Φόβος, Υπερευαισθησία... ("Ανθοϊάματα Bach")

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
...Ανασφάλεια, Απομόνωση, Έλειψη ενδιαφέροντος, Υπερβολή, Απόγνωση.

Ο Dr. Bach κατέταξε τις 38 αρνητικές ψυχικές καταστάσεις (με τα αντίστοιχα 38 θεραπευτικά Ανθοϊάματα), σε επτά κύριες ομάδες, σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή, που αναφέρονται παραπάνω.

Τα ανθοϊάματα παράγονται από άνθη φυτών, θάμνων και δένδρων. Έχουν θεραπευτική δύναμη, επηρεάζουν θετικά την κατάσταση του νου μας, τις αρνητικές σκέψεις και συγκινήσεις και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ψυχής και προσωπικότητας.

Η ανθοθεραπεία του Dr. Bach βασίζεται στην αναγνώριση των ελαττωμάτων μας και την ανάπτυξη της αντίθετης αρετής, έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία και να εξαφανιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα που είναι η μοναδική αιτία της ασθένειας και ο άνθρωπος να αποκτήσει πάλι την ψυχική και σωματική του υγεία.

Η ανθοθεραπεία με τα ιάματα Bach, αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία στην Ολιστική θεαπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Δεν αντικαθιστά την καλασική ιατρική αλλά την συμπληρώνει, ενισχύοντας συμαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

Τα ανθοϊάματα Bach, στην πραγματικότητα δεν καταπολεμούν το σύμπτωμα ή την ασθένεια, αλλά θεραπεύουν την προσωπικότητα, βοηθώντας την προοδευτικά να ξεμπλοκάρει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταδιακή ίαση.

Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να θεωρούνται ως βιοκαταλύτες, ικανοί να εισχωρήσουν στο σύστημα της ενεργειακής ροής σε σταθερή ισορροπία πάνω στην οποία στηρίζεται η ζώσα ύλη. Η ισορροπία αυτού του συστήματος εγγυάται την υγεία, ενώ η ανισορροπία συμπίπτει με την ασθένεια.

Τα ανθοϊάματα δεν προκαλούν εθισμό, ούτε παρενέργειες, δεν είναι αντίδοτα κανενός φαρμάκου. Τουναντίον ενισχύουν την ίαση, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

Τα Ανθοϊάματα Bach (Bach Remedies) είναι αποστάγματα φυτών και δέντρων, δηλ. ένα φυσικό φάρμακο χωρίς τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων. Τα Ανθοϊάματα Bach χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους ΑΛΛΑ και για τα ζώα.

Το Rescue Remedy (Φάρμακο Διάσωσης) είναι το πιο γνωστό από τα ανθοϊάματα. Είναι το μίγμα πέντε διαφορετικών ανθοϊαμάτων (Cherry Plum, Clematis, Impatiens, Rock Rose και Star of Bethelem) που όλα μαζί βοηθάνε στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου ή στρεσογόνου γεγονότος. Δίνετε εξετάσεις οδήγησης, είσαστε νευρικοί εν όψει εξετάσεων, θα κάνετε μια ομιλία σε κοινό, είχατε ένα καβγά ή μια έντονη διαφωνία; Ετοιμάζεστε να πάτε το ζωάκι σας στον κτηνίατρο, πέφτουν βεγγαλικά; Αυτές αλλά και αμέτρητες άλλες είναι οι περιπτώσεις χρήσης του Rescue Remedy.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
(απόσπασμα από το βιβλίο “Bach Flower Remedies for Animals”, των Stefan Ball & Judy Howard)

Το Rescue Remedy είναι ένας συνδυασμός 5 από τα 38 ανθοϊάματα (γιατρικά):
• Star of Bethelem (αστραντία η μεγίστη)– για το σοκ
• Rock Rose (κιστός, κουνούκλα, λαδανιά) – για τρόμο και πανικό
• Cherry Plum (μυροβάλανο) – για υστερία ή απώλεια ελέγχου
• Impatiens – για ανησυχία και ταραχή, κάτι που συχνά σχετίζεται με τον πόνο
• Clematis (κληματίδα) – για αδυναμία και λιγοψυχία και συναισθήματα σαστιμάρας, αιφνιδιασμού και κατάρρευσης

