Φαγούρα σε κουτάβι 6 μηνών.

maskus

Member
16 Μαϊου 2010
22
6
Εχω ενα θυληκο Staff bull terrier πριν δυο μηνες περιπου αρχισε να ξυνεται με καποιες μικρες κοκκινιλες και να κλαιει. Αμεσως την πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανυσυχητικο και πως μπορει κατι να την πειραζει ειτε διατροφικο ειτε απο τον κηπο .
Μου εδωσε και μια αλλη τροφη μαλιστα για να δοκιμασω αν καλυτερευσει. Μεσα σε μια εβδομαδα αρχισε να χανει το τριχωμα της πισω στα μπουτια πισω απο τα αυτια και να εχει κατι σαν μικρα σπειρακια. φυσικα πολυ ξυσιμο και παλι γιατρο. Οταν την ειδε σοκαριστηκε και μου ειπε οτι ειναι ψωριαση και δεν εχει σχεση με τα προηγουμενα συμπτωματα.
Ριξαμε καποιες αμπουλες και μου εδωσε χαπια κορτιζονης για το ξυσιμο. Σταδιακα και μετα απο 15 μερες και αλλη μια αμπουλα αρχισε να βγαινει το τριχωμα να μειωνεται καπως το ξυσιμο και οταν την πηγα μου ειπε οτι ειναι ενταξει απο την ψωριαση και Για το ξυσιμο πρεπει να απευθυνθω σε δερματολογο κτηνιατρο. Εψαξα στο internet βρηκα ενα γιατρο που ειδα πως εχει κατι σαν κεντρο που κανει πολλες εξετασεις και για δερματικα και το πηγα.
Μου ειπε λοιπον οτι δεν εχει τιποτα και πως αυτο θα περασει καποια στιγμη και αν δεν περασει πρεπει να μεγαλωσει για να κανουμε εξετασεις για να βρουμε μια τυχον αλλεργια.
Η κουταβα μετα σημερα που μιλαμε ξυνεται συνεχεια εχει κοκκινιλες στην κοιλιτσα της και κλαιει.

Μπορει καποιος να με βοηθησει πραγματικα εχω τρελλαθει !!!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
καλώς ήρθες!!

2 μήνες είναι πολύς καιρός να ταλαιπωρείται το κουτάβι έτσι!!!

Άμα θες πες μας σε ποια περιοχή μένεις ώστε να σου συστήσουν και εδώ τα παιδιά κάποιον καλό κτηνίατρο για να πάρεις και μια άλλη γνώμη!
απ όσο ξέρω οι σωστοί κτηνίατροι πρώτα παίρνουν δείγμα απ' το δέρμα στο "προβληματικό σημείο" ώστε να το εξετάσουν και να βγει η διάγνωση και μετά κρίνουν αν είναι θέμα της τροφής ή του κήπου..

επίσης δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά πριν 2 βδομάδες περίπου μου είπε ο κτηνίατρος μου πως πρόσφατα βγήκε ένα καινούριο εμβόλιο το οποίο προφυλάσσει/αντιμετωπίζει (δεν θυμάμαι) τα δερματικά προβλήματα..
αν θες ρώτα και γι αυτό!

Εύχομαι να βρείτε σύντομα τι έχει η μικρή και να είναι περαστικά!

edit: η μικρή που μένει? απο που την πήρες? και σε τι ηλικία?

Last edited:

maskus

Member
16 Μαϊου 2010
22
6
Την πρωτη φορα που πηγα δεν ειχε ιδιαιτερα σημαδια περα απο καποιες κοκκινιλες, την δευτερη φορα πηρε δειγμα και εδειξε δεμοδεικτική ψωριαση.
Δεν ειναι δυο μηνες συνεχομενα τα συμπτωματα,οταν της εκανα την θεραπεια δεν ξυνοτανε και μετα μειωθηκε στο ελαχιστο τις τελευταιες μερες αυξηθηκε και πηγα σε αλλο γιατρο.

Μενω δυτικη αττικη και δεν εχω προβλημα με το να παω σε ενα εξειδικευμενο κτηνιατρο την σκυλιτσα μου οπου και αν βρισκεται. Αν και ηδη πηρα δευτερη γνωμη και μου εκανε εντυπωση οτι μου ειπαν και οι δυο το ιδιο, οτι δεν εχει τιποτα. Πως γινεται ομως να ξυνεται συνεχεια και να μην εχει τιποτα ....

Σπιτι μου μενει μαζι μου, εχω και κηπο και μπαινοβγαινει ολη μερα.

Την πηρα 2 μηνων απο ελληνα εκτροφεα.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
ας πάρεις και μια 3η γνώμη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!!

αν θες πήγαινε και στον δικό μου κτηνίατρο! είναι στο νέο ηράκλειο και έχει μεγάλη πείρα!και φυσικά έχει αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα που τα έχω δει κιόλας!! Μιχάλης Μάντακας λέγεται θα σου πουν κι εδώ τα παιδιά κι άλλους κτηνιάτρους που ίσως είναι πιο εξειδικευμένοι οπότε διαλέγεις και παίρνεις!!

σίγουρα κάτι έχει το σκυλί απ την στιγμή που έχει τέτοια φαγούρα και κλαίει κιόλας οπότε ψάξ'το όσο μπορείς!!

σε ρωτάω που μένει και απο που την πήρες γιατί πέρασε απ το μυαλό μου και η περίπτωση τυχόν παράσιτου που ίσως κόλλησε απ την μάνα του ή απ την αυλή..αλλά για να μου λες οτι την πήρες απο εκτροφέα και οτι μένει και μαζί σου στο σπίτι μάλλον δεν θα ΄ναι αυτό!!

maskus

Member
16 Μαϊου 2010
22
6
ναι πρεπει να βρω τι εχει γιατι δεν αντεχω να την βλεπω να ξυνεται.

Δυστυχως ο κηπος με γκαζον ειδικα ειναι πολυ μεγαλη πηγη κακων επισκεπτων ...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Για δεμοδήκωση δες εδώ (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με δεδομδηκτική ψώρα)

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?7134-Demodex-%CE_%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF_%CE%B1-%CF_%CE%B5-%CF_%CE%BB%CE%BF%CF_%CF_%21&p=151319

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?t=3194&highlight=δεμοδηκωση

Ενημέρωσε και τον εκτροφέα σου γιατί αν είναι δεμοδήκωση μεταφέρεται από τη μάνα, η οποία δεν πρέπει να ξαναμπεί σε αναπαραγωγή. Τα αδέρφια της έχουν και αυτά τέτοια συμπτώματα - μπορείς να το μάθεις?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
καταρχην λεγετε δεμοδηκωση - demodex

Ενημέρωσε και τον εκτροφέα σου γιατί αν είναι δεμοδήκωση μεταφέρεται από τη μάνα, η οποία δεν πρέπει να ξαναμπεί σε αναπαραγωγή. Τα αδέρφια της έχουν και αυτά τέτοια συμπτώματα - μπορείς να το μάθεις?
μετεφερετε κατα την περιοδο του θηλασμου την 2η και 3η μερα ,καθε ειδους ζωου φιλοξενει στο δερμα το δικο του ακαρι που ανηκει στο γενος demodex ,οταν τα ακαρεα αυτα βρισκονται σε μικρο αριθμο ,η παρασιτωση της κερατινης στοιβαδας της επιδερμιδας,των θυλακων των τριχων και των σμηγματογονων αδενων θεωρειται οτι ειναι φυσιολογικη

η παθογενεια της δεμοδηκωσης εξακολουθει να μην ειναι απολυτα ξεκαθαρισμενη,τα ζωα που εχουν προσβληθει πιθανοτατα παρουσιαζουν ποικιλη σε ενταση ανοσοκαταστολη των Τ-λεμφοκυτταρων που προκαλειται απο τα ακαρεα και απηρεαζεται αμεσα απο τον αριθμο τους

στη γενικευμενη δεμοδηκωση των νεαρων σκυλων εχει διαπιστωθει οτι υπαρχει κληρονομικη προδιαθεση

αν η δεμοδηκωση ειναι εντοπισμενη ,μεχρι 5 εστιες την περιοχη του κεφαλιου,ή ειναι η δεμοδηκωση των ενηλικων, τοτε δεν τιθεται θεμα για την αναπαραγωγη ,ειναι προσωπικη αποφαση του καθε ενος, παντως δεν απαγορευεται,αν ομως ειναι γενικευμενη ή οποιαδηποτα αλλη μορφη ,τοτε αξαιρουνται απο την αναπαραγωγη μανα,πατερας και ολη η τοκετοομαδα του ζωου που εχει προσβληθει

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τι ηλικια εχει η μικρη σου ?
αλλα συμπτωματα ?
το υπολοιπο κορμακι της εχει προβλημα ή μονο στη κοιλιτσα της ?
ποια ειναι η κατασταση του τριχωματος γενικα σε ολο το σωμα της και ειδικα στις προσβεβλημενες περιοχες ?
πηγαινε σε αλλο γιατρο και ψαξε για το τι εχει η μικρη σου ,ενημερωσε τον εκτροφεα σου ,που σιγουρα μπορει να σου υποδειξει γιατρο

maskus

Member
16 Μαϊου 2010
22
6
υποτιθεται οτι εχει θεραπευτει απο την δεμοδηκωση. Απλα το ανεφερα μηπως βοηθησει καθολου.
Μιλησα με τον εκτροφεα μου και δεν εχει παρουσιασει τιποτα καποιο αλλο κουταβι.
Ξυνεται και εχει κοκκινιλες οι οποιες προερχονται απο το ξυσιμο πιθανον, οταν ειχε την ψωριαση ειχε πεσει η τριχα και ειχε και σπυρακια.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ξυνεται και εχει κοκκινιλες οι οποιες προερχονται απο το ξυσιμο πιθανον, οταν ειχε την ψωριαση ειχε πεσει η τριχα και ειχε και σπυρακια.
Η τρίχα μπορεί να πέσει και απο απλή αλλεργεία. Αν ο σκύλος συνέχεια ξύνεται και ανοίξει πληγές με πύον με το καιρό θα μολυνθεί το σημείο αυτό προκαλόντας απώλεια τρίχας.

Πολλά μπορούν να φτάινε, απο απλά παράσιτα τύπου ψύλλους και τροφική αλλεργεία μέχρι demodex και θυροειδής αδένας.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Είσαι σίγουρος ότι έχει θεραπευτεί από την δεμοδήκωση; Η διάγνωση είναι εύκολη με μικροσκοπική εξέταση ξεσμάτων.

Αντιβίωση πήρε;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να πω οτι η δεμοδηκωση δεν αντιμετωπιζεται με αμπουλες και χαπια κορτιζονης για το ξυσιμο ,οπως χαρακτηριστικα ανεφερε το μελος

εκτος θεματος demodex που μπορει να εχει η μικρη και που σιγουρα πρεπει να τσεκαριστει με βαθυ ξυσμα και αν πραγματικα υπαρχει τοτε πρεπει να αντιμετωπιστει σωστα ,εμενα μου κανει οτι αντιμετωπιζει και αλλο θεμα

σε ποιο γιατρο πηγες στη δυτικη αττικη που μενεις ? επιτρεπεται να το πεις

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σου φάνηκε περίεργο Krina ότι ο κτηνίατρος είπε πως η ψωλίαση δεν είχε σχέση με το κνησμό που ήταν απο τα πρώτα συμπτώματα?
Δυστηχώς πολλοί το κάνουν αυτό. Καλύτερα να πουν ότι είναι κάτι άλλο παρά να πουν ότι δεν έκαναν καλή διάγνωση.

maskus

Member
16 Μαϊου 2010
22
6
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να εχει ακομα ? να μην εχει θεραπευτει πληρως ?

