Χαπια για εξωπαρασιτα, προβληματα στα αυτακια, και αλλα πολλα!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.144
1.182
29
Καλησπερα σε ολους.

Συγγνωμη προκαταβολικα για τον τοιχο κειμενου που ακολουθει. Ομως ως καλος σκυλομπαμπας εχω τις (πολλες) ανησυχιες μου, και θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες και εμπειριες!

Ας αρχισουμε πρωτα απο το οτι εχω το σκυλακι μου εδω και 4 μηνες. Τον πηρα απο Κρητη. Ειναι ενα υπεροχο πλασμα, αλλα φοβικος. (Ποιος ξερει τι ειχε περασει). Ο κτηνιατρος με το που του τον πηγα, του εκανε (χωρις να με ρωτησει) εμβολιο κατα της λυσσας, ενω το ζωακι πριν ερθει Αθηνα ειχε κανει ολα τα εμβολια του + αμπουλα. Ρωτησα γιατι, λεει ε αυτοι στις φιλοζωικες λενε ψεματα οτι τα κανουν. Λεω ηταν ατομο δικο μου μπροστα οταν εγιναν ολα. Λεει εσυ ησουν? Λεω οχι. Αντε βγαλε ακρη... Μετα του εδωσε Drontal + Bravecto. Το Drontal το ξερω απο την σκυλιτσα μας που ειχαμε πριν, οποτε μια χαρα. (Αν και σκεφτομαι να αλλαξω σε Milbemax γιατι πιανει και σκουληκι καρδιας.) Το Bravecto επισης το ξερω, αλλα ακουω πιο πολυ πως δεν ειναι καλο να το παρει το σκυλακι εκτος και αν υπαρχει ηδη σοβαρη προσβολη παρασιτων. Ο κτηνιατρος ομως, επειδη τα πουλαει και ο ιδιος, θελει να τα δινω καθε 3 μηνες. Απο οτι εχω διαβασει, δυστυχως οι παρενεργειες που εχουν μπορει να ειναι θανατηφορες. Το αλλο μου σκυλακι ειχε ιδιοπαθη επιληψια, καλαζαρ και ο,τι αλλο θες. Οποτε πιστεψτε με οταν λεω πως ξερω ποσο καταστρεφουν τον οργανισμο ενος σκυλου τα φαρμακα. Μετα απο αυτη την εμπειρια οταν ακουω για βαρια χειμικα αλλαζω δρομο. Δεν θελω να δινω στο σκυλι μου κατι που μενει στον οργανισμο του για 3 ολοκληρους μηνες και ειναι τοσο δυνατο που οταν κατουραει οι μυγες που πανε να μυρισουν τα τσισα πεφτουν κατω νεκρες. Σκεφτομαι να του εχω Seresto απο Μαρτη μεχρι Νοεμβρη + Frontline Combo καθε μηνα + Milbemax καθε 3 μηνες. Εαν καποιος απο εσας κανει αυτο τον συνδιασμο, παρακαλω πειτε μου πως σας εχει φανει!

Παμε τωρα στο θεμα με τα αυτακια. Με το που ηρθε ο μικρος ειχε στις κατω ακρες των αυτιων του κατι γκριζα κακαδια. Δεν εβγαζε αιμα. Ο κτηνιατρος κατευθειαν μολις τα ειδε ειπε μαλλον ειναι καλαζαρ. Καναμε βιοχημικες και βγηκε 1/100. Λεει να δινεις Zylapour για ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ. Πολυ μου φανηκε... Ειδικα αν δεν ξερουμε αν οντως εχει το ζωακι καλαζαρ. Αλλος κτηνιατρος μου ειπε αυτο δεν επρεπε να ειχε γινει διοτι το ζωο αν δεν εχει καλαζαρ ετσι αποκτα ανοσια στην αλλοπουρινολη. Βεβαια παλι καλα δεν το εδωσα για ολοκληρο μηνα, εφοσον μετα απο δικη μου παροτρυνση καναμε και μια εξεταση PCR η οποια βγηκε αρνητικη. Οποτε ο κτηνιατρος μου εδωσε μια αλοιφη, την Oridermyl για να βαζω στις ακρες των αυτιων για 15 μερες. Εκανε δουλεια! ...Ομως περιπου ενα μηνα μετα τα αυτακια ξαναγιναν ιδια και ΠΟΛΥ χειροτερα. Πλεον ο μικρος κουναει συνεχεια το κεφαλι του, με αποτελεσμα οι πληγες να ανοιγουν, να ματωνουν και να μην εχον χρονο για να κλεισουν. Φαινεται κιολας σαν να εχουν νεκρωθει οι ακρες των αυτιων. Ο κτηνιατρος μου εδωσε μια αλλη αλοιφη, την Kenacomb και Augmentin για 10 μερες επειδη ειχε κανει επιμολυνση. Δεν ειδα καμια διαφορα. Ισα ισα. Του πηρε επισης ενα δειγμα τριχας/δερματος για να δει αν ειναι μυκητας. Πριν καλα καλα δει αν οντως ειναι λεει παρε και την Itrazol για εναν μηνα. Τελικα το δειγμα βγηκε θετικο για μυκητα, αλλα λεει βγηκε ετσι μετα απο πολλες μερες, οποτε μαλλον δεν ειναι. Δεν εβαλα νοημα και το ζωακι μετα τις θεραπειες που ειχε πει ειχε παραμεινει το ιδιο. Του το λεω και λεει τοτε μαλλον ειναι αγγειιτιδα. Λεει σταματα την αλοιφη και βαζε βαζελινη. Και ελα να του δεσουμε τις ακρες των αυτιων για εναν μηνα. Τελικα, επειδη ηθελα μια δευτερη γνωμη, βρηκα εναν ειδικο κτηνιατρο που αναλαμβανει μονο δερματικα. Ο οποιος κοιταξε το εσωτερικο και ειπε πως ειδε μερικα ελκη που μπορει να ειναι απο ωτιτιδα. Πηρε ενα δειγμα απο το εσωτερικο του αυτιου, και λεει δεν ειδε ουτε παρασιτα, και μια πολυ μικρη ενδειξη καποιας ωτιτιδας. Μου ειπε λοιπον να αρχισω 2 φορες τη μερα πλυσεις με Otomax και να δινω παλι Augmentin για 15 μερες η και μεχρι 1 μηνα (!!!!!). Και υστερα λεει και το θεικο: Σταματα τις αμπουλες και δινε Nexgard καθε μηνα. Φυσικα και προμοταρε το nexgard οπως ο αλλος γιατρος το bravecto. Περιττο να πω πως και για το nexgard ο,τι διαβασα ηταν απαισιο. Δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω στο σκυλι μου για κανεναν λογο. Αλλα φυσικα οταν του ειπα οτι θα ενιωθα πιο ανετα με αμπουλα μου λεει κανεις λαθος, και τα 2 πανε στο αιμα ετσι και αλλιως, μπλα μπλα μπλα. Πραγματικα σε αυτη την φαση δε ξερω τι να κανω. Κατα ποσο μπορει κανεις να εμπιστευτει εναν γιατρο ο οποιος κερδιζει περισσοτερα χρηματα αν το ζωακι σου ειναι αρρωστο παρα υγιες? Εχουν τοση αυτοπεποιθηση στο οτι τα φαρμακα που δινουν ειναι 100% ασφαλη, ακομα και αν οι κριτικες και το FDA λενε το αντιθετο. Εχει κανεις περασει κατι τετοιο με παρομοιο θεμα στα αυτακια? Θελω να ακουσω εμπειριες.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα σου, καλως ηρθες και περαστικά στο σκυλάκι σου.
Εγώ έχω 4 μικρόσωμα και ποτέ δεν θα δώσω χάπια τύπου Bravecto ή Nexgard - ο ιατρός μου συμφωνεί. To πρωτόκολλο που μου έδωσε είναι το εξής:
1/ για τα εντοπαράσιτα και το σκουλίκι της καρδιάς - Milbemax κάθε μήνα
2/ για τα εξωπαράσιτα:
α) Leisguard όλο το Μάρτιο και όλο τον Ιούλιο
β) αμπούλα Frontline tri act - κάθε 20 μέρες
γ) ψεκασμός με citronella κάθε απόγευμα

Κάνω τεστ για λεισμανιαση και ερλιχιωση Μάρτιο και Νοέμβριο.

Για τα αυτιά, όταν βλέπω μαυράκια ή κοκκινίλες, πάντα χρησιμοποιώ oridermyl - είναι θαυματουργό.

• Like
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.144
1.182
29
Καλησπέρα σου, καλως ηρθες και περαστικά στο σκυλάκι σου.
Εγώ έχω 4 μικρόσωμα και ποτέ δεν θα δώσω χάπια τύπου Bravecto ή Nexgard - ο ιατρός μου συμφωνεί. To πρωτόκολλο που μου έδωσε είναι το εξής:
1/ για τα εντοπαράσιτα και το σκουλίκι της καρδιάς - Milbemax κάθε μήνα
2/ για τα εξωπαράσιτα:
α) Leisguard όλο το Μάρτιο και όλο τον Ιούλιο
β) αμπούλα Frontline tri act - κάθε 20 μέρες
γ) ψεκασμός με citronella κάθε απόγευμα

Κάνω τεστ για λεισμανιαση και ερλιχιωση Μάρτιο και Νοέμβριο.

Για τα αυτιά, όταν βλέπω μαυράκια ή κοκκινίλες, πάντα χρησιμοποιώ oridermyl - είναι θαυματουργό.
Και εγω θα ηθελα να δωσω το frontline tri-act αντι του combo διοτι πιανει και κουνουπι και σκνιπα. Ομως ακριβως επειδη πιανει και αυτο κουνουπι, μηπως δεν κανει να το δινεις μαζει με το milbemax?
Για το leishguard δεν ξερω και πολλα, και ουτε μου εχει πει κατι ο κτηνιατρος. Δεν θα ελεγα οτι ειμαι φαν της ιδεας παντως. Οποτε μαλλον με βλεπω να εχω το seresto απο μαρτη μεχρι νοεμβρη, να δινω milbemax καθε 1 μηνα (η 3, αν και οπως λες για να πιασει οντως και σκουληκι καρδιας θελει καθε 1 μηνα) και αν ειναι το frontline tri-act. Εννοειται πως εχω αρχισει να βαζω και σιτρονελα πρωι απογευμα. Παιρνω την Landmark με σιτρονελα, ευκαλυπτο και πευκο.

Οσο για τα αυτακια, εβαλα και δευτερη φορα την αλοιφη πριν βαλω την αλλη. Και δεν εκανε τιποτα... Ισως εχει πλεον ανοσια σε αυτη. Θα ρωτησω και αλλον κτηνιατρο γιατι η κατασταση παραπαει, ποναει και αυτος με τις πληγες και καθαριζω και εγω αιματα απο κεφαλι, πατωματα και τοιχους

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.