Χαιρετισμοι και ερωτησεις..

SoulGiver

New Member
11 Φεβρουαρίου 2014
2
0
Λοιπον να σας χαιρετησω και εγω και να πω καλως σας βρηκα...Λεγομαι Αναστασης ειμαι 17 και φιλος των σκυλιων χωρις να αποκτησω ενα δικο μου ακομα...Προσφατα ομως ενας φιλος μου, μου ειπε οτι γενησε η σκυλα του και αν θελω ενα οποτε μπαινω και εγω στον πειρασμο και καπως ετσι κατεληξα να ψαχνω συμβουλες...Ξερω οτι η μανα των κουταβιων δεν ειναι ρατσα,επισης εχω κανει ερευνα και γνωριζω πανω κατω τα εξοδα ενος σκυλιου(μεσα σε αυτα μιλαω και για τις εκτακτες περιπτωσεις ιατρικα,δαγκωμα απο αλλο σκυλι κ.λ.π),ειμαι διαθετιμενος να το βγαζω καθημερινα βολτα(ακομα και να μαζευω τα κακα του πειτε μου εσεις που εχετε σκυλο τον σηνυθισατε ποτε αυτο? :p ) και να του αφιερωνω χρονο και αγαπη...Εσεις τι λετε να κανω το μεγαλο βημα αξιζει? Εχω ακουσει οτι το να εχεις σκυλι ειναι σαν να εχεις ενα παιδι με ειδικες ικανοτητες στο σπιτι ειναι αληθεια?Το σκυλι δεν θα εχει pedigree και παρολο που το ξερω αυτο δεν με ενοχλει θα εχω ομως προβλημα στο μελλον? Αυτα απο εμενα περιμενω με ανυπομονισια της απαντησεις σας..(Ααα και κατι που ξεχασα εχω μιλησει με την οικογενεια μου και δεν εχει κανενας προβλημα με το να παρουμε σκυλο και να τον φροντιζουμε ολοι μαζι..):)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ!!
Ο φιλος σου γιατι ζευγαρωσε την σκυλα του????????
Οχι να μην παρεις κουταβι απο αυτον.
Δεν περνουμε σκυλο απλα γιατι ενας ανευθυνος αποφασισε να ζευγαρωσει το σκυλι του και δεν ξερει τι να κανει τα κουταβια.
Περνουμε σκυλο μετα απο ωριμη αποφαση και αν θελουμε ρατσα περνουμε απο σωστο εκτροφεα αλλιως σωζουμε μια ψυχουλα απο την φιλοζωικη (η οποια ειναι γεματη απο κουταβια και ενηλικα ολων των μεγεθων, χρωματων και σχεδιων).
Υπαρχουν απειρα αδεσποτα που περιμενουν να βρουν ενα σπιτι και δημιουργουν κι αλλα?!!
Μπορει ο φιλος σου να μην τα παρατησει στο δρομο και να τους βρει ενα σπιτι. Αν ομως ο φιλος σου εχει 7 κουταβια (π.χ) και τα δωσει σε σπιτια τοτε υπαρχουν 2 θεματα.
1) Τα σπιτια που θα παρουν τα κουταβια θα μπορουσαν να ειχαν σωσει ενα σκυλι απο την φιλοζωικη και
2) Αν εστω οι 4 απο αυτους ζευγαρωσουν κι αυτοι τα σκυλια τους μετα φανταζεσαι ποσα αλλα κουταβια θα μεινουν ειτε στο δρομο ειτε (παμε παλι στην περιπτωση 1) και ολο αυτο ειναι φαυλος κυκλος.

Φαινεσαι αρκετα προθυμος γενικα και οτι εχεις ορεξη να ασχοληθεις με ενα σκυλι.
Ομως εισαι 17, τι θα κανεις οταν πας στρατο?
Το σκυλι ειναι οντως σαν ενα 5χρονο παιδι που δεν μεγαλωνει ποτε.
Καταλαβαινεις για τι ευθυνη μιλαμε..
Συν οτι οταν βγαινει εξω, δεν βγαινει μονο για τουαλετα αλλα και για παιχνιδι.
Οπως επισης θα θελει και εκπαιδευση για να κουραζεται και ψυχικα.
Ευχομαι να αποκτησεις συντομα ενα σκυλακι που θελεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Αναστάση!

Αυτά:
...ειμαι διαθετιμενος να το βγαζω καθημερινα βολτα(ακομα και να μαζευω τα κακα του πειτε μου εσεις που εχετε σκυλο τον σηνυθισατε ποτε αυτο? :p ) και να του αφιερωνω χρονο και αγαπη...
Είναι απόλυτη προτεραιότητα και υποχρέωσή σου, όταν έχεις σκύλο. Δεν είναι προαιρετικά, ούτε πρέπει να τα θεωρείς, ευγενική παραχώρησή σου, προς το κατοικίδιό σου.

Κατά τα λοιπά, διάβασε λίγο καιρό το φόρουμ, πριν πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις τον οποιοδήποτε σκύλο. Εχεις πολλά ακόμη να μάθεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Και στην ερώτηση σου αν το συνηθίσαμε, ναι είναι κι αυτό μια συνήθεια. Και στην εξοχή, σε ερημιές μαζεύω τα κακά τους. Μου έχει γίνει βίωμα, όπως πρέπει να γίνει σε όλους.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αναστάση, πανελλαδικές θα δώσεις; Ένα κουτάβι απαιτεί πολλές ώρες απο τη μέρα σου, μπορείς να ανταπεξέλθεις;

SoulGiver

New Member
11 Φεβρουαρίου 2014
2
0
Το καλο ειναι οτι εχω και μια αδερφη ενα χρονο μικροτερη απο εμενα οποτε την περιοδο των πανελληνιων θα αναλαβει αυτη οτι δεν θα μπορω να κανω εγω..Οσο για αμα περασω καπου ειτε θα το παρω μαζι μου ειτε θα μεινει εδω με τους γονεις μου δεν υπαρχει προβλημα..Φυσικα και ξερω οτι ειναι υποχρεωση να μαζευεις τα κακα του σκυλου εχω δει ιδιοκτητες απειρες φορες να μην το κανουν και πραγματικα μετα βιας κρατηθηκα για να μην τους φωναξω...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Δεν καταλαβαίνεις πόσο εύκολα συνηθίζεται! Όλα μια ιδέα είναι! Ούτε που θα το συζητάς μετά από λίγο!
Ενημερώσου πρώτα όμως για τα αυτονόητα της συμβίωσης και το πώς και από πού πρέπει να παίρνουμε σκύλο όπως σου είπαν παραπάνω.

Κατά τ'άλλα θέλω να σχολιάσω κάτι άσχετο:
Και στην εξοχή, σε ερημιές μαζεύω τα κακά τους.
Αν και δε μου χει τύχει να βρεθώ σε τόοοσο ερημιά, εάν μιλάμε για μέρη πραγματικά έρημα και με χώματα και βλάστηση, π.χ. δάση ας πούμε - αλλά όχι παραλίες ή δίπλα σε δρόμους περιπατητών σε δάσος κτλ κτλ - και τα μαζεύεις με πλαστικές σακούλες για μένα κακώς. Προσθέτεις ένα ακόμα μιερό μη διασπώμενο απόβλητο στη σωρεία τέτοιων αποβλήτων που η φύση ήδη δε μπορεί να διαχειριστεί για να απομακρύνεις κάτι που γιατί να είναι ρύπος?

Στην πόλη στον πολύ περιορισμένο χώρο που έχουν τα σκυλιά μας να κάνουν την ανάγκη τους και σωρεύονται τα σκατά ναι είναι ρύπος οπουδήποτε. Μεγάλη τουαλέτα. Στην παραλία που ούτε στο βράχο ούτε στην άμμο θα απορροφηθεί και το χειμώνα που πες δεν έχει κόσμο ναι είναι ρύπος. Σε ένα μονοπάτι σε δασάκι που καθημερινά κάνουν βόλτα άνθρωποι και προφανώς θα κάνουν εκδρομική βόλτα πολλοί σκυλάδες, ναι είναι ρύπος καθότι θα συσσωρεύεται "υλικό" και στην ουσία γύρω γύρω στο δρόμο θα έχει γίνει μια μεγάλη τουαλέτα.

Αν είσαι όμως στη μέση του πουθενά σε χωμάτινο έδαφος που δεν περνάει συχνά κόσμος (όχι για να τα δει αλλά για να ξαναματααποθέσει περιττώματα στο μέρος) το να μαζέψεις με πλαστική σακούλα που θα διασπαστεί μετά από χρόνια (και βιοδιασπώμενη να είναι θα πάρει τουλάχιστον βδομάδες και δεν θα αφήσει τίποτα ωφέλιμο πίσω της) τα κακά που μέχρι την επαύριο θα έχουν απορροφηθεί και λιπάνει το χώμα, αυτό αποτελεί επιβάρυνση στη οικοσύστημα για μένα.