Φόβος για το ανέβασμα της σκάλας

Christinaki

Member
9 Ιανουαρίου 2013
5
0
Γεια σας,

Είμαι νέο μέλος! Θα ήθελα να με συμβουλέψετε! Θέλω να μάθω τον σκύλο μου να ανεβαίνει τα σκαλιά, διότι φοβάται! Ανεβαίνει μόνο τα δύο-τρια πρώτα και δεν συνεχίζει.Τι μπορώ να κάνω;;; :D

Christinaki

Member
9 Ιανουαρίου 2013
5
0
Το σκέφτηκα, αλλά αν μετά το μάθει με τις λιχουδιές και δεν ανεβαίνει τα σκαλιά μόνο και μόνο για να φάει τη λιχουδιά;;; Αυτό φοβάμαι... :/

Christinaki

Member
9 Ιανουαρίου 2013
5
0
Είναι 1 χρόνων και 3 μηνών.
Το θέμα είναι ότι το ίδιο πρόβλημα έχει κ ο σκύλος του ξάδερφού μου.
Η σκάλα είναι σπειροειδής. Έχει σημασία;;

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Και εγώ θα φοβόμουν να ανέβω τέτοια σκάλα :).Να το παίρνεις αγκαλίτσα δεν τρέχει κάτι ?Τη σκυλάκι ειναι?

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Και η δικιά μου ενώ στις σκάλες του σπιτιού δεν έχει προβλημα ,στο καράβι που είναι σιδερένιες και έχουν κενό φοβηθηκε. Λογικό το βρίσκω. Αν είναι καθημερινότητα για εσένα οι συγκεκριμένες σκάλες χρειάζεται υπομονή και επιβράβευση για κάθε βήμα και θα το ξεπεράσει. Μην το ζορισετε γιατί θα είναι χειρότερα.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αποτομη σκαλα για καποιες ρατσες σημαινει πολυ μεγαλη καταπονηση για τις αρθρωσεις,,,

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Πλάκα κάνετε ???? Είχα ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα....

Το σπίτι μου είναι μεζονέτα και τη πρώτη μέρα που μπήκε μέσα ο 2 μηνών κούταβος πήγε καρφί στη σκάλα, η οποία είναι φαρδιά και σπειροειδής. Είναι μεγαλόσωμος και δεν είχε προβλημα.

Για να τον εμποδίσουμε να ανεβοκατεβαίνει έχουμε βάλει μπροστά την ηλεκτρική σκούπα (την οποία φοβάται), ως οδόφραγμα !!!! :confused:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δεν ειναι ολα τα κουταβια σαν το δικο σου,,, και εμενα πηδαει και σκαρφαλωνει μαντρες,,, και ανεβοκατεβαινει κερκιδες γηπεδου,,, δεν ειναι ο γενικος κανονας ομως,,,

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
Γεια σας,

Είμαι νέο μέλος! Θα ήθελα να με συμβουλέψετε! Θέλω να μάθω τον σκύλο μου να ανεβαίνει τα σκαλιά, διότι φοβάται! Ανεβαίνει μόνο τα δύο-τρια πρώτα και δεν συνεχίζει.Τι μπορώ να κάνω;;; :D

Εμένα ο δικός μου ποτέ δεν είχε τέτοι πρόβλημα όμως το ίδιο αντιμετώπιζε ένας φίλος μου καθώς είχε μετακομίσει απο μονοκατοικία σε πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ (υπάρχουν ακόμη τέτοιες , ναι)

Το θέμα ήταν οτι ο σκύλος ήταν 40kg και έμενε στον 2ο.

Οπότε με πολυ υπομονή του έβαζε λιχουδιές ανα 3-4 σκαλοπάτια, σιγά σιγά αραίωνε την ποσότητα μέχρι να τις ανεβαίνει χωρις λιχουδία. Πάντως μην τον ζορίσεις εξαρχής με την σκάλα διότι θα την αντιπαθήσει και θα καταφέρεις ακριβώς το αντίθετο.

Επίσης μπορείς να επισκευθείς κάποιο γήπεδο/θέατρο με κερκίδες και να το ξεκινήσεις σε μορφή παιχνιδιού αν θέλεις να αποφύγεις τισ λιχουδιές.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
Είναι 1 χρόνων και 3 μηνών.
Το θέμα είναι ότι το ίδιο πρόβλημα έχει κ ο σκύλος του ξάδερφού μου.
Η σκάλα είναι σπειροειδής. Έχει σημασία;;
άρα δεν είναι πια κουτάβι...αυτό ποσο καιρό γίνεται από τότε που το έχεις??
από μωρό??? κι αν ναι τι έκανες όταν δεν ανέβαινε το έπαιρνες αγκαλιά? το ντάντευες???

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Πλάκα κάνετε ???? Είχα ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα....

Το σπίτι μου είναι μεζονέτα και τη πρώτη μέρα που μπήκε μέσα ο 2 μηνών κούταβος πήγε καρφί στη σκάλα, η οποία είναι φαρδιά και σπειροειδής. Είναι μεγαλόσωμος και δεν είχε προβλημα.

Για να τον εμποδίσουμε να ανεβοκατεβαίνει έχουμε βάλει μπροστά την ηλεκτρική σκούπα (την οποία φοβάται), ως οδόφραγμα !!!! :confused:
Λες φαρδια..
Αν εχουν κ τα σκαλοπατια φαρδος οσο σπυροειδης κ να'ναι ξερει οτι εχει χωρο να πατησει!

Δεν εχει να κανει με το οτι ο σκυλος σου ειναι πιο τολμηρος αλλα με το περιθωριο που καταλαβαινει οτι εχει να χωρεσει τα ποδαρακια του κ ολα τα σκυλακια απο πολυ μικρα μεχουν το μυαλο να το καταλαβουν αυτο!

Christinaki

Member
9 Ιανουαρίου 2013
5
0
Πιστεύω πως τον φοβίζει το ύψος, διότι όταν η σκάλα είμαι στο σημείο που ξεκινάει το "μισοφέγγαρο" σταματάει. Επίσης, όταν τον παίρνω αγκαλίτσα για να ανέβουμε τα σκαλιά γραπώνεται πάνω μου και τρέμει.

Annouko
πιστεύω πως ένας επιπλέον παράγοντας είναι κ αυτός!

haviharakennel

Δε νομίζω να έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα, διότι πηδάει σα το κατσίκι από καναπέ σε καναπέ και γενικά από μικρά ύψη.

θα το δοκιμάσω αυτό, χωρίς βέβαια να το ζορίσω!!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
Επίσης, όταν τον παίρνω αγκαλίτσα για να ανέβουμε τα σκαλιά γραπώνεται πάνω μου και τρέμει.
κι εκεί κανεις το μεγάλο λάθος και επιβραβεύεις τον φόβο του!