Χάσαμε δυο δόντια

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Το Σάββατο που ξεκινήσαμε για ποδηλατάδα, έβαλα το Φοίβο στο καλάθι και πριν ξεκινήσουμε και προλάβω να τον ασφαλίσω φοβήθηκε και πηδηξε και έσκασε με τα μπροστινα ποδαράκια του και τη μουσουδίτσα του,
Αφού τον είδαμε πως σηκώθηκε, κοιταξα και μουσούδα δοντάκια και είδα πως δεν είχε πληγωθεί πουθενά συνεχίσαμε. Στο δρόμο είχε έντονη σιελόροια και γυρίσαμε, δεν ξέρω αν ήταν από άγχος ή από το χτύπημα.
Σήμερα βλέπω πως του λείπουν τα δυο κάτω μπροστινά δοντάκια και έχει στη θέση τους από μια κουκιδίτσα αίμα. Πέφτουν αυτή την εποχή τα δόντια, είναι από το χτύπημα ή και τα δύο?
Υπάρχει περίπτωση να έχει επίπτωση στα καινούργια του δόντια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΑΝ ήταν από το χτύπημα, έστω κι αν απλά κουνήθηκαν, πιστεύω ότι θα έβλεπες αίμα και τότε στην βόλτα!
Είναι πάντως και σε ηλικία που αρχίζει να αλλάζει και δοντάκια!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Παλι καλα να λες!Ειναι τα πρωτα δοντακια!

Γιατι τον εβαλες στο καλαθακι και οχι πηγαινει ποδαρατος?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αλλάζει δόντια αλλά ίσως να βγήκαν λίγο νωρίτερα λόγω πεσίματος...αν έχει πρόβλημα μετά...να βάλετε σιδεράκια :lol:

το μόνο που πρέπει να έχεις το νού σου με τα δοντια του είναι να μην παίζετε πάρα πολύ και πολύ έντονα αυτό το διελκυνστίδα
και
όταν αλλάξει δόντια,μήπως κάποιο απο τα παλιά δεν πέφτει μόνο του.(το είχε η Αργώ,είχε για λίγο καιρό 5 κυνόδοντες...)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Δε μπορεί να πάει ποδαράτος γιατί είναι μικρούλης ανεκπαίδευτος και κάνουμε γύρω στα 10χλμ πήγαινε έλα.

δεν παίζουμε καθόλου διελκυνστίδα, δεν το επιτρέπω γιατί είναι λίγο έντονος σα χαρακτήρας και δε θέλω να μου αγριεύει. Και το λουρί που δάγκωνε τώρα δεν το κάνει

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις γιατί αγχώθηκα με τα δόντια του:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Είμαστε σίγουροι ότι το γρύλλισμα είναι παντα ένδειξη απειλητική?
Μήπως είναι απλά ένδειξη έντασης?

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για τίποτα δεν είμαι σίγουρη καθότι άσχετη, έχουν μια έντονη σχέση με τη μικρή μου κόρη και μερικές φορές ανησυχώ, όμως στο θέμα του λουριού ξεκίναγε παίζοντας το τράβηγμα και μετά άρχιζε να γρυλλίζει και να το τραβάει και μια μέρα που είχαμε πάει βόλτα όπως είχε καθίσει στο χορτάρι άρχισε ένα πολύ έντονο παιχνίδι με το λουρί γρύλλιζε και σούφρωνε το πάνω μουσούδι του και τότε είπα πως δε θα του επιτρέψω πάλι να πιάσει έτσι το λουρί και όποτε πήγαινε να το κάνει το κρατούσα τόσο κοντό ωστε να μη μπορεί να γυρίσει και να το πιάσει και το έκοψε και σταμάτησε να ξαπλαρώνει και στη βόλτα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά κι έχω κι ένα άγχος αλλά το συγκεκριμένο είχε αποτέλεσμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
α ναι ...δεν ρώταγα αποκλειστικά εσένα...
αυτά που λές τα θυμάμαι...
σίγουρα δεν είναι κακό αυτό που κάνεις...
απλά εγώ το είπα επειδή και η δικίά μου είναι του γρυλίσματος γενικά αλλά επειδή γενικά είναι υπακοη και πολύ πολύ γλυκιά δεν το θεωρώ θέμα...
ίσως να κάνω εγώ λάθος βέβαια και ξαναλέω ακόμα κι αν εσύ κάνεις λάθος σίγουρα δεν θα του κάνει κακό...

