Φιλοξένησε ένα ζώο!


rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
‘Ένας καλύτερος κόσμος μέσα απ’την καλοσύνη προς τα ζώα.’

Φιλοξένησε ένα ζώο και βοήθησε να σωθεί μια ζωή.

Τι είναι η φιλοξενία; / Τι είναι ένα προσωρινό σπίτι φιλοξενίας;

Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.


Γιατί τα ζώα χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία;

Οι πιθανοί λόγοι είναι αρκετοί:

• Η φιλοξενία μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ζώου όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε κάποιο καταφύγιο.
• Για κάποια ζώα το περιβάλλον ενός καταφυγίου είναι ακατάλληλο, είτε γιατί τα τρομάζει, είτε γιατί χρειάζονται ειδική φροντίδα.
• Τα νεογέννητα ζώα που χρειάζεται να θηλάσουν ή να ταϊζονται με μπιμπερό συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία.
• Κάποια ζώα χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν από μια ασθένεια ή από κάποιο τραυματισμό πριν υιοθετηθούν.
Όποιος και αν είναι ο λόγος, τα ζώα αυτά χρειάζονται ειδική φροντίδα και αγάπη πριν μπορέσουν να υιοθετηθούν. Το να παρέχει κανείς στέγη και φροντίδα σε κάποιο ζώο για λίγες μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, μπορεί να είναι ένα ‘δώρο’ που θα σώσει τη ζωή ενός ζώου.

Μπορώ να φιλοξενήσω;

Αν θα θέλατε να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε τα ζώα, η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας ευέλικτος και ευχάριστος τρόπος για να το πετύχετε, ενώ παράλληλα προσφέρει και απίστευτη ικανοποίηση. Και αυτό γιατί:
• Είναι περισσότερο ευέλικτη από άλλες εθελοντικές εργασίες που απαιτούν την φυσική σας παρουσία κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για συγκεκριμένο αριθμό ωρών.
• Είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε την παρέα ενός κατοικιδίου, αν δεν είστε σε θέση να αναλάβετε τη μόνιμη δέσμευση που απαιτεί η υιοθεσία. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ιδανική για φοιτητές, ή ανθρώπους που συχνά μετακομίζουν.
• Σκέφτεστε να προσθέσετε στην οικογένειά σας ένα σκύλο ή μια γάτα αλλά δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε; Να ένας τρόπος να το ανακαλύψετε.

Το να ανοίξει κανείς το σπίτι του σε ένα ζώο, να το αγαπήσει, και έπειτα να το αποχωριστεί απαιτεί ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Ο ρόλος σας ως προσωρινός ανάδοχος είναι να προετοιμάσετε ένα ζώο για την υιοθεσία του και την ένταξή του σε μια μόνιμη οικογένεια.

Πόσο χρόνο απαιτεί;
Ο χρόνος που θα χρειαστεί να αφιερώσετε εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες του ζώου που θα φιλοξενήσετε. Για παράδειγμα, νεογέννητα ορφανά κουτάβια ή γατάκια πρέπει να ταϊζονται κάθε λίγες ώρες. Ένα φοβικό ζώο που χρειάζεται να κοινωνικοποιηθεί ή να εκπαιδευτεί επίσης χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Οι εθελοντές ή το σωματείο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο ζώο θα ήταν κατάλληλο για εσάς.

Τι γνώσεις/ικανότητες χρειάζονται;
Καλό θα ήταν να έχετε κάποιες γνώσεις για τη συμπεριφορά και την υγεία των ζώων συντροφιάς. Οι εθελοντές ή τα σωματεία μπορούν να σας κατατοπίσουν.

Συχνά, ανάγκη για προσωρινή φιλοξενία έχουν ζώα που χρειάζονται ειδική βοήθεια ή κάποιου είδους εκπαίδευση. Οι φοβικές γάτες, για παράδειγμα, συχνά χρειάζονται χρόνο καθώς και την ηρεμία ενός σπιτικού για να ξεκινήσουν να εμπιστεύονται. Τα σκυλιά συχνά χρειάζονται κάποια βασική εκπαίδευση για υπακοή και πειθαρχία, οπότε μαθαίνοντας κάποιες βασικές τεχνικές εκπαίδευσης, θα μπορέσετε να βοηθήσετε το σκυλάκι που θα φιλοξενήσετε να προετοιμαστεί για το νέο του σπίτι.

Επίσης, απλά με το να γνωρίσετε το ζώο, θα βοηθήσετε τους εθελοντές ή το σωματείο να μάθουν περισσότερα για τον χαρακτήρα του ζώου πριν αυτό υιοθετηθεί.

Τι άλλο απαιτείται;
Κάθε εθελοντής ή σωματείο ίσως έχει διαφορετικές πολιτικές και συγκεκριμένες απαιτήσεις, ανάλογα με το ζώο που πρόκειται να φιλοξενηθεί. Για παράδειγμα, κάποια ζώα χρειάζονται περιφραγμένους χώρους, φαρμακευτική περίθαλψη ή απομόνωση από άλλα ζώα.

Τι γίνεται με το φαγητό και την φαρμακευτική περίθαλψη;
Πολλά σωματεία και εθελοντές παρέχουν στον προσωρινό ανάδοχο τόσο την τροφή όσο και τα φάρμακα που χρειάζεται το ζώο. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να υπογράψετε ένα συμφωνητικό που θα διευκρινίζει ότι θα σας παρέχουν την τροφή και τα φάρμακα, ενώ ίσως σας ζητηθεί να απευθύνεστε σε κάποιον συγκεκριμένο κτηνίατρο για την ιατρική φροντίδα του ζώου.


Και τα δικά μου κατοικίδια;
Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς τα δικά σας κατοικίδια θα αντιδράσουν στην προσωρινή παρουσία ενός άλλου ζώου στο σπίτι. Κάποια ζώα δέχονται ευχάριστα έναν προσωρινό φίλο, ενώ βοηθούν πολύ και στην κοινωνικοποίηση του ζώου. Κάποια άλλα ζώα δυσκολεύονται να δεχτούν μια νέα παρουσία, ή μελαγχολούν όταν ο προσωρινός φίλος φεύγει. Μόνο εσείς είστε σε θέση να αξιολογήσετε τον χαρακτήρα του κατοικιδίου σας.

Για την ασφάλεια των δικών σας κατοικιδίων, αλλά και του ζώου που θα φιλοξενήσετε, είναι σημαντικό τα ζώα σας να είναι εμβολιασμένα. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ζώο που θα φιλοξενηθεί ίσως πρέπει να απομονωθεί από τα κατοικίδιά σας, είτε προσωρινά, είτε καθ’όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας. Συζητήστε με τους εθελοντές ή τα σωματεία με τα οποία συνεργάζεστε για να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο σε κάθε περίπτωση.

Θα χρειαστεί να βρω εγώ μόνιμο σπίτι για το ζώο;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εθελοντές και τα σωματεία αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την υιοθεσία του ζώου. Μπορείτε, ωστόσο, να βοηθήσετε, μιλώντας σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες για το ζώο που φιλοξενείτε. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον εθελοντή ή το σωματείο πώς ακριβώς σκοπεύει να χειριστεί την υιοθεσία του ζώου.


Και όταν έρθει η ώρα να φύγει το ζώο;
Το να αποχωριστείτε ένα ζώο που έχετε φιλοξενήσει, ακόμη και όταν έχει βρει μια καταπληκτική μόνιμη οικογένεια, μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολο. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να είναι παρόντες κατά τη μεταφορά του ζώου στο νέο του σπίτι.
Η εικόνα του ζώου στο νέο του περιβάλλον μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε ότι έχει βρει μια καταπληκτική νέα οικογένεια.

Πολλοί προσωρινοί ανάδοχοι ενημερώνονται για την πορεία του ζώου, ή βλέπουν φωτογραφίες του στο νέο του σπίτι. Το να γνωρίζετε ότι συνεισφέρατε στο να σωθεί μια ζωή και να υιοθετηθεί ένα ζώο προσφέρει απίστευτη ικανοποίηση.

Πολλές φορές, οικογένειες που φιλοξενούν προσωρινά κάποιο ζώο αποφασίζουν να το υιοθετήσουν. Γι’αυτό και τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές αναζητούν διαρκώς νέα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας!

Ναι, αλλά είναι δίκαιο για το ζώο;
Κάποιοι άνθρωποι διστάζουν να φιλοξενήσουν προσωρινά ένα ζώο, γιατί πιστεύουν πως είναι άδικο να δώσουν στέγη σε ένα ζώο, το οποίο θα δεθεί μαζί τους, και μετά να το στείλουν σε ένα καινούριο σπίτι. Μα έτσι δεν είναι σαν να εγκαταλείπεται το ζώο για δεύτερη φορά;

Όχι, κάθε άλλο! Μια προσωρινή στέγη φιλοξενίας μπορεί να σώσει τη ζωή ενός αδέσποτου ή φοβικού ζώου. Του δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τη ζωή σε ένα σπίτι, να καταλάβει πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι καλοί μαζί του, και πως υπάρχει ένα ζεστό και ασφαλές μέρος γι’αυτό.

Η προσωρινή στέγη μπορεί να προετοιμάσει ένα σκύλο ή μια γάτα για μια νέα ζωή στο μόνιμό τους σπιτι. Δυστυχώς, υπάρχουν άπειρα ζώα που έχουν ανάγκη από αυτού του είδους την προετομασία πριν βρουν ‘τους δικούς τους ανθρώπους’
 
  • Like
Reactions: Grizzly


rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!
FOSTER HOMES FOR STRAY ANIMALSΟμάδα Εργασίας του


Stray-Life.gr

Φιλοξενία είναι η παροχή προσωρινής στέγης σε ζώα, πριν αυτά υιοθετηθούν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνεισφέρει κανείς στη διάσωση άστεγων ζώων. Τα ζώα που συνήθως χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία είναι οι σκύλοι και οι γάτες, αν και ίσως υπάρξουν κάποιες σπάνιες όμως περιπτώσεις όπου κουνέλια ή πτηνά θα χρειαστούν επίσης προσωρινή στέγη.Η ιδέα της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η εξής: πολλά ζωάκια έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας αλλα δυστυχώς η προσφορά φιλοξενιών που έχουμε αν και έχει αυξηθεί δεν φτάνει για τον αριθμό των αδέσποτων που υπάρχει και έχουν ανάγκη οπότε πολλες φορές αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε κλουβάκι σε πανσιόν με χρηματικό αντίτιμο. Γιατί λοιπόν να μην δίνουμε τα χρήματα που δίνουμε σε πανσιόν σε κάποιον που ίσως έχει και μεγάλη χρηματική ανάγκη διότι μην ξεχνάμε οτι πολύς κόσμος περνάει δύσκολες ώρες οικονομικά και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι οι δυνατοί κρίκοι της κοινωνίας θα σταθούν αλληλέγγυοι στους πιο αδύνατους και αυτό είναι μια αξία που τείνει να χαθεί στις μέρες μας παρασυρμένοι μέσα στη κουλτούρα της επικράτησης του ισχυρού που ζούμε στις μέρες μας. Θα μπορούσαν λοιπόν να δηλώνουν 10 ατομα καθε φορά συμμετοχή για προσφορά 15 ευρώ το μήνα .
Tα 150 ευρώ θα πηγαίνουν σε κάποιον ο οποίος και έχει ανάγκη το ποσό και διατίθεται να φιλοξενήσει το ζωάκι για ενα μηνα. Σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνώστης περί ευζωίας του αδέσποτου το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει, είναι δηλαδή άπειρος τότε θα υπάρχει ένας "μέντορας" για κάθε 5 αναδόχους ο οποίος θα ενημερώνει και θα στηρίζει τον ανάδοχο σε όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχει και θα αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του πριν παραλάβει το ζωάκι καθώς και την υποστήριξή του σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς.

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή για Μέντορας, Αλληλέγγυος ή Ανάδοχος στο [email protected] ή τηλεφωνικα στο 6932297236
 
Last edited:


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
523
Λάρισα
rozeum
To κείμενο είναι δικό σου;
Αν όχι παρακαλούμε να βάζεις και την Πηγή της δημοσίευσης.
 


rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Ελάτε να κάνουμε πιο εύκολη τη συμμετοχή μας στις Φιλοξενίες Αλληλεγγύης

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε όλοι εδώ μια παρέα κι όλοι λίγο πολύ έχουμε τους ίδιους ρόλους : αλληλέγγυοι , μέντορες , ανάδοχοι. Άλλος είναι μέντορας σε ένα σκυλάκι, σε κάποιο άλλο αλληλέγγυος , σε άλλο ανάδοχος ή και όλα μαζί σε κάποιες περιπτώσεις.
Τα πλασματάκια είναι πολλλάααααα κι ο καθένας από εμάς ένας, με προσωπική ζωή, οικογενειακές, επαγγελματικές υποχρεώσεις και τη δύσκολη πραγματικότητα.
Το facebook τώρα τελευταία δε βοηθάει και πολύ, κολλάει, κάνει αλλαγές κτλ κτλ. Τα μηνύματά μας, όχι μόνο τα κοινά, αλλά και τα προσωπικά δεκάδες! Τα σχόλια στις αγγελίες , φωτογραφίες, σημειώσεις επίσης! Ποιος και πώς να τα πρωτοπρολάβει;

Με όλα αυτά ξεχνάμε και πελαγώνουμε, ειδικά όσοι συμμετέχουμε σε πολλά ζωάκια.

Μην περιμένουμε από τους «συντονιστές» των ομάδων μας μόνο. Έχουν πελαγώσει κι αυτοί.

Καλή κι άγια η τεχνολογία, αλλά και το χαρτί και το μολύβι, σωτήρια! Γράψτε σε πόσα πλάσματα είστε αλληλέγγυοι, ανάδοχοι, μέντορες.
Για κάθε πλάσμα δείτε πότε ξεκίνησε η φιλοξενία του, ποιος είναι ο ανάδοχος κλπ. Σημειώστε το λογαριασμό και όσα άλλα στοιχεία χρειάζεστε. Μην περιμένετε να σας γίνει υπενθύμιση. Μπορεί να γίνεται και να μην την έχετε δει , γιατί υπάρχουν παράπονα από πολλούς πως το facebook τους εξαφανίζει μηνύματα. Και το έχουμε βιώσει κι εμείς.
Όταν έρχεται η ημερομηνία που πρέπει να γίνει η κατάθεσή σας για το πλασματάκι, επικοινωνήστε να δείτε τι έχει συμβεί. Υιοθετήθηκε κλπ κλπ. Προχωρήστε στην κατάθεση κι ενημερώστε. Σημειώστε στο χαρτί σας πως έγινε και καρφιτσώστε το καταθετήριό σας.

Προωθήστε κι εσείς τα πλασματάκια για να βρουν ένα μόνιμο σπίτι.

Αν κάποιοι δε θυμάστε σε ποια πλασματάκια συμμετέχετε, άνθρωποι είμαστε , συμβαίνουν κι αυτά , ρίχτε μια ματιά εδώ : https://www.facebook.com/note.php?note_id=187532164631187

Από καρδιάς σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε στη μεγάλη παρέα μας και για όλα όσα κάνετε.

Να είστε πάντα καλά.

(Τίνα)
 
Natasa S Ka

Active Member
20 Νοεμβρίου 2013
29
6
Ζωγράφου, Αθήνα
SOS!!! Μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες σε 8 κουτάβια και της αδέσποτης μανούλας σκυλίτσας!!!!αφού απογαλακτιστούν!σε ένα μήνα περίπου!!!!έστω ένα κουτάβι ο καθένας παιδιά!!!τα έξοδα του θα είναι καλυμμένα!μόνο την φιλοξενία ζητάμε!!!!!!δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά!το καταφύγιο της περιοχής μας είναι γεμάτο!δεν μπορεί να αναλάβει άλλα περιστατικά! ΠΑΡΑΚΑΛΩ πείτε το σε όποιον νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!!
εδώ είναι το άλμπουμ τους στο facebook!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152319900846877&type=110426655_10204023207399549_5099614165935333591_n.jpg
 

AttachmentsAslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.881
Αθήνα, Φλύα
Γιάννενα SOS:
Το πέταξαν μέσα σε σακούλα στο κανάλι για να το πνίξουν


Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου ένας άντρας άκουσε το κλάμα του κουταβιού – που βλέπετε στις φωτογραφίες – το οποίο κάποιος είχε κλείσει σε σακούλα και είχε πετάξει μέσα σ’ ένα κανάλι με νερό στα Γιάννενα στην περιοχή μετά το Πέραμα προς Κρύα.
Ο άνθρωπος το έβγαλε από νερό και διαπίστωσε πως η σακούλα είχε μέσα και μια πέτρα ώστε ο πνιγμός του μωρού ζώου να είναι βέβαιος. Η Αστυνομία κλήθηκε για το συμβάν και τελικά το κουτάβι μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων (Κ.Α.Ζ.Ι.).
Όμως το συγκεκριμένο δημοτικό καταφύγιο δεν διαθέτει προσωπικό πέραν του ωραρίου λειτουργίας και αυτό το μωρό, που είναι μόλις 15 ημερών, για να επιζήσει χρειάζεται να πίνει γάλα ανά δύο ώρες!

Γι’ αυτό αναζητείται επειγόντως φιλοξενία.

Αν μπορείτε να το φιλοξενήσετε καλέστε στα τηλέφωνα: 2651361380 - 6946333001 - 6946512410.

Πηγή: Γιάννενα: Το πέταξαν μέσα σε σακούλα στο κανάλι για να το πνίξουν | www.zoosos.gr
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.568
7.706
Kαλά συγνώμη πρόκειται για θαύμα που σώθηκε το κουτάβι. Σε κανάλι μέσα σε σακούλα με πέτρα σημαίνει πήγε κατευθείαν στον πάτο..προφανώς ήταν ρηχά κι έτσι την γλύτωσε το μικράκι.

Τι κουτάβι πανέμορφο είναι αυτό! Μακάρι να βρει κάποιον να το μεγαλώσει.