Φοιτήτρια με σκύλο


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Σε λίγους μήνες ξεκινάνε τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο (τμήμα περιβάλλοντος Αιγαίου) οι βάσεις δεν έχουν βγει ακόμα αλλά κατά 99,9% περνάω στην σχολή της επιλογής μου. Συνεπώς θα πρέπει να μετακομίσω στην Μυτιλήνη και αυτό σημαίνει ότι έρχεται μαζί και η Ήρα να την αφήσω πίσω δεν αποτελεί επιλογή είναι κοντά 9 χρονον και φοβάμαι ότι αν γίνει αυτό θα είναι η τελευταία φορά που θα την δω και επίσης δεν εμπιστεύομαι τους γονείς μου να την προσέχουν. Τέλος θέλω να έχω και λίγο παρέα, μόνη μου θα με. Οι ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι οι εξής: Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία ή συμβουλή που θα μπορούσε να με βοηθήσει; Άκουσα ότι βγήκε κάποιος νόμος που πλέον ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να έχεις κατοικίδιο ισχύει; Θα δυσκολευτώ να βρω διαμερίσματα αν έχω μαζί και σκύλο;
Να πω ότι δεν κάνει ζημιές γαβγίζει ελάχιστα έως καθόλου και δεν λερώνει. Επίσης είναι rottweiler
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εννοείται πως είναι εφικτό να είσαι φοιτήτρια με σκύλο. Απλά όλη σου η καθημερινότητα κανονίζεται και υπάρχει γύρω απο τον σκύλο σου. Αν κάνεις τα κουμάντα σου στα οικονομικά, μια χαρα θα είσαι. Η μόνη περίοδος που με δυσκόλευε πάντα ήταν αυτή της εξεταστικής. Δεν είχα τον χρόνο που ήθελα να αφιερώσω στο σκυλί. Αν έχεις πρόγραμμα θα τα καταφέρεις!
Ο νόμος, γενικά, υπερισχύει του καταστατικού της πολυκατοικίας. Υπάρχουν θέματα στο φόρουμ, νομίζω συζητήθηκε και πρόσφατα.
Σπίτι, στη Θεσσαλονίκη, δε δυσκολεύτηκα να βρω.
Με το καλό η νέα σου ζωή. Να το απολαύσεις, δε φαντάζεσαι ποσο γρήγορα περνάει ο καιρός. :)
 
  • Like
Reactions: Luiza


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Ο ιδιοκτητης,μιας κ ειναι ιδιοκτησια του,μπορει Φυσικά να αρνηθεί να σου νοικιασει το σπιτι του.
Καποιος αλλος θα σου πει "κ γιατι να του το αναφερεις οτι εχεις σκυλο?δε σε αναγκαζει κανείς..." προσωπικα διαφωνω,αμα θελουμε ναμαστε σωστοι κ να μην δινουμε δικαιωματα,καλο ειναι να ήμαστε ειλικρινεις εξαρχής.
Κ γω εχω σκυλο αλλα το παραδεχομαι οτι πολυ δύσκολα θα νοικιαζα σε ανθρωπο με σκυλο,γιατι ξερω ακριβως ποσοι γυφτοι κυκλοφορούν εκει εξω...
Εφοσον λοιπον βρεις ιδιοκτητη που δεν θα εχει πρόβλημα με το οτι εισαι κατοχος σκυλου,δε θα μπορει κανείς να σου πει τιποτα,αφου βαση νομου σε πολυκατοικια μπορεις να εχεις μεχρι 2 κ σε μονοκατοικια οσα γουσταρεις (εφοσον εισαι ενταξει κ στις υποχρεωσεις σου τοσο απεναντι στα ζωα σου οσο κ απεναντι στους γειτονες σου)
Γενικοτερα δε θα ειναι κ το πιο εύκολο να βρεις σπιτι,θεωρω,οχι μονο εξαιτιας του σκυλου αλλα κ επειδη πας σε νησι (τωρα τι ακριβως παιζει στην Μυτιληνη δεν το ξερω),οπου τα περισσοτερα ακινητα ειναι επενδυτικα (βλεπε rooms to let,την εκρηκτικη ανοδο του airbnb κλπ κλπ) οποτε καλο ειναι να ξεκινησεις απο νωρις το ψαξιμο.
Με το καλο σου ευχομαι!
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ημουν φοιτητρια με σκυλο και εγω. Πανεπιστημιο αιγαιου;;;; Και εγω αλλα τμημα συρου:D καταρχας δεν φανταζεσαι τι τελεια θα περασεις φοιτητρια σε νησι!! Ευχομαι ολα να σου πανε καλα και να περασεις οσο καλυτερα μπορεις! Ειμαι 28 χρονων και θελω να ξαναγυρισω στα 20 μονο και μονο για το ποσο τελεια εζησα τοτε:cry::cry: φφ συνεχιζω γιατι ειμαι και οφ και θα κλαψω.. μια χαρα τα καταφερα!! Εχω ακουσει οτι στα νησια που ειναι τα τμηματα αιγαιου, υπαρχει μεγαλη ποικιλια σπιτιων προς ενοικιαση στους φοιτητες. Εγω πιο πολυ θεμα ειχα οτι τα σπιτια ηταν παλιακα κ μεσα στην υγρασια παρα να μου πουν κατι για τ σκυλο. Αλλα και με συμφοιτητες μου με μεγαλυτερα σκυλια που τα ειχαν φερει το ιδιο.. τα περναμε και σε μαθηματα μαλιστα οπου βολευαν και ο καθηγητης ηταν ανετος πχ στουντιο κτλ. Το καλο ειναι οτι ειναι κ μεγαλο σε ηλικια αρα θα θρλει να κοιμαται αρκετα! Γενικα αμα δεν το αμελεις δεν ξεχνας τις βολτες τα πηγαινε ελα κτλ δεν βρισκω που μπορει να ειναι το προβλημα.. ισως γιατι ηταν συχνο φαινομενο σε μας.. δες απλα να βρεις καπου να μεινεις που να εισαι κοντα σε ολα με τα ποδια (και για σενα και για τ σκυλο). Αααχ καλα να περασεις..:cry::cry::cry:
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
1) Συγχαρητήρια!!! Όποιος στο φόρουμ έχει κάνει φοιτητής αυτήν την στιγμή σε ζηλεύει θανάσιμα, μαζί κι εγώ... (y)
2) Η Μυτιλήνη είναι κούκλα!!
3) Αν υπάρχει η δυνατότητα μην την πάρεις αμέσως μαζί σου την κοπέλα, να είσαι σίγουρη ότι έχεις τακτοποιηθεί πρώτα. Στη Μυτιλήνη είναι κομματάκι δύσκολο με τα σπίτια, απ' ό,τι ξέρω οι περισσότεροι προτιμούν να τα νοικιάσουν σε ΜΚΟ που πληρώνουν ό,τι τους ζητήσουν. Με όποιον μιλήσεις να λες απ' την αρχή ότι έχεις σκύλο, είτε σε ιδιοκτήτη είτε σε γραφείο, αν απευθυνθείς. Μόλις βγουν οι βάσεις και το σιγουρέψεις στείλε κάνα e-mail ή ακόμα καλύτερα κάνε κάνα τηλέφωνο...
Καλά να περάσεις!!! Τώρα αρχίζει το καλό!! ;)
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Εγω σαν φοιτητρια με σκυλο πριν 10-15 χρονια, δε δυσκολευτηκα να βρω σπιτι αλλα ζουσα σε μια πολη που ειχε γενικα αρκετα σκυλια και σιγουρα 1-2 σε καθε πολυκατοικια. Γενικα για μενα ειναι καλυτερο και σωστο να λες εξαρχης οτι εχεις σκυλο, ο οποιος θα τονιζεις ειναι μεγαλος σε ηλικια σχετικα, καλοβολος κτ.τλ Αν εμφανιστει μετα μπορεις να ζησεις στιγμες απειρου καλους και γενικα αν θελουν να σε διωξουν θα τα καταφερουν εμεσα...

Αν περασεις σε νησι οπως ειπες οκ θα εισαι τουλαχιστον σχετικα ενταξει απο αποψη μεταφορικου. Δε θα εχεις το μεγαλο βραχνα των μετακινησεων προς τη πολη σου. Στην ηπειρωτικη ελλαδα ειναι αδυνατον να πας οπουδηποτε με τετοιο σκυλο με ΜΜΜ .

Σε γενικες γραμμες ξεχνας τριημερακια, ξενυχτια ως την αλλη μερα το μεσημερι ή σκηνικα του στυλ βγηκα για ενα καφε στη Λαρισα και ξυπνησα την αλλη μερα Σαμοθρακη.

Γενικα θα προτεινα να πας αρχικα να δεις πως ειναι η κατασταση , ποσες ωρες θα λειπεις κ.τ.λ και να τον παρεις σε δευτερη φαση.

edit: ευχομαι καλη επιτυχια με σπουδες
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.635
7.745
Αν έλεγες να ξεκινήσεις τις σπουδές σου και να πάρεις και σκύλο παράλληλα θα σου έλεγα ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Έτσι όπως είναι όμως η κατάσταση βρίσκω πολύ ώριμη και σωστή την απόφαση σου. Στην Αθήνα δυσκολεύτηκα να βρω διαμέρισμα αλλά δεν ξέρω στα νησιά πως είναι...Ίσως χρειαστεί να ψάξεις παραπάνω από ότι αν δεν είχες σκύλο αλλά κάτι θα βρεις.

Καλές σπουδές και συγχαρητήρια!!!
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι προτιμότερο να αναφέρω από πριν ότι έχω σκύλο έκανα λίγη έρευνα για εύρεση διαμερίσματος και η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές μου είναι μετρημένες στα δάκτυλα και φοβάμαι μήπως καταλήξω σε καμία τρύπα με ένα δωμάτιο και ένα μπάνιο...Επίσης εσείς τι ταΐζατε; Η δικιά μου γενικά είναι αρκετά βολική με το φαγητό τρώει κυρίως μαγειρευτό φαγητό μέχρι και barf και ξηρά τροφή την οποία τείνω να αποφεύγω αλλά της δίνω της royal canin maxi adult ωστόσο είναι λίγο ακριβή και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συνεχίσω να της δίνω την ίδια...
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Θα βρεις περισσοτερες επιλογες λογικα απο κοντα, αρκει να φτασεις απο τους πρωτους. Δε τα βαζουν ολοι σε σελιδες, το αντιθετο. Επειδη δεν αγχωνονται αν θα βρουν ενοικιαστες σε μερη με φοιτητες λειτουργουν πολυ με αγγελιες στις γραμματειες, σε εφημεριδες και πανω στην εισοδο. Πρεπει να γυριζεις τις γειτονιες. Μια καλη λυση ειναι να πας διακοπες εκει αντι για αλλου, εστω 2-3 μερες, να δεις απο τωρα διαμερισματα, κρατας τα τηλ και τα κλεινεις αμεσως μολις ανακοινωθουν τα αποτελεσματα την ιδια ωρα τηλεφωνικα.

Οσο για το αν θα το πεις πριν...Εγω απεκτησα σκυλο ενω ειχα ηδη διαμερισμα. Η ιδιοκτητρια δεν ειχε θεμα αρχικα καθως ειχε και αυτη σκυλο. Μπορει να πετυχεις ομως κερατα γειτονες που για παραδειγμα να σε πρηξουν τοσο που να φυγεις για να ηρεμησεις.. Στο δευτερο σπιτι κοιταγα να ειναι γενικοτερα pet friendly πολυκατοικια ή εψαχνα μονοκατοικια φαση.
Επιπλεον παρατηρησα οτι η πρωτη επιλογη φοιτητικου σπιτιου πριν πας σε ενα μερος ειναι αποτυχια είτε λογω σπιτιου, ειτε λογω τοποθεσίας είτε λόγω ενοικιου, ειτε γιατι παιζουν συγκατοικησεις μετα κ.τ.λ, δηλαδη το 90% αλλαζει σπιτι το πρωτο χρόνο.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Συγχαρητήρια!
Όπου κι αν περάσεις καλό είναι να πας πρώτα μόνη σου να δεις τι παίζει από σπίτια, αποστάσεις σε σχέση με τη σχολή, μαγαζιά, συγκοινωνίες, κτηνιάτρους. Μην ταλαιπωρείς άδικα το ζωντανό. Άσε που την πρώτη φορά λογικά θα μείνεις σε ξενοδοχείο.
Επίσης το σωστό είναι να αναφέρεις οτι πρόκειται να έχεις και σκύλο μαζί. Αααααν ρωτήσουν λες και μέγεθος ή ράτσα. Αν δεν το πεις ίσως να έχεις πρόβλημα μετά. Καλυτερα να είσαι ειλικρινής από την αρχή!
Όσον αφορά στο φαγητό της, μπορείς να βρεις μια πιο οικονομική τροφή. Αυτό είναι το λιγότερο.

(Μένω σε νησί, στις Σπέτσες, κι όλοι θεωρούν ότι το να βρω σπίτι που να δέχονται τα σκυλιά είναι ευκολακι... γιεα ραιτ)
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και την βοήθεια, θα σας κρατάω ενήμερους.