Αυτός ο συνδυασμός επιλέχτηκε συγκεκριμένα από τον Dr. Bach για όλα τα είδη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, από γεγονότα που προκαλούν σοκ όπως τα ατυχήματα, μέχρι τραυματικές εμπειρίες όπως το να δεχτεί κανείς επίθεση ή να μάθει κάποια σοβαρά δυσάρεστα νέα, μέχρι τη σκέψη ενός επερχόμενου ραντεβού στον οδοντογιατρό, το να παίρνει κανείς μέρος σε εξετάσεις ή να δίνει μια συνέντευξη για δουλειά. Σε οποιαδήποτε κατάσταση κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει σοκαρισμένος και τρομαγμένος ή νευρικός στο έπακρο, το Rescue Remedy είναι το ιδανικό γιατρικό που επιφέρει ανακούφιση στο λεπτό.
Το Rescue Remedy συχνά συστήνεται για τα ζώα γιατί πολύ συχνά, υπάρχει ένα στοιχείο από μία ή περισσότερες ενδείξεις του Rescue Remedy που σχετίζονται με την ανησυχία τους. Το Rescue Remedy μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή να συνδυαστεί με ένα ή περισσότερα ανθοϊάματα, βάσει των αναγκών του κάθε ζώου. Η συνήθης μέθοδος εφαρμογής είναι από το στόμα, διαλυμένο σε νερό, όμως μπορεί να εφαρμοστεί κι εξωτερικά, αν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτή θα ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη μέθοδος αν το ζώο έχει χάσει τις αισθήσεις του ή είναι νωθρό και είναι δύσκολο να του δοθεί από το στόμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βρέξτε τα χείλη του ζώου και/ή βάλτε το Rescue Remedy στα «μαξιλαράκια» των πατουσών του, στην κοιλιά, πάνω στη μύτη και πάνω στα αυτιά. Αυτά είναι τα πιο ευαίσθητα και απαλά μέρη του σώματος και το φάρμακο θα απορροφηθεί γρήγορα από αυτές τις περιοχές.
* Το Rescue Remedy δεν προκαλεί νωθρότητα και υπνηλία.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Η στάνταρντ δοσολογία για τα ζώα βασίζεται στις στάνταρντ οδηγίες για ανθρώπους:

Α. Αν έχετε το κάθε ανθοίαμα ξεχωριστά, αδιάλυτο σε μπουκάλι, προσθέστε δυο σταγόνες από κάθε ανθοίαμα σε ένα μπουκάλι με 30ml νερό. Από αυτό το μπουκάλι που περιέχει το/α ανθοίαμα/τα διαλυμένα σε νερό (που ονομάζεται «μπουκάλι θεραπείας» πάρτε 4 σταγόνες τη φορά, τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα.
Αν έχετε έτοιμο το Rescue Remedy αδιάλυτο σε μπουκάλι, προσφθέστε 4 σταγόνες σε ένα μπουκάλι με 30ml νερό και πάρτε 4 σταγόνες τη φορά, τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα.
Αν αγοράσετε το Rescue Remedy ήδη διαλυμένο σε νερό, βάλτε στο νερό 4 σταγόνες τη φορά για 4 φορές την ημέρα.

Β. Αν προτιμάτε ή για να κουράρετε παροδικές καταστάσεις (διαθέσεις, τάσεις) και όχι βαθύτερα προβλήματα, προσθέστε τον ίδιο αριθμό σταγόνων (4) σε ένα ποτήρι νερό (για ανθρώπους) ή ένα μπωλ νερό (για γάτες, σκύλους, κλπ.) και πιείτε σε τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (π.χ. βεγγαλικά, αστραπές/βροντές, επίσκεψη στον κτηνίατρο) 3-4 σταγόνες απευθείας μέσα στο στόμα του σκύλου. Αν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν επιτευχθεί μέσα σε 10 λεπτά, επαναλάβετε τη δόση.
• Το Bach Rescue Remedy δεν προκαλεί υπνηλία και νωθρότητα.
• Τα ανθοϊάματα Bach διατίθενται από Φαρμακεία με Ομοιοπαθητικά είδη

Όταν χρησιμοποιούμε το Rescue Remedy σε ζώα, το μέγεθος του ζώου είναι αδιάφορο – η ποσότητα ανθοϊάματος που απαιτείται είναι η ίδια είτε το δίνετε σε ένα άλογο ή ένα χάμστερ. Τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα όταν υπάρχει πρόβλημα στο να βεβαιωθούμε ότι το ζώο πραγματικά παίρνει την ελάχιστη δόση – με άλλα λόγια, το ισοδύναμο 4 σταγόνων από ένα μπουκάλι θεραπείας των 30ml.
Για μικρότερου μεγέθους ζώα, εφόσον πίνουν νερό τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα, τότε, ο ευκολότερος τρόπος για να δώσετε τα ανθοϊάματα είναι να τα αναμίξετε στο μπωλ νερού και να προσθέτετε νέα ποσότητα κάθε φορά που αλλάζετε το νερό, όπως στη μέθοδο Β ανωτέρω. Ωστόσο, μερικά ζώα πηγαίνουν στο μπωλ νερού τους μόνο μια φορά την ημέρα κι έτσι, δεν θα λάβουν τα ανθοϊάματα αρκετά τακτικά. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε να ετοιμάσετε ένα μπουκάλι θεραπείας. Οι δόσεις μπορεί να δίνονται απευθείας μέσα στο στόμα από το σταγονόμετρο (προσοχή όμως, μην αφήσετε το ζώο σας να καταπιεί ή να σπάσει το γυάλινο σταγονόμετρο) ή με ένα κουτάλι. Εναλλακτικά, φτιάξτε το απαιτούμενο μίγμα σε μια κούπα νερό και μετά, δώστε το διάλυμα, ένα κουταλάκι τη φορά, τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα.
Είτε το μίγμα βρίσκεται σε μπουκάλι θεραπείας ή μια κούπα, μπορείτε, αν θέλετε, να ραντίσετε το διάλυμα ανθοϊαμάτων πάνω στο φαγητό, αρκεί το ζωάκι σας να το φάει ώστε να λάβει τη δόση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να βρέξετε τα χείλη με τα ανθοϊάματα, ή να στάξετε το διάλυμα πάνω στη μύτη, από όπου θα το γλύψει το ζώο. Τα ανθοϊάματα μπορείτε επίσης, να τα στάξετε στα μαξιλαράκια των πατουσών ή στα αυτιά – από κει είτε το ζωάκι θα τα γλύψει είτε θα τα απορροφήσει το δέρμα.

Τέλος, για «δύσκολα» ζωάκια, μπορείτε να στάξετε τις σταγόνες από ένα μπουκάλι θεραπείας πάνω σε ένα κομμάτι κρέας, ή ζαμπόν ή κάποια άλλη λιχουδιά και να το δώσετε στο ζωάκι σας. Κι εδώ, η δοσολογία είναι ίδια: 4 σταγόνες από το μπουκάλι θεραπείας, 4 φορές την ημέρα.
...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ RESCUE REMEDY ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ο σκύλος/η γάτα σας αντιμετωπίζει προβλήματα φόβου/νευρικότητας/ανησυχίας όταν ακούει βεγγαλικά ή αστραπές/βροντές και τρέχει να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι σας;
Σήμερα, τα βεγγαλικά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε πάρτυ, γιορτές, εκδηλώσεις, κλπ. και ακούγονται «εκτός προγραμματισμού». Και οι βροντές/αστραπές επίσης, δεν συμβαίνουν βάσει προγραμματισμού. Παρ' όλο που η επίσκεψη στον κτηνίατρο έχει προγραμματιστεί από εμάς, δεν σημαίνει ότι ο σκύλος μας συμφωνεί και του είναι ευχάριστο!