Η κόρη τον ψιλοκακομεταχειρίζεται λόγο ηλικίας?
και ο μικρός? την αποφευγει γενικά?
Να την βάζεις να τον κερνάει κανα φαγητάκι...αν έχει μαθει κάποια εντολή βάλτα να τον διατάζει και να τον κερνάει που εκτελεί....

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Η κόρη τον ψιλοκακομεταχειρίζεται λόγο ηλικίας?
και ο μικρός? την αποφευγει γενικά?
Να την βάζεις να τον κερνάει κανα φαγητάκι...αν έχει μαθει κάποια εντολή βάλτα να τον διατάζει και να τον κερνάει που εκτελεί....
Ναι ρε γμτ, ο μικρός άλλες φορές την αποφεύγει άλλες πάει εκείνος, αυτό που κάνει η μικρή είναι πως όταν εκείνος φεύγει πέφτει στα τέσσερα και τον κοιτάει και όταν έχει πράγμα στο στόμα του επειδή φοβάται μην του το πάρει της χυμάει, την έχει αρπάξει γερά τρεις τέσσερεις φορές. Ζηλεύονται εν τω μεταξύ, όταν παίρνω αγκαλιά τη μικρή έρχετει και τη ψιλοδαγκώνει ή ότανα καταλαβαίνει πως την ετοιμάζω για να φύγουμε επειδή έχει το άγχος πως θα μείνει πίσω μόνος του την τραβάει από τα ρούχα κι εμένα από τα μπατζάκια σα να λέει πάρτε με κι εμένα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Γερά? το παιδί πόνεσε? φώναξε? Εσύ τί έκανες? και σόρυ.πώς την άρπαξε?με το "κάτι" στο στόμα?

το δάγκωμα στα μπατζάκια "ΜΗ"

εμάς γενικά όταν ήταν μικρή μας ψιλοπόνεσε κανα δυό φορές και είχα πεί σε όλους να κάνουν ,όταν τύχει πως πόνεσαν πολύ και να φύγουν αγνωόντας την παντελώς...
Με το πρώτο ΑΟΥ λοιπόν η σκατούλα πήρε έκφραση "Ωωωωωωωωχ τι έκανα???" και μετά απο κανα δυό φάσεις που το παράκανε στο παιχνίδι και ξαναβαλε δόντι σε δέρμα και έλαβε την ίδια αντίδραση έκτοτε δεν έχει ξαναγίνει-καμιά φορά όταν έρχεται η γυναίκα μου (αυτές έχουν μιά δικιά τους ιδιοτυπη σχέση) η Αργώ κάνει πως την δαγκώνει στο πόδια αλλά τόσο πλάγια που στην ουσία την χαιδευει με το πλευρό του σαγονιού της

Με την κόρη μου που την ψιλοβασάνιζε με υπερβολικά έντονες και απότομες συμπεριφορές γενικά κρατάει αποστάσεις και όταν παίζουν βλέπεις ότι είναι μόνιμα επιφυλακτική και κοιτάει να έχει δρόμο διαφυγής για παν ενδεχόμενο
Τον μικρό μου γιό που την έχει πολύ στα όπα όπα τον καβαλάει σε πρώτη ευκαιρία και αρχίζει τα "μπρός πίσω"-μετά πετάγομαι όρθιος "ΜΗ" και σταματάει αλλά δεν το έχει κόψει καθόλου...μόλις βρεί ευκαιρία το ξανακάνει...

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Ρίξε μια ματιά εδώ ήταν μια δύσκολη μέρα, η αλήθεια είναι πως την έχει ματώσει κανα δυό φορές. και φυσικά το άφησε το κάτι από το στόμα και άρπαξε τη μικρή.
Μια μέρα πήγα στην τουαλέτα, ο Φοίβος μασούλαγε κάτι που είχε βουτήξει κάτω από την τραπεζαρία και η μικρή έτρωγε στο τραπέζι το καθημερινό.
Όταν έφυγα η Νεκταρία θεώρησε πως έπρεπε να του πάρει αυτό που είχε στο στόμα και της κατάφερε μια δαγκωνιά στο μπράτσο με μία τρυπούλα και λίγες γρατζουνιές

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μου είχε ξεφύγει...

για κουτάβι 3,5 μηνών πολύ καλά τις έκανε...και βασικά δεν ήθελε βέβαια να της προκαλέσει τόσο βλάβη,όπως καταλαβαίνεις!!!

Η αλήθεια είναι πως παίζεις δύσκολο ρόλο -αλλά οι δυσκολίες μας κάνουν καλύτερους!!!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Πιστεύω πως θα τα βγάλουμε πέρα, ήδη τα πράγματα είναι καλύτερα απ΄ ότι ήταν πριν 20 μέρες αλλά θέλει δουλειά το πράγμα και με τα δυο και με το σκυλί και με το παιδί.
Αλλά τον αγαπάω πολύ το μπαγασάκο, είναι φοβερά επικοινωνιακός, τρεις φορές έχει τύχει να κάνει ζημιά και γαύγιζε συνεχώς για να μου δείξει τι έκανε (Την πρώτη ήταν και πολύ μικρούλης έριξε ένα βιβλίο που ήταν δεμένο με κορδόνια από τη βιβλιοθήκη, τη δεύτερη είχε κλέψει μια μαράκα από το δωμάτιο των παιδιών και του έπεσε στο δρόμο και άρχισε να γαυγίζει και την τρίτη είχαμε πάει στο s/m και κατούρησε πάνω σε ένα σελτεδάκι που του είχα δώσει για να καθεται και όταν γυρίσαμε γαύγιζε μέχρι να καταλάβω τι έγινε.
Άλλο πάλι ήταν πολύ μικρούλης και τον είχα πάει βόλτα σε μια πλατεία που έχουμε εδώ, τότε δε φοβόμουν μη φύγει προς το δρόμο και τον έλυνα (τώρα δεν τολμάω). Κάποια στιγμή τον έχασα, και κοίταζα γύρω γύρω που είναι, αυτός ήταν στα πόδια μου και δεν τον είχα δει και παρόλο που δε γαύγιζε τότε μου έκανε ένα γαυ σήμα εδώ είμαι.
Μήπως είμαι χαζοκοκονοκουκουβάγια?:D:D:D

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Το Σάββατο που ξεκινήσαμε για ποδηλατάδα, έβαλα το Φοίβο στο καλάθι και πριν ξεκινήσουμε και προλάβω να τον ασφαλίσω φοβήθηκε και πηδηξε και έσκασε με τα μπροστινα ποδαράκια του και τη μουσουδίτσα του,
Αφού τον είδαμε πως σηκώθηκε, κοιταξα και μουσούδα δοντάκια και είδα πως δεν είχε πληγωθεί πουθενά συνεχίσαμε. Στο δρόμο είχε έντονη σιελόροια και γυρίσαμε, δεν ξέρω αν ήταν από άγχος ή από το χτύπημα.
Σήμερα βλέπω πως του λείπουν τα δυο κάτω μπροστινά δοντάκια και έχει στη θέση τους από μια κουκιδίτσα αίμα. Πέφτουν αυτή την εποχή τα δόντια, είναι από το χτύπημα ή και τα δύο?
Υπάρχει περίπτωση να έχει επίπτωση στα καινούργια του δόντια?
Τελικά βγάζουμε καινούργια:):):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini