Φοβια μετα απο επισκεψη στον κτηνιατρο...

Babinos85

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
52
0
Καλησπερα φιλοι μου θελω να μοιραστω μαζι σας ενα συμβαν που εγινε προχθες και οδηγησε το σκυλακι μου (Samoyed 7 μηνων) σε κατασταση φοβιας και απομονωσης...Ο Rocky μου εδω και 5 μηνες που τον εχω παντα υπηρξε φιλικος με ολους-παιχνιδιαρης-συνεχως μεσα στην οικογενεια και οπου υπηρχε παρεα,με το παιχνιδι του,με την διαθεση για φαγητο,για τρεξιμο,για ολα...!!! Εδω και μια βδομαδα ο Rocky μου ξεκινησε να γλυφει επιμονα την περιοχη των γεννετικων οργανων του,με αποτελεσμα να παθει ενα ερεθισμο και να ειναι το δερματακι του κοκκινο...Αυτο με οδηγησε να τον παω στον κτηνιατρο ο οποιος τον παρακολουθει απο την αρχη...Εδω να τονισω οτι ανεξαρτητα με τον ερεθισμο και το γλειψιμο το σκυλακι ειχε ενεργεια,περπατουσε αψογα και ετρεχε κανονικοτατα...Την Δευτερα λοιπον τον παω στον Γιατρο ο οποιος μου λεει δεν ειναι κατι ανησυχητικο,απλα εχει ερεθιστει το δερμα του λογο ζεστης και μου ειπε οτι απλα χρειαζεται ενα ξυρισμα στην περιοχη αυτη,να το καθαρισουμε και να του βαλουμε αλοιφη...Ως εδω ολα καλα σκεφτομουν...Παιρνει μια ξυριστικη μηχανη λοιπον και μου ζηταει να κραταω ανασκελα το σκυλι με δεμενα τα χερια ποδια για να μην κουνιεται...Το σκυλακι εννοειται πως δεν καθοταν με αυτον τον τροπο να ξυριστει....Εκνευρισμενος λιγο ο κτηνιατρος τοτε μου λεει οτι εφοσον δεν καθεται ετσι να τον παμε μεσα,οπου τον βαζει σε ενα μεγαλο παγκο και του δενει τα ποδια με 2 λαστιχα....Εγω ειχα φαει φρικη με το ολο θεμα αλλα δεν μιλησα....Το σκυλι εξακολουθουσε να αντιδρα σε αυτο....Ετσι λοιπον μου λεει θα του κανω ηρεμιστικη ενεση οπως και εγινε....O Rocky μου μετα απο αυτο εννοειται μαστουρωθηκε και ο γιατρος με την ξυριστικη μηχανη του πηρε τις τριχες στην περιοχη των οργανων του,στην συνεχεια του εβαλε οξυζενε να καθαριστει η περιοχη και μετα μια αλοιφη την Τerramycin....Οι οδηγιες του μετα ηταν να συνεχιζω να βαζω Terramycin πρωι βραδυ συν καθημερινα να του δινω ενα χαπι Dicural 100 mg...Εφυγα απο το ιατρειο με το σκυλακι μου σχεδον ναρκωμενο και ηρθα σπιτι....Απο τοτε λοιπον μεχρι και σημερα ο Rocky μου εχει χωθει κατω απο το κρεβατι μου,δεν βγαινει ουτε για φαγητο ουτε για νερο ουτε για παιχνιδι ουτε για τιποτα...Δεν παραπονιεται ουτε για τουαλετα...,παρα μονο με το ζορι του δινω να φαει απο το χερι μου μεσα ενω εκεινο εξακολουθει να μενει κατω απο το κρεβατι....Εχει αρχισει να κλαψουριζει πραγμα που δεν ειχε κανει ποτε μεχρι τωρα...Δειχνει να μας φοβαται αλλα συγχρονως μας αναγνωριζει καπως (οχι στο σημειο που ικανοποιει εμενα) και το χειροτερο πως οταν βγαινει απο το κρεβατι το σκυλακι δειχνει να δυσκολευεται να περπατησει κυριως στα πισω ποδια.....Εγω στενοχωρηθει παρα πολυ και δεν ξερω τι να κανω....Το Dicural το παιρνει καθημερινα οκ και την Terramycin προσπαθω να του την βαζω αν και δεν συνεργαζεται καθολου....Μπορει καποιος να μου εξυγησει την συμπεριφορα του..? Γιατι φερεται ετσι..??? Τι μπορει να φταιει..??:(:(:(

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπερα σου...Τι εννοεις τι φταιει;Ολα αυτα που περιεγραψες!

Ο κουταβος φοβηθηκε απο τον κτηνιατρο και εχει τρομοκρατηθει.Βλεπει και την αλλαγη στο κορμακι του.Οταν τα κουταβια στρεσαριστουν για κατι,μπορει να ειναι 2-3 ημερες αναστατα.Το θεμα ειναι οτι δεν νομιζω να θελει να ξαναπαει στον συγκεκριμενο κτηνιατρο.

Συνεχισε την καθημερινοτητα σας,σα να μη συμβαινει τιποτα και οποτε τους βαζεις κρεμουλα και τα σχετικα,δινε του και καμια λιχουδιτσα.

Μα να τον δεσει;;;;

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μα να τον δεσει;;;;
\

Μα να τον νακρωσει????????? Για να ξυρισει μια περιοχουλα, που ετσι και αλλιος δεν εχει και τοση πολυ τριχα?????
Δεν παμε καλα!!!

Και βεβαια δεν θα καθοταν ανασκελα το σκυλακι για να ξυριστει- ξερω μονο ελαχιστα σκυλια που θα το εκαναν (και ξερω ΠΟΛΛΑΑΑΑ σκυλια). Και να του φερθει ετσι του καιμενακο ?
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!

Πες ενα μεγαλο ευχαριστω στον κτηνιατρο σου- αυτος προκαλεσε το προβλημα στον σκυλο σου!!!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αν είναι δυνατόν. Άκου εκεί "τσαντίστηκε" ο κτηνίατρος. Άκου εκεί "έδεσε" τα πόδια του σκυλιού. Αυτός δεν είναι κτηνίατρος.....βασανιστής είναι. Μην ξαναπάς τον σκύλο σου εκεί.

Οσο για τον φόβο του, μην δίνεις μεγάλη σημασία και πάνω απο όλα ΜΗΝ τον χαιδέυετε, δίνετε λιχουδιές, κλπ όταν είναι φοβισμένος και σας αποφευγει διότι θα επιβραβεύεις αυτήν την συμπεριφορά και δεν θα το ξεπεράσει ΠΟΤΕ.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όταν πριν από καιρο καναμε γενικες στην Ζηνα, οι κτηνιατροι μας (ναι δυο είναι μαζι στον ιδιο χωρο), την «ζαλισαν» με ηρεμιστικο (όχι αναισθησια). Οσο κι αν αγριευει, μιλαμε για 2,5 κιλα σκυλιτσα! Πού να ξερω κι εγω, τους αφησα με βαριά καρδια.

Στην κτηνιατρικη κλινικη της παιρνουν αιμα με συνοπτικες διαδικασιες. Μια φοιτητρια την κραταει κι ενας ειδικευομενος γιατρος της παιρνει αιμα σε δευτερολεπτα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οταν βλέπετε κτηνίατρο που φοβάται η κακομεταχειρίζεται το σκυλί σας,
πάρτε το και φύγετε μην ντρέπεστε......

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θέλει όμως λίγο προσοχή το ζήτημα.....
Δηλαδή....τι θα πει κακομεταχειρίζεται τον σκύλο;
Μπορεί να καταλάβει ο ιδιοκτήτης αν ο τάδε διαγνωστικός χειρισμός που κάνει τον σκύλο να πονέσει είναι σωστά εκτελεσμένος και η ο πόνος αυτός είναι επιθυμητό φαινόμενο;
Ή ας πούμε, αν ο σκύλος έχει ωτίτιδα, η έλξη του πτερυγίου είναι πιθανό να προκαλέσει πόνο....
Αν τον πονέσει μπορεί να πούμε ότι είναι κακός, αν του κάνει μια ηρεμιστική γιατί πρέπει να καθαρίσει κιόλας μπορεί να πούμε αν είναι δυνατόν να του κάνει ηρεμιστική....
Όλα θέλουν μέτρο, το ίδιο και οι αντιδράσεις μας!

Εντάξει, φυσικά δεν μιλάω να δεις ότι τον χτυπάει ή δεν ξέρω τι.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Υπάρχει καμμία περίπτωση να έχει μείνει καμμία παρενέργεια από την ηρεμιστική;
Αν είναι καθαρά ψυχολογικό, θα χρειαστείς αρκετό καιρό κάνοντας υπομονή για να συνέλθει.
Μην τον πιέζεις αλλά και μην τον πολυπαρακαλάς.Αστον στην ησυχία του και στο ασφαλές περιβάλλον που διάλεξε. Καλώς εχόντων θα επανέλθει από μόνος του σιγά-σιγά. Κακώς εχόντων...

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αν είναι δυνατόν!
Μα είναι απολύτως φυσιολογικό να τα έχει παίξει το κουτάβι!

Απαράδεκτη συμπεριφορά!!!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πολλά δεν καταλαβαίνω
  1. Εφόσον λέει ότι
    δεν ειναι κατι ανησυχητικο, απλα εχει ερεθιστει το δερμα του λογο ζεστης και μου ειπε οτι απλα χρειαζεται ενα ξυρισμα στην περιοχη αυτη,να το καθαρισουμε και να του βαλουμε αλοιφη
    Γιατί δίνει σε κουτάβι Dicural όταν δεν ενδείκνυεται κατά την διάρκεια της ανάπτυξης
    Contraindications
    Difloxacin and other quinolones have been shown to cause arthropathy in immature animals of most species tested, the dog being particularly sensitive to this side effect. Difloxacin is contraindicated in immature dogs during the rapid growth phase (between 2 and 8 months of age in small and medium-sized breeds, and up to 18 months of age in large and giant breeds).
  2. Γιατί ναρκώνει το ζώο για ένα απλό ξύρισμα
  3. Πως είναι δυνατόν να τσαντίζεται κτηνίατρος και ιδίως με κουτάβι που περνά την δεύτερη περίοδο φόβου
  4. Γιατί δεν έφυγες όταν ειδές ότι δεν ξέρει να χειριστεί ένα κουτάβι

Babinos85

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
52
0
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...Εννοειται οτι δεν θα ξαναπαω στον συγκεκριμενο Κτηνιατρο αλλα τωρα το τελευταιο που με νοιαζει ειναι αυτο...Αν του εχει δημιουργησει προβλημα την ζημια την εχει κανει....Δεν αντεδρασα σε οσα μου ζητησε να κανω (γνωριζωντας οτι ειναι τραβιγμενο και υπερβολικο) επειδη δεν εχω προηγουμενη εμπειρια...Σκεφτηκα γιατρος ειναι κατι παραπανω ξερει αλλα απ'οτι φαινεται μονο κτηνιατρος δεν ειναι ο συγκεκριμενος....Ο Rocky μου ωστοσο χθες ηταν λιγο καλυτερα...βγηκε ψιλοετρεξε και επαιξε μαζι μου....Το πρωι παλι σημερα ομως τα ιδια...Κατω απο το κρεβατι,δεν βγαινει εξω,ωστοσο θελει παρεα (κατι ειναι και αυτο) οταν απομακρυνομαι απο το δωματιο κλαιει οταν επιστρεφω ηρεμει...Παντως καμια διαθεση για να βγει μεχρι τωρα...Για νερο και φαγητο δεν βγηκε...Δεν τον πιεζω για την αλοιφη,δεν ξερω τι να κανω...οταν βγει θα του βαλω...Το χαπι οκ το παιρνει κανονικα....Θα δειξει.... Παντως σταματαω τα υπερβολικα χαδια και τα μπισκοτακια κτλ κτλ κτλ για να τον βγαλω εξω εφοσον θα λειτουργησει αρνητικα...Θα προσπαθησω να κρατησω πιο ουδετερη σταση και οποτε θελει να βγει θα βγει....Ελπιζω....Σας ευχαριστω πολυ και παλι...θα σας ενημερωσω για την εξελιξη του.....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mε την περιγραφη σου στο πρωτο ποστ, λεω δεν παμε καλα...:eek:
Μα να δεσει το σκυλι ανασκελα??? Παμε καλα? Πιο καλα να το ναρκωνε εξ αρχης παρα να το κανει να περασει τοσο ψυχοφθορα διαδικασια!!!

Οπως ειπες κ εσυ πιο πανω,ΜΗΝ ξαναπατησεις εκει!
Ακου εκνευριστηκε! Ξυδι Τοπ να του ελεγες!:mad:

Babinos85

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
52
0
Παιδια εχετε απολυτο δικιο...Τι να κανω που ειμαι παιδι ηρεμο και ευγενικο..??? Τελος απο εδω και περα....Θρασος θελει τελικα....Τον παω σε γιατρο για καλυτερα οχι για να μου γινει το σκυλακι ετσι....Να τον ξυρισω με δεσιματα και ηρεμιστικες ηξερα και εγω....Τον πηγα στον κτηνιατρο γιατι ακριβως υποτειθεται οτι ξερει και θα φερθει στο σκυλακι καλυτερα...Τελος για μενα ο συγκεκριμενος....Απαραδεκτος....Παιδια οπως το ακουτε μου ζητησε να τον κρατησω αναποδα κρατωντας χερια ποδια με το ζορι για να το ξυρισει και οταν του ειπα δεν γινεται το σκυλακι υποφερει μου λεει " Και τι θελεις να σου κανω?? Εγω σου λεω τι πρεπει να γινει...Πρεπει να ξυριστει απο εκει και περα πως θα το κρατησεις να το κανουμε ειναι δικο σου θεμα.." Οταν αρνηθηκα να τον κραταω και να χτυπιεται ο Rocky μου στον παγκο τον εβαλε μεσα,του εδωσε τα ποδια αλλα και παλι το σκυλι αντεδρασε και τελος του εκανε ηρεμιστικη που το μαστουρωσε τελειως....Παιδια μεχρι τωρα τα ιδια..Κατω απο το κρεβατι...Ουτε νερο ουτε φαγητο ουτε να βγει για τουαλετα....Ουφ εχω στενοχωρηθει τρελα....Δεν ξερετε τι ειναι να τον εχω παρει απο 2,5 μηνων να μην εχω κανενα προβλημα συμπεριφορας,να μην εκλαιγε ποτε ποτε, να ηταν παντα χαρουμενο και ζωηρο και τωρα να βλεπω το σκυλακι μου σε μελαγχολια και φοβο....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Υπάρχουν σκυλιά, που καλώς ή κακώς έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να τα "χειριστεί" ο κάθε κτηνίατρος. Φοβισμένα, νευρικά, κακότροπα, επιθετικά. Σίγουρα αυτές οι περιπτώσεις θα χρήζουν και ειδικής αντιμετώπισης. Δεν είμαι αρνητική σ' αυτό. Είμαι όμως κάθετη στο τι λέει και πως το λέει το κάθε πράγμα ο γιατρός. Αν έχει αγάπη για το ζωάκι μου και το δείχνει δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ομως κουβέντες και τρόποι σαν του δικού σου, είναι απαράδεκτα. Δεν του πας ένα τσουβάλι κόκκαλα να κάνει καλά. Είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...

Babinos85

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
52
0
Δεν του πας ένα τσουβάλι κόκκαλα να κάνει καλά. Είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό...
Συμφωνω απολυτα μαζι σου...Ετσι το βλεπω και εγω..Δεν ειναι παιχνιδι,ψυχουλα ειναι...Εδω εμεις που ειμαστε και ανθρωποι παμε οδοντιατρο και κανουμε διαφορα και το σκυλακι που δεν καταλαβαινει κιολας τι περιμενει να κανει...?? Να ανοιξει μονο του τα ποδια να του κανουμε αποτριχωση στο χαλαρο...?? Απαραδεκτος....!!! Ας γινει ο Rocky μου καλα και θα παω να του τα πω μια....