Επισης ενα συμπτωμα ακομα ειναι οτι γλυφει τις πατουσες της και τα ποδια της. Οταν το πα αυτο και στους δυο γιατρους μου ειπαν οτι λεει μπορει να ειναι απο βαρεμαρα,τωρα πως γινεται να βαριεται ενα staff 6 μηνων που εχει μια 4μελη οικογενεια απο πανω να παιζει ολη μερα δεν το καταλαβαινω.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να εχει ακομα ? να μην εχει θεραπευτει πληρως ?
Σιγουρέψου καλύτερα μιας και η φυλή έχει προδιάθεση.

Επισης ενα συμπτωμα ακομα ειναι οτι γλυφει τις πατουσες της και τα ποδια της. Οταν το πα αυτο και στους δυο γιατρους μου ειπαν οτι λεει μπορει να ειναι απο βαρεμαρα,τωρα πως γινεται να βαριεται ενα staff 6 μηνων που εχει μια 4μελη οικογενεια απο πανω να παιζει ολη μερα δεν το καταλαβαινω.
Από βαρεμάρα δεν είναι! Μπορεί να είναι δεμοδηκτική ποδοδερματίτιδα, μυκητίαση, ή κάποια αλλη δερματοπάθεια. Συχνά παρουσιάζουν συγχρόνως πυοδερμιτιδα, για την οποία χορηγείται αντιβίωση.

Η δεμοδήκωση αντιμετωπιζεται με ιβερμεκτίνη (οχι σε collies ή σε σκυλιά με γονιδιακή μετάλλαξη MDR1).

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Επισης ενα συμπτωμα ακομα ειναι οτι γλυφει τις πατουσες της και τα ποδια της. Οταν το πα αυτο και στους δυο γιατρους μου ειπαν οτι λεει μπορει να ειναι απο βαρεμαρα
Μπα, αυτό δεν είναι βαρεμάρα. Αλλεργία είναι. Ο δικός μου το κάνει κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο. Και δεν γλύφει όλες τις πατούσες τις δύο μόνο, μια μπροστά και μια πίσω. Μετά από πολύ ψάξιμο εντόπισα το πρόβλημα σ' αυτά τα χορταράκια που τα λένε "κολλιτσίδες", είναι αυτά τα πράσινα που κολλάνε και πάνω στη γούνα και δεν βγαίνουν με τίποτα. Κάθε φορά που πατάει πάνω σε τέτοια μετά τρέχουμε....
Ο γιατρός πάντως δεν μίλησε για βαρεμάρα, μου σύστησε όμως την αλοιφή Propiogenta για τις αλλεργίες.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πανε κα παρε ενα μπουκαλακι tea tree ριξε 2-3 σταγονες σε καθε πατουσα,το υπολοιπο(3ml εχει ολο μαζι)αραιωσε το σε ενα φλυτζανι του καφε μικρο με νερο κα τριψε την κοιλιτσα του σκυλου και οπου εχει σπυρακια,επαναληψη σε 3-4 μερες.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Πανε κα παρε ενα μπουκαλακι tea tree ριξε 2-3 σταγονες σε καθε πατουσα,το υπολοιπο(3ml εχει ολο μαζι)αραιωσε το σε ενα φλυτζανι του καφε μικρο με νερο κα τριψε την κοιλιτσα του σκυλου και οπου εχει σπυρακια,επαναληψη σε 3-4 μερες.
Αυτή η συνταγή γιατί ακριβώς είναι? είναι χρήσιμο να ξέρουμε....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87