Τα περισσότερα ηρεμιστικά χάπια ή σε άλλες μορφές χρειάζονται 1-2 ώρες για να ενεργήσουν, γεγονός που τα καθιστά άσκοπα όταν ο θόρυβος μπορεί να συμβεί απροσδόκητα οποιαδήποτε στιγμή. Τα ηρεμιστικά επίσης, ναρκώνουν το ζώο του φέρνουν υπνηλία και νωθρότητα.

Άλλωστε, δεν μπορούμε να κρατάμε μόνιμα το ζώο μας σε τέτοια κατάσταση π.χ. όλο το χειμώνα επειδή οι βροχές είναι σύνηθες αλλά μη προγραμματισμένο γεγονός!
Από την άλλη, το Rescue Remedy είναι ένα αβλαβές φυσικό γιατρικό, που προέρχεται από αποστάγματα άγριων φυτών και δέντρων, ενεργεί άμεσα με τη λήψη του, δεν προκαλεί νωθρότητα, υπνηλία και νάρκωση στο ζώο μας και μπορούμε να το εφαρμόσουμε αμέσως όταν αρχίσει ο θόρυβος, π.χ. όταν ακουστούν οι πρώτες αστραπές/βροντές.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό στα Ανθοϊάματα Bach για να σας συμβουλεύει για το ποιο είναι κατάλληλο ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε εσείς ή το ζωάκι σας ή ρωτήστε τον Φαρμακοποιό/Ομοιπαθητικό που θα σας το προμηθεύσει.
- Παρ' όλο που τα Ανθοϊάματα Bach είναι αβλαβή, αν αμφιβάλετε ή έχετε κάποιον ενδοιασμό για τη χρήση τους ή αν το ζωάκι σας έχει κάποια αλλεργία, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, προτού τα δώσετε στο ζωάκι σας.
- Τα ανθοϊάματα Bach ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ, ούτε η λύση σε όλα τα προβλήματα, απλά, μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση μιας κατάστασης, π.χ. φόβος, νευρικότητα, ανησυχία, κ.ά.
- Προφανώς, δεν υπάρχει εγγύηση για το ότι θα έχουν αποτέλεσμα σε όλα τα σκυλιά, ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλοί ικανοποιημένοι χρήστες.

Πηγή1

Πηγή2

-------------------------------------------

Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη χρήση των συγκεκριμένων ανθοϊαμάτων στη Λώρα - ειδικά τώρα το Πάσχα που στρεσσάρεται πολύ με τα πυροτεχνήματα.
Με εξατμήσεις, βροντές, άλλους δυνατούς θορύβους γενικότερα δεν έχει θέμα, όμως με τα βεγγαλικά αγχώνεται πολύ.
Θα πάω σήμερα σε ένα φαρμακείο να ενημερωθώ περαιτέρω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στην περίπτωση μας δεν έκαναν απολύτως τίποτα.... Μην τα αγοράζεις τζάμπα, έχω ένα μπουκαλάκι κάπου, περίμενε να το βρω να στο δώσω......

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Στην περίπτωση μας δεν έκαναν απολύτως τίποτα.... Μην τα αγοράζεις τζάμπα, έχω ένα μπουκαλάκι κάπου, περίμενε να το βρω να στο δώσω......
Άλλος ένας μου είπε ότι δεν έκαναν κάτι κ στο δικό του σκύλο, ενώ έχω επίσης κ άλλα 8 παραδείγματα -που'χω δει κ live- κ είχαν αποτέλεσμα, μάλιστα αξιόλογα (σε ό,τι αφορά στα βεγγαλικά κ το στρες).
Θα το δοκιμάσω δεν έχω να χάσω κάτι - οτιδήποτε για να νιώσει ηρεμία μ' αυτά τα διαολεμένα 'μπαμ-μπουμ'. :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να ρωτήσω κάτι (που μπορεί να είναι λίγο άσχετο) αυτές οι σταγόνες κάνουν για σκυλιά που δεν μπορούν να ηρεμήσουν στο αυτοκίνητο και πολλές φορές κάνουν και εμετό?
Κι αν δεν κάνει αυτό, τι κάνει? Δραμαμίνη ας πούμε?
Ευχαριστώ :)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πού το αγοράζουν αυτό;
Στα φαρμακεία.

