα καταφέρω. Δοκίμασα φίμωτρο αλλά το έχει συνδυάσει με το φάρμακο και αντιδρά και σε αυτό. Κάποια συμβουλή ώστε να βάζω το φάρμακο στο αυτάκι με πιο ευκολο τρόπο; Να σημειώσω ότι το σκυλί είναι μεγαλόσωμο και πολύ δυνατό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Ενα πολυ καλο βιντεο που θα σας βοηθησει.

Οπως λεει και ο κυριος στο βιντεο, θελει υπομονη, και η ολη διαδικασια δεν πρεπει να ειναι κατι το στρεσογονο για τον σκυλο. Πραγμα που σημαινει: Δεν πρεπει να τον κρατατε/πιεζετε κατω με το ζορι, δεν πρεπει να του φωναζετε, δεν πρεπει να αντιδρατε σε ασχημες συμπεριφορες, γιατι η καθε αντιδραση του δινει το εναυσμα να συνεχισει. Εαν αγνοησουμε μια κακη συμπεριφορα, αυτη πιθανοτατα θα σταματησει. Εννοειται πως εχουμε παντα μαζι μας λιχουδιες, και καθε στιγμη που μας αφηνει να κανουμε κατι μεσα στο αυτι, δινουμε και απο μια. Μην τον παρεξηγειτε, εφοσον εχει ωτιτιδα, φυσικο ειναι να ποναει. Ουτε εγω θα ηθελα να μου βαζουνε πραγματα μεσα στα αυτι μου αν πονουσα. Ομως σιγα σιγα οταν αρχισει να νιωθει καλυτερα θα καταλαβει οτι ειναι κατι καλο.

Εγω ακομα προτεινω, επειδη το φαρμακο πρεπει να μπει και μεσα στο αυτι και να γινουν μαλαξεις στην βαση του αυτιου για να μαλακωσει ο,τι εχει μαζευτει μεσα και να βγει μετα, οτι πρεπει να αρχισετε να δουλευτετε το φιμωτρο ξανα, κατω απο αλλες συνθηκες. Ενα σκυλι ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα μπορεσει ποτε να αποδεχθει το φιμωτρο εαν η μονη φορα που το εχει ζησει ειναι αμεσως πριν συμβει κατι που το εχει εκλαβει ως αρνητικο. Καθε μερα απο 2-3 φορες σε διαφορες ωρες της μερας, προτεινω να αρχισετε να ξανασυστηνετε το φιμωτρο, με εναν θετικο τροπο. Αυτο σημαινει, βαζουμε την αγαπημενη του λιχουδια (η ακομα και λιγο βραστο κοτοπουλο η γαλοπουλα) μεσα στο φιμωτρο, και σιγα σιγα μαθαινει να τα τρωει μεσα απο αυτο. Ακομα μπορουμε να αφηνουμε το φιμωτρο να κρεμεται γυρω απτον λαιμο του για καποια λεπτα, ωστε να συνηθισει στην παρουσια του.

Τελος, εαν ολα αυτα δεν πιασουν, η μονη λυση ειναι καθε φορα που πρεπει να μπει το φαρμακο, να τον πηγαινετε στον κτηνιατρο να το βαζει αυτος.
 
  • Like
Reactions: mareco


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Το είδα αυτό το βίντεο. Ο σκυλάκος αυτός είναι άγγελος μπροστά στην δικιά μας. Προσπαθώ να της μάθω το φίμωτρο. Τρώει λιχουδιές από μέσα αλλά μόλις το πιάσω στα χέρια με κοιτάει με ένα βλέμμα «ξέρω τι πας να κάνεις». Το παράδοξο είναι ότι μας αφήνει να περιεργαστούμε το αυτί της αλλά μόλις δει να κρατάμε κάτι στα χέρια καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα του υγρού και αρχίζει ο πόλεμος. Δυστυχώς αυτή η διαδικασία είναι 4 φορές την ημέρα και δεν γίνεται να πηγαίνουμε στον κτηνίατρο. Σκέφτηκα να πάρω γάντια καθώς τα δαγκώματα της είναι στιγμιαία του τύπου «άσε με». Επειδή πονάει γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα, η μόνη λύση είναι το φίμωτρο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
 


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Προσωπικά βρίσκω το βίντεο τραγικό.
Όσο πιο πολύ μιλάς στον σκύλο τόσο πιο πολύ στρεσαρεται. Αν τον ρωτούσε και για το δάχτυλο και δεν του το εχωνε έτσι, δεν θα επιτρεπόταν.
Όπως και αν του εχωνε την μπατονετα έτσι και δεν ρωτούσε δεν θα υπήρχε θέμα.
Επίσης αυτός ο σκύλος δεν έχει καμία διάθεση να δαγκώσει όπως λέει στην αρχή για κανένα λόγο.

Είναι βέβαια και πολύ θέμα σχέσης το ποσό θα σε εμπιστευτεί ο σκύλος σου να τον ακουμπήσεις κάπου που πονάει.

@GiannisKS με τον γιατρό και το φάρμακο δεν έχει τόσο θέμα ο σκύλος σας όσο με εσάς;
 


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Ο γιατρός για να κάνει την εξέταση και έναν καθαρισμό έπρεπε να την ναρκώσει. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Επειδή έχει πρόβλημα της είναι δυσάρεστο να βάζουμε υγρό στο αυτάκι της. Ίσως και να πονάει. Συνήθως είμαστε δύο άτομα και προσπαθούμε με το καλό να την ηρεμήσουμε και να της βάλουμε το φάρμακο αλλά μόλις μπαίνει στο αυτί αρπάζει, προφανώς όχι για να μας κάνει ζημιά αλλά το άρπαγμα του «άσε με, με ενοχλεί». Ένα θετικό είναι ότι μόλις τα καταφέρουμε αποζητά την επιβράβευση της λιχουδιάς, οπότε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Παρόλα αυτά ακόμα δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ένα ακόμη ευχάριστο σήμερα το βράδυ είναι ότι μετά από πολύ προσπάθεια δέχθηκε το φίμωτρο, μπήκε το φάρμακο χωρίς να αντιδράσει έντονα και φυσικά πήρε την επιβράβευση της. Είναι μακρά διαδικασία που κουράζει και εμάς και το σκυλί αλλά κρίθηκε απαραίτητη από τον γιατρό. Πάντως από όσα διαβάζω στο διαδίκτυο και όσα μου είπαν κάποιοι που γνωρίζουν, είναι ότι δυσκολότερο να βάζεις υγρό στα αυτιά σκύλου. Γενικά το σκυλί δεν είναι επιθετικό στους ανθρώπους και ειδικότερα σε εμάς είναι αξιολάτρευτο και χαμογελαστό μόνιμα.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Το ξέρω, άσε με έχει και δικιά μου το ίδιο θέμα και μέχρι να την μάθω με παιδεψε λίγο.
Άσε που κάθε 15 θα της βάζω για πάντα ένα καθαριστικό καλού κακού.
Αυτό που έπιασε στην δικιά μου και από ότι είδα πιάνει και στο βίντεο κι ας λέει το αντίθετο ο τύπος που το γυρίζει.
Μέχρι να το βάλεις είσαι με όσο πιο λίγα λόγια γίνεται και όσο πιο λίγο να δείχνεις το τι θα γίνει.
Βάζεις φίμωτρο χωρίς πολλά πολλά μετά λες μπράβο.
Καθαρίζεις αφτιά πάλι χωρίς πολλά πολλά και μετά που βγάζεις το φίμωτρο πολλά μπράβο λιχουδιές αγκαλιές όπως την βρίσκεται.
Εμένα ακόμα και στην αρχή το να της ζουλαω την βάση του αφτιου μετά το φάρμακο της άρεσε κάπως.
Πάντως αυτό που είπε ο @TheBestBoi, δηλαδή να φοράει κι άλλες φορές μέσα στην μέρα το φίμωτρο για κάνα διλεπτο εκτός από αυτές τις 4 είναι καλή ιδέα.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.046
patra
grdane.blogspot.com
σταγόνες στο αυτί και σκύλος...
μαθηματική εξίσωση λίγο πιο δύσκολη από τα ολοκληρώματα. :cool:
προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο σκύλος αντιδρά επειδή πονάει ....
ούτε τον ενοχλούν οι μαλάξεις στο αυτί...:sneaky:
το πρόβλημα έγκεινται σε αυτές τις διαολοσταγόνες που κατρακυλούν μέσα στον ακουστικό πορο και νοιώθει ότι κάτι ξένο υπάρχει...:unsure:
βρε τι ασκήσεις εμπιστοσυνης από κουτάβια είχαμε κάνει...
τι δάχτυλα βάζαμε στο αυτί και τα στριφογυρνούσαμε για να μην... σε περίπτωση που...
τπτ!
μπορώ να βαλω δάχτυλο με πανι.... να καθαρισω το αυτί ...
μπορώ να του κανω μαλαξεις μετα... αυτό μάλιστα νομίζω το απολαμβάνει ιδιαίτερα αν έχει μόλυνση και πονάει...;)
αλλά αν με δει με το επιοτικ είτε το συναλαρ.... βάζει κεφάλι κατω κι αρχίζει να κρυβεται ...:cry:
βέβαια ευτυχως δεν θέλει να με δαγκώσει... αλλά ... μόνο με κεφαλοκλείδωμα ακινητοποίηση για τις σταγόνες ...:confused:
αμέσως μετα γρήγορα μαλλάξεις μην προλάβει και τινάξει το κεφάλι του και πετάξει έξω το υλικό...
μετά παλι φιλαράκια ούτε γάτα ούτε ζημιά...


καλό είναι όντως, εκπαιδεύσεις για φίμωτρο και ασκησεις, για την περίπτωση που...
αχρείαστες να είναι κλπ... πρέπει να γίνονται από κουτάβια ....
επειδή όμως δυστυχώς, πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο, καλή ώρα, να πρέπει να δράσουμε βάζοντας φάρμακο εδώ και τώρα ....
ξεχνάμε τους καλούς τρόπους και το σωστό και πρέπον... και προχωράμε...

σε αυτή την περίπτωση όπως είπε και η @ΒασιλικηΖ ... προχωράς χωρίς πολλά πολλά...
λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ( φίμωτρο) αρπάζεις και τις σταγόνες... κεφαλοκλείδωμα με το ένα χέρι ώστε με το άλλο να βαλεις το φαρμακο στο αυτί...
αν είστε δύο ακόμα καλύτερα αλλά προσοχή να συντονιζεστε .... είναι αξιοπερίεργο που βρίσκουν τέτοια δύναμη ακόμα και τα δίκιλα να αντιδρουν σε τέτοιες στιγμές...
αφού τελειώσει το περιστατικό κι επέλθει η καλή υγεία του σκύλου, ασχολείστε με την εκπαιδευση του για μελλοντικά... αλλά μην νομίζεις ότι θα δείτε καμμιά σημαντική διαφορά...
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Το αν ενα σκυλι αγχωθει περισσοτερο με την ομιλια, εχει να κανει και με το σκυλι. Πολλα σκυλια ισα ισα τα πανε πολυ καλυτερα αν καποιος τους μιλαει, με ΗΡΕΜΟ παντα τροπο. Οχι με χαρες η με φωνες. Απλα με μια μονοτονη φωνη. Ο ηχος τα αποσπαει απο το τι συμβαινει, και μπορει και να τα χαλαρωσει. Αλλα σκυλια τωρα, μπορει να αγχωθουν και περισσοτερο, ομως δεν ισχυει το ιδιο για ολα τα σκυλια. Νομιζω το βιντεο δεν ειναι καθολου "τραγικο". Ετσι και αλλιως, σε ολα τα βηματα εκπαιδευσης ετσι ωστε ο σκυλος να μαθει να ανεχεται κατι, πρεπει να μυρισει και να δει το εργαλειο πρωτα. Η αυτο ειναι κοψιμο νυχιου, η ξυρισμα με μηχανη, η καθαρισμα αυτιων και παει λεγοντας. Δεν υπαρχει απολυτως τιποτα λαθος με το να δειχνουμε το εργαλειο στο σκυλο και να τον κανουμε να νιωθει ανετα στην παρουσια του. Ουτε ο κυριος επιασε κουβεντα με τον σκυλο, απλα εδωσε τις μπατονετες και το χαρτι να το μυρισει για ενα κλασμα δευτερολεπτου.

