Φύλαξη;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Τον τελευταίο καιρό ο δούκας γερμανικό ποιμενικο 11,5 μηνών αρέσκεται να στήνεται έξω από την είσοδο του σπιτιού .το κάνει όταν λείπω από το σπίτι ,με περιμένει ,αλλα τις τελευταίες μέρες το κάνει και όταν είμαι .κυριως το κάνει όταν φεύγουν επισκέπτες από το σπίτι η όταν ακούει θορύβους πχ στη ταράτσα.αυτη τη στιγμή είναι έξω μια ώρα ,τον κοιτάζω περιστασιακά από τό ματάκι της πόρτας. Η ερώτηση μου είναι αν σας εχει τύχει αυτή η συμπεριφορά και τι να κάνω.θα μπορούσα να τον τράβηξω με το ζόρι μέσα αλλα πρέπει;επίσης στη σημερινή βόλτα που συναντήσαμε πάλι τον φιντέλ που έχουν μαλωσει μπήκε μπροστά μου και του γρύλισε σαν δράκος, φοβήθηκα...ευτυχώς υπάκουσε στο ήσυχα ,τον μάζεψα και έφυγα.τώρα άρχισα για τα καλά να αντιλαμβάνομαι ότι ο σκύλος θέλει προσοχή στο χειρισμό και επαγρύπνηση.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Που να τη μυρίσει; Ιδιόκτητο είναι το σπίτι.ειμαι στο δεύτερο όροφο ,δε μπορεί να κατέβει κάτω γιατί εχω πόρτα ασφαλείας στο πλάτύσκαλο και κυρίως στα δίπλα σπίτια εχει μόνο δυο αρσενικά.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Aν υπαρχει θηλυκια σε οιστρο σε ακτινα ακομα και σε 1-9χλμ. αυτος την μυριζει.Μην εκπλαγεις αν πηδηξει κιολας απ'το 2ο οροφο αν η μυρωδια ειναι πολυ κοντα και τον ''τρελανει''.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αντιλαμβάνεσαι σωστά...ο εκπαιδευτής σου τι λέει? Εξαλλου ο μικρός δεν είναι πια κουτάβι και δοκιμάζει τις δυνάμεις του ...Τώρα θέλει προσοχή για να τον κατευθύνεις σωστά στο να χρησιμοποιήσει τα ένστικτά του στη σωστή κατεύθυνση...

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
maxinikol να χαίρεσε που το κάνει αυτό.Ο ΓΠ έχει πάντα έμφυτο τη φύλαξη απλός μεγάλωσε και του βγαίνει αρκετά.Μίλα με τον εκπαιδευτή σου κάνε εκπαίδευση φύλαξης και θα γίνει εργαλείο :)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο εκπαιδευτής μας όλο το πρωινό ήταν σε ηχνηλασια.θα τον πάρω τηλέφωνο πάλι αργότερα.με είχαν ενημερώσει οτι εχει ανεπτυγμένο το ένστικτο φύλαξης αλλα τότε δεν επεκταθηκαμε σε λεπτομέρειες αφού είχα επικεντρωθεί στη βασική υπακοή.το σίγουρο είναι οτι πρέπει να να μάθω πως να του συμπεριφερθω χωρίς να κάνω λάθη που θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του η γίνει επικίνδυνος.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μίλησα με τον εκπαιδευτή και θα πάω από εκεί τον δουκα να μιλήσουμε και για το bh γιατί άλλαξε πάλι το όριο ηλικίας για συμμετοχή.εγινε στους 12 μήνες. Σε μια σύντομη κουβέντα μου είπε οτι είναι φύλαξη και να μη τον αφήνω έξω από τη πόρτα. Τελείωσε η σύντομη καριέρα του ως πορτιερης !!