Να ρωτήσω κάτι (που μπορεί να είναι λίγο άσχετο) αυτές οι σταγόνες κάνουν για σκυλιά που δεν μπορούν να ηρεμήσουν στο αυτοκίνητο και πολλές φορές κάνουν και εμετό?
Κι αν δεν κάνει αυτό, τι κάνει? Δραμαμίνη ας πούμε?
Ευχαριστώ :)
Κάνει, ναι, κ αν δεν έχει αποτέλεσμα, ρωτάς τον κτηνίατρο κ σου δίνει ειδικό χαπάκι για σκύλους που αφορά στο στρες στο αυτοκίνητο (κ γι' αυτό το λόγο κάνουν κ εμετό, όχι λόγω ναυτίας).

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
προσωπικα με τον αλντο... τα δοκιμασα στο αυτοκινητο...
δεν ειχαν αποτελεσμα..
απλα με τον καιρο και χωρις κατι ιδιαιτερο εχει καλυτερευσει η κατασταση..... χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει ακομη προβλημα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Η ταπεινή δραμαμινούλα κάνει δουλειά πάντως.

Εγώ έχω γράψει για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα των ανθοιαμάτων. Η διαφορά είναι ότι σε μας, η επιστήμονας, είχε πει να τα μυρίζουμε. Οχι όλοι. Ο Σώτος. Δεν υπήρξε μία φορά που να μην στρέψει την κεφάλα αλλού. Μπορεί με σταγόνες στην γλώσσα, να κάνουν θαύματα. Κι εγώ κάπου έχω, 3-4 διαφορετικά μπουκαλάκια ανθοιάματα. Αχρησιμοποίητα. Θα ψάξω να τα βρω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το θεωρώ ένα πανάκριβο placebo που "πιάνει" σε κάποιους ανθρώπους και σκύλους λόγω της μικρής του περιεκτικότητας σε αλκοόλ (όσο πιο παρθένος ο οργανισμός, τόσο μεγαλύτερη η ανταπόκριση στο... μπράντι).

Για τα κατοικίδια υπάρχει και το alcohol free. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα - πιστεύω ότι αυτό δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο σκύλος μου λαμβάνει έστω και λίγο αλκοόλ...

Πέρα απ' αυτό όμως, (πες ότι πιάνει) δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο σκύλος μου παίρνει ένα οποιοδήποτε ηρεμιστικό. Φυτικό ξε-φυτικό KAI αυτό ηρεμιστικό είναι. Ακόμα και η θεωρητικά αθώα βαλεριάνα στα ηρεμιστικά συγκαταλέγεται και ενεργεί στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου με τις βενζοδιαζεπίνες και τα βαρβιτουρικά (εννοείται σε πολύ μικρότερο βαθμό). Το ίδιο και το χαμομήλι (σε βαθμό μη υπολογίσιμο).

Νομίζω ότι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος (για παράδειγμα τρομερή φοβία / επιθετικότητα) πρώτα εξαντλούμε τις υπόλοιπες εναλλακτικές και καταφεύγουμε στα ηρεμιστικά (τα κανονικά), όταν είμαστε ένα βήμα πριν την ευθανασία.
Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το ειχα δοκιμασει τοτε, για το αυτοκηνιτο- που ειχε τρομερο προβλημα η ΜοναΛιζα και οφειλονταν ξεκαθαρα απο φοβο ( μολις εμπαινε- ακομα και πριν ξεκινισει το αυτοκινητο εκανε τσισα, κακα, εμετο και τα σαλια ετρεχαν ποταμι) και δεν εκανε απολυτος ΤΙΠΟΤΑ!
Μαλιστα μου φαινοταν, οτι ξερνουσε χειροτερα, απο οταν δεν της εδινα τιποτα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η ταπεινή δραμαμινούλα κάνει δουλειά πάντως.

Εγώ έχω γράψει για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα των ανθοιαμάτων. Η διαφορά είναι ότι σε μας, η επιστήμονας, είχε πει να τα μυρίζουμε. Οχι όλοι. Ο Σώτος. Δεν υπήρξε μία φορά που να μην στρέψει την κεφάλα αλλού. Μπορεί με σταγόνες στην γλώσσα, να κάνουν θαύματα. Κι εγώ κάπου έχω, 3-4 διαφορετικά μπουκαλάκια ανθοιάματα. Αχρησιμοποίητα. Θα ψάξω να τα βρω.
Συγνώμη, αλλά ο Σώτος τι ακριβώς ήθελε να ξεπεράσει? Την απόρριψη της Δάφνης?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οχι ρε...ήταν πολύ προ Δάφνης...
Η θεωρία ήταν, να αντιμετωπίσουμε το μοναδικό κουσούρι που έχει στο σπίτι, να ουρλιάζει (σε απίστευτα ντεσιμπέλ) κάθε φορά που ακούει σειρήνα, συναγερμό, τηλέφωνο και λοιπούς τέτοιους ήχους του διαβόλου :twisted:
Δεν τα καταφέραμε με τα ανθοιάματα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ολα αυτα τα εναλλακτικα θεωρω λιγο πολυ οτι εχουν αποτελεσμα στον ανθρωπο διοτι βοηθά πολύ και η αυθυποβολή... ( γνωμη μου... ε...)
κατι ομως που στον σκυλο δεν μπορει να υπαρξει....
φυσικα παντα υπαρχουν και οι περιπτωσει που ..... "βοήθησε..." ( ως συνηθως επιστημονικοτατος.... :p)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Στον άνθρωπο αναμφίβολα δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα γιατί η αυθυποβολή δουλεύει και μάλιστα κραυγαλέα
Η μόνη πιθανότητα να τσεκάρεις για άνθρωπο είναι με "στατιστικό δείγμα" που αρνείται ότι έχουν αποτελεσματικότητα (έχω κάποιον στο μυαλό μου :lol: ) !!!!
Βέβαια υπάρχει πάντα μία "παγίδα" με τις ολιστικού τύπου "θεραπείες"
αλλά θα φτάσω σε αυτήν αφού πώ κάτι ακόμα

Αναφορικά στο "στατιστικό δείγμα" με σκύλους,σίγουρα αν υπάρχει αποτέλεσμα ΔΕΝ είναι από αυθυποβολή και διαβάζω πιο πάνω (και έχω και προσωπική εμπειρία με σκύλους φίλων) να ΕΧΟΥΝ αποτέλεσμα

πάμε στην παγίδα τώρα
γράφει πιο πάνω η Νατάσα (από κάποιο άρθρο προφανώς που βρήκε)
"
Η ανθοθεραπεία με τα ιάματα Bach, αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία στην Ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Δεν αντικαθιστά την κλασική ιατρική αλλά την συμπληρώνει, ενισχύοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.
"

Γενικά
δεν γίνεται πχ να περιμένεις αποτέλεσμα από την ομοιοπαθητική φερειπείν ,ενώ ταυτόχρονα πίνεις δέκα καφέδες την ημέρα-τρώς τρία βρώμικα από πεδίο του Άρεως και χτυπάς και δύο διπλά ουίσκυ σε σκυλάδικο της Εθνικής οδού.............(οκ το τράβηξα λίγο πάρα πάνω για να βγάλει και γέλιο αλλά πιάσατε το νόημα)

Το άλλο βέβαια είναι ότι (στην περίπτωση του σκύλου) δεν έχουμε "πιάσει" το ακριβές πρόβλημα του σκύλου αλλά έχουμε κάνει μία λανθασμένη υπόθεση ,πχ δεν είναι φόβος αλλά ενθουσιασμός, ή δεν είναι ναυτία αλλά φοβία και τα λοιπά

Τελικά
επειδή έχω υπάρξει μεγάλος επικριτής πολλών "ολιστικών" ή " παραδοσιακών" θεραπειών και ματζουνιών στο παρελθόν
και επειδή έχω δεί σε εμένα τεράστιες βελτιώσεις όταν είπα "θα το δοκιμάσω για να μπορώ να επικρίνω αποτελεσματικότερα"
τηρώντας όμως όλο το "τελετουργικό" και όχι προσπαθώντας να αποτύχει για να έχω να λέω (μιλάμε για επιστημονική έρευνα τώρα,όχι κομπογιαννίτικα πράγματα :lol:
τελικά κατέληξα ότι
"Αν δεν έχεις δοκιμάσει,μην μιλάς καλύτερα"