Τέλος αυτού του μήνα η αρχές του άλλου θα πάω στο νησί να δω τι παίζει...
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Η στιγμή έφτασε το σπίτι βρέθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αρχές του επόμενου μήνα θα πάω να πάρω και την φίλη μου από την Αθήνα τσέκαρα και τους κτηνίατρους στο doggo γνώμες όμως δεν μπόρεσα να πάρω οπότε θα πρέπει να κάνω και μερικές επισκέψεις...ελπίζω να πάνε όλα καλά (θα προλάβουμε και το discover dogs)
 






Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Ερώτηση: εσείς που έχετε σκυλάκια ωραία μεγάλα μαλλιαρά που μαδανε σαν τρελά με τοις τρίχες πως τα πάτε; και γενικά δώστε κανένα cleaning tip...χαλιά στρωνετε;:coffee:
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Χαλιά;;; Είσαι ανωμαλη; :ROFLMAO::ROFLMAO: Φθηνή μοκετούλα ίδιο χρώμα με το σκύλο που καθαρίζεται εύκολα με μια απλή ηλεκτρική.
Συχνό χτένισμα, τα ρολά με τις ταινίες για τις τρίχες, σουιφερ και ηλεκτρική.... αυτααααα!! :D
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Μαλλιαρα οταν λες; Το δικο σου δεν μπορω να καταλαβω εχει την τριχα του ροτβαιλερ ας πουμε; Εμενα που ειναι μεγαλο και μαλλιαρο το καλοκαιρι εκλαιγα χαχαχα.οχι ενταξει! Με εχει σωσει το σκουπακι που ειναι σαν σκουπα ηλεκτρικη αλλα χωρις καλωδιο! Που βγαινει απο την βαση της σκουπας και γινεται σκουπακι δλδ.. γιατι το εχεις οπου θες κανεις ενα τσακ και το ξαναβαζεις βαση.. ενταξει το καλοκαιρι εκανα πολλα τσακ αλλα ειναι πολυ γρηγορο!! Μοκετα εχω παντα γιατι ο δικος μου δεν κανει να γλυστραει.. παλι με την σκουπα που σ λεω.. ή αν δω να εχει σε σημεια χτενιζω την μοκετα με ενα παλιο βουρτσακι σκυλου αυτο με τα σιδερακια το τετραγωνο:ROFLMAO: οκ γελατε αλλα εμενα με εσωσε!! Και τον σκυλο φυσικα αρκετο βουρτσισμα και φυσιμα με μπλαστερ βοηθαει..
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Μοκετούλες φτηνες για το πατωμα... Για τα επιπλα ρουχα χαρτοταινια απο την αναποδη τυλιγμενη στο χερι.....Για πλακακια swifer σκουπα κανει δουλεια ευκολα και γρηγορα.

Ακόμα καλύτερα φροντίζεις να είναι όλα ασορτί και έτσι οι τρίχες δε φαίνονται!!!! :LOL: Εγω τα εχω ολα γκρι-μαυρα να ταιριάζουν με το γκρεμλιν!

Γενικα δε μπορω να πω οτι ειμαι και της καθαριοτητας οποτε συνυπαρχουμε εγω το γκρεμλιν και οι τριχες...
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Και έχω κάτι ωραία άσπρα καλύμματα στον καναπέ...Θα πάω να εφοδιαστω και με τα υπόλοιπα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χιονίσει τρίχες φέτος τον χειμώνα...Εν το μεταξύ έχει και πιο μακρύ τρίχωμα από αλλά που έχω δει δεν ειναι ούτε πολύ μακρύ ούτε πολύ κοντό και είναι και αρκετά σκληρό δεν είναι μαλακό όπως στα χασκι πχ
 


Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Εμάς για τους καναπέδες μας έχει σώσει μια σαν σκούπα που αντί για τρίχες μπροστά έχει σφουγγάρι (Δεν πρέπει να το περιγράφω πολύ καλά μάλλον). Τη βουτάω μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και περνάω τον καναπέ. Κολλάνε όλες οι τρίχες επάνω και αφήνει και ωραία μυρωδιά.
Επίσης επειδή είχα σκυλάκι πιο παλιά που έκανε την ανάγκη του μέσα στο σπίτι, είχα διαπιστώσει ότι προϊόν γνωστής μάρκας χλωρινης που κάνει για το πλυντήριο αφαιρεί όλες τις μυρωδιές, παρόλο που η κοινή χλωρίνη δεν πάει καλά με τις μυρωδιές των ζώων.
Χαλιά δεν έχουμε στρώσει εδώ και καμιά δεκαετία.
Επίσης κάποιο παλιό σεντόνι πάνω σε έπιπλα που ανεβαίνει ο σκύλος είναι πιο εύκολο από ριχταρι κατά τη γνώμη μου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3