Φόβος στο περίπατο


Fernando1976

Member
6 Μαϊου 2021
5
0
47
Γειά σας
Είμαι νέος και άπειρος από σκύλους. Πρόσφατα έχω ιοθετήσει ένα μίνι μπικλ 4 χρόνων το οποίο έχει φοβίες στους ήχους και ειδικά στους κροτους. Ενώ έβγαινε 3 φορές τη μέρα για βόλτα μετά τις κροτίδες το Πάσχα δεν θέλει καθόλου να βγει από το σπίτι. Το προσπάθησα πολύ. Μόλις βγει έξω αρχίζει να τρέμει και θέλει να μπει σπίτι. Αν τον πάρω κάπου με το αυτοκίνητο μόλις κατέβει μπαίνει κάτω από το αυτοκίνητο και αν προσπαθήσω να τον μεταφέρω λίγο μετά το σπίτι λαχανιασμενος με τραβά προς το σπίτι και δεν θέλει με τπτ να βγει ούτε για την ανάγκη του ούτε για κανένα άλλο λόγο. Έχω προσπαθήσει τα πάντα σε πάρκα σε παραλίες σε ήσυχες περιοχές... Δεν πάει βόλτα θέλει να είναι συνέχεια στο σπίτι ούτε καν στην αυλή του σπιτιού δεν θέλει να βγει
 




Fernando1976

Member
6 Μαϊου 2021
5
0
47
Όχι.... Αλλά δεν βγαίνει δλδ με το σχοινί μέχρι τη πόρτα και τραβά να μπει μέσα. Με το ζόρι τον πιάνω και τον παίρνω 15 μέτρα έξω από το σπίτι και μόλις τον αφήσω τραβά για να πάει πίσω ούτε την ανάγκη του δεν κάνει απλά τραβά και τρέχει να μπει μέσα... Μερικές φορές το πρωί μπορεί να βγει 2-3 λεπτά απλά για να κάνει την ανάγκη του και πάλι γρήγορα μέσα..
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μη τον παίρνεις αγκαλιά. Πρέπει να περπατήσει μόνο του. Δηλαδή οπως πας ξαφνικά σταματάει και....; Υποθέτω σταματάς κι εσύ και έληξε το θέμα. Λίγο παρακάλια και τα παρατάμε. Σωστά;
Θέλει υπομονή και επιμονή. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή μόνο μπροστά.
 


Fernando1976

Member
6 Μαϊου 2021
5
0
47
Δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι και αναγκάζομαι και τον πηγαίνω με το αμάξι 100 μέτρα παρακάτω και μόλις κατέβει από το αυτοκίνητο ξεκινά λαχανιασμενος και αγκομαχοντας τρεχτος και με τραβά προς το σπίτι. Τον σταματώ στο δρόμο και προσπαθώ να τον ηρεμήσω λίγο αλλά μόλις κάνω ένα βήμα προς τα μπρος ξανά ξεκινά τρέχοντας προς το σπίτι. Ούτε αλλάζει κατεύθυνση ούτε σταματά όπως παλιά να μυρίσει τα χόρτα το πεζοδρόμιο... Τπτ μόνο προς το σπίτι
 


Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
32
Αθήνα
Πωπω πραγματικά πρέπει να έπαθε μεγάλο σοκ !!!!
συνέχισε κάθε μέρα με το ζόρι να τον βγάζεις!
Βρες έναν φίλο σου που να έχει κ αυτός σκύλο, να βγαίνετε μαζί τις βόλτες μήπως πάρει παράδειγμα από τον άλλον σκύλο ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται.
Πραγματικά πρέπει ναναι πολύ δύσκολη αυτή η περίπτωση. Ίσως πρέπει να βρεις κάποιον εκπαιδευτή που να ασχολείται πιο πολύ με το θέμα της ψυχολογίας του σκύλου!!
 
  • Like
Reactions: Orjo


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πιθανόν ειμαι τυχερός αλλά όσες φορές μου έτυχε τέτοιες φοβίες σε σκυλιά, είναι υπόθεση μιας μέρας.
Φοβάται να μπει στο crate.
Φοβάται το λουρί.
Φοβάται να βγει.
Φοβάται να πατήσει γρασίδι.
Φοβάται το αμάξι.
Είναι μια ώρα υπόθεση. Μη του συμπαραστέκεσαι σαν να είναι άνθρωπος. Το κάνεις χειρότερο
 
  • Like
Reactions: Tony91


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Να πω κι εγω μια ιδέα @Fernando1976 ?? Δοκίμασε την ώρα που τρώει να βάλεις πολύ σιγά για αρχή, ήχους από κροτίδες στο κινητό από you tube. Μας είχε πει ο εκπαιδευτής να το κάνουμε με ήχους πόλης γιατί πολλά σκυλιά έχουν θέμα με μηχανάκια, φορτηγά, κόρνες κλπ..την ώρα που τρώει, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τον εκθέσεις σε φόβους του...έτσι το λεω σαν μια ιδέα μήπως και δουλέψει...
 
  • Like
Reactions: jo&zaxarias


Fernando1976

Member
6 Μαϊου 2021
5
0
47
Παιδιά σας ευχαριστώ. Έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα δεν βλέπω να πιάνει κάτι. Δεν μπορώ να βρω απαντήσεις μάλλον θα αποταθώ σε κάποιον εκπαιδευτή αν και νομίζω δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Στο σπίτι μου ούτε στην αυλή δεν βγαίνει σε άλλα σπίτια άγνωστα που πήγαμε επίσκεψη, μια χαρά βγαίνει στην αυλή προσπάθησα όσα διάβασα εδώ... Δεν δίνω χάδια είμαι αυστηρός μαζί του στο περίπατο αλλά δεν αλλάζει κάτι.
 
  • Sad
Reactions: Tony91


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Desensitization, συνέχεια. Βάλε του ένα clip με δυνατούς ήχους, κρότους κτλ. και μην αντιδράς καθόλου σε αυτό. Να είσαι ο ίδιος ήρεμος και θα ηρεμήσει και το σκυλί. Μια λάθος αντίδραση από εσένα και το σκυλί παίρνει το λάθος μήνυμα ότι οι κρότοι πρέπει να είναι κάτι από το οποίο πρέπει να προστατευόμαστε γιατί είναι κακό. Έχω μια φίλη που το σκυλί της έχει κροτοφοβία σε επίπεδο που αν σκάσεις ένα μπαλόνι θα φοβηθεί και θα κρυφτεί κάτω από τον καναπέ για ώρα. Όταν πρόκειται για καταιγίδες, κεραυνούς, δυναμιτάκια, ποτέ δεν αντιδρούσα, ποτέ. Η δικιά μου μπορεί να πεταχτεί ξαφνικά από έναν δυνατό θόρυβο αλλά θα κάτσει στην θέση της και θα πέσει πάλι για ύπνο. Μερικές φορές δεν πετάγεται καν, σαν να μην έγινε ποτέ. Εγώ κουβέντα, ήρεμη, πάντα γυρνάει να με κοιτάξει όταν κάτι της τραβάει την προσοχή, σαν reassurance. Αντίθετα, όταν πρόκειται για σεισμό, έχω μεγάλη φοβία, έτσι κάθε φορά τρομάζω και μερικές φορές φωνάζω με αποτέλεσμα να γαβγίζει και να ταράζεται όταν κάνει σεισμό πλέον. Ποιος φταίει; Εγώ. Δεν λέω εννοείται πως φταίει πάντα το πως αντιδρούν οι ιδιοκτήτες, ούτε ότι εσύ είχες 100% κάποτε μια λάθος αντίδραση που το επηρέασε αλλά νομίζω μπορείς να δεις την διαφορά στις δύο αυτές περιπτώσεις. Η δικιά μου ποτέ δεν γαβγίζει, εκτός αν υπάρχει λόγος και στην βόλτα σε άλλα σκυλιά. Δοκίμασε επίσης όταν βάζεις το clip (προσπάθησε να το κάνεις κάθε μέρα από 30 λεπτά κάθε φορά) να του δίνεις λιχουδιές ταυτόχρονα, να το συνδέει με κάτι θετικό. Όσο για την βόλτα, ηρεμία από μεριά σου, λιχουδιές λίγο πριν βγείτε και ακριβώς όταν βγείτε και κατά την διάρκεια της βόλτας, αν της παίρνει έξω, και δοκίμασε καλύτερα high value, Όπως κοτόπουλο βραστό. Ελπίζω να το ξεπέρασε αυτό το θέμα που έχει, δυστυχώς πολλά σκυλιά το αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για ένα φοβικό σκυλί οπότε είναι καλύτερα όταν βλέπεις ότι φοβάται να μην επιχειρήσεις να τον πιέσεις να βγει από οπουδήποτε κρύβεται (αν κρύβεται) και να μην αντιδράς στην αντίδραση του. Το ζήτημα είναι να δει τους κρότους ως κάτι θετικό όπως προείπα. Όταν υπάρχει κρότος, μια λιχουδιά, αν υπάρχει διάρκεια, ακόμα παραπάνω.
 
  • Like
Reactions: Aliki V.


Fernando1976

Member
6 Μαϊου 2021
5
0
47
Ευχαριστώ
Αυτό με τους κρότους το έχω διαβάσει και εγώ θα το ξεκινήσω μόλις περάσει το σιοκ και αρχίσει να βγαίνει έξω. Ήταν για 4 χρόνια σε ένα κλουβί και έχει πολλές φοβίες αφού αρχικά το πήραν σαν κυνηγόσκυλο και μάλλον δεν είχε καλές επιδόσεις με τις φοβίες του και τον άφησαν. Εδώ και 6 μήνες παλεύω να του μάθω πράγματα. Τον έμαθα να βγαίνει έξω με λουρί για περίπατο να του δίνω εντολές να κάτσει και να ακούει τον έχω μάθει με μεγάλη δυσκολία να τρώει τη ξηρά τροφή ξέρω ότι θέλει χρόνο αλλά το τελευταίο με τις κροτίδες τον έχει πάρει πολύ πίσω. Έβγαινε 3 φορές τη μέρα για βόλτα και ήταν χαρούμενος. Τώρα βγαίνει μέχρι τη πόρτα και αν τον πάρω με το ζόρι ούτε λιχουδιά τρώει ούτε κοτόπουλο βραστό θέλει.... Τπτ. Μόνο να μπει σπίτι. Θα τον βγάζω με το ζόρι και ελπίζω σιγά σιγά να το ξεπεράσει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3