Βέβαια για να μην δώσω χώρο για παρεξηγήσεις
σίγουρα ΚΑΠΟΙΑ πράγματα που διαφεύγουν του φυσιολογικού μέτρου (εκ του παν μέτρον άριστον ) ΔΕΝ χρειάζεται να τα δοκιμάσεις για να καταλάβεις .........
Παραδείγματα? δεν χρειάζεται Π.Χ. να δοκιμάσεις ηλεκτρικό κολλάρο σε κουτάβι δύο μηνών για να διαπιστώσεις αν θα το χαντακώσεις ........... και άλλα παραδείγματα λιγότερο σχετικά με σκύλους.......

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Με λίγα λόγια λες "Εγώ πιστεύω και γνωρίζω και περιπτώσεις που έχει "δουλέψει"..."

Ε, με την πίστη δεν έχω κανένα πρόβλημα!...Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει και μάλιστα χαίρομαι όταν η πίστη του τον χαροποιεί και τον "καλύπτει".

Αρχίζω να έχω "πρόβλημα" όταν πάμε να "μπερδέψουμε" την πίστη με την επιστήμη...Εκεί χρειαζόμαστε άλλα κριτήρια που ούτε εσύ έγραψες στην παραπάνω δημοσίευση οπότε κι εγώ δεν θα "κάτσω" να αποδείξω ότι "δεν είμαι ελέφαντας".

Ξέρω κι εγώ ανθρώπους που είναι ευχαριστημένοι και συστήνουν την κρυσταλοθεραπεία, την ιριδολογία, την ενεργοθεραπεία με την οργόνη και ένα σωρό άλλες ψευδοεπιστήμες. Ακόμα και η μάνα μου όταν καμιά φορά της λέω πως με πονάει το κεφάλι μου, μου λέει "Να σε ξεματιάσω παιδί μου"..."Πες μου πρώτα που είναι τα Panadol και μετά ξεκινάς" της λέω...:)

Όπως είπα και πιο πάνω, αν για εσένα δουλεύουν...εμένα "μου περισσεύουν". Μη νομίζεις, δεν περνάω άσχημα κι εγώ που δεν πιστεύω σε παρόμοια πράγματα...Με "καλύπτει" η επιστήμη και η ιατρική.

Αν δεν έχεις αποδείξεις, μη μιλάς καλύτερα...Θα έλεγα εγώ και απόδειξη δεν είναι "Μα ο φίλος του Βασίλη είχε ένα γνωστό που έγινε καλά" ή "...και εμένα μου έκανε δουλειά"...

Ο προπάππους μου πέθανε στα 107 του και 2 πράγματα έκανε πάντα και πολύ...Κάπνιζε και έτρωγε ψωμί. Λες να είναι αυτά τα 2 το μυστικό της μακροζωίας;...:)

Αν έχεις στοιχεία για τον τρόπο που δρα η αρωματοθεραπεία, πως επηρεάζει τον οργανισμό, ποιες οι δραστικές ουσίες, πως απορροφούνται, πως παρασκευάζονται τα σκευάσματα, που στηρίζετε η θεωρία και πολλά άλλα...τα γράφεις και τα βλέπουμε. Διαφορετικά κάνουμε "κουβέντα για σάλιο" που λένε, διασκεδαστική μεν αλλά χωρίς ουσία...και μιλάμε για πίστη.

Ξαναλέω, αν εσύ πιστεύεις και είσαι ευχαριστημένος...όλα καλά. Δεν είναι ωραίος ο ρόλος του ανθρώπου που σου λέει "Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης"...Καλό είναι να τα ανακαλύπτεις μόνος σου αυτά τα πράγματα...Αν θες να τα ανακαλύψεις.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Συμφωνώ απόλυτα! Αυτού του είδους τις θεραπείες είναι περισσότερο "θρησκείες" και δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη.

Ξέχασες όμως το τρίτο μυστικό της μακροζωίας: το ποτό... και ο δικός προπάππους πέρασε τα 100 :p