Φύλακας και husky γινεται;


παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Γεια σας
Αρχικά να πω ότι γνωρίζω ότι τα husky δεν είναι φυλακές αλλά το ερώτημα μου δεν είναι αυτό! Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις ένα σκύλο που όταν χρειαστεί όταν σε πλησιάσει κάποιος στο δρόμο κτλ να δείξει ότι με προστατεύει! Όχι για την χρήση του φύλακα αλλά ότι θα ξέρεις ότι θα είναι εκεί και δεν θα κάνει τα γλυκά μάτια στον κλέφτη στον διαρρήκτη! Αυτό θέλω να ξέρω ότι όταν χρειαστώ βοήθεια ή ακόμα και τον φόβο που μπορεί να προκαλέσει ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια να την έχω!
Σας ευχαριστώ πολύ

Ή λόγω του φιλικού χαρακτήρα του ζητάω πολλά και με συμβουλευτε να στραφώ σε άλλη ρατσα;
 
Last edited by a moderator:


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Αυτό που θες λέγετε σωματοφύλαξη και όχι φύλαξη. Μπορεί αλλά θέλει εκπαίδευση. Χωρίς εκπαίδευση κανείς σκύλος δεν μπορεί να κάνει τπτ σωστά.
Γενικά τα σκυλιά που είναι πολύ καλά στο να σταματήσουν κάποιον θέλουν και επιδέξιους χειριστές. Προσωπικά εγώ αν ήθελα κάποιο σκύλο δίπλα μου για τέτοια κατάσταση θα έπερνα η rotty η mastino napolitano, αλλά για κάποιον που δεν μπορεί - ξέρει να χειριστεί αυτά τα σκυλιά θα έχει πολλά προβλήματα μαζί τους.

Μια μέση λύση σε όλα είναι ο Γερμανικός, έξυπνος, φιλικός, δυνατός, σε όλα καλός είναι και αν δουλευτεί σωστά τα κάνει όλα και συμφέρει.
 
  • Like
Reactions: mariatheo


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σε συμβουλεύω να σκεφτείς τί πραγματικά θέλεις από ένα σκύλο (φύλακα στην προκειμένη εφόσον λες ότι είναι σημαντικό για σένα). Στη συνέχεια σκέψου πώς νομίζεις ότι θα είναι η ζωή σου με αυτόν. Μετά κάνε μια λεπτομερή αναζήτηση στο φόρουμ, για να πάρεις μια ιδέα πώς θα είναι η ζωή σου μ' έναν τέτοιο σκύλο και αν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Αν εξακολουθήσεις να επιθυμείς ένα σκύλο-φύλακα, ξεκίνα να ψάχνεις για σωστή φυλή, σωστό εκτροφέα, σωστό εκπαιδευτή, και ταυτόχρονα μάθε πώς θα γίνεις εσύ ο σωστός ιδιοκτήτης.

(Με αφορμή το ποστ σου πάντως, αναρωτιέμαι φωναχτά: Η προστασία τείνει να γίνει προαπαιτούμενο σ' ένα σκύλο; Είναι σημεία των καιρών; Φταίει η τηλεόραση; Είναι απλά ιδέα μου; )
 


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Όλοι θέλουν τον σκύλο φύλακα αλλά δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς μπορεί να κάνει.
Μάλλον έχουν στο νου τους ότι μπαίνουν καμιά δεκαριά άτομα μέσα στο σπίτι και ο σκύλος μας μετατρέπετε σε



και τους αδειάζει όλους.
 
  • Like
Reactions: Berna


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πιστεύω πως τα περισσότερα σκυλια οταν διαισθάνονται οτι ο ιδιοκτητης φοβάται/αγχώνεται/δε νιώθει άνετα θα αντιδράσουν κάπως. Αυτό το "κάπως" ποικίλει απο σκυλο σε σκυλο. (Γάβγισμα, έντονη "παρακολουθηση" αυτού που σε πλησιάζει με αμφίβολα αποτελέσματα οταν φτάσει σε απόσταση που μπορεί να προσεγγίσει ο σκύλος ή ακομα και κατι που εσυ θα καταλάβεις οτι το σκυλί δε νιώθει άνετα αλλα ίσως να μην ειναι και ιδιαίτερα "αποτρεπτικό" για αυτόν που θέλει να σε πλησιάσει).

Το θεμα, για μένα, ειναι το εξής... Γιατι να "σπάσεις" εναν σκυλο που απο τη φύση του δε "το χει" με τη φυλαξη/σωματοφυλακη; Γενικα, να ξερεις πως τα σκυλια λειτουργούν αποτρεπτικά αλλα μονο για "ερασιτέχνες", αν θέλει καποιος να μπει συγκεκριμένα στο σπίτι σου, θα μπει. Αν θέλει να μπει γενικα καπου για να κλέψει θα επιλέξει τους διπλανούς που δεν εχουν σκυλο.

Η γνώμη μου: εφόσον εχεις τη δυνατότητα και άπειρες πηγες πληροφόρησης, πήγαινε σε κατι που να καλύπτει τις ανάγκες σου αλλα δώσε μεγάλη σημασία σε αυτα που σου έγραψε παραπανω η @sis . Το να εχεις στα χέρια σου εναν σκυλο-φύλακα(πόση ανάλυση χωράει αυτος ο όρος...) δεν ειναι παίξε γελασε.
 


παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Να δεν μιλάω για φύλακα απλά να αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και είτε να γαβγίσει είτε να αγριέψει λίγο! Και αυτό μου αρέσει με αυτή τη ρατσα παρόλο το μέγεθος και την εντυπωσιακή εμφάνιση παραμένει ένα πολύ φιλικό σκυλί! Δεν περιμένω Δηλαδή να με σώσει αλλά να δείξει ότι καταλαβαίνει ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο και να αντίδραση έστω και με τον πιο απλό τρόπο
 


Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
47
Νίκαια
Και αυτό μου αρέσει με αυτή τη ρατσα παρόλο το μέγεθος ...
Παντελή, έχεις δει από κοντά τυπικό καθαρόαιμο δείγμα της φυλής; Δεν λες ότι έχει και μέγεθος.

Όσον αφορά φύλαξη/σωματοφυλακή, το πολύ πολύ να κάνει το "συναγερμό" με τις μελωδικές κραυγές που θα βγάζει, χαιρετώντας τον κλέφτη στο σπίτι. Και δεν είναι και όλα τα δείγματα τόσο vocal.
 
  • Like
Reactions: Orilis


παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Δεν μιλάω να έχει δυνατότητα να φυλάει το σπίτι αλλά ξέρω γη όταν τοβγαζεις βόλτα μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και να κάνει το οτιδήποτε;
 




κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
33
φιλε μου εγω εχω χασκι.βεβαια ειναι μικρη ακομα βεβαια ( 8 μηνων και κατι)αλλα κανει τα γλυκα ματακια σε ολους) ,δεν νομιζω οτι θα εμποδισει ενα κλεφτη παντος .Το πολλη πολλη να του ανιξει την πορτα να πιουν και κανα καφε :p Aλλα πιστευω πως ολα τα σκυλια αν συμβει κατι στον ηδιοκτητη τους σιγουρα θα αντιδρασουν με καποιο τροπο.καποια λιγοτερο καποια περισσοτερο.
 
  • Like
Reactions: Ektorakos<3


παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Να σου ζήσει η μικρη
Δηλαδή όταν την πας βόλτα δεν έχεις δει να αντιδρά διαφορετικά όταν σε πλησιάζει κάποιος ή γενικά να είναι πιο επιφυλακτική;Όχι τρομερά πράγματα απλά και Αυτό το λίγο σε ανακουφίζει λίγο!τουλάχιστον εμένα
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να σου ζήσει η μικρη
Δηλαδή όταν την πας βόλτα δεν έχεις δει να αντιδρά διαφορετικά όταν σε πλησιάζει κάποιος ή γενικά να είναι πιο επιφυλακτική;Όχι τρομερά πράγματα απλά και Αυτό το λίγο σε ανακουφίζει λίγο!τουλάχιστον εμένα
Αυτό που περιγράφεις δεν ειναι θέμα φυλής, αλλά δεσίματος με τον ιδιοκτήτη... πχ αν πλησιάσεις εμένα άτσαλα, ε θα ακούσει όλο το τετράγωνο τη μικρή... Δεν σε ανακουφίζει, γιατί ειναι εν δυνάμει πρόβλημα. Αν θες σκυλί καχύποπτο γενικά με τους ξένους, πρέπει να μάθεις να το χειρίζεσαι αναλόγως. Δεν μπορείς να έχεις πχ σκυλί που ειναι καχύποπτο και να ερθει πιτσιρίκι να το χαϊδέψει...
 






παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Πχ τα Rottweiler Δεν είναι έτσι, δηλαδή από το μια θα σε προστατέψουν αλλά θα είναι και φιλικά;κάτι αντίστοιχο στα χασκυ από ότι κατάλαβα από αυτά που μου λέτε Δεν υπάρχει σωστά;

Τα ακιτα νομίζω είναι καχύποπτα και προστατευτικά σωστά;
 
Last edited by a moderator:




παντελής123

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2016
47
8
27
Ψάχνω έναν σκύλο σαν το χασκυ καθώς έχω ψάξει αρκετά για αυτή τη ρατσα αλλά βλέποντας και άλλες μου άρεσε πολύ ο σκύλος μου να μπορεί να με προστατέψει έστω και στο ελάχιστο για αυτό άρχισα να ψάχνω για τα ακιτα και τα ροτβαιλερ που πληρούν και αυτές τις προϋποθέσεις!

Και για αυτό ρωτάω να μάθω πληροφορίες για της ράτσας που ενδιαφέρομαι και τελικά να καταλήξω σε αυτή που μου ταιριάζει καλύτερα είτε μπορεί να με προστατέψει είτε όχι! Δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό αλλά είναι κάτι που αν το έχει ο σκύλο σου νιώθεις καλα
 
Last edited by a moderator:




Ektorakos<3

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2015
84
78
Εμένα ο δικός που δεν είναι και θηρίο (2.5 κιλά με το ζόρι) άμα με πλησιάσει κάτι ύποπτο η κάποιος να έρχεται απότομα απάνω μου:
1) θα γρυλίζει και θα μπει μπροστά μου
2) θα γαβγίσει σαν να μην υπάρχει αύριο.
3) δεν θα σταματήσει να γαβγίζει και θα είναι πάντα μπροστά μου μέχρι να του πω Έκτορα ηρέμησε.


Όπως κατάλαβες μας ακούει όλος ο κόσμος.:oops:

Άρα κάθε σκυλί άμα δεθεί με το αφεντικό του θα δώσει και την ψυχή του για να σώσει και να προστατέψει το αφεντικό του. (y)

Ανεξάρτητα πόσο μεγάλο είναι τι ράτσα είναι τι φύλλο είναι κτλ.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@Ektorakos<3 το "άρα" από που βγαίνει? Μόνο από το παράδειγμα με τον Έκτορά σου? Αφού το κάνει ο δικός σου το κάνουν όλα? Εξαρτάται το σκύλο. Κάθε φορά. Υπάρχουν σκυλιά που όσο δεμένα κι αν είναι με τους ανθρώπους τους, θα κάνουν χαρούλες στους περισσότερους ξένους.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf