Χαμηλά αιμοπετάλια-σκύλος ακμαιότατος

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
δεν βρηκα κατι αναλογο στην αναζητηση εκτος απο συζητησεις για ερχιλιωση.
πηγα τον Spoky για προληπτικες εξετασεις και βρεθηκαν 27χιλ λευκα και 88χιλ αιμοπεταλια.δηλ ψηλα τα λευκα χαμηλα τα αιμοπεταλια.κανουμε αμεσως τεστ για λεισμανιωση και ερχιλιωση(διροφυλλαρια-δεν ξερω αν τα γραφω σωστα) και βγηκαν ολα αρνητικα.αυτα γιναν στον εναν κτηνιατρο.μου δινει βιμπραμισιν αντιβιωση για 20 μερες.εντωμεταξυ ο μικρος δεν ειχε ποτε κανενα περιεργο συμπτωμα.μια χαρα δηλαδη.παω στις 12 μερες αντιβιωσης στον δικο μου κτηνιατρο.κανουμε γενικη παλι.ολα καλα εκτος απο τα αιμοπεταλια βγηκαν 18χιλ.(????) και επειδη ο σκυλος ειναι μια χαρα κλινικα ξαναεβαλε το αιμα στο μηχανημα για επιβεβαιωση και βγηκαν 25χιλ,τα αιμοπεταλια.τρομερα χαμηλα δηλ.θα επρεπε να εχει αιμοραγιες.
φυσικα εχω φρικαρει.λεω λοιπον να συνεχισω την αντιβιωση για 20 μερες οπως ειπε ο πρωτος κτηνιατρος και μετα απο καμια βδομαδα να παω στην κτηνιατρικη σχολη να του παρουν αιμα και να κανω μια και καλη για ολα .και αυτην την ειδικη εξεταση που υπαρχει που βαζουν πανω σε πλακετα το αιμα και βρισκουν για ποιο λογο ειναι χαμηλα αιμοπεταλια.δεν προκειται να το κανω τωρα αυτο με το επιχρισμα γιατι δεν εχω σκοπο να κανω σουρωτηρι τον σκυλο μου και καθε βδομαδα να τον τρυπαμε.
επισης να πω οτι προσπαθει ο κτηνιατρος να επικοινωνησει με την κτηνιατρο της εκτροφεας μου στην αθηνα αλλα μαλλον λειπει.αυριο θα επικοινωνησω και εγω με τη εκτροφεα.
μηπως εχετε καμια ιδεα περι του θεματος.εχει συμβει σε καποιον κατι αναλογο?

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
τελικα μιλησα με την κτηνιατρο της εκτροφεας μου και μου ειπε οτι δεν εχει ο σκυλος τπτ γιατι ειναι ιδιομορφια του αιματος στην ρατσα αυτη.οχι σε ολα τα καβαλιερ φυσικα .μου ειπε οτι ο ογκος των αιμοπεταλιων ειναι μεγαλος στα καβαλιερ και γιαυτο και βγαινουν λιγα.με λιγα λογια ειναι φυσιολογικο να εχει 20χιλ αιμοπεταλια ενω σε εναν αλλο σκυλο αυτο θα ηταν τρομερο προβλημα.
ενημερωνω γιατι μπορει και καποιος αλλος να βρεθει στην θεση μου και να ψαχνεται

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν θυμάμαι καλά φυσιολογική τιμή Αιμαπετάλια είναι 160-500χλ.
Λευκά μου φαίνονται όντως υψηλά. Τι ηλικία έχει ο σκύλος?

Αν τα αίματα έχουν σχέση αναλόγος με την φυλή, δεν το γνωρίζω.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
η φυλή αυτή έχει μια ίδιομορφια με τα αιμοπεταλια. Δεν ισχύει για όλες τις φυλές να έχουν από κάποια ιδιαιτερότητα. Τέλος καλο όλα καλά! Σπόκυ είσαι παιδαρος!

Last edited: