Φοβαμαι μηπως εφαγε κατι

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Καλησπερα σας
Εχω ενα Yorkshire mini 1μισι χρονων που ειναι 3μισι κιλα
Εχθες χωρις να τον δουμε βγηκε στο χωλ της πολυκατοικιας μας (που ειναι σχετικα βρωμικο μερος με "μικροπράγματα" που μπορει να φαει
Εμεινε εκει κανενα μισαωρο μετά τον καταλαβαμε και μπηκε σπιτι
Σημερα ολη μερα ήταν καλα το απογευμα ομως ενω επαιζε με το κοκκαλο του το παιχνιδι, εκανε πως κανει εμετο σαν βηχας καπως και δεν εβγαλε τιποτα. Μετα απο μιαμισι ωρα περιπου ξαπλωσε και εκανε εμετο και τωρα ειναι καλα.
Εχω κατα αγχωθει φοβαμαι μηπως εφαγε τίποτα και του δημιουργησει καποιο εσωτερικο προβλημα
Σε ποσο χρονο εμφανιζεται αν εχει γινει κατι;;

Σας παρακαλω πειτε μου την αποψη σας και τι να κανω

Ευχαριστω πολυ

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλησπερα σας
Εχω ενα Yorkshire mini 1μισι χρονων που ειναι 3μισι κιλα
Εχθες χωρις να τον δουμε βγηκε στο χωλ της πολυκατοικιας μας (που ειναι σχετικα βρωμικο μερος με "μικροπράγματα" που μπορει να φαει
Εμεινε εκει κανενα μισαωρο μετά τον καταλαβαμε και μπηκε σπιτι
Σημερα ολη μερα ήταν καλα το απογευμα ομως ενω επαιζε με το κοκκαλο του το παιχνιδι, εκανε πως κανει εμετο σαν βηχας καπως και δεν εβγαλε τιποτα. Μετα απο μιαμισι ωρα περιπου ξαπλωσε και εκανε εμετο και τωρα ειναι καλα.
Εχω κατα αγχωθει φοβαμαι μηπως εφαγε τίποτα και του δημιουργησει καποιο εσωτερικο προβλημα
Σε ποσο χρονο εμφανιζεται αν εχει γινει κατι;;

Σας παρακαλω πειτε μου την αποψη σας και τι να κανω

Ευχαριστω πολυ
εχει ενεργηθει το σκυλακι σημερα;

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Ευχαριστώ για την απαντηση!

Μαλιστα ενεργηθηκε σημερα 2 φορες.
Τα ειδα ηταν κανονικα σε χρωμα.
Αν ειχε κολλήσει κατι στο λαιμο θα εβηχε συνεχως απο χθες. Συνεπως αυτο που καταπιε (αν καταπιε) θα πρεπει να ειναι στο εντερο. Οσο γθα το οτι ενεργηθηκε σημαινει πως δεν εχει φραξει το εντερο του κ οποτε ολα καλα. Παρολα αυτα ομως φυσικα κ δεν ειμαι κτηνιατρος, απλα σου λεω την αποψη μου. Αν δεις κατι διαφορετικο επικοινωνεις με τον γιατρο σας. Ορεξη εχει για φαγητι κ για παιχνιδι;

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Αν ειχε κολλήσει κατι στο λαιμο θα εβηχε συνεχως απο χθες. Συνεπως αυτο που καταπιε (αν καταπιε) θα πρεπει να ειναι στο εντερο. Οσο γθα το οτι ενεργηθηκε σημαινει πως δεν εχει φραξει το εντερο του κ οποτε ολα καλα. Παρολα αυτα ομως φυσικα κ δεν ειμαι κτηνιατρος, απλα σου λεω την αποψη μου. Αν δεις κατι διαφορετικο επικοινωνεις με τον γιατρο σας. Ορεξη εχει για φαγητι κ για παιχνιδι;
Ναι ναι εχει παιξαμε πολυ σημερα και εφαγε κανονικα απλα τωρα μετα τον εμμετο δεν ξερω να τον ταισω η οχι;

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Ναι ναι εχει παιξαμε πολυ σημερα και εφαγε κανονικα απλα τωρα μετα τον εμμετο δεν ξερω να τον ταισω η οχι;
νερο να πιει σιγουρα, αν κ με εναν εμμετο δεν θα αφυδατωθει κιολας. Για φαγητο να δωσεις βραστο κοτοπουλο για αποψε. Χωρις αλατι, σκετο. Παρακολουθησε το, αν δεις οτι αυριο δεν ενεργηθει θα χρειαστει ακτινες. Αν μπορεις επικοινωνησε με κτηνιατρο να σου δωσει καλυτερες συμβουλες. Περιμενε να δουνε κ αλλοι το θεμα σου. Υπαρχουν πολυ έμπειρα ατομα εδω που μπορουν να σε βοηθησουν περισσοτερο.

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
νερο να πιει σιγουρα, αν κ με εναν εμμετο δεν θα αφυδατωθει κιολας. Για φαγητο να δωσεις βραστο κοτοπουλο για αποψε. Χωρις αλατι, σκετο. Παρακολουθησε το, αν δεις οτι αυριο δεν ενεργηθει θα χρειαστει ακτινες. Αν μπορεις επικοινωνησε με κτηνιατρο να σου δωσει καλυτερες συμβουλες. Περιμενε να δουνε κ αλλοι το θεμα σου. Υπαρχουν πολυ έμπειρα ατομα εδω που μπορουν να σε βοηθησουν περισσοτερο.
Και παλι ευχαριστω παρα πολυ

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το κοκκαλό του είναι απο αυτά που όσο τα μασάνε μαλακώνουν και στο τέλος καταπίνουν και κομμάτια;
Αν είναι τέτοια περίπτωση, δεν είναι ό,τι καλύτερο...
Εμείς τα καταργήσαμε τελείως μετά από μεγάλη ταραχή που του προκάλεσαν και προς έκπληξή μου και η γιατρός είναι κάθετα αρνητική με αυτά, ενώ πωλούνται τόσο ευρέως...

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Το κοκκαλό του είναι απο αυτά που όσο τα μασάνε μαλακώνουν και στο τέλος καταπίνουν και κομμάτια;
Αν είναι τέτοια περίπτωση, δεν είναι ό,τι καλύτερο...
Εμείς τα καταργήσαμε τελείως μετά από μεγάλη ταραχή που του προκάλεσαν και προς έκπληξή μου και η γιατρός είναι κάθετα αρνητική με αυτά, ενώ πωλούνται τόσο ευρέως...
Οχι οχι αυτο ειναι πολυ μεγαλο συγκεκριμενα ειναι κερατο ελαφιου που μου το δωσε ο κτηνιατρος. Αυτο που με αγχωσε περισσότερο ειναι μην τυχον εφαγε κατι εχθες που βγηκε στο διαδρομο πχ καποιο ξυλο η δεν ξερω και γω τι αλλο και του δημιουργησε καποιο εσωτερικο προβλημα.. τωρα κοιμαται για σημερα ολη μερα τον κουρασα αρκετά

• Like
Reactions: zerom0

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Α οκ :)
Εχουν περάσει ήδη 3 ώρες και δεν έχει ξανακάνει εμετό έτσι;
Το ξένο σώμα καμιά φορά το βλέπουμε στον εμετό.
Δε νομίζω ότι χρειαζεται να έχεις λόγους ανησυχίας ;)
Παρακολούθησέ τον και μην τον ταίσεις κανονικά. Αφήνουμε αρκετές ώρες να περάσουν από τον εμετό πριν δώσουμε τροφή και αυτήν τη δίνουμε σε πολύ μικρές ποσότητες σταδιακά.
Αν είναι πάνω από ένας τότε αποφεύγουμε και το νερό αρχικά.
Αν τον έπαιξες έντονα και πολύ κι εκείνος ήπιε νερό ή έφαγε αμέσως μετά από παιχνίδι ή κατά τη διάρκεια, επίσης μπορεί να τα βγάλει.
Γενικά έχουν καλό αμυντικό σύστημα στο πεπτικό τους και μπορεί από μόνο του να επουλώσει αρκετές διαταραχές οι οποίες μπορούν να συμβούν και για "αστείους" λόγους.

• Like
Reactions: elinapol2

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Α οκ :)
Εχουν περάσει ήδη 3 ώρες και δεν έχει ξανακάνει εμετό έτσι;
Το ξένο σώμα καμιά φορά το βλέπουμε στον εμετό.
Δε νομίζω ότι χρειαζεται να έχεις λόγους ανησυχίας ;)
Παρακολούθησέ τον και μην τον ταίσεις κανονικά. Αφήνουμε αρκετές ώρες να περάσουν από τον εμετό πριν δώσουμε τροφή και αυτήν τη δίνουμε σε πολύ μικρές ποσότητες σταδιακά.
Αν είναι πάνω από ένας τότε αποφεύγουμε και το νερό αρχικά.
Αν τον έπαιξες έντονα και πολύ κι εκείνος ήπιε νερό ή έφαγε αμέσως μετά από παιχνίδι ή κατά τη διάρκεια, επίσης μπορεί να τα βγάλει.
Γενικά έχουν καλό αμυντικό σύστημα στο πεπτικό τους και μπορεί από μόνο του να επουλώσει αρκετές διαταραχές οι οποίες μπορούν να συμβούν και για "αστείους" λόγους.
Χιλια συγνωμη αλλα να κανω μια τελευταια ερωτηση. Αν ειχε φαει κατι μυτερο που θα του ειχε δημιουργησει προβλημα σε καποιο οργανο δεν θα εκδηλωνοταν σε ενα 24ωρο;

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Θα εκδηλωνοταν πιστεύω και πιο δραματικά. Και δε νομίζω να είχε όρεξη και για παιχνίδι από αδιαθεσία.
Ούτε όρεξη για να φάει βέβαια.
Προτείνω να ξε-αγχωθείς.
Εχω ζήσει κατάσταση άσχημη με αλλεπάληλους εμετούς που κατέληξαν να είναι αίμα κατακόκκινο και μετά κι από πίσω το ίδιο...
Το σκυλί πονούσε και ήταν καταβεβλημένο. Επειδή κατάπιε κάτι. Δύο πράγματα ενοχοποιήθηκαν. Ενα δείγμα καλλυντικής κρέμας, σε αυτά τα φακελλάκια που είναι σαν αλουμινένια (έλειπε κομμάτι) και το κόκκαλο που σου περιέγραψα πιο πάνω, το οποίο και καταβρόχθιζε με τέτοια πώρωση που κάλλιστα μπορεί να του δημιούργησε το πρόβλημα. Ηταν 7 μηνών και ούτε 3 κιλά καλά-καλά.
Γιαυτό θεωρώ ότι η δική σας περίπτωση δεν είναι ανησυχητική.

• Like
Reactions: elinapol2

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Θα εκδηλωνοταν πιστεύω και πιο δραματικά. Και δε νομίζω να είχε όρεξη και για παιχνίδι από αδιαθεσία.
Ούτε όρεξη για να φάει βέβαια.
Προτείνω να ξε-αγχωθείς.
Εχω ζήσει κατάσταση άσχημη με αλλεπάληλους εμετούς που κατέληξαν να είναι αίμα κατακόκκινο και μετά κι από πίσω το ίδιο...
Το σκυλί πονούσε και ήταν καταβεβλημένο. Επειδή κατάπιε κάτι. Δύο πράγματα ενοχοποιήθηκαν. Ενα δείγμα καλλυντικής κρέμας, σε αυτά τα φακελλάκια που είναι σαν αλουμινένια (έλειπε κομμάτι) και το κόκκαλο που σου περιέγραψα πιο πάνω, το οποίο και καταβρόχθιζε με τέτοια πώρωση που κάλλιστα μπορεί να του δημιούργησε το πρόβλημα. Ηταν 7 μηνών και ούτε 3 κιλά καλά-καλά.
Γιαυτό θεωρώ ότι η δική σας περίπτωση δεν είναι ανησυχητική.
Πραγματικα φανταζομαι τι δυσκολα πέρασες με ολο αυτο.....
Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες και την αποψη σου..

• Like

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Αστο...δεν θέλω να το θυμάμαι...
Να έχετε μια ήρεμη βραδιά και να είναι όλα καλά!
Μα κι αν δεν είναι και εξακολουθήσει να έχει ταραχές, μην πάει κατευθείαν ο νους σου στα χειρότερα, μίλα και με το γιατρό, το πιο συνηθισμένο είναι να ερεθίζουν το πεπτικό τους τρώγοντας βλακείες ;)

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Αστο...δεν θέλω να το θυμάμαι...
Να έχετε μια ήρεμη βραδιά και να είναι όλα καλά!
Μα κι αν δεν είναι και εξακολουθήσει να έχει ταραχές, μην πάει κατευθείαν ο νους σου στα χειρότερα, μίλα και με το γιατρό, το πιο συνηθισμένο είναι να ερεθίζουν το πεπτικό τους τρώγοντας βλακείες ;)
Ειλικρινα χειροτςρα και απο μωρα είναι!!! Τέτοια προσοχη και αγχος!!! Και παλι ευχαριστω πολυ! Ευχομαι και συ να μην ξανα δεις τετοια πραγματα με το δικο σου το σκυλάκι !! Καλο βραδυ!!!

• Like

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Χιλια συγνωμη αλλα να κανω μια τελευταια ερωτηση. Αν ειχε φαει κατι μυτερο που θα του ειχε δημιουργησει προβλημα σε καποιο οργανο δεν θα εκδηλωνοταν σε ενα 24ωρο;
Αν του ειχε "καρφωθει" κατι στο λαιμο θα εβηχε, αν ειχε συμβει αυτο καπου αλλου οπως προαναφερθηκε η εικονα του δεν θα ηταν καλη... Παντως το δικο μου το χαζοκουταβο, γιορκι εχω κ εγω οταν ειχε φαει κατι που δεν επρεπε (χριστουγεννιατικο δεντρο) εκανε διαρροιες για 3 μερες. Πηρε αντιβιωση καναμε διατροφη. Ενας εμμετος δεν χρειαζεται να σε τρομαζει, μην ανησυχεις!

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Αν του ειχε "καρφωθει" κατι στο λαιμο θα εβηχε, αν ειχε συμβει αυτο καπου αλλου οπως προαναφερθηκε η εικονα του δεν θα ηταν καλη... Παντως το δικο μου το χαζοκουταβο, γιορκι εχω κ εγω οταν ειχε φαει κατι που δεν επρεπε (χριστουγεννιατικο δεντρο) εκανε διαρροιες για 3 μερες. Πηρε αντιβιωση καναμε διατροφη. Ενας εμμετος δεν χρειαζεται να σε τρομαζει, μην ανησυχεις!
Καλημερα σας. Σημερα ξυπνησαμε φαγαμε ενεργηθηκε κιόλας ολα καλα. Πολυ ορεξη για παιχνιδι δεν εχει η αλήθεια ειναι αλλα πιστςυω ολα καλα.

Ευχαριστω παρα πολυ και για χθες που κοντεψα να τρελαθω!!