Κατα τη γνωμη μου, το με το ζορι κρατημα του κεφαλιου σε ενα σκυλι που δειχνει επιθετικοτητα απο πονο και αγχος, ΔΕΝ ειναι σωστο. οχι μονο γιατι αγχωνει και αλλο το σκυλι, αλλα διοτι ρισκαρουν οι ιδιοκτητες να φανε καμια δαγκωνια στην μουρη και στα χερια. Καθολου ασφαλες.

Φιμωτρο και παλι φιμωτρο, για την ασφαλεια και το λιγοτερο στρες ολων σας.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Όσες προσπάθειες και αν κάνεις όταν είναι κουτάβι είναι κάτι που βγαίνει ενστικτωδώς και είναι απολύτως δικαιολογημένο γιατί στα αυτιά τρέχουν πολλά νεύρα και γιατί ρε αδερφέ όλα δεν λύνονται με εκπαίδευση δυστυχώς. Τυχαίνει πολλά σκυλιά να το δέχονται, τυχαίνει πολλά σκυλιά να μην το δέχονται και στο τέλος να τους αρέσει η ανακούφιση και να το συσχετίζουν με κάτι θετικό, τυχαίνει σκυλιά που να μην το δέχονται και να βγάζουν δόντια.

Επειδή έχει τύχει στο παρελθόν να καθαρίσω ούκ ολίγες φορές αυτιά σκύλου, είναι λαχείο.
Ο δικός μου πχ. δεν ήθελε, αλλά μόλις είδε ότι όταν του έκανα μαλάξεις στις βάσεις των αυτιών αφού του έβαζα Epiotic του άρεσε και μετά ερχόταν αυτός σε μένα και τριβόταν στα πόδια μου, ιδίως όταν ερεθιζόταν και «έριχνε» το αυτί του με ένδειξη εξω-ωτίτιδας.

Αυτό που θα έκανα εγώ με σκύλο που δεν θέλει να του καθαρίσουν τα αυτιά είναι να κλειστώ μαζί του σε πολύ στενό χώρο (πχ. μπάνιο, αποθηκάκι) να μην έχει που να πάει και καταφέρω να τον πιτσιλίσω με το Epiotic στην βάση του αυτίου και παράλληλα πιέζοντας τον με όμορφη καθοδήγηση ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κάτσει. Αν βραχεί η βάση του αυτιού θα δεις ότι «ρίχνει» το αυτί, μπατάρει το κεφάλι και αν δεις τι ωραία έρχεται κατά πάνω σου να τριφτεί.

Διαφορετικά και ταυτόχρονα θα τον έφερνα πλαγίως ακουμπώντας τον πάνω μου, θα τον έκανα μασάζ στα πίσω πόδια και πάλι ταυτόχρονα θα ακουμπούσα το κεφάλι του στο πόδι μου ώστε το touch να γίνει τεχνιέντως μέσω του ποδιού. Έπειτα θα τον ξεγελούσα και θα έφερνα το χέρι μου στο αυτί κάνονται κατευθείαν μαλάξεις χωρίς υγρό(συνήθως τους αρέσουν).
Αυτά τα γράφω επειδή τα έχω κάνει.
Όλη η διαδικασία γίνεται στην μούγγα, χωρίς κανένα κιχ.

Αν δεν έβγαζα άκρη θα τον πίεζα όσο δεν πάει και θα τον «έσπαγα» από την κούραση. Θα στρεσσαριζόταν αλλά ας είναι.

Πρόβλημα υγείας που δεν σου αφήνει επιλογές, θυσιάζεις κομμάτι της σχέσης σου με τον σκύλο δυστυχώς.

Έπειτα από το καθάρισμα, τον αφήνει να τιναχτεί όσο θέλει, να βγάλει τα πάντα, του δίνεις και μια προβατίνα και κατευθείαν βόλτα έξω.

Καλή τύχη.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3