Χαρίζεται θηλυκό shar pei 9 μηνών


Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Tasos xios απαγορεύονται τα greeklish στο φόρουμ. Παρακαλώ, να γράφεται με ελληνικούς χαρακτήρες
 




tasos xios

Member
16 Ιουνίου 2012
5
0
ευχαριστω για την πλιροφορια!

μηπωσ καποιο μπορει να με βοιθησει με ενα σαρ πει που ψαχνω τα λατρευω και εγω και η κοπελα μ και θελω στα γενεθλια τησ να τις το παρω!!μια βοηθεια παρακαλω.
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Βεβαιως,

και για να βοηθησουμε σωστα και αποτελεσματικα ας ξεκινησουμε απο τα βασικα.
Ενας σκυλος ειναι πολλα και το σημαντικοτερο ειναι δωρο απο μονος του αν ειναι αποτελεσμα συνηδειτοποιημενης αποκτησης αλλα... δεν δωριζεται.

Στην θεση σου θα εκανα δωρο στην κοπελα μου ενα ομορφο κουτακι με ενα κολλαρο και ενα λουρακι. Και θα της εξηγουσα οτι αν ειναι ετοιμη και αν οι συνθηκες το επιτρεπουν (γονεις, σπουδες, χρονος) ειμαι διαθετειμενος να ψαξω μαζι της για το κουταβι τον ονειρων της και να συμβαλλω στα εξοδα αποκτησης του. Που ξερεις μπορει τελικα η κοπελα σου να λεει τι ωραια οταν βλεπει τα κουταβια αλλα να μην θελει να μπει στην περιπετεια που λεγεται υιοθεσια σκυλου.

Ακομα ομως και αν το θελει συνηθως το σκυλο θελω τωρα τον θελω μονο προβληματα θα σου δημιουργησει. Ψαξε στα παμπολλα θεματα του φορουν να ενημερωθεις για την σωστη πηγη αποκτησης σκυλου (εκτροφεις, φιλοζωικες) και τι σημαινει σκυλος απο πετ σοπ ή ιδιωτη. Αν εχεις αποριες εδω ειμαστε να της συζητησουμε.

Αν σεβεσαι τον εαυτο σου και την κοπελα σου και θες πραγματικα να της χαρισεις εναν συντροφο ζωης και οχι να ικανοποιησεις ενα ισως προσωρινο καπριτσιο, νομιζω οτι τα παραπανω ειναι μια καλη αρχη για να παρεις την βοηθεια που ζητας.
 




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Tasos xios κουταβι μονο απο εκτροφεα!

Τωρα οσον αφορα τα δωρα καλυτερα να της παρεις κατι αλλο και οχι ενα σκυλο για πολλους λογους εκ των οποιων ενας απο αυτους ειναι οτι αυτη την αποφαση πρεπει να την παρει η ιδια για το αν θελει να περασει τα επομενα 10 χρονια με ενα σκυλο.
Μετα, ξερει τιποτα απο shar pei? εχει διαβασει για την φυλη? Περα απο τις ζαρες που εκ πρωτης οψεως ειναι πολυ γλυκες κρυβεται ενας κυριαρχικος σκυλος που θελει κοινωνικοποιηση απο κουταβι. Για τις κληρονομικες ασθενειες εχετε γνωση?

Αν οχι ενημερωθειτε πριν κανετε οποιαδηποτε ενεργεια.

Αν θελετε να υιοθετησετε ενα αντι να αγορασετε υπαρχουν τρια αυτη τη στιγμη που
γνωριζω εγω οτι χρειαζονται σπιτι. . .
 


tasos xios

Member
16 Ιουνίου 2012
5
0
καταρχιν εχω μαθει αρκετα για το σκυλακη και εγω αλλα και η κοπελα μ αλλωστε και στο παρελθον ειχαμε και οι δυο σκυλακια!ειρηνη σε παρακαλω θα με βοηθησεις για να αποκτησουμε με τιν κοπελα μ ενα?
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θα σε βοηθήσω εγώ. Για αρχή εδώ: 210 8145165 - γραφεία ΚΟΕ.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτροφέας σαρπέι στην Ελλάδα, θα σε βοηθήσει μάλλον η Ειρήνη :p
 


tasos xios

Member
16 Ιουνίου 2012
5
0
πρωτον δεν καταλαβαινω το κολημα σ και αυτο που εγραψες στο τελος!εγω προσωπικα αγαπαω πολυ τα ζωα οκ δεν ειμαι απο πρωτευουσα αλλα απο νησι και καποια πραγματα τησ φυσης τα αγαπαμε πραγματικα!δευτερον εγω λεφτα για να παρω απο εκτροφεα δεν εχω! αρα δεν γινεται να το κανω!τωρα η ειρηνη ισως με βοηθησει μηπωσ μετα απο ενα χρονο που εχουμε κατασταλαξη στο σκυλακι το αποκτησουμε τελικα! και καλυτερα να παρω ενα που χρειαζεται σπιτι και δυο νεους να το φροντιζουν παρα απο ενα εκτροφεα η πετ σοπ που ηδη διαθετει οτι χρειαζεται και στο τελοσ καταληγει σαν εμπορευμα γιατι πρεπει να το πληρωσεις για να το παρεις!
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
ο mad00lini δεν το έγραψε για σένα αυτό στο τέλος είναι η υπογραφή του σε όλα τα post που κάνει.


τώρα όσο για το σκυλάκι να υιοθετήσεις ενδιαφέρεσαι??? "αδεσποτακι"???
δεν καταλαβαίνω από αυτά που γραφεις!!
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, αλλά αν θες σαρπέι δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του εκτροφέα. Προς το παρόν δε χαρίζεται κάποιο, μακάρι να βρεις. Το τηλέφωνο που σου έδωσα είναι του ΚΟΕ, δηλαδή του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος. Εκεί είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι επίσημοι εκτροφείς όλων των διαθέσιμων εκτρεφόμενων φυλών στην Ελλάδα. Απ' οπουδήποτε αλλού πάρεις σκύλο "ράτσας", πολύ απλά δε θα είναι αυτό που θες, πέραν ίσως της παρόμοιας εμφάνισης. Εσύ θες σαρπέι μόνο για την εμφάνιση ή γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της φυλής κι έχεις καταλήξει ότι σου ταιριάζει αυτό;

Ο εκτροφέας κάνει μια δουλειά για να παρέχει ένα "εμπόρευμα συγκεκριμένων προδιαγραφών". Ελπίζω να καταλαβαίνεις με ποια έννοια το λέω. Και φυσικά δεν είναι όλοι οι εκτροφείς ιδανικοί...Ακόμα κι αν αποφασίσεις να πάρεις από εκτροφέα, κάποιους θα τους απορρίψεις πολύ πιο εύκολα από άλλους, κι όχι λόγω οικονομικού.

Αφού όμως δεν έχεις λεφτά να διαθέσεις για αγορά, γιατί δε σκέφτεσαι να βοηθήσεις ένα άλλο σκυλάκι που ψάχνει σπίτι; Όπως λες κι εσύ είναι πολύ καλύτερο. Ψάξε να δεις πόσες φάτσες είναι διαθέσιμες μέσω φόρουμ. Ψάξε και σε άλλα site που βοηθάνε αδέσποτα και πολλές φορές κακοποιημένα σκυλιά να βρούνε ένα σπίτι που τους αξίζει. Αν όντως αγαπάς τη φύση και τα ζώα, κάνε ένα καλό :)

Μακάρι να πάρεις τη σωστή απόφαση!
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
ο mad00lini δεν το έγραψε για σένα αυτό στο τέλος είναι η υπογραφή του σε όλα τα post που κάνει.
!! Δεν κατάλαβα ότι ρώτησε για την υπογραφή μου. Νόμιζα δεν ήξερε τι είναι ο ΚΟΕ. Sorry.
Κι επίσης είμαι η/το mad00lini. Όπως σας βολεύει :p
 




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τασο οπως σου ειπα και στο προηγουμενο μνμ μου υπαρχουν αυτη τη στιγμη 3 shar pei ενηλικα που χρειαζονται σπιτι. Αν θες μπορω να σου στειλω με π.μ τα link τους να ριξεις μια ματια και να επικοινωνησεις με τους ανθρωπους. Μην τα προσπερασεις, ειναι μεγαλη χαρα να δινεις σπιτι σε ενα σκυλο που το χρειαζεται και στο λεω εκ πειρας!!

Αν παλι δεν θες ενηλικο και προτιμας κουταβι τοτε θα πρεπει για λιγο καιρο να κανετε οικονομια και να βαλετε καποια χρηματα στην ακρη για να απευθυνθειτε σε εκτροφεα της φυλης. Δοξα το Θεο εχουμε μεγαλη ποικιλια!

βεβαια στην θεση σας αν θες την γνωμη μου θα προτιμουσα να υιοθετησω ενα ενηλικο shar pei ετσι ωστε να του δωσω και την χαρα να ζησει αξιοπρεπως και δεν θα χαλασεις και χρηματα στην αποκτηση του.

Επισης πρεπει να συνυπολογισεις οτι μηνιαιως θα χαλας καποια χρηματα για την τροφη του, αμπουλες, χαπακια για τα ενδοπαρασιτα κτλ και πολυ σημαντικο να εχεις ενα μικρο ποσο στην ακρη μην συμβει τιποτα επειγον για τον κτηνιατρο.

Μην στραφεις προς τους ιδιωτες που ναι μεν θα βρεις πιο φθηνο κουταβι αλλα στην πορεια ισως να εχεις προβληματα χαρακτηρα - μορφολογιας και πιστεψε δεν θα προλαβαινεις να δινεις χρηματα στους κτηνιατρους ασε που το ψυχολογικο κοστος θα ειναι ακομα μεγαλυτερο.
 


tasos xios

Member
16 Ιουνίου 2012
5
0
ωραια ειρηνη στειλε μ τα λινκ περιμενο με ανυπομονισια!παρεπιπτοντος σ εστειλα αιτιμα στο σκαιπ!περιμενο λοιπον μην αργεις...
 






mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε γνωρίζουμε αν ισχύει ακόμα γιατί η δηλούσα δε λέει να μας ενημερώσει.

Σαρπέι μπορείς να βρεις σε εκτροφείς. Αν έχεις εμπειρία από σκυλιά παλιότερα μπορείς να φιλοξενήσεις κάποιο από τα σαρπέι που χρειάζονται τη φροντίδα